• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
7 405
19 550
113
Ez a feketítés már szánalmas...

Iráni hackertámadás érte Európát, leálltak a közszolgáltatások és veszélybe kerültek a személyes adatok az egyik fővárosban

Iráni kibertámadás érte Albánia fővárosa, Tirana informatikai rendszereit, amit a Homeland Justice nevű hackercsoport hajtott végre.

Botond

Well-Known Member
2021. november 28.
103
570
93
Az eleje face to face indult.
Nemtom ki meddig bírta volna, de emlékeim szerint a végefelé napi 10-nél több rakétát Irán sem indított.

Károk tekintetében sztem mind haderőben, mind gazdasági kapacitásban Irán jóval nagyobbat szenvedett. Ez nem jelenti Izraelnek nem fáj, de érzésre sokkal gyorsabban fogja pótolni.

És még ami fontos. Aki először út az nagyot tud ütni. Mert az első izraeli horog tűnt a legkeményebbnek. Ez veszélyes tanulság mkinek.
Már az eleje sem face to face volt, hiszen amerikai hírszerzési információk alapján is támadtak + az amcsik rengeteg rakétát és drónt lelőttek. Anélkül Izraelnek jóval nagyobb kára lett volna.

mijki

Well-Known Member
2012. augusztus 12.
553
1 442
93
Nincs jeletősége......Izrael egy ugatós tacsi...csak van mögötte egy USA...így nagy a pofa....de sose legyél egy izraeli anya helyében aki siratja a fiát....Menj el egy temetése csókolgasd az anyát és mond el neki ,hogy büszke lehet a fityma nélküli fiára aki a szarházi tömeggyilkos politikai elit utasításait követi.............te tényleg nem látod a történet mögötti családok soha be nem gyógyuló sebeit?
Ha Izrael nem állna ki magáért, rég a tengerbe tolták volna őket. Ha Izrael tömeggyilkos, akkor az iszlám vezetők mik?

Mondtam, hogy mindenki "nyert" :
Nethanjau már "történelmi győzelemről" beszél. Miután az US kellett kihuzza a szarból?
Az elmúlt pár évben lefejezték a Hezbollahot, Hamaszt és korlátlan légiuralmuk volt Irán felett, azt bombáztak amit akartak. Az biztos, hogy jobban jöttek ki a buliból mint Irán.

Mert 2022 februárjában - márciusában milyen volt az ukrán légvédelem állapota ?
Arra elég, hogy közel sem az volt a szituáció mint itt.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
3 007
23 621
113
Ami az elmúlt hetekben izrael - és irán között a F.O.S. médiás állítás szerint - hogy ez egy "komoly" háború - inkább egy Shakespeare darabra hasonlít - "Sok hűhó semmiért". Látszik hogy a narratíva gyártás tengeren túlon folyik, a végrehajtójuk, kezdeményezőjük a világon egyre növekvő létszámú proxi hadviselő országok.
Az óperencián túlról tanultak a vietnámi , közvetlen hadviselés hátrányából, kudarcából - a proxikat fegyverrel paripával, osztható - fosztható (segély) pénzel kitömve harcra nevelve bátorítva - ugrasztják neki a kiszemelt gazdasági zsákmánynak , a bedemokratizálás álarca alatt.
Igy otthon nem kell magyarázkodni a nép előtt mint régebben , ha a koporsók tömegesen érkeznének haza.

A proxik jó pénzért - még a saját népüket is beáldozzák a saját remélt jobb (politikusi) jövőjük érdekében.
Elég volt Trump egyetlen szava, miután már látszott hogy a proxIzrael pár napos meglepetésszerű hadüzenet nélküli csapásai nem hozták el az Iraki rendszer remélt (gengszter) rendszer váltást - mindkét fél azonnal haptákba és kussba végta magát mint most láttuk, India és Pakisztán esetében is..

Eezekben az esetekben lehet látni hogy valójában ki irányít a világon, kockázat nélkül, sokszor "fegyver gyakorlatoztató, próba háborúk" során.

Ezért ennek a szerepnek az elkendőzéséhez kell a politikus-oligarchák szerpjátéka tánca a világot jelentő F.O.S médiás cirkuszi deszkákon - a nép elkábítására. A jelen kábítás pld hogy sikeresen meg lett állítva az iraki atomfegyver fejlesztés, de valójában erről senki nem tud biztosat - még.
Ha ez iránnak sikerülne - a sorban álló, bedemokratizálandó, gyarmatosítandó országok sorából ki lehet húzni a zsíros falanak számító - Irakot, és lehet hogy proxIzrael is begyújthat az évtizedekre előre, az ENSZ-ben is nyilvánosságra hozott "terület rendezési" (hódítási) terveivel , amit persze megint nem ő ötletelt ki csak végrehajt.
Tehát ha valaki azt hiszi hogy a világon bárki "önjáró", nagyon téved..

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 415
4 035
113
Senki nem tudja pomtosan.

Viszont az indított / becsapódó rakéták számában benne van az is, hogy az elején még alaposan túl kellett terhelni az izraeli védőernyőt - voltaképpen bármilyen régi szemét alkalmas volt erre - ahhoz hogy aminek kell az átjusson. A felvételek látszik pl. hogy egy rakat lángot húzó lövedék nem is csinál semmit amikor becsapódik - ezek is lehettek a csalik (már levált gyorsító fokozatok?). Ugyanakkor ahogy fogyott az izraeli készlet úgy kellett egyre jobban szelektálniuk a zsidó kezelőknek, hogy mire és mennyit indítanak, és a civil épületbe becsapódó valami bizony nem akkora prioritás ilyenkor mint a katonai.

Ugyanez iráni oldalon út is jelentette, hogy nem is kellett már annyi indítás ugyanahhoz a találat mennyiséghez, illetve ment a bújócska a földi indítók indítási ablaka és a közelben köröző vadászgépek között is. Ugyanakkor hiába volt egyre kevesebb (??Ö indítás, egyre kevesebb elfogás is bolt, a becsapódások száma viszont látványosan nem változott, hiszen minden nap volt 1-2 érzékeny célpont. Az izraeli cenzúra miatt pedig az összeset nem is tudjuk, illetve torzítja a képet.

Nagy játszma lehetett ez az izraeli és az iráni rakétások között, és tuti nagyon komoly számítások mehettek hogy hova, mennyi kell illetve lehet indítva. Érdekes lenne erről majd egyszer olvasni valami hitelt érdemlőt, de azért úgy látszik, rakéta-sakkban bizony elég jók a perzsák.
Nem tudom. Nekem ez megmagyarázásnak tűnik. Szimplán kifogytak a perzsák is. Ha van egy csomó rakétád, azt miért nem vágod hozzá az ellenséghez főleg ha már nem tud védekezni. Ha el is figadjuk azt az állítást hogy izrael nagy veszteségeket szenvedett azért az biztosan nem igaz hogy már nem lett volna érdemi célpoontja az irániaknak. Nem értem miért keresünk nagy ívű stratégiát ott ahol csak küszködés van a la orosz hadsereg ukrajnában.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 535
9 016
113
Az eleje face to face indult.
Nemtom ki meddig bírta volna, de emlékeim szerint a végefelé napi 10-nél több rakétát Irán sem indított.

Károk tekintetében sztem mind haderőben, mind gazdasági kapacitásban Irán jóval nagyobbat szenvedett. Ez nem jelenti Izraelnek nem fáj, de érzésre sokkal gyorsabban fogja pótolni.

És még ami fontos. Aki először út az nagyot tud ütni. Mert az első izraeli horog tűnt a legkeményebbnek. Ez veszélyes tanulság mkinek.
lehet igazad van
azért jelen pillanatban azért úgy néz ki Izraelt az usa, Iránt pedig Kína fogja újraépíteni.
ha ez valóban így történik Izraelnek nagyon nehéz lesz újra nagyot csapnia

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
619
3 830
93
Ha van egy csomó rakétád, azt miért nem vágod hozzá az ellenséghez főleg ha már nem tud védekezni.

Mert nem az a célod, hogy teljesen kitáraz. Sőt, inkább tartalékolsz, hogy ha eldurvul a helyzet, akkor is legyen mivel harcolnod.

Lehet, hogy Iránnak szimplán ennyire futotta, de az is lehet, hogy egyszerűen nem volt értelme porrá lőni Izraelt, mert akkor az USA sem csak színészkedett volna, hanem komolyan odacsap.

Nem teljesen értem, miért a totális háborút és a maximális erőt tartjátok célravezetőnek minden egyes esetben.

Ahogy én látom, Irán elérte a célját: nyugodtan dúsítgathatja tovább az uránt valami isten háta mögötti helyen. Az elmúlt 50 évben ezt a kötéltáncot játszották: visszavetik őket 3 évet minden 5. évben.

bolneroll

Well-Known Member
2014. február 7.
449
1 202
93
Trump meglepett, és ezúttal pozitív értelemben, én a széleskörű amerikai légicsapásokra voksoltam, szóval jár neki a Nobel Békedíj.
Bármennyire is van némi megrendezett a történet feelingje.
Ami az elmúlt hetekben izrael - és irán között a F.O.S. médiás állítás szerint - hogy ez egy "komoly" háború - inkább egy Shakespeare darabra hasonlít - "Sok hűhó semmiért". Látszik hogy a narratíva gyártás tengeren túlon folyik, a végrehajtójuk, kezdeményezőjük a világon egyre növekvő létszámú proxi hadviselő országok.
Az óperencián túlról tanultak a vietnámi , közvetlen hadviselés hátrányából, kudarcából - a proxikat fegyverrel paripával, osztható - fosztható (segély) pénzel kitömve harcra nevelve bátorítva - ugrasztják neki a kiszemelt gazdasági zsákmánynak , a bedemokratizálás álarca alatt.
Igy otthon nem kell magyarázkodni a nép előtt mint régebben , ha a koporsók tömegesen érkeznének haza.
Sokkal inkább egy történelmi és egy vallási ellentét látok. Ugyan mindkét államalakulatnak ókori gyökerei vannak, de a perzsákat csak a VIII. században hódították meg a mohamedánok. Ugyanakkor mégis sikerült megőrizni a Perzsa hagyományaikat, így egy a történelmen átívelő érdekes mix jött létre itt. Izrael pedig csak 1948-ban alakult meg újra. A konkrét ellenségeskedés kezdete az Iráni Teokrácia létrejöttével egyidős, gondolom itt fontos volt az ajatollahnak kijelölnie egy jól körülírható ellenség képet, amivel a belső feszültségeket terelhette a határon túlra, ez ugye könnyen rezonált a lakosság igényeivel akikkel a Sah nem törődött, erre ott volt az ajatollahnak a lehetőség, hogy mindent is beszabályozzon. Izrael pedig a megalapítása óta a létért küzd, azt nem kell ecsetelni. A nukleáris létesítmények elpusztítása náluk már szinte hagyomány.

Nem tudom. Nekem ez megmagyarázásnak tűnik. Szimplán kifogytak a perzsák is. Ha van egy csomó rakétád, azt miért nem vágod hozzá az ellenséghez főleg ha már nem tud védekezni. Ha el is figadjuk azt az állítást hogy izrael nagy veszteségeket szenvedett azért az biztosan nem igaz hogy már nem lett volna érdemi célpoontja az irániaknak. Nem értem miért keresünk nagy ívű stratégiát ott ahol csak küszködés van a la orosz hadsereg ukrajnában.
Úgy látom, hogy nagyon bölcsen jártak el az Irániak a "készletgazdálokdással". Nem tudhatták, hogyha Amerika is beszáll a "buliba" akkor milyen kihívásoknak kell majd megfelelniük. Nekik ellentétbe az zsidókkal nem voltak kijelölt célpontjaik. Illetve a képességeik is sokkal korlátozottabbak a precíziós támadás terén.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 933
32 758
113
Az háború végén, Izrael összefoglalja a veszteségeit

Körülbelül 550 rakétát és több mint 1000 drónt lőttek ki Izraelre. ( itt gondolom arra gondolnak a rakéták alapján ami célba is ért,de ne felejtsük el,hogy útközben Irak,Jordánia,Szíria légterében, illetve az öbölben és a Földközi -tengeren állomásozó hajók is sokat lelőttek)

Veszteségek:
29 halott,
1472 sérült, ebből:15 súlyos,58 közepesen súlyos,1399 könnyű állapotban.

Károk:
Az Izraeli Adóhatóság 38 700 kártérítési igényt kapott, beleértve:
30 809-et épületekben okozott károkért,
3713-at járművekben okozott károkért,
4085-öt ingatlanokban és lakásokban okozott károkért.

Hajléktalanná vált:
több mint 15 500 ember.

Eközben Tel-Aviv bejelentette az Irán elleni támadások valószínűsíthető folytatását, és arról számolt be, hogy ez „évekkel visszavetette Irán nukleáris és rakétaprogramját”.
Irán kijelentette, hogy folytatni fogja az urándúsítást – ami vörös vonal Teherán számára, az okozott károk ellenére is. Bármely tárgyalási folyamatnak Irán dúsításhoz való jogának elismerésén kell alapulnia.

Irán biztosan nem fog beleegyezni a nulla dúsítási szintbe. Irán kész a nukleáris fegyverekről való lemondását a szankciók feloldásáért cserébe tenni, mint korábban.

Trump követelte, hogy iráni képviselők menjenek a Fehér Házba és hogy Irán teljesen hagyjon fel az urándúsítással, hogy Irán kapituláljon.
De mint látjuk, minden nagyjából ugyanolyan kerékvágásba tért vissza, mint a háború előtt.

Az iráni elnök győzelmet hirdetett, és kijelentette, hogy Izrael súlyos árat fizetett Irán megtámadásáért.
Izrael azt mondta, hogy egyelőre folytatja a népirtást Gázában, de az Irán elleni hadműveletei még nem értek véget.

Tehát a fő kérdésekben, leszámítva az anyagi, demográfiai és imázsveszteségeket, a felek többé-kevésbé ugyanazok maradtak, míg most nagy figyelmet fognak fordítani a győzelmi narratívák népszerűsítésére, hogy másoknak is bebizonyítsák, hogy Irán, Izrael, az USA (a megfelelő aláhúzás) nyerte meg ezt a háborút.

A CNN jelentése szerint Irán nukleáris létesítményeit nem semmisítették meg, ahogy azt a Fehér Ház állította.

Válaszul Pete Hegseth védelmi miniszter teljesen hamisnak bélyegezte a jelentést.

https://edition.cnn.com/2025/06/24/politics/intel-assessment-us-strikes-iran-nuclear-sites

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 525
11 671
113
Jó de ilyen gyorsan???
Azért akárhogy nezzük Trump erőből minimum átmenetileg békét teremtett.
Ez az erő Iránnak a B2-es bombázók formájában jelent meg, Izrael meg egy qrvaanyázástól leállt.

Ez sztem azért a fő tanulság mkinek. A seriff visszatért. Lehet bolond, de odabasz, érdemes rá figyelni. És ha odabasz a kis sheriffek (Kína, ruszkik ) is csak figyelnek hátulról.
Ezt írtam 1 hete, hogy Trump erőt akar mutatni, mert az ukrajnai béke és Vámháború még nem teljesen sikersztori.
(2.-re szavaztam én is)
(1.-re szavazóktól kérnék 5 számot 1-90 között) :)

Lemas

Active Member
2021. szeptember 18.
26
143
28
Mert nem az a célod, hogy teljesen kitáraz. Sőt, inkább tartalékolsz, hogy ha eldurvul a helyzet, akkor is legyen mivel harcolnod.

Lehet, hogy Iránnak szimplán ennyire futotta, de az is lehet, hogy egyszerűen nem volt értelme porrá lőni Izraelt, mert akkor az USA sem csak színészkedett volna, hanem komolyan odacsap.

Nem teljesen értem, miért a totális háborút és a maximális erőt tartjátok célravezetőnek minden egyes esetben.

Ahogy én látom, Irán elérte a célját: nyugodtan dúsítgathatja tovább az uránt valami isten háta mögötti helyen. Az elmúlt 50 évben ezt a kötéltáncot játszották: visszavetik őket 3 évet minden 5. évben.
Én úgy gondolom, hogyha regionális középhatalomként nukleáris és rakétaprogramot indítasz, annak elsődleges célja az elrettentő képesség megteremtése. Meg az, hogy a regionális erőkivetítéshez és befolyásszerzéshez nyomatékot adjon.
Namármost.....szerintem abban a pillanatban, hogy az első bomba iráni területre hullott (igazából már tavaly, a légvédelem elleni támadásokkal), ez az elrettentő képesség megbukott. Az már régen rossz, ha a ballisztikus rakétákat használni kell....
Most itt megy az értelmezési vita, hogy Irán nem akart, nem tudott, vagy nem mert erősen visszacsapni.....De az eredményt tekintve majdnem mindegy is, mert közben viszont kifejezetten fájdalmas csapásokat volt kénytelen elszenvedni.....

Amúgy, ha mindenképp győztes félt kell hirdetni, akkor azt mondanám, ez egy lose-lose helyzet lett, mert sehogy se tudom iráni részről győzelemnek értékelni azt, hogy az izraeli légierő napi 50-100 bevetésben szabadon támadhat az iráni légtérben napokon át, meg bonusznak a végére a fő nukleáris létesítményeken busz méretű szellőzőkürtők lettek vágva....

Ugyanakkor az se feltétlen győzelem, hogy tel-aviv belvárosában rakéták csapódtak be, teljes lakótömböket gázai módon átszabva....(ebből amúgy látszik, mennyire sebezhető Izrael, és egy komoly rakétasalvoval mekkora károkat lehetne okozni, és mennyire meg lehetne billenteni a társadalmi egységet). Igazából ez egy "furcsa" háború volt, egyelőre nem tudjuk mekkorák a valós károk. De ami biztos, a korábbi iráni kardcsörtetés, meg regionális sz_rkeverés nem fog tudni egy darabig folytatódni, meg komoly belpolitikai korrekcióra számítok a részükről....Meg még egy valami. Jeruzsálemben talán még működik a racionalitás valamilyen szinten. Tisztában voltak azzal, hogy a légvédelem nem fog megfogni minden beérkező robbanófejet és hogy lehetnek nagyon komoly polgári károk. Azzal is tisztában voltak, hogyha légierőt beengedik Iráni légtérbe, az is komoly kockázat. Bonyolult, komplex művelet, napokon át. Mindezek alapján mégis 1) olyan nagynak értékelték az iráni fenyegetést, hogy így is szükségesnek érezték ezt meglépni, 2) ekkora kockázat mellett is úgy látták, eredményt fognak elérni....

Továbbra is úgy tűnik, az USA hegemónia meg világrend leváltása érdeklődés hiányában elmarad.....Oroszország továbbra is be van ragasztva egy véget nem érő ukrán konfliktusba, az USA közel-keleti regionális pozícióira nyíltan kihívást jelentő Teherán alól most lett kirúgva a sámli.....a vörös sarokban meg felkészül Kína.....Ha a nagy képet nézem, globális szinten mintha Kína potenciális proxyjainak módszeres leszalámizása zajlana......

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 535
9 016
113
Én úgy gondolom, hogyha regionális középhatalomként nukleáris és rakétaprogramot indítasz, annak elsődleges célja az elrettentő képesség megteremtése. Meg az, hogy a regionális erőkivetítéshez és befolyásszerzéshez nyomatékot adjon.
Namármost.....szerintem abban a pillanatban, hogy az első bomba iráni területre hullott (igazából már tavaly, a légvédelem elleni támadásokkal), ez az elrettentő képesség megbukott. Az már régen rossz, ha a ballisztikus rakétákat használni kell....
Most itt megy az értelmezési vita, hogy Irán nem akart, nem tudott, vagy nem mert erősen visszacsapni.....De az eredményt tekintve majdnem mindegy is, mert közben viszont kifejezetten fájdalmas csapásokat volt kénytelen elszenvedni.....

Amúgy, ha mindenképp győztes félt kell hirdetni, akkor azt mondanám, ez egy lose-lose helyzet lett, mert sehogy se tudom iráni részről győzelemnek értékelni azt, hogy az izraeli légierő napi 50-100 bevetésben szabadon támadhat az iráni légtérben napokon át, meg bonusznak a végére a fő nukleáris létesítményeken busz méretű szellőzőkürtők lettek vágva....

Ugyanakkor az se feltétlen győzelem, hogy tel-aviv belvárosában rakéták csapódtak be, teljes lakótömböket gázai módon átszabva....(ebből amúgy látszik, mennyire sebezhető Izrael, és egy komoly rakétasalvoval mekkora károkat lehetne okozni, és mennyire meg lehetne billenteni a társadalmi egységet). Igazából ez egy "furcsa" háború volt, egyelőre nem tudjuk mekkorák a valós károk. De ami biztos, a korábbi iráni kardcsörtetés, meg regionális sz_rkeverés nem fog tudni egy darabig folytatódni, meg komoly belpolitikai korrekcióra számítok a részükről....Meg még egy valami. Jeruzsálemben talán még működik a racionalitás valamilyen szinten. Tisztában voltak azzal, hogy a légvédelem nem fog megfogni minden beérkező robbanófejet és hogy lehetnek nagyon komoly polgári károk. Azzal is tisztában voltak, hogyha légierőt beengedik Iráni légtérbe, az is komoly kockázat. Bonyolult, komplex művelet, napokon át. Mindezek alapján mégis 1) olyan nagynak értékelték az iráni fenyegetést, hogy így is szükségesnek érezték ezt meglépni, 2) ekkora kockázat mellett is úgy látták, eredményt fognak elérni....

Továbbra is úgy tűnik, az USA hegemónia meg világrend leváltása érdeklődés hiányában elmarad.....Oroszország továbbra is be van ragasztva egy véget nem érő ukrán konfliktusba, az USA közel-keleti regionális pozícióira nyíltan kihívást jelentő Teherán alól most lett kirúgva a sámli.....a vörös sarokban meg felkészül Kína.....Ha a nagy képet nézem, globális szinten mintha Kína potenciális proxyjainak módszeres leszalámizása zajlana......
úgy nagy részt egyetértek.
szerintem viszont Kínát hiba lenne leírni. még akár iráni vonulatban is.
ők olyanok, mint a surranópályán menő versenyző. tudjuk, hogy veszélyes, de valahogy mégis kívül van, nem figyelünk rá. szép csendesen tör előre. szerintem nemhogy csökken, de inkább nő a lehetséges proxyjainak száma.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 957
21 876
113
úgy nagy részt egyetértek.
szerintem viszont Kínát hiba lenne leírni. még akár iráni vonulatban is.
ők olyanok, mint a surranópályán menő versenyző. tudjuk, hogy veszélyes, de valahogy mégis kívül van, nem figyelünk rá. szép csendesen tör előre. szerintem nemhogy csökken, de inkább nő a lehetséges proxyjainak száma.
Folyton Kínáról beszél mindenki, nincs itt semmi surranópálya.

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 224
3 909
113
Ha Izrael nem állna ki magáért, rég a tengerbe tolták volna őket. Ha Izrael tömeggyilkos, akkor az iszlám vezetők mik?

Az elmúlt pár évben lefejezték a Hezbollahot, Hamaszt és korlátlan légiuralmuk volt Irán felett, azt bombáztak amit akartak. Az biztos, hogy jobban jöttek ki a buliból mint Irán.

Arra elég, hogy közel sem az volt a szituáció mint itt.
Az iszlám vezetők is azok én sose tagadtam......csak ezt Izraelen kívűl senki másnak nem engedik meg......én nem drukkolok senkinek, csak ha az egyik népet kikiáltjuk gyilkosnak akkor ha vele szemben egy másik is ezt csinálja....akkor ott is nevezzük a nevén a gyereket.