Ha volt Iránban bármiféle ellenzék, azt most gyakorlatilag kivégzik/felszámolják. Lehet nulláról kezdeni. Köszi Izrael!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha volt Iránban bármiféle ellenzék, azt most gyakorlatilag kivégzik/felszámolják. Lehet nulláról kezdeni. Köszi Izrael!
Arról nem is szólva, ha eddig nem akartak volna atombombát gyártani, most meggyőzték őket, hogy létkérdés.Ha volt Iránban bármiféle ellenzék, azt most gyakorlatilag kivégzik/felszámolják. Lehet nulláról kezdeni. Köszi Izrael!
![]()
In a First, America Dropped 30,000-Pound Bunker-Busters—But Iran’s Concrete May Be Unbreakable, Scientists Say
President Trump is claiming the strikes “obliterated” three underground nuclear sites in Iran protected by military grade concrete. The truth may be more complicated.www.popularmechanics.com
Ez a nem túl hosszú cikk arról értekezik, hogy simán lehet olyan betont összehozni, ami ellen hatástalanok a ma elérhető legerősebb bunkerromboló bombák.
A lényeg kb. annyi, hogy szálerősítésű beton (nem tudom, hogy pontos-e a kifejezés) már önmagában tud elég erős lenni, de tudnak olyat is csinálni, ahol különböző tulajdonságú nagy szilárdságú beton rétegeket alkalmaznak, így tovább erősítve a végeredményt. A cikk felveti, hogy hiperszonikus, 5 Mach feletti sebességgel becsapódó volfram rúddal lehetne esetleg ilyen betonok átütését elérni leginkább a kinetikus energiájuk kihasználása révén.
Én úgy gondolom, hogyha regionális középhatalomként nukleáris és rakétaprogramot indítasz, annak elsődleges célja az elrettentő képesség megteremtése. Meg az, hogy a regionális erőkivetítéshez és befolyásszerzéshez nyomatékot adjon.
Namármost.....szerintem abban a pillanatban, hogy az első bomba iráni területre hullott (igazából már tavaly, a légvédelem elleni támadásokkal), ez az elrettentő képesség megbukott. Az már régen rossz, ha a ballisztikus rakétákat használni kell....
Most itt megy az értelmezési vita, hogy Irán nem akart, nem tudott, vagy nem mert erősen visszacsapni.....De az eredményt tekintve majdnem mindegy is, mert közben viszont kifejezetten fájdalmas csapásokat volt kénytelen elszenvedni.....
Van sapka/ nincs sapka... kötelező én pártatlan vagyok panelt is tedd ide, a kötelező de azért mindig csak az egyik oldalt hibáztatom mantra mellé.Ha volt Iránban bármiféle ellenzék, azt most gyakorlatilag kivégzik/felszámolják. Lehet nulláról kezdeni. Köszi Izrael!
Azt mondjátok, hogy csak azért nem vetettek be több hiperszónikus rakétát, vagy vegyi/biológiai fegyvereket, mert humánusak meg mert tartalékoltak. Az atomnak mennyi visszatartó ereje lenne, ha azt sem vetnék be ezen elvek alapján? Az menne, mint az oroszoknál, sorban húznák a vörös vonalakat amiket sorban lépne át az ellenfél, és semmi következmény nem lenne, ugyanúgy csak bohócot csinálnának magukból. Gyakorlatilag felesleges a nukleáris fegyver nekik, ha nem hajlandók használni. mert egy ilyen korlátozott konfliktusban teljesen haszontalan, mint szinte minden kütyüjük szintén annak bizonyult pár modern rakétán kívül.Arról nem is szólva, ha eddig nem akartak volna atombombát gyártani, most meggyőzték őket, hogy létkérdés.
Én már arra nem hogy az irakiak mivel vitték a brit pilcsiket.Pont olyan hogy az ellen se tudott légi fölényt kislakírani az orosz. Én még emlékszem a teherautó platón szállított szu25 pilótákra…
valószínűleg lesz "némi" beszerzés ..
Csak ez akkor lenne igaz hogy ha izrael f-15/f-16 párossal ugrana iránnak ! De nem az a lándzsa hegye hanem az f-35Az pakiknál jól vizsgázott PL-15 esélyes, =>a tankerek/AWACS-ok távolsága +100km Irán határaitól! Vége a "régi szép időknek"!
pöppet el vagy bizakodva ..Csak ez akkor lenne igaz hogy ha izrael f-15/f-16 párossal ugrana iránnak ! De nem az a lándzsa hegye hanem az f-35
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..