A NATO sokkal erősebb, mint Putyin
Ha egy teljes katonai szövettséget mérünk egyetlen emberhez ( aki a mémek szerint félmeztelenül medvék hátán lovagol ) akkor igaza van a NATO erőssebb.
Carl-Oskar Bohlin polgári védelmi miniszter szerint a lépést a megváltozott biztonsági környezet indokolja, ahol a parti őrség meglévő felszerelése már nem tekinthető elegendőnek. Jelenleg a szolgálati pisztolyokra korlátozódik.
... de talán a parti őrség egy egysége ellen még ő is jó lenne, az orosz hadsereg gyalogsági felszerelését használva.
Persze értem én az absztrakciót, hogy az arctalan tömeget próbálják a megszemélyesített Gonosszal szembeállítani. Ez csak a megszokott démonizálási megoldások egyike. Nagy gyakorlatunk van benne ( Mint az említett arctalan tömeg egyik régi bástyája ).
mert Putyin energiaszakértő
Ő maga rágta át az Északi Áramlatot ... ja nem.
Igen, vannak nukleáris képességei
Tényleg, és a nagy különbség, hogy a NATO nukleáris képességeit nem a NATO főparancsnok irányítja hanem a NATO-n belüli egyezményekben reménykedve vetik majd be őket. Ami most kicsit megkérdőjeleződött miután Trump és az EU vezetői megkötötték az Öribari szerződést. Ezzel szemben az oroszoknál nincsenek külső viták a se a fejlesztésről, se az esetleges használatukról.
de hiányoznak belőle a NATO-hoz hasonló multi-domain képességek, és nincsenek meg a Szövetség ötödik generációs rendszerei.
Nézhetjük úgy a 12 napos háború eseményeit, hogy az 5. generációs légierő az F14 / F5 -ökkel felszerelt légierő felett egy pillanat alatt kivívta a légtér feletti korlátlan uralmat.
De nézhetjük úgy is, hogy Irán ennek ellénére hagyományos töltetekkel komolyan megdolgoztatta az Izraeli biztosítókat, valami 30.000+ káresetet okozva. Ami akkor is magas szám, hogyha ezt a számot elosztjuk a helyike rafinált gondolkodásával. Viszont ami szerintem a riasztóbb az az, hogy ez jól demonstrálja, hogy egy esetleges háború esetén, mégha NATO (mi) mint védelmi szervezet első csapást is mér a Gonosz Birodalmára és egyben ki is vívja a légifölényt. Még az se lenne elég ahoz, hogy megakadályozzák, hogy utána ne érkeznének vissza az atomrakéták, főleg, hogy Oroszország jóval nagyobb, mint Irán.
Köszönjük a Svédek értékes hozzászólásait.