Murmanskban már nemegyszer volt berepulés, sot videók is vannak ukrán drónokról.Murmanszkban vagy Vlagyivosztokban?
Persze ukrán forrás.
Vlagyivosztok kicsit más tészta, de anyi biztos, hogy van a térségben ukrán aktivitás, szoval drónok is be lehetnek csempészve.
Szombaton példaul berobbant a gázvezeték és a orosz bázisokat ellátó vízvezeték is mesérult.
Korábbam pedig megróbálták megmerényelni Gudkov tábornokot, akit végul minap Korenevoban szedték le.
----------
Adalékként Girkin / Strelkov legutóbbi vészjóslása UAV támadásokról orosz teruleten:
„Ma elég sok hírt kaptam, többek között az Izsmas [Izsevszki Fegyvergyár] elleni csapásról is.
Természetesen az áldozatok és sebesültek száma nagyon eltérhet attól, amit mondtak nekem, de a hivatalos médiában megjelent, a Rendkívüli Helyzetek Minisztériumának repülőgépei által Moszkvába evakuált hat sebesültről szóló beszámolók alapján úgy tűnik, „jól” eltalálták.
Amennyire én hallottam, az Izsmasba bejutott pilóta nélküli repülőgép, amely vagy egy robbanóanyagot, vagy több kazettás bombát szállított oda, nem tudott Ukrajna területéről repülni.
Vagy Oroszország, vagy Kazahsztán területéről indították.
Ismétlem, nem nevezem meg a halottakról és a sebesültekről szóló adatokat, elég lehangolóak. A tény azonban az, hogy ha Kazahsztán területéről indítanak pilóta nélküli repülőgépeket, az azt jelzi, hogy valójában egy új fronttal rendelkezünk.
Igen, ez a front inaktív, és csak a légvédelmet érinti, de fenn kell tartani, mert az Orenburg és Orszk elleni rajtaütések mindenképpen onnan indultak.
Ha a rajtaütést az Orosz Föderáción belülről hajtották végre, akkor ismét felmerül a hírhedt mozgósítás kérdése, amibe nem fáradok bele.
Többek között a rendvédelmi szervek és az állambiztonsági szervek mozgósításáról van szó. Negyedik éve háborúzunk, és az ellenséges szabotázs és felforgató tevékenységek elleni harcban részt vevő alkalmazottak száma és minősége továbbra is ugyanolyan, mint békeidőben.
Ne lepődjünk meg tehát, ha egyre többet, egyre gyakrabban, egyre nagyobb tömegben bombáznak minket. Sajnos én az eseményeknek ezt a rendkívül negatív alakulását jósolom.
Nem tudom, hogy a jóslataimban, amelyek sajnos rendszeresen beigazolódnak, találhatok-e bármilyen utalást a hadsereg hiteltelenítésére. Nos, talán valaki majd megtalálja.”
https://x.com/NatalkaKyiv/status/1941710125225459786