Rendőrség, határőrség, belbiztonság

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
11 315
38 827
113
Nah, ez a két videó az élő példa arra, hogy miért alkalmatlanok a nők rendőri munkára!
Kicsit szájba verik a csajszit és hisztizve picsog, hogy vérzik a szája :D
Arról nem is beszélve, hogy a két nő miatt az egyetlen férfi kolegájukat hátba tudták támadni.
Értem én, hogy a sor végén mindig van egy szabad kőműves zsici bankár, akár fizeti a patkány politikust, hogy az az érdekében tegye tönkre a társadalmat, például a rendőri jogkörök megnyírásával, bevándorlással stb (kellegri terv), de ez akkor sem mentesíti a rendőrt, aki egyszerűen nem alkalmas arra, hogy elvégezze a munkáját!
Hát ez egy elég hitvány intézkedés volt...

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 275
10 654
113
1f1ec_1f1e7.png
A brit rendőrség tényleg arról posztol az X-en, hogy ne vegyék fel kamerával, amikor megverik őket az utcán, mert szomorúak lesznek és sírni fognak.
Ez a sírás biztosan hatalmas elrettentő erő lesz az összes rosszfiúnak
1f642.png

518937717_1145228090964430_1996303894982794389_n.jpg

Remélem csak trollkodás...

Rákerestem. Valós. Egy kisváros helyi rendőrségének focicsapatának oldala. Érdemes belenézni a hozzászólásokba. Szinte mind arról szól, hogy korábban támogatták a rendőrséget, de ma már nem, mert azok nem a valódi bűnözők elfogásával foglalkoznak, hanem Twitter posztolókért mennek a lakásukra, meg politikusok eszközei már csak, meg egyéb kritikák még a rendőrséggel kapcsolatban.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 275
10 654
113

Előzmény

Hát ez elég kínos... Pontosabban több mint kínos. Nem jó ha a civilek azt látják hogy sír a rendőr.

Egyébként azt gondolnám, hogy rendőröket képeznek fizikai csapás elviselésére. Pl boxolnak hogy szokják a fejbeverést (fejvédővel persze). Élesben persze más, de legalább nem ismeretlen legyen a fejbeverés. Meg ha az ember kicsit tud verekedni, van kis tapasztalta benne, akkor van önbizalma is, és akkor kevésbé sokkolja a fizikai csapás.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 628
18 762
113
Hát ez elég kínos... Pontosabban több mint kínos. Nem jó ha a civilek azt látják hogy sír a rendőr.

Egyébként azt gondolnám, hogy rendőröket képeznek fizikai csapás elviselésére. Pl boxolnak hogy szokják a fejbeverést (fejvédővel persze). Élesben persze más, de legalább nem ismeretlen legyen a fejbeverés. Meg ha az ember kicsit tud verekedni, van kis tapasztalta benne, akkor van önbizalma is, és akkor kevésbé sokkolja a fizikai csapás.
Hat nem ugy van ahogy sokan elkepzelik de csepeltuk egymast volt aki visitott mindentol, engem nem volt konnyu kiutni utottek mar le lapattal es teglaval is szoval megszoktak egesz gyerek/tini koromat vegig verekedtem es volt hogy testikenyszer alkalmazasnal ez valt hasznomra es nem az amit szimulaltan a tatamin mutatott/tanutitt az ev kiegett kikepzoje.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 628
18 762
113
LOL
Nah, ő mit keres egy erőszak szervezetnél? o_O
Mi is ezt kerdeztuk,SOT volt olyan aki azt mondta o fel a fegyvertol, meg aznap hazakuldtek.
Sokan akik igy velekednek amugy utolag kiderult csapadi nyomasra jottek, volt akit apuci kuldott mert a cegnel valami foni beoban van makd miutan a fia bebizonyosult nem akarja ezt csinalni es nem is neki valo el lett beszelve a szulokkel.

mijki

Well-Known Member
2012. augusztus 12.
583
1 514
93
Olyat kell javasolni, amit mindenki el tud fogadni. Például aki bizonyítottan megüt egy rendőrt, az kettő év letöltendő börit kap , harmadolhatóság mentesen. Nincs olyan, hogy a bíró ilyennek-olyannak ítéli meg a tettét, csak alsóhangon az első ütést. Ha több is követi ütést az plusz szankcióval kell, hogy járjon az új btk. szerint, enyhítési lehetőség kizárásával a bíróságnak.
Persze ez így ,vágyálom.
Amíg ilyen gyökerek vannak Angliában, addig akármilyen szankciót hozhatsz, ellenállni fognak... szimplán erő ellen erővel lehet példát statuálni, pár tucat, pár száz ilyen hangoskodót likvidálnak, főleg ha minden ilyen illegálnak utána a családját is deportálják, lehet előbb utóbb elfogyna a kedv a csibészkedésre. Sajnos jelenleg még a Nyugat ott tart, hogy minden élet értékes, ami szimplán nem igaz.

Az akit ilyen piszkafa gyerekek "elvernek" és ezt tegyük idézőjelbe, mert itt tényleg csak pár szánalmas ütés volt, és ennyitől sírva zokog, az nem alkalmas rendőrnek.
Főleg, hogy ettől a bünöző még keményebbnek is érzi magát, miközben pl.: amerikában már több lyuk lenne rajta mint a trappistán.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 929
55 389
113
Hat nem ugy van ahogy sokan elkepzelik de csepeltuk egymast volt aki visitott mindentol, engem nem volt konnyu kiutni utottek mar le lapattal es teglaval is szoval megszoktak egesz gyerek/tini koromat vegig verekedtem es volt hogy testikenyszer alkalmazasnal ez valt hasznomra es nem az amit szimulaltan a tatamin mutatott/tanutitt az ev kiegett kikepzoje.
Mindenképpen arra jó az edzés, szimuláció, hogy kicsit felkeményedsz testben és lélekben. Ez az amúgy szemrevaló kis brit rendőrhölgy soha életében nem kapott egy keményet, ebben biztos vagyok. Szinte biztos hogy el volt törve az orra, nem kicsit kapott egy manustól, egy tiszta idegből leadott balhorgot, de a hiszti az nem a fizikai fájdalom miatt volt, hanem mert lelkileg megzuhant, a fejében felépített valóságkép magáról mint kemény rendőr.

Egy Nike boltban\helyi Decathlonban még jó eladó lehet belőle, rendőrnek egy marék takony.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 929
55 389
113
Az akit ilyen piszkafa gyerekek "elvernek" és ezt tegyük idézőjelbe, mert itt tényleg csak pár szánalmas ütés volt, és ennyitől sírva zokog, az nem alkalmas rendőrnek.
Ne legyünk azért igazságtalanok, kurva nagyot kapott. Ebbe a legtöbb edzett férfi is lement volna kavicsért, csak a hiszti nézett ki nagyon szarul, ahogy virnyog mint egy hat éves gyerek.

Az más kérdés, hogy 4-en nem bírtak harcképtelenné tenni egyetlen embert, neki pl. az volt a feladata hogy EGYETLEN kezét fogva tartsa, és az sem sikerült. Egy korrekt rendőr ezt a ránézésére 80kg körüli palit úgy földhöz baszta volna, mint egy üres bőröndöt!

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 542
66 840
113
Ne legyünk azért igazságtalanok, kurva nagyot kapott.

Szerintem ez azért messze volt a k*rva nagytól. Ha valaki nagyot kap az nem kell föl utána. ;)

Ez az amúgy szemrevaló kis brit rendőrhölgy soha életében nem kapott egy keményet, ebben biztos vagyok. Szinte biztos hogy el volt törve az orra, nem kicsit kapott egy manustól, egy tiszta idegből leadott balhorgot, de a hiszti az nem a fizikai fájdalom miatt volt, hanem mert lelkileg megzuhant, a fejében felépített valóságkép magáról mint kemény rendőr.

Én is sajnálom a csinos hölgyet és én nem is rá haragszom.
Ő a cölöp teknős tipikus esete. Ott sem a teknős a hülye, hanem aki oda tette. Itt is erről van szó.

Rákerestem. Valós. Egy kisváros helyi rendőrségének focicsapatának oldala. Érdemes belenézni a hozzászólásokba. Szinte mind arról szól, hogy korábban támogatták a rendőrséget, de ma már nem, mert azok nem a valódi bűnözők elfogásával foglalkoznak, hanem Twitter posztolókért mennek a lakásukra, meg politikusok eszközei már csak, meg egyéb kritikák még a rendőrséggel kapcsolatban.

Ez az igazán tragikus. Amikor üzleti körök és patkány politikusok a tisztességes emberekkel szembeni terror eszközeként tekintenek a rendőrségre, aztán a társadalom ellenségként kezd tekinteni rájuk.
Innentől kezdve rendőrként magadra maradsz bármilyen szituációban, és bárki veszélyes lehet rád.
És mind tudjuk hová vezet ez....

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 929
55 389
113
Szerintem ez azért messze volt a k*rva nagytól. Ha valaki nagyot kap az nem kell föl utána. ;)

Én is sajnálom a csinos hölgyet és én nem is rá haragszom.
Ő a cölöp teknős tipikus esete. Ott sem a teknős a hülye, hanem aki oda tette. Itt is erről van szó.

Ez az igazán tragikus. Amikor üzleti körök és patkány politikusok a tisztességes emberekkel szembeni terror eszközeként tekintenek a rendőrségre, aztán a társadalom ellenségként kezd tekinteni rájuk.
Innentől kezdve rendőrként magadra maradsz bármilyen szituációban, és bárki veszélyes lehet rád.
És mind tudjuk hová vezet ez....
Nőnek nagy volt az, tiszta. Fel is borult, a hisztérikus sírás jóval később volt egy másik videón, ahol látszott hogy patakokban bugyogott az orrábból szájából a vér. Amikor az ütést kapta, egyből borult.

Nagyot kapott, a srác előtte négyüket leharcolta akitől kapta, tuti hogy volt már rajta előtte kesztyű. A csaj meg egy igazi dugnivaló dögös vörös ördög, manökennek kellett volna mennie nem rendőrnek!

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and fip7

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 275
10 654
113

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 628
18 762
113
Nem latok semmi tulkapast, testetikenyszert alkalmaz huha teslejesen szabalyosan csinalta.
Jogvedok mindig azthiszik nekik van igazuk mindenbe aztan egyik addig emberkedett mig alloncsaptak a blahan az altala “jogvedet” c-typ :)

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 275
10 654
113
Nem latok semmi tulkapast, testetikenyszert alkalmaz huha teslejesen szabalyosan csinalta.
Jogvedok mindig azthiszik nekik van igazuk mindenbe aztan egyik addig emberkedett mig alloncsaptak a blahan az altala “jogvedet” c-typ :)

Azért lehet pár probléma a rendőr viselkedésével:
  • engednie kellett volna a mobilozást
  • meg kellett volna őriznie a hidegvérét
  • nem volt indokolt a gázspray használata
  • figyelnie kellett volna arra, hogy milyen állapotban van a lefújt-lefogott illető

• Dühítő
Reactions: fip7

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 628
18 762
113
Azért lehet pár probléma a rendőr viselkedésével:
  • engednie kellett volna a mobilozást
  • meg kellett volna őriznie a hidegvérét
  • nem volt indokolt a gázspray használata
  • figyelnie kellett volna arra, hogy milyen állapotban van a lefújt-lefogott illető
A video csak egy reszletet mutat nem a teljes intezkedest az elejetol azert hogy ezek vegbe menjenek mar meg tortent kismmilio konyorges felszolitas stb

Nalam is volt mar hasonlo mikor mar az arcomba nyomta a telefont aztan nezett nagyokat mikor a foldon fekve bilincseltem.
bilincseles utan meg meg elo fordul hogy elkezd agrrsszivoskodni valamiert duhong na akkor le kell fujni es meg nyugszik a kis cukikat.
Azert ha a felettesei elfogadtak akkor mindent jol csinalt mert nem szokas ma mar a vegrehajtoi allomany mellett kialni.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 542
66 840
113
Ez érdekes sztori:

„Az alaszkai bosszúálló” Jason Vukovich mosolyog a testvérére, miután megkapta 23 év börtönbüntetését.
Jason az állam szexuális bűnözőinek nyilvántartását használta fel, hogy felkutassa a bűnözőket, betörjön az otthonaikba és kalapáccsal verje meg őket. Mind Jasont, mind a testvérét szexuálisan bántalmazták gyermekkorukban."

524555400_1309074260579910_5137066633324683920_n.jpg

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 653
968
113
Azért érdekelne hogy ezt honnan vetted. A saját tapasztalatom az hogy a gyermekeim általános iskolájában felsőben úgy vadásszák a szaktanárokat, az egészségügyben meg elég sok barátom/haverom van, többen kijöttek magánba - orvosok és ápolók is (tudom hogy csak micro szinten látom, de a "gyakorlatilag senki sem mondott fel" állítást ezek alapján erős torzításnak érzem.)

Bocsi az offért, csak kissé zavart ez a nagy megmondás (mert a hadseregen kívül pont hogy az egészségügy és az oktatás az ahol szerintem kutya nagy gondok vannak)
Ezt azért ne nagyon hangoztasd ezen a területen.

Gondolom én véletlen túlóráztam idén majdnem 300 órát (amikor szigorúan le van tiltva a túlóra...). Amikor a 70ezer fős városban és az alá tartozó tízen x településre lévő helyszínelők el dolgoztam.. a komplett osztállyal (2 fő).

Vagy mikor a tűzoltóságon is le vannak állítva a szerek vagy párhuzamosítva....

Biztos, mert olyan sokan vagyunk..