Rendőrség, határőrség, belbiztonság

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 990
66 386
113
Gondolom nekem szolt a kerdes nos 18 eves korom ota szolgalok cirka 8 eve add ossze, en siman megcsinalom a fizikait en altalanosan az allomanyrol beszeltem aminek az atlag eletkora mar 50evet surolja mert fiatal nem jon.
Már azt hittem, te nem tudsz 2-3km-t futni... :)
De az 50-el sem lehet gond, ha kicsit adsz magadra.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 627
18 757
113
Már azt hittem, te nem tudsz 2-3km-t futni... :)
De az 50-el sem lehet gond, ha kicsit adsz magadra.
A futas pont a gyengesegem de letudom minden mas max pont szokott lenni :)
Pont ez a lenyeg hogy mar nem tudnak sokszor magukra adni gyerek csalad 2.allas mellett, valamint orvoslilag billegnek mar inkabb.
Foleg a vegrehajtoi allomany mivel mi vagyunk fizikalisan es mentalisan a legjobban terhelve, irodai resze inkabb mentalisan van terhelve ami ugyanugy baj es kieg.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 542
66 837
113
Ezt fejtsd ki egy kicsit bővebben, hogy mi indokolja a tűzoltókat, míg mást mondjuk a rendőröket nem.

Kérdez meg erről egy tüzoltót. Pl. zsoltit itt a fórumon.
Nagyon más a fizikai terhelése egy rendőrnek meg egy tűzoltónak. És utóbbi esetén közvetlenül életek múlnak ezen.
Ha meg szerinted 50 fölött rendőrnek sem jó valaki, az hidd el, hogy akkor már semmilyen civil fizikai munkára sem jó. ;)

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 542
90 619
113
Nagyon más a fizikai terhelése egy rendőrnek meg egy tűzoltónak. És utóbbi esetén közvetlenül életek múlnak ezen.
Ha meg szerinted 50 fölött rendőrnek sem jó valaki, az hidd el, hogy akkor már semmilyen civil fizikai munkára sem jó. ;)
Teljesen rossz ez a megközelítés. Bármilyen civil munkában nem kell huszonéves elkövetővel szemben ha kell erőszakot alkalmaznod.

Spyke

Well-Known Member
2022. január 21.
140
383
63

Te már csak tudod mint rendőr és tűzoltó.

Kicsit magasan ül itt egy-két ember a lovon, ahogy szoktam mondani sokkal szerényebben ;)

Nem mondtam, hogy igazságos volt a korábbi nyugdíj rendszer (sőt!) nem is értetem vele egyet, de ami most van az se jó.

Szerinted a rendőr oldalán lévő fegyveren nem múlnak életek? A fizikai terhelés mellett tudott ott van még egy pszichikai és lelki terhelés is. Konkrétan a rendőri munkában semmi pozitív "élmény" nincs az emberek akkor fordulnak hozzád amikor valami érdeke sérült vagy áldozattá vált. Gondolom nem hallgattál még meg szexuális erőszak sértettjét miket és hogyan mond el, és tudod hogy nem tudsz rajta segíteni, mert neki az nem elégtétel, hogy elítélik azt akit ezt tette vele, de gondolom bántalmazott gyerek se sírt idegenként előtted akit próbáltál vigasztalni és nem vettél ki, 1 éve zacskóba rakott, majd a pottyantos wc-be dobott csecsemő hulláját se a szarból gondolom. De ne legyünk ennyire drasztikusak, elég csak, hogy odaállsz a hozzátartozó elé idegenként-ismeretlenként, akinek elmondod, hogy meghalt a szerette.

El lehett gondolkodni mért volt anno (meg még lehet most is) annyi alkoholista a rendvédelmi szerveknél.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 627
18 757
113
Te már csak tudod mint rendőr és tűzoltó.

Kicsit magasan ül itt egy-két ember a lovon, ahogy szoktam mondani sokkal szerényebben ;)

Nem mondtam, hogy igazságos volt a korábbi nyugdíj rendszer (sőt!) nem is értetem vele egyet, de ami most van az se jó.

Szerinted a rendőr oldalán lévő fegyveren nem múlnak életek? A fizikai terhelés mellett tudott ott van még egy pszichikai és lelki terhelés is. Konkrétan a rendőri munkában semmi pozitív "élmény" nincs az emberek akkor fordulnak hozzád amikor valami érdeke sérült vagy áldozattá vált. Gondolom nem hallgattál még meg szexuális erőszak sértettjét miket és hogyan mond el, és tudod hogy nem tudsz rajta segíteni, mert neki az nem elégtétel, hogy elítélik azt akit ezt tette vele, de gondolom bántalmazott gyerek se sírt idegenként előtted akit próbáltál vigasztalni és nem vettél ki, 1 éve zacskóba rakott, majd a pottyantos wc-be dobott csecsemő hulláját se a szarból gondolom. De ne legyünk ennyire drasztikusak, elég csak, hogy odaállsz a hozzátartozó elé idegenként-ismeretlenként, akinek elmondod, hogy meghalt a szerette.

El lehett gondolkodni mért volt anno (meg még lehet most is) annyi alkoholista a rendvédelmi szerveknél.
30/50 szerintem igazsagosabb rendszer lenne.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 542
66 837
113
Teljesen rossz ez a megközelítés. Bármilyen civil munkában nem kell huszonéves elkövetővel szemben ha kell erőszakot alkalmaznod.

Szerencsére civilként ebben az országban nem vagy veszélyben....

Igen, kurva magasan.

A fizikai terhelés mellett tudott ott van még egy pszichikai és lelki terhelés is. Konkrétan a rendőri munkában semmi pozitív "élmény" nincs az emberek akkor fordulnak hozzád amikor valami érdeke sérült vagy áldozattá vált. Gondolom nem hallgattál még meg szexuális erőszak sértettjét miket és hogyan mond el, és tudod hogy nem tudsz rajta segíteni, mert neki az nem elégtétel, hogy elítélik azt akit ezt tette vele, de gondolom bántalmazott gyerek se sírt idegenként előtted akit próbáltál vigasztalni és nem vettél ki, 1 éve zacskóba rakott, majd a pottyantos wc-be dobott csecsemő hulláját se a szarból gondolom. De ne legyünk ennyire drasztikusak, elég csak, hogy odaállsz a hozzátartozó elé idegenként-ismeretlenként, akinek elmondod, hogy meghalt a szerette.

Igen, ezek minden napos esetek.... Jah nem. Elmondom neked, hogy a legtöbb rendőr szolgálat közben még hullát se lát.
Kérdez meg egy tűzoltót, hogy hány embert vágnak ki egy évben roncsok közül ;)
Vagy egy mentőst, hányan halnak meg a kezei között egy évben.
Aztán ott vannak a BV-sek akik meg 12 órás műszakokat vannak összezárva veszélyes bűnözőkkel.
Úgy osztod erről az észt, mintha a rendőr járőrök napi szinten járnák meg vietnámot :D
De semmi gond, irodai meg járőr meló helyet el lehet menni pl. téglát pakolni 10-12 órába, aztán pár hét után átgondolja mi a valós fizikai terhelés, meg kinek járna igazából korkedvezményes nyugdíj.
Baszki, minden munkának van árnyoldala, a rendőr messze nem a legrizikósabb meló.

Pont ugyan azért amiért az egész országban. 3 millió alkoholista volt itt, gondolom mind rendőr volt ezek szerint... LOL
De szerencsére a szép új világban már pia helyet narkósok. Jobb is minden :)

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Spyke

Well-Known Member
2022. január 21.
140
383
63
Igen, ezek minden napos esetek.... Jah nem. Elmondom neked, hogy a legtöbb rendőr szolgálat közben még hullát se lát.
Aztán ott vannak a BV-sek akik meg 12 órás műszakokat vannak összezárva veszélyes bűnözőkkel.
Úgy osztod erről az észt, mintha a rendőr járőrök napi szinten járnák meg vietnámot :D
De semmi gond, irodai meg járőr meló helyet el lehet menni pl. téglát pakolni 10-12 órába, aztán pár hét után átgondolja mi a valós fizikai terhelés, meg kinek járna igazából korkedvezményes nyugdíj.
Baszki, minden munkának van árnyoldala, a rendőr messze nem a legrizikósabb meló.

Ja igen bocs elfelejtettem, hogy te ebben is jártas lehetsz, hogy így tudod, hogy ezek minden évben maximum egyszer, egy helyen fordulnak elő, őőőő mivel is foglalkozol?

Én nem sajnálom senkitől se tűzoltótól, se bv-stől, se a mentőstől, se az eü-től a kedvezményes nyugdíjt, egy szóval nem is állítottam ilyet, ez csak te képzeled bele, csak én mivel azt a részét nem látom, csak a kéket, csak abból próbálok példákat hozni (tudod más f@szával nem csapkodom a csalánt ;) ) amihez értek/belelátok. De mindig elfelejtem, hogy ez egy fórum, ahol szerencsére mindenki is beleokoskodhat mindenbe is, amiről fingja sincs abba is.

Pont ugyan azért amiért az egész országban. 3 millió alkoholista volt itt, gondolom mind rendőr volt ezek szerint... LOL

Nyilván egy példa volt - ja a másik fele tűzoltó, bv-s, meg mentős -.

gepard145

Active Member
2018. szeptember 23.
65
139
33

Igen, kurva magasan.

Dolgoztam bociban, kékben, pirosban (ezt még most is), mellette sürgiztem.
Az OMSZ egy szanatórium a rendőrséghez képest (függetlenül attól hogy soha nem volt korkedvezményes nyugdíj a mentődolgozóknak) Saját tapasztalat. Ahol én vagyok, tele vagyunk volt rendőrrel, BV-sel és ki vannak simulva ahhoz képest amekkora szar van a Rendőrségnél meg a BV-nél.
Jah én is még a 25 év nyugdíjra (is) szereltem fel, amit gennyes módon vettek el. Szép volt végignézni milyen hecckampány keretében készítették elő a döntést a hivatásosok kárára és milyen kárörömmel nézte ezt a többségi társadalom. Nem vették észre, hogy mi voltunk az első csoport amivel leszámolt a NER de messze nem az utolsó. Mi ezt láttuk és tudtuk (az értelmesebbje) nem csoda, hogy 2011 után végigsöpört a leszerelési hullám ( a 2012-évi EU munkaerőpiaci nyitás hatása is azonnal látszódott) és olyan beosztásokat, kihordási időket torzító aránytalanságokkal terhelte meg a rendszert, amit azóta is nyögünk.
Nem beszélve a morális hozadékkal. Minden rendőrben, tűzoltóban, BV-ben, vámosban benne maradt a tüske, hogy az a nemzet aminek szolgálatára felesküdött, röhögve és tapsolva asszisztált ehhez az áruláshoz. Valami eltört akkor visszavonhatatlanul. Ne csodálkozzunk, hogy pár fanatikuson kívül már csak a resztli maradt egyenruhában akik tényleg meghalnának mindenhol a civil életben.

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 759
16 785
113
Ha akarat lenne, a bérrendszert meg lehetne oldani országosan, sávosan. Példa: 400.000 nettó minimálbér. Fegyveres testület, tűzoltó, ápoló 200%. Pedagógus 250%, orvos 250%, politikus 80%. Stb. Mindig a NETTÓ minimálbér lenne az alap és foglalkozásonként lenne szorzó. Plusz kiegészítésként a pótlékok. Mindenki tudná, hogy mihez képest mit keres....

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 266
4 667
113
Ha akarat lenne, a bérrendszert meg lehetne oldani országosan, sávosan. Példa: 400.000 nettó minimálbér. Fegyveres testület, tűzoltó, ápoló 200%. Pedagógus 250%, orvos 250%, politikus 80%. Stb. Mindig a NETTÓ minimálbér lenne az alap és foglalkozásonként lenne szorzó. Plusz kiegészítésként a pótlékok. Mindenki tudná, hogy mihez képest mit keres....
A politikus 80 tetszik :)
Ehyebkent az első lépés - ha nem tévedek nagyot, akkor a fránya Brüsszel nyomására - az lesz végre, hogy a cégeknek meg kell adni a pozícióhoz tartozó bérezést. Csak 30 évet késtek vele, de itt nem szeretik a transzparenciat, pedig jó dolog az...

• Tetszik
Reactions: endre

jOkA

Well-Known Member
2017. november 7.
404
698
93

Igen, kurva magasan.

Természetes halállal haltak, öngyilkosok, (érfelvágás, méregivás, érfelvagás és méregivás, személygékocsival kamionnak hajtás frontálisan, vonatelé ugrás, magasból leugrás, saját magát felgyújtja, járműben szén-monoxid mérgezés) vízbefulladás, mást gyújt fel, ejtőernyős lezuhan, kisgép lezuhan, hőlégballon lezuhán plusz felgyullad, motoros sárkány szétesik és lezuhan, közlekedési baleset, gyermek vízbefulladása, gyermek áramütés általi halála, gyermek villámcsapás általi halála. Most ennyi jutott eszembe gyorsan, ahol én vagy általam és környezetemben dolgozó kollégáim kint voltak.
Mivel utcáról indulunk általában mi rendőrök érünk ki először. Mi húzzuk ki őket autóból, égő házból vagy kezdjük meg elsőre az újraélesztést, elsősegélyt (persze akin még lehet segíteni).
Mi szólunk az ügyeletnek, hogy hány sérült van, van-e tűz, beszorult ember, üzemanyag folyás ami azért fontos, hogy tudják hány mentő, tűzoltó kell. Nyílván ha be van szorulva tűzoltó kollégák vágják ki, nekünk nincs hozzá felszerelés. 15 éves öngyilkos kislányt is én szedtem le a kötélről a bünügyi technikával.
Akartak már lekéselni, elütni, dobáltak kővel. Kollégát vágták már meg, volt akit tüdőnszúrtak, elütötték, megütötték bottal, rálőttek, stb.
Írtad, hogy a tüzik hány embert húznak ki a roncsokból.
Utána mit csinálunk szerinted? Jön a halotti szemle, személyazonosítás, halott ruházatának átvizsgálása, maradványok össze szedése, hozzátartozó kiértesítése vagy éppen a helyszínről való visszatartása, hogy ne az legyen a gyerekéről az utolsó emléke, hogy a darabjai elférnek egy zacskóban.
Amúgy térkövezni szoktam meg köműves melókat és pont azon gondolkoztunk kollégával, hogy leszerelünk és inkább abban dolgozunk. Akik már leszereltek mellőlem van kamionos, buszsofőr, erdész, villanyszerelő, gázszerelő, mentős, tűzoltó vagy éppen másodban ezeket dolgoznak.
Szerintem ne degradáld le a rendőri munkát amikor fingod sincs róla és hatalmas ökörségeket mondasz, ami nyílván arra vezethető vissza, hogy fogalmad sincs erről a hivatásról, de ezt már pár kommentedben leesett. Mindegyik hivatás kemény a maga módján. Amikor sok rendőr tűzoltó, mentős, BV-s lesz vagy honvédséghez megy át akkor az valamit jelenthet. Olyan kollégám is van aki másodban beugrós tűzoltó és olyan is van aki mentőápoló. Van aki kertész, fűnyírós cége van és ott nyomjuk mellékesbe, persze ugye ezeket mind engedélyeztetni kell.
Amúgy egy olyan kollégát sem ismerek, aki nem látott még hullát. Esetleg a frissen felszerelt tisztek akik irodai munkát kapnak egyből, de mifelénk nincs ilyen.

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 705
3 386
113
Közben az ország egyre inkább Brazíliára hasonlít:

Tolvajbandák keserítik meg nap mint nap azoknak az utasoknak az életét, akik a Szeged–Budapest vonalon utaznak – állítja több utas is. A tolvajok módszere egyszerű: általában Nagykőrösnél szállnak fel az egyik ajtón, majd villámgyorsan végigfutnak a vonaton, a következő ajtónál pedig le is pattannak – kezükben a rohanás során összekapkodott értékekkel.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/290841/

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 627
18 757
113
Természetes halállal haltak, öngyilkosok, (érfelvágás, méregivás, érfelvagás és méregivás, személygékocsival kamionnak hajtás frontálisan, vonatelé ugrás, magasból leugrás, saját magát felgyújtja, járműben szén-monoxid mérgezés) vízbefulladás, mást gyújt fel, ejtőernyős lezuhan, kisgép lezuhan, hőlégballon lezuhán plusz felgyullad, motoros sárkány szétesik és lezuhan, közlekedési baleset, gyermek vízbefulladása, gyermek áramütés általi halála, gyermek villámcsapás általi halála. Most ennyi jutott eszembe gyorsan, ahol én vagy általam és környezetemben dolgozó kollégáim kint voltak.
Mivel utcáról indulunk általában mi rendőrök érünk ki először. Mi húzzuk ki őket autóból, égő házból vagy kezdjük meg elsőre az újraélesztést, elsősegélyt (persze akin még lehet segíteni).
Mi szólunk az ügyeletnek, hogy hány sérült van, van-e tűz, beszorult ember, üzemanyag folyás ami azért fontos, hogy tudják hány mentő, tűzoltó kell. Nyílván ha be van szorulva tűzoltó kollégák vágják ki, nekünk nincs hozzá felszerelés. 15 éves öngyilkos kislányt is én szedtem le a kötélről a bünügyi technikával.
Akartak már lekéselni, elütni, dobáltak kővel. Kollégát vágták már meg, volt akit tüdőnszúrtak, elütötték, megütötték bottal, rálőttek, stb.
Írtad, hogy a tüzik hány embert húznak ki a roncsokból.
Utána mit csinálunk szerinted? Jön a halotti szemle, személyazonosítás, halott ruházatának átvizsgálása, maradványok össze szedése, hozzátartozó kiértesítése vagy éppen a helyszínről való visszatartása, hogy ne az legyen a gyerekéről az utolsó emléke, hogy a darabjai elférnek egy zacskóban.
Amúgy térkövezni szoktam meg köműves melókat és pont azon gondolkoztunk kollégával, hogy leszerelünk és inkább abban dolgozunk. Akik már leszereltek mellőlem van kamionos, buszsofőr, erdész, villanyszerelő, gázszerelő, mentős, tűzoltó vagy éppen másodban ezeket dolgoznak.
Szerintem ne degradáld le a rendőri munkát amikor fingod sincs róla és hatalmas ökörségeket mondasz, ami nyílván arra vezethető vissza, hogy fogalmad sincs erről a hivatásról, de ezt már pár kommentedben leesett. Mindegyik hivatás kemény a maga módján. Amikor sok rendőr tűzoltó, mentős, BV-s lesz vagy honvédséghez megy át akkor az valamit jelenthet. Olyan kollégám is van aki másodban beugrós tűzoltó és olyan is van aki mentőápoló. Van aki kertész, fűnyírós cége van és ott nyomjuk mellékesbe, persze ugye ezeket mind engedélyeztetni kell.
Amúgy egy olyan kollégát sem ismerek, aki nem látott még hullát. Esetleg a frissen felszerelt tisztek akik irodai munkát kapnak egyből, de mifelénk nincs ilyen.
Nagyon jol megfogalmaztad!
Legrosszabb mikor gyerekhez vittek ujonckent nem vette eszre a vonatot…sose fogom elfelejteni…sokan nem is tudjak milyen nehez mentalisan helytalni ne es szet a helyszinen vagy egy utes kellos kozepen amikor adrenalintol nem latok csak szukulten, vagy azt amikor ejszakaba nyuloan mar 24+oraja vagy egy helyszinen mert valzas nincs es te viszed az egeszet.

jOkA

Well-Known Member
2017. november 7.
404
698
93
Nagyon jol megfogalmaztad!
Legrosszabb mikor gyerekhez vittek ujonckent nem vette eszre a vonatot…sose fogom elfelejteni…sokan nem is tudjak milyen nehez mentalisan helytalni ne es szet a helyszinen vagy egy utes kellos kozepen amikor adrenalintol nem latok csak szukulten, vagy azt amikor ejszakaba nyuloan mar 24+oraja vagy egy helyszinen mert valzas nincs es te viszed az egeszet.
Aztán reggelig lehetne sorolni. Családi balhék, gyermekelhelyezés, ideiglenes megelőző távoltartás, körözött személyek, betörés, bolti lopás, közlekedési balesetek, forgalomiránytás, eltűnt személyek, talált robbanótestek,öngyilkosok, csapatszolgálati feladatok, határvédelem, sebesség ellenőrzés, lakossági kapcsolattartás, információgyűjtés, információvásárlás, rendezvénybiztosítás, iskolarendőrködés, bűnügyi felderítés, meghallgatás, kihallgatás, gyanúsítás, őrizetbe vètel, átkísérés, stb.

• Tetszik
Reactions: Kávé

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 627
18 757
113
Aztán reggelig lehetne sorolni. Családi balhék, gyermekelhelyezés, ideiglenes megelőző távoltartás, körözött személyek, betörés, bolti lopás, közlekedési balesetek, forgalomiránytás, eltűnt személyek, talált robbanótestek,öngyilkosok, csapatszolgálati feladatok, határvédelem, sebesség ellenőrzés, lakossági kapcsolattartás, információgyűjtés, információvásárlás, rendezvénybiztosítás, iskolarendőrködés, bűnügyi felderítés, meghallgatás, kihallgatás, gyanúsítás, őrizetbe vètel, átkísérés, stb.
De orulok hogy mar zoldet hordok es max a csaladi vita abban merul ki hogy melyik jo ugyvedet hivjak amikor bevisszuk az inellektualis bunozoinket :Dd

• Tetszik
Reactions: aquarell

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 542
66 837
113
De mindig elfelejtem, hogy ez egy fórum, ahol szerencsére mindenki is beleokoskodhat mindenbe is, amiről fingja sincs abba is.

Biztos kényelmesebb lenne ha nem kerülnének szóba más nézőpontok.
De sajnos ilyen ez a világ, másnak is lehet más véleménye :rolleyes:

Minden rendőrben, tűzoltóban, BV-ben, vámosban benne maradt a tüske, hogy az a nemzet aminek szolgálatára felesküdött, röhögve és tapsolva asszisztált ehhez az áruláshoz. Valami eltört akkor visszavonhatatlanul.

Az árulás az volt amikor 2006-ban a saját népeteket szarrá vertétek azonosító szám nélkül. Jogosan érezte azt a társadalom, hogy elárultátok őket.
Nah, akkor tört el valami ;)
Csak, hogy kapj egy másik nézőpontot te is két siránkozás között.

Szerintem ne degradáld le a rendőri munkát amikor fingod sincs róla és hatalmas ökörségeket mondasz, ami nyílván arra vezethető vissza, hogy fogalmad sincs erről a hivatásról, de ezt már pár kommentedben leesett

Szóval az a rendőri munka degradálása, ha nem akarok neked korkedvezményes nyugdíjt adni. LOL.
A másik fele meg, hogy tele van a család és a baráti kör katonákkal, BV-sekkel, rendőrökkel, tüzoltókkal, ápolókkal.
Apám például katona, majd rendőr, majd BV-s volt, onnan is ment nyugdíjba. A rendőr volt a legnyugisabb állása....
Unokabátyám tűzoltó, jó néhány gyerek kori barátom BV-s stb....
Nem ökörségekről beszélek hanem egy szélesebb kontextusba helyezem a dolgokat. A rendőri munka messze nem a legrosszabb vagy legnehezebb meló ebben az országban, akkor sem ha ez sérti az önbecsülésedet.

Jahj te szegény :D:D:D
Nem kell ehhez rendőrnek lenni baszki XD
Két hét alatt rend lett megmondta a főnököd is :rolleyes:
Ehhez képest alkaromat szúrták meg már késsel, akartak már agyonverni csákánnyal, baltával, legutóbb vascsővel, lőttek már rám gázriasztóval, és általában több támadóm volt mindig.
Nekem se egyenruhám, se lőfegyverem nem volt baszod, azt mindig nyertem. Itt vagyok a mai napig, még élek. :rolleyes:
Sosem sírt a szám, hogy "jahj szegény én, már megint meg akartak ölni"
Értem, hogy nem mindenki egyforma lelki alkat, de ezen a picsogáson kiakadok mindig.
Persze tudom, no name fórum, messziről jött ember azt mond amit akar, semmit sem kell nekem elhinni.
De elképesztően röhelyes amikor egy erőszak szervezet tagja azon síránkozik, hogy néha fizikai erőt kell alkalmazni és ellenállnak neki. Bazd+ ez munkád!
Ha nem tetszik szerelj le a picsába, már bocsánat. Ez a munka ezzel jár. És neked szerencséd van, mert véd az egyenruha meg végső esetben ott a lőfegyver amihez nyúlhatsz.
Másnak meg marad a két keze meg a lába. Gondolkozz el ezen is légyszíves ;)

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 931
41 433
113

gepard145

Active Member
2018. szeptember 23.
65
139
33
Biztos kényelmesebb lenne ha nem kerülnének szóba más nézőpontok.
De sajnos ilyen ez a világ, másnak is lehet más véleménye :rolleyes:

Az árulás az volt amikor 2006-ban a saját népeteket szarrá vertétek azonosító szám nélkül. Jogosan érezte azt a társadalom, hogy elárultátok őket.
Nah, akkor tört el valami ;)
Csak, hogy kapj egy másik nézőpontot te is két siránkozás között.

Szóval az a rendőri munka degradálása, ha nem akarok neked korkedvezményes nyugdíjt adni. LOL.
A másik fele meg, hogy tele van a család és a baráti kör katonákkal, BV-sekkel, rendőrökkel, tüzoltókkal, ápolókkal.
Apám például katona, majd rendőr, majd BV-s volt, onnan is ment nyugdíjba. A rendőr volt a legnyugisabb állása....
Unokabátyám tűzoltó, jó néhány gyerek kori barátom BV-s stb....
Nem ökörségekről beszélek hanem egy szélesebb kontextusba helyezem a dolgokat. A rendőri munka messze nem a legrosszabb vagy legnehezebb meló ebben az országban, akkor sem ha ez sérti az önbecsülésedet.

Jahj te szegény :D:D:D
Nem kell ehhez rendőrnek lenni baszki XD
Két hét alatt rend lett megmondta a főnököd is :rolleyes:
Ehhez képest alkaromat szúrták meg már késsel, akartak már agyonverni csákánnyal, baltával, legutóbb vascsővel, lőttek már rám gázriasztóval, és általában több támadóm volt mindig.
Nekem se egyenruhám, se lőfegyverem nem volt baszod, azt mindig nyertem. Itt vagyok a mai napig, még élek. :rolleyes:
Sosem sírt a szám, hogy "jahj szegény én, már megint meg akartak ölni"
Értem, hogy nem mindenki egyforma lelki alkat, de ezen a picsogáson kiakadok mindig.
Persze tudom, no name fórum, messziről jött ember azt mond amit akar, semmit sem kell nekem elhinni.
De elképesztően röhelyes amikor egy erőszak szervezet tagja azon síránkozik, hogy néha fizikai erőt kell alkalmazni és ellenállnak neki. Bazd+ ez munkád!
Ha nem tetszik szerelj le a picsába, már bocsánat. Ez a munka ezzel jár. És neked szerencséd van, mert véd az egyenruha meg végső esetben ott a lőfegyver amihez nyúlhatsz.
Másnak meg marad a két keze meg a lába. Gondolkozz el ezen is légyszíves ;)
Én ugyan nem vertem akkor szét senkit, úgyhogy ezt nem venném magamra. (Véletlenül sem a mai regnáló hatalom emberei voltak az eszkaláció mögött ;) )
Siránkozni? Maximum egy kis kifacsart nosztalgia a részemről, egy csipetnyi frusztrációval, de azt egyéb közigazgatási rendszerek esetében is érzem. Lásd a sokat emlegetett oktatás, eü. (Amit belülről látok.)
Én már semmit nem akarok ettől az országtól nyugi. Hobbiból néha felülök a sárga TB-taxira és ennyi. Nyugodt, nem túl felelősségteljes munkám van havi hétszámjegyű juttatásokért.
Ha meg ilyen kemény vagy, akkor meg neked nem kell itt a temus streetfightert előadnod, mindenkit leversz, neked nem hiányzik a közbiztonság. Valószínűleg akkor másoknak sem, a megszólalásaidból amúgy is süt az empátia.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 275
10 654
113
A video csak egy reszletet mutat nem a teljes intezkedest az elejetol azert hogy ezek vegbe menjenek mar meg tortent kismmilio konyorges felszolitas stb

Nalam is volt mar hasonlo mikor mar az arcomba nyomta a telefont aztan nezett nagyokat mikor a foldon fekve bilincseltem.
bilincseles utan meg meg elo fordul hogy elkezd agrrsszivoskodni valamiert duhong na akkor le kell fujni es meg nyugszik a kis cukikat.
Azert ha a felettesei elfogadtak akkor mindent jol csinalt mert nem szokas ma mar a vegrehajtoi allomany mellett kialni.

Az hogy nem látjuk a videó elejét, az abból szempontból lehetne fontos, hogy indokolt volt-e a fellépés vagy sem. Riporter információiból kapunk csak némi képet arról. A videó elején viszont a helyzet teljes nyugis. Ebből csinál feszültséget a rendőr türelmetlensége. A lefújt fickó meg nem tanúsított ellenállást, sőt megadóan feltartotta a kezét. Ennek ellenére lefújták. Az arca el volt homályosítva, de ennek ellenére vöröslött. Nem tudom milyen hatással lehetett a gáz.

Megbilincselt embert lefújni nyilván szabályellenes. Amúgy az ember alapvetően nehezen viseli, ha korlátozzák az alapvető mozgását. Természetes, hogy kiválthat dühöt egy bilincselés. Nem csak azoknál akik agresszív fajták, hanem azoknál is, akik épp hogy nyugisak és nincsenek hozzászokva az agresszióhoz.