Rendőrség, határőrség, belbiztonság

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 655
979
113
Vagy szállj ki velem a Rimóci cigánytelep közepén 3 milkával a zsebedben, és mond el nekik, hogyha nem fizetnek nem kapnak árút... És nem fizettek szóval nem kaptak.
Vagy verekedj sittes román cigánnyokkal építkezésen, mert nem csinálták meg a melójukat de a pénz az kéne nekik anyagra...
Vagy gyere velem erzsébetre és akadályozzuk meg együtt , hogy vascsöves gázriasztós cigányok kipakolják az autót. Legalább nem egyedül kell szétvernem őket.
De jó, hogy párban, fegyverrel az oldalatokon is fostok... és rettegve jártok intézkedni. Gratula hozzá.

Az az igazán poén, hogy amúgy nem. Már csak családi érintettség okán sem.
De tudom, netes sztárzsaruknak aki kritizál az csak gyűlölködő lehet....
Voltam pár helyen, ahol elég sokan megreccsentek.. bár hála istennek már nem kell olyan környéken mozognom, csak ritkán.

Igen, te kritizálsz nagy sztorikkal, 0 infókkal. Nem véletlenül próbálta meg mindenki

Én nem hordok fegyvert.
Te soha sem hordtál, főleg nem az utcán... akkor tudnád, hogy az a fegyver általában inkább akadály.

De, utálod a rendőröket, csak amit személyesen ismersz max azokat nem. Bár kétlem, hogy ismernéd a miérteket.
Főleg mikor leírod, hogy a "főnökük", egyébként parancsnokok vannak és egyiket sem az állomány válaszjta nem véletlenül.. :D
Jó lenne tudomásul venni, hogy a rendőrök a törvény alapján tudnak intézkedni, amit nem ők írnak... tudod, amikor húzod az X-et akkor erről is szavazol és úgy tűnik, hogy a jelenlegi helyzet teljesen jó az ország népének (vagy volt).

Alapvető tézis volt, hogy a bűnüldöző szervek és a jogszolgáltatás külön legyen választva.

A rendőr jogszabályok alapján tud dolgozni, illetve jelentős befolyásoló tényező pl. az ügyészség vagy a politika.
Parancsuralmi rendszerben nincs "ezt nem csinálom' - csak bcs. esetén. -, ellenben van például zendülés illetve rengeteg korlátozás.
De ha ennyire jól tudod a dolgokat és kemény gyerek vagy, akkor menj mutasd meg, hogy hogy kell. Talán még egyszer a MEKTÁba is bekerülhetsz. :D

Ne kezdjük ezt a KMR vs. "vidék" lerágott csontot, amit egyébként mindig valahogy a KMR-s bajtársak kezdenek. (Dacára annak, hogy az én telephelyemen megfordult ex-KMR-es bajtársak egytől egyig, hát hogy is mondjam nem nagyon váltak be...) Rendszeresen megyek KMR-be látom a rendszerszintű kummantásokat, a nulla ellátásokat, átadásokat. Egy közepes referálás után általában ránéznek az emberre és már jön is a "ugye ti vidékröl vagytok" mondat. Akkor hol lehet a szakmai szint.
A tengelyen töltött idő valóban sok, de papírra számítva nem kell belehalni se mennyiségre, sem szakmailag. Sok vidéki bajtárs ugyanúgy rengeteget van tengelyen, de közben hajtja őket az ICS, szóba sem kerülnek a jó kis pesti átadások, 30 perctől akár órákig.
Amúgy BRFK-s voltam ne essünk már hanyatt a nagy falutól.
Egyébiránt ismerek bűnügyes/felderítő vonalról átvitorlázott (immáron) mentőtiszt bajtársat aki ugyancsak úgy érzi magát mintha egy floridai nyugdíjas lenne, a BM-es szar után.
"Papucsos" voltam és bőven kaptam a KMRből. Valamiért ez a kummantós dolog csak a vidékieknek szúrja a szemét (mikor elkezdtük mi is -aztán mikor bekerültünk megértettük. ). A semmi eseteket pedig akkor kapod ha nem ismer a KICS vagy épp nagyon. Én vidékiként a covid óta szinte az összes műszakomat (99%) Budapesten töltöttem felrendelve és minden 2. vagy 3. nap 24ben hidd el, hogy nem olyan buli ... mentőtisztként pedig kicsit élhetőbb. :)

Egyébként nem kell messze menni , ALS szinten is elég szép ellátásokat látni országszerte... attól , hogy mentőtiszt vagy vidéki nem jelenti azt , hogy jobb szakmailag. Annyi , hogy türelmesebb és másban szocializálódott. Csak a vidéki egységeket jobban lehet ütni otthon, míg pesten másnap már nem jön be.. volt rá példa, hogy a Nógrádi srác fogta magát berádiózta, hogy ő bizony nem lesz pesten felrendelve.. hiába beszélte meg a 2 ics egymás között, ő vele senki..

Én fordított esetről tudok, az NKE - RTK elvégzése után. :) Megmondta, hogy ennyi alkalmatlan hülye a rendőrségen sincs mint az OMSZ vezetésben, irányításban.

Szia,

Normalis iranyitas eseten az esetkocsikat (vagyis a mentotiszteket) tartalekoljak az igazan nagy esetekre, hiszen ha egy kis esetet ellat az esetkocsi, es beut egy nagyobb problema, akkor nem lesz aki azt ellassa. Tehat alapveto erdek, hogy a mentotiszteknek boven legyen idejuk pihenni az allomason, mivel ekkor kepesek ellatni egy uj esetet.

Ezzel szemben a szuk ertelemben vett mentogepkocsik eseteben par eve az volt a KMRben a szokas (es azota minden csak rosszabb lett az egesszegugyben), hogy precizen 20 perc szunetet kapnak 12 oras muszakonkent, a maradek 11 ora 40 percben meg a feladatukat vegzik (nyilvan ebben benne van az atadas es a fertotlenites is).

Persze ettol nem jobb vagy rosszabb a KMR, hiszen azon kivul meg sokkal nagyobb az esely a parhuzamos kuldesre, vagyis videken sokkal nagyobb esellyel kell nagyon sulyos esetet ellatnia a mentogepkocsinak.
Alapvetően próbálnák, de bejelentés függő ugye.. no meg sokszor van "egyéb kocsi hiányában". Ha a feladat BLS egységet kíván, de nincs elég a közelben .. van szabad ALS akkor akár azt is odaküldik, vagy szállítgatni. KMR-ben csak orovosoknak meg az irányító haverjainak jár a pihenő.

Ismert a mondás: Kis kocsi kis hülyeség, nagy kocsi nagy hülyeség.

• Tetszik
Reactions: fishbed and bel

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 583
67 011
113
A mai termés. Ökölharc (elképesztően béna módon, de hát ez az átlag), majd a másik cipelése a motorháztetőn (gázolás)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
További videókat várunk a "két hét alatt rend lett" jeligére :D

• Tetszik
  • Szomorú
Reactions: LMzek 2.0 and ZeiG

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 428
16 928
113
Voltam pár helyen, ahol elég sokan megreccsentek.. bár hála istennek már nem kell olyan környéken mozognom, csak ritkán.

Igen, te kritizálsz nagy sztorikkal, 0 infókkal. Nem véletlenül próbálta meg mindenki

Én nem hordok fegyvert.
Te soha sem hordtál, főleg nem az utcán... akkor tudnád, hogy az a fegyver általában inkább akadály.

De, utálod a rendőröket, csak amit személyesen ismersz max azokat nem. Bár kétlem, hogy ismernéd a miérteket.
Főleg mikor leírod, hogy a "főnökük", egyébként parancsnokok vannak és egyiket sem az állomány válaszjta nem véletlenül.. :D
Jó lenne tudomásul venni, hogy a rendőrök a törvény alapján tudnak intézkedni, amit nem ők írnak... tudod, amikor húzod az X-et akkor erről is szavazol és úgy tűnik, hogy a jelenlegi helyzet teljesen jó az ország népének (vagy volt).

Alapvető tézis volt, hogy a bűnüldöző szervek és a jogszolgáltatás külön legyen választva.

A rendőr jogszabályok alapján tud dolgozni, illetve jelentős befolyásoló tényező pl. az ügyészség vagy a politika.
Parancsuralmi rendszerben nincs "ezt nem csinálom' - csak bcs. esetén. -, ellenben van például zendülés illetve rengeteg korlátozás.
De ha ennyire jól tudod a dolgokat és kemény gyerek vagy, akkor menj mutasd meg, hogy hogy kell. Talán még egyszer a MEKTÁba is bekerülhetsz. :D

"Papucsos" voltam és bőven kaptam a KMRből. Valamiért ez a kummantós dolog csak a vidékieknek szúrja a szemét (mikor elkezdtük mi is -aztán mikor bekerültünk megértettük. ). A semmi eseteket pedig akkor kapod ha nem ismer a KICS vagy épp nagyon. Én vidékiként a covid óta szinte az összes műszakomat (99%) Budapesten töltöttem felrendelve és minden 2. vagy 3. nap 24ben hidd el, hogy nem olyan buli ... mentőtisztként pedig kicsit élhetőbb. :)

Egyébként nem kell messze menni , ALS szinten is elég szép ellátásokat látni országszerte... attól , hogy mentőtiszt vagy vidéki nem jelenti azt , hogy jobb szakmailag. Annyi , hogy türelmesebb és másban szocializálódott. Csak a vidéki egységeket jobban lehet ütni otthon, míg pesten másnap már nem jön be.. volt rá példa, hogy a Nógrádi srác fogta magát berádiózta, hogy ő bizony nem lesz pesten felrendelve.. hiába beszélte meg a 2 ics egymás között, ő vele senki..

Én fordított esetről tudok, az NKE - RTK elvégzése után. :) Megmondta, hogy ennyi alkalmatlan hülye a rendőrségen sincs mint az OMSZ vezetésben, irányításban.

Alapvetően próbálnák, de bejelentés függő ugye.. no meg sokszor van "egyéb kocsi hiányában". Ha a feladat BLS egységet kíván, de nincs elég a közelben .. van szabad ALS akkor akár azt is odaküldik, vagy szállítgatni. KMR-ben csak orovosoknak meg az irányító haverjainak jár a pihenő.

Ok.
Mondanám èrtem amiről beszèltek.
De van egy kis bibi.
Mi az-a
-NKE
-RTK
-KMR
-ALS
-BLS
-KICS

Spyke

Well-Known Member
2022. január 21.
142
392
63
A mai termés. Ökölharc (elképesztően béna módon, de hát ez az átlag), majd a másik cipelése a motorháztetőn (gázolás)
További videókat várunk a "két hét alatt rend lett" jeligére :D

Bocs nem tudtam, hogy nekünk kell megtanítani az embereket viselkedni, azt hittem erre vannak a szülők, de akkor ezért is a kva anyámat :D

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 655
979
113
Ok.
Mondanám èrtem amiről beszèltek.
De van egy kis bibi.
Mi az-a
-NKE
-RTK
-KMR
-ALS
-BLS
-KICS
Szia, ha már megkérdezted akkor lefordítom hogy értsed. :)

NKE Nemzeti Közszolgálati Egyetem
- RTK A Nemezeti Közszolgálati Egyetem - Rendészettudományi Kara

KMR-t , hogy értsd: Az Országos Mentőszolgálatnál az ország régiókra és megyékből állnak. (Egy régió általában 3 megyéből áll).
aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y2NzQ4YTA1NGQ1NDQ2YjFhYzJhMmY1YjMxNGMzYjI1.jpg

A KMR a Közép-magyarországi Régió (Pest megye és Budapest), amelyből leginkább Budapest van "elesve" a felesleges mentőhívások miatt (amit nem tudnak elutasítani / helyszínen hagyni), illetve a kevés ember miatt , hogy az ország többi részéből folyamatosan mentőegységeket kell "felrendelni" tervezetten vagy ad hoc jelleggel.

BLS (Basic Life Support): Ők a mentőgépkocsi/kiemelt mentőgépkocsi: alapvetően kisebb - közepesebb ellátásra vannak tervezve, gépkocsivezetővel és szerencsésebb esetben szakápolóval futkorásznak, de sajnos sok olyan autó van, ahol az ápolónak - még - nincsen szakképesítése.. szerencsésebb esetben tanulja, vagy rosszabb esetben 2 gépkocsivezetőt "ültetnek össze".
Egyébként igazából 2 jelentősebb szerepe van: Az olyan egészségkárosodások megelőzése / ellátása amely nem igényel mentőtiszti vagy orvosi tudást / beavatkozási jogkört (ez a mentőhívások jelentős többsége, ezért ezen egységekből jóval több van). Másik fontos és kulcs szerepe, hogy mivel sokkal több van belőle (sok olyan mentőállomás van ahol csak BLS egység van), ezért adott esetben sokkal közelebbről tud indulni olyan eseményhez ahol súlyos, kritikus egészségkárosodás van - ilyenkor általában vele párhuzamosan, indítják a legközelebbi ALS egységet, de az máshol állomásozik, ezért messzebbről tud indulni - , akkor megtudja kezdeni a betegvizsgálatot és ellátást esetlegesen , ha van rá mód akkor ezekután a beteget a mentőbehelyezve elindulni a magasabb szintű ellátó felé. (a párhuzamosan riasztott ALS egység, esetleg ügyelet vagy kórház). Illetve még nagyon fontos, hogyha a bejelentésből nem realizálódik, hogy a betegnek magasabb szintű ellátásra van szüksége, akkor az időben felismerje és tudjon segítséget kérni. (Nekem pl. ilyen volt a tüdőtumoros beteg, aki megfázott , fájt a háta és miután megcsináltuk az EKG-t kiderült, hogy infarktusa van... de volt ilyen cukorbetegnél is.)

ALS (Advenced Life Support): Mentőtiszttel / orvossal az egységvezető, ennek megfelelően nagyobb mennyiségű és több fajta gyógyszerrel, eszközzel rendelkeznek így magasabb és pontosabb betegvizsgálatot és ellátást tudnak végezni a helyszínen. Mindent ők sem tudnak sajnos megoldani, de ők a csúcs a kórházon kívül ellátásban. (Nyilván nekik számszerint sokkal kevesebb riasztás jut, mint a BLS egységeknek - kivéve a KMR területét - .)

KICS: Központi Irányító Csoport : A legmagasabb szintű irányítócsoport az országban, elsősorban Budapest és Pest megye mentéséért felel, de itt található pl. a szolgálatvezető főorvos is (országos).

Remélem tudtam segíteni.

gepard145

Active Member
2018. szeptember 23.
67
147
33

Az általam elmondottakat fenntartom, te máshogy látod, azt is elfogadom.
Egy bajtárssal meg minek vitatkozni, nem egymást kell meggyőznünk, van elég dolgunk az állampolgárokkal, elég csak szétnézni az itteni közösségben.

• Tetszik
Reactions: fishbed

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 951
29 885
113

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 583
67 011
113
Bocs nem tudtam, hogy nekünk kell megtanítani az embereket viselkedni, azt hittem erre vannak a szülők, de akkor ezért is a kva anyámat :D
Előtte azért nektek sem ártana megtanulni viselkedni:
Két kolléganőjét is leitatta, majd megerőszakolta a gyanú szerint az a huszonéves rendőr, akit pár nappal ezelőtt tartóztatott le a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 723
19 007
113
Két kolléganőjét is leitatta, majd megerőszakolta a gyanú szerint az a huszonéves rendőr, akit pár nappal ezelőtt tartóztatott le a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt.
Uhh hogy o mit fog kapni a sitten, jaj de varom majd a sztorikat bv-s kollegaktol :)

Spyke

Well-Known Member
2022. január 21.
142
392
63
Sajnálatos, hogy ilyen emberek vannak köztünk, sokszor leírtam már, nagyon sok embert kikéne baszni és sokat fel se kéne venni.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 428
16 928
113
Az ilyen ostoba álltalánosításnak mi èrtelme?

A hölgy is megèri a pènzèt akit többször ájultra lehet itatni rövid időn belül.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 441
14 861
113
Sajnálatos, hogy ilyen emberek vannak köztünk, sokszor leírtam már, nagyon sok embert kikéne baszni és sokat fel se kéne venni.

Kicsit hiányolom a gondolatmenet következő 1-2 lépését:

- a Miért/Miért-nem kérdések és a válaszok formájában,
- +: az elröppent 15 év az alapoktól való újjá-építésre is elég lett volna,
- ha nem lenne sok kihasználható naiv, elhivatott, ... ember, akik segítenek tovább élni a munkájukkal az egész társadalom kárára egy visszamaradt, rendszer-szinten hibás szervezetet.

Analógia: A fogtömés valóban kicsit jobban fáj, mint kis-adagos morfin hosszútávon.
Az első esetben a Betegnek egy normálisabb életet lehet nyerni, a másodikban meg egy foghúzást és egy függőséget, + hozzájárulást a "sikeres" Doki élet-pályájához, + "kicsit" nyertes lesz még a Doki "sikeres" gyógyszergyári (háttér-)támogatója!
" :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos: "

Nézzük merészen kicsit az össz-képet és akkor előbb-utóbb beleütközünk a Megoldásba is! :oops:

.

• Tetszik
Reactions: fip7

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 288
10 670
113
Előbb fejeződött be a Tisza párt országjárásának balatonföldvári állomása. A végén az emberek kérdezhettek. A topik témáját illető rész, időbélyeges élőzés:

• Tetszik
Reactions: SilvioD

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 288
10 670
113
Újabb közúti ámokfutás a "két hét alatt rend lett" országban:

Ehhez hasonlónak már magam is voltam szemtanúja régen. Két egymás mögött menő autó fékezett, kiugrottak a sofőrök és ölre mentek. Ugyanígy fiatalabb férfiak.
Borzalmas tud lenni a magyar vezetési kultúra. Mész szabályosan, max megengedett sebességgel és már ezzel fel tudod bafni a másik idegét. Hogy nem vagy tolakodó és gyorshajtó.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 723
19 007
113
Ehhez hasonlónak már magam is voltam szemtanúja régen. Két egymás mögött menő autó fékezett, kiugrottak a sofőrök és ölre mentek. Ugyanígy fiatalabb férfiak.
Borzalmas tud lenni a magyar vezetési kultúra. Mész szabályosan, max megengedett sebességgel és már ezzel fel tudod bafni a másik idegét. Hogy nem vagy tolakodó és gyorshajtó.
Egy kis csicska langosba nem hal bele senki kora reggel a lagymanyosin araszolva na :oops: