• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 521
8 905
113
"Nemzedékek jönnek, nemzedékek mennek, de a föld örökké ugyanaz marad.
Fölkel a nap, és lemegy a nap, siet vissza arra a helyre, ahol majd újból fölkel.
A szél fúj délre, majd északnak fordul, körbefordul a szél járása, és visszatér oda, ahonnan elindult.
Minden folyó a tengerbe ömlik, és a tenger mégsem telik meg, pedig ugyanoda folynak a folyók, újra meg újra oda folynak.
Minden dolog fárasztó, el sem tudja mondani az ember. Szemünk nem győz eleget nézni, fülünk nem tud eleget hallani. Ami volt, ugyanaz lesz majd, és ami történt, ugyanaz fog történni, mert nincs semmi új a nap alatt."

Gimis koromban olvastam, lehet, hogy J.G. is....

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 109
36 871
113
A bejelentés pillanatában ez valószínűleg így is van. A többit meg majd figyeljük hogy alakul, ahogy telnek a hónapok, évek. A CZ-nek biztos kell a gyártó kapacitás a jövőben is.

Ezekkel valószínűleg valami más lehet a terv. Esetleg nem hoznak akkora nyereséget a következő 4 évben hogy érdemes legyen foglalkozni velük? (A Gidrán gyártás kérdéses, az Aero idén kb. átadja sz összes L-39-est amire megrendelése van). Azért a Hirtenberger még egy érdekes kérdés. Van aki azt állítja hogy tele vannak megrendeléssel, a cégvezető meg azt nyilatkozta hogy ők még nem érzik a nagy újrafegyverkezési láz hatását.

Nahát, micsoda véletlen hogy a CZ is pont 10 évig bérli...
Semmi etxra.SilvioD ünnepli,hogy a NER ebből az ágazatbol is kirabol mindent,amit csak érdemes.....
Egyébként a hadiipar is olyan nálunk,mint az összes többi.Az elállitott érték legkevesebb hozzáadott értékű része lett hozzánk telepitve.Háttéripar nincs hozzá.
Ha embargó alá kerülnénk,az esetleges ellenségnek még lebombázni se lenne érdemes ezeket az üzemeket,mert magunkban úgy se tudnánk termelni bennük semmit.......

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 972
106 017
113
Semmi etxra.SilvioD ünnepli,hogy a NER ebből az ágazatbol is kirabol mindent,amit csak érdemes........
Hűdehüje vagy!
A NER teremtette, a NER részben lenyúlta.
De a jó az, hogy az ellenzék is NEResekből áll, így a vezetője ma részvényes lett a hazai hadiiparban,
Le lehet írni a blikk szintjén, hogy ellopták mint Matolcsy az MNB aranyát.

Meg meg lehet próbálni érteni, hogy mi történik. Kinek-kinek saját igénye szerint.

Természetesen én sem tudom, de azért a 444 címlapoknál sztem érdemesebb mélyebbre menni.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
3 279
10 350
113
"Nemzedékek jönnek, nemzedékek mennek, de a föld örökké ugyanaz marad.
Fölkel a nap, és lemegy a nap, siet vissza arra a helyre, ahol majd újból fölkel.
A szél fúj délre, majd északnak fordul, körbefordul a szél járása, és visszatér oda, ahonnan elindult.
Minden folyó a tengerbe ömlik, és a tenger mégsem telik meg, pedig ugyanoda folynak a folyók, újra meg újra oda folynak.
Minden dolog fárasztó, el sem tudja mondani az ember. Szemünk nem győz eleget nézni, fülünk nem tud eleget hallani. Ami volt, ugyanaz lesz majd, és ami történt, ugyanaz fog történni, mert nincs semmi új a nap alatt."

Gimis koromban olvastam, lehet, hogy J.G. is....
Eddig nem találkoztam vele. Nagy kedvencem Ayn Rand - Veszett Világ c. műve. Abban az iparos romantikus hős, az alkotó ember, a világ mozgatója. Persze nem mindegyik, vannak ott is öreg Fritzek, akik romlásba döntenek mindent.
Szerintem igazi látnok volt az író.

"Az ilyen fosztogatók biztonságosnak tartják védtelen emberek kirablását, mihelyt elfogadták az azokat lefegyverző törvényt. Ám zsákmányuk más fosztogatók mágnesévé válik, akik úgy veszik el tőlük, ahogy szerezték. Ekkor a verseny nem a legrátermettebbek számára folytatódik, hanem a brutalitásban legirgalmatlanabbak között. Amikor az erő a szabály, a gyilkos legyőzi a zsebtolvajt. És ekkor a társadalom eltűnik a romokban és az öldöklésben. Kívánják tudni, vajon közeleg-e ez a nap? Nézzék a pénzt! A pénz egy társadalom erényének a barométere. Amikor azt látják, hogy a kereskedelem nem megegyezés, hanem kényszer alapján működik; amikor azt látják, hogy a termelés érdekében olyan emberek engedélye szükséges, akik nem termelnek semmit; amikor azt látják, hogy a pénz azokhoz folyik, akik nem árukkal, hanem kegyekkel kereskednek; amikor azt látják, hogy az emberek korrupcióval és protekcióval gazdagabbak, mint munkával, és a törvényeik már nem önöket védik ellenük, hanem azokat védik önök ellen; amikor azt látják, hogy a korrupciót megjutalmazzák, és a tisztesség önmagunk feláldozása lesz, akkor tudhatják, hogy társadalmuknak vége.
...
  • Én nem értek egyet önnel.
  • Ha meg tudja cáfolni egyetlen elhangzott mondatomat is, hálásan hallgatom.
  • Ó, nem tudok válaszolni önnek. Nincs válaszom, az agyam nem így működik, de nem érzem, hogy igaza volna, így tudom, hogy téved.
  • Honnan tudja?
  • Érzem. Én nem a fejemre, hanem a szívemre hallgatok. Lehet, hogy ön jó a logikában, de szívtelen.
  • Amikor majd emberek halnak éhen körülöttünk, az ön szívének semmilyen földi hasznát nem veszi, hogy segítsen rajtuk. És elég szívtelen vagyok, hogy azt mondjam, amikor majd azt sikítja, hogy „De én ezt nem tudtam!”, akkor nem lesz bocsánat"

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 521
8 905
113
Eddig nem találkoztam vele. Nagy kedvencem Ayn Rand - Veszett Világ c. műve. Abban az iparos romantikus hős, az alkotó ember, a világ mozgatója. Persze nem mindegyik, vannak ott is öreg Fritzek, akik romlásba döntenek mindent.
Elnézést kell kérnem, én Jászai Gellértre gondoltam, mint J.G. De szívesebben olvasom a te soraidat...

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 972
106 017
113
Nem biztos hogy jól, de megpróbáltam megérteni a Transparency cikkét meg kicsit gugliztam.

Ez már tényleg olyan bonyolult nekem, hogy egyszerűbb ha leírjuk ellopták a pénzt.;)

Nah, vhol itt tettem le a fonalat.
A 4iG SDT tulajdonosi szerkezete a tőkeemelés után:

iG TECH II./III. Magántőkealap 49%
iG COM Magántőkealap 19.5%
Rheinmetall AG 12.6%
Közkézhányad 6,6%
KZF Vagyonkezelő Zrt. 6%
Bartolomeu ICT Kft. 2.8%
4iG saját részvény tulajdon 0.9%
iG TECH Invest Kft. 0.85%
4iG MRP Szervezet tulajdonában 0.67%

iG TECH Capital Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság kezeli az iG TECH II./III. Magántőkealapokat, akik most a többségi részesedést szereztek a cégben. Ezek Jászai neve alatt futnak.

A 4iG-vel közösen ez az alapkezelő nyert egy 50 mrd-os pályázatot tavasszal. A NGM-hez tartozó Nemzeti Tőkeholding által kiírt pályázaton.
A győztes kezelheti a Védelmi Alap 50 mrd-ját, plusz 5 hónapon belül be kell tennie ebbe az alapba még magántőkéből minimum az 50 mrd 30%-át.

Ebből a kibővitett kb. 65-70 mrd-ból kell finanszírozniuk magyarországi hadiipari befektetéseket. Gyártást, beszállítók felépítését magyar üzemekbe, vagy akár prototípus szintjén lévő fejlesztések finanszírozása.

Alapvetően 500 millió és 5 mrd közti befektetések finanszírozása a cél. De lehet kivétel is ennél magasabb összeggel.

Miért érdekes ez?
Mert a iG TECH III kezeli ezt a fenti állami pályázati 50 mrd-ot és múlt héten hajtott végre tőkeemelést a 4iG SDT- ben 60 mrd HUF értékben.
Amit már akkor úgy hirdettek, hogy a célja:

a HUSAT műholdprogram következő mérföldköveinek eléréséhez, a martonvásári REMTECH gyár termelési tevékenységének bővítéséhez, a földi állomások kiépítéséhez, valamint az adatfeldolgozási rendszerek továbbfejlesztéséhez.

Illetve
a tőkeemelések emellett lehetőséget teremtenek arra, hogy a 4iG SDT Zrt. a hazai és nemzetközi védelmi iparban további célzott befektetéseket, akvizíciókat és stratégiai projekteket valósítson meg, amelyek közvetett módon hozzájárulhatnak a magyar hadiipar verseny- és exportképességének megerősítéséhez, különösen a civil és katonai repüléstechnológia, az autonóm rendszerek fejlesztése, a fegyver- és lőszergyártás, a fegyverfejlesztés, az intelligens szárazföldi mobilitási rendszerek, valamint a védelmi iparhoz kapcsolódó digitalizációs megoldások területén.

Azaz jó sansszal az elnyert pénzből, a 4iG-SDT tőkeemelésén keresztül, a REMTECH gyár építését, fejlesztését finanszírozza az állam.

Persze itt nem is ez a necces, hanem az, hogy a 4iG-SDT most veszi meg az N7 Defence Zrt-n keresztül a magyar állami bizonyos hadiipari operációinak 75%-át kb. 80mrd-ért. Tehát az egyik oldalon az állam kap pénzt a 4iG-tól, másik oldalon mondjuk a REMTECH befektetését megtolja.

Mit nem tudunk?
A Védelmi Alap pénzeiből mennyit került most iG TECH III. tőkeemelésén keresztül vissza a 4iG-SDT-be, kvázi pótolva a privatizáció miatt kieső 80 mrd nagy részét.

Másrészt felmerült legutóbb kik állnak a iG TECH III.magántőkealap pénzei mögött. Nemtom kire célozgatattok, de arra tuti, ti sem számítottatok, hogy maga a magyar állam.;)

Amit meg nem értek, ha iG TECH III pénzeinek egy része mögött az állam áll, akkor kvázi tovabbra is fennmarad az érdekeltsége az N7 25%-án túl a cégek működésében is magán az állami infrastrumtúrán kìvül?? Vagy ez ilyenkor hogy működik??

Az állami pályázatból meg úgy értem, hogy ez az alap korlátozott ideig működik. Kb 5-7 évre (ettől vmennyit el lehet térni ) kölcsönzi a pénzt, amit egyszer ugyanennyire meg lehet hosszabbítani, és utána zárásra visszafizetésre kerül az államhoz. Van egy elvárt minimális hozam, amit kötelező visszafizetni, afölötti hozam 20%- át megtarthatja az iG TECH III.

De sajnos itt nincs vége.;)

Van ez a iG TECH II magántőkealap, amit vmiért szintén JG-hez kötnek. ( a félreértések végett nem a fórumtársunkra gondolok :D ) De ha minden igaz ez a Herius-1 Magántőkealapnak az utódja.

Mi az a Herius-1 Magántőkealap?
Űr- és légiipari befektetések megvalósítása érdekében létrejött alap. Befektetőként egy állami Eximbank 2mrd mellett van benne egy ügyvédi iroda, ahova családilag kötődik Sárhegyi István, a 4iG Űr és Védelmi Technológiák Zrt. vezérigazgatója.Ez a tőkealap a 4iG-SDT tőkemelésébe 36 mrd-al szállt be.

@Terminator
Nah most bővítsd ki a pókháló diagramot.
fegyvergy-1-1536x1281.png

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 972
106 017
113
Nem biztos hogy jól, de megpróbáltam megérteni a Transparency cikkét meg kicsit gugliztam.

Ez már tényleg olyan bonyolult nekem, hogy egyszerűbb ha leírjuk ellopták a pénzt.;)

Nah, vhol itt tettem le a fonalat.
A 4iG SDT tulajdonosi szerkezete a tőkeemelés után:

iG TECH II./III. Magántőkealap 49%
Rheinmetall AG 12.6%
Közkézhányad 6,6%
KZF Vagyonkezelő Zrt. 6%
Bartolomeu ICT Kft. 2.8%
4iG MRP Szervezet tulajdonában 0.67%

iG TECH Capital Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság kezeli az iG TECH II./III. Magántőkealapokat, akik most a többségi részesedést szereztek a cégben. Ezek Jászai neve alatt futnak.

A 4iG-vel közösen ez az alapkezelő nyert egy 50 mrd-os pályázatot tavasszal. A NGM-hez tartozó Nemzeti Tőkeholding által kiírt pályázaton.
A győztes kezelheti a Védelmi Alap 50 mrd-ját, plusz 5 hónapon belül be kell tennie ebbe az alapba még magántőkéből minimum az 50 mrd 30%-át.

Ebből a kibővitett kb. 65-70 mrd-ból kell finanszírozniuk magyarországi hadiipari befektetéseket. Gyártást, beszállítók felépítését magyar üzemekbe, vagy akár prototípus szintjén lévő fejlesztések finanszírozása.

Alapvetően 500 millió és 5 mrd közti befektetések finanszírozása a cél. De lehet kivétel is ennél magasabb összeggel.

Miért érdekes ez?
Mert a iG TECH III kezeli ezt a fenti állami pályázati 50 mrd-ot és múlt héten hajtott végre tőkeemelést a 4iG SDT- ben 60 mrd HUF értékben.
Amit már akkor úgy hirdettek, hogy a célja:

a HUSAT műholdprogram következő mérföldköveinek eléréséhez, a martonvásári REMTECH gyár termelési tevékenységének bővítéséhez, a földi állomások kiépítéséhez, valamint az adatfeldolgozási rendszerek továbbfejlesztéséhez.

Illetve
a tőkeemelések emellett lehetőséget teremtenek arra, hogy a 4iG SDT Zrt. a hazai és nemzetközi védelmi iparban további célzott befektetéseket, akvizíciókat és stratégiai projekteket valósítson meg, amelyek közvetett módon hozzájárulhatnak a magyar hadiipar verseny- és exportképességének megerősítéséhez, különösen a civil és katonai repüléstechnológia, az autonóm rendszerek fejlesztése, a fegyver- és lőszergyártás, a fegyverfejlesztés, az intelligens szárazföldi mobilitási rendszerek, valamint a védelmi iparhoz kapcsolódó digitalizációs megoldások területén.

Azaz jó sansszal az elnyert pénzből, a 4iG-SDT tőkeemelésén keresztül, a REMTECH gyár építését, fejlesztését finanszírozza az állam.

Persze itt nem is ez a necces, hanem az, hogy a 4iG-SDT most veszi meg az N7 Defence Zrt-n keresztül a magyar állami bizonyos hadiipari operációinak 75%-át kb. 80mrd-ért. Tehát az egyik oldalon az állam kap pénzt a 4iG-tól, másik oldalon mondjuk a REMTECH befektetését megtolja.

Mit nem tudunk?
A Védelmi Alap pénzeiből mennyit került most iG TECH III. tőkeemelésén keresztül vissza a 4iG-SDT-be, kvázi pótolva a privatizáció miatt kieső 80 mrd nagy részét.

Másrészt felmerült legutóbb kik állnak a iG TECH III.magántőkealap pénzei mögött. Nemtom kire célozgatattok, de arra tuti, ti sem számítottatok, hogy maga a magyar állam.;)

Amit meg nem értek, ha iG TECH III pénzeinek egy része mögött az állam áll, akkor kvázi tovabbra is fennmarad az érdekeltsége az N7 25%-án túl a cégek működésében is magán az állami infrastrumtúrán kìvül?? Vagy ez ilyenkor hogy működik??

Az állami pályázatból meg úgy értem, hogy ez az alap korlátozott ideig működik. Kb 5-7 évre (ettől vmennyit el lehet térni ) kölcsönzi a pénzt, amit egyszer ugyanennyire meg lehet hosszabbítani, és utána zárásra visszafizetésre kerül az államhoz. Van egy elvárt minimális hozam, amit kötelező visszafizetni, afölötti hozam 20%- át megtarthatja az iG TECH III.

De sajnos itt nincs vége.;)

Van ez a iG TECH II magántőkealap, amit vmiért szintén JG-hez kötnek. ( a félreértések végett nem a fórumtársunkra gondolok :D ) De ha minden igaz ez a Herius-1 Magántőkealapnak az utódja.

Űr- és légiipari befektetések megvalósítása érdekében létrejött alap. Befektetőként egy állami Eximbank 2mrd mellett van benne egy ügyvédi iroda, ahova családilag kötődik Sárhegyi István, a 4iG Űr és Védelmi Technológiák Zrt. vezérigazgatója.Ez a tőkealap a 4iG-SDT tőkemelésébe 36 mrd-al szállt be.

@Terminator
Nah most bővítsd ki a pókháló diagramot.
De ennyi faszsagot egyszerűsítve.
4iG-SDT tulajdonosi szerkezete

iG TECH Magántőkealap 49%
ebből
IG TECH II (Sárhegyi / Jászai??) 38%
IG TECH III ( Jászai + a Védelmi Alap állami pénze? ) 62%

Rheinmetall AG 12.6%
Közkézhányad 6,6%
KZF Vagyonkezelő Zrt. 6%
Bartolomeu ICT Kft. 2.8%
4iG MRP Szervezet tulajdonában 0.67

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 521
8 905
113
Erre rászaladtam. Bocs a felesleges okoskodásért.
Egyáltalán nem volt felesleges. ;)

ebből

Rheinmetall AG 12.6%
Közkézhányad 6,6%
KZF Vagyonkezelő Zrt. 6%
Bartolomeu ICT Kft. 2.8%
Van egy érzésem, hogy pont az a cél, hogy gyakorlatilag ne látszódjék a tényleges tulajdonos/irányító személy, eltüntessék a köznép szemei elől.
Öreg Fritz is így csinálta, mindenféle részvény trükkökkel. J.G. (nem a mienk;)) nem pite szereplője a hazai gazdasági életnek. Azon lehet vitázni, mennyire tisztességes, de butának egyáltalán nem nevezhető.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 972
106 017
113
És erről az egyszerűség kedvéért Sárhegyi féle alapról még vmi.
Elkezdett beszállni nyugati űripari startupokba, illetve ezek bedolgoznak a 4iG-be is.

2,2 mrd HUF-ért szerzett részesedést

Teljes körű űrforgalomirányítási megoldások
Elkötelezettek vagyunk az űreszközök védelme iránt mesterséges intelligencia alapú STM és SSA platformjainkkal, valamint iparágvezető tanácsadási szolgáltatásainkkal. Az SST és az űrforgalom-menedzsment szakértőiként az űrküldetések teljes életciklusát támogatjuk az indítás előtti fázistól az élettartamuk végéig

Be is dolgoznak ide

OKAPI:Orbits and 4iG Space & Defence Technologies sign a service agreement to plan the first Hungarian-owned LEO constellation in the framework of the HUSAT Program​

...
A 4iG Űr- és Védelmi Technológiák jelenleg a HUSAT programját valósítja meg, amelynek része a HULEO, egy nyolc műholdból álló, alacsony Föld körüli pályán (LEO) keringő Föld-megfigyelő (EO) konstelláció. A konstelláció hat elektrooptikai műholdat és két szintetikus apertúrájú radar (SAR) műholdat foglal magában, amelyek távérzékelési adatokat és adatfeldolgozási szolgáltatásokat nyújtanak.
...
Az OKAPI:Orbits a legmodernebb küldetéstervezési optimalizálási képességeket biztosítja, és biztosítja a nemzetközi fenntarthatósági irányelveknek, például a Zero Debris Charternek és az ESSB-ST-U-007-nek való megfelelést. Az OKAPI:Soteria segítségével a 4iG Space and Defence Technologies egyedi űradatokra támaszkodik, hogy proaktívan minimalizálja küldetése kockázatait az indítás előtt, és optimalizálja a teljesítményt a fejlett hajtóanyag-kezelés és a manőver-előrejelzések révén. Minden generált elemzés könnyen átvihető az OKAPI:Orbits integrált STM adatplatformjába, amely zökkenőmentes, személyre szabott, végponttól végpontig tartó indítási támogatást, ütközés-elkerülési és koordinációs szolgáltatásokat nyújt.
...
Az OKAPI:Orbits Európa vezető szállítója a teljes körű űrforgalomirányítási megoldások terén. A vállalat 2018 óta specializálódott az űrküldetések védelmére mesterséges intelligencia alapú SSA és STM platformjain keresztül. A három platform lefedi a teljes küldetési életciklus igényeit, az indítás előtti fázistól a pályáról való leszerelésig.

• Tetszik

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 972
106 017
113
Illetve Sárhegyi alapja beszállt 2,4 mrd-al a Leanspace-be. A francia cég űripari vállalatoknak fejleszt digitális infrastruktúrát.

A Leanspace bejelentette 6 millió eurós seed finanszírozási körének második zárását, egy másik vezető űripari befektetési céggel való csatlakozással.

A Leanspace, az űripar digitális infrastruktúráját építő vállalat, bejelenti az idei év elején indított seed fordulójának második zárását. A budapesti székhelyű Herius Capital európai űrbefektetési alap csatlakozott az eredetileg túljegyzett 6 millió eurós (6,4 millió dolláros) finanszírozási körhöz . A Herius csatlakozik a meglévő befektetőkhöz, a Karistához és a 42CAP-hoz, valamint más vezető szervezetekhez, amelyek a Leanspace-t támogatják, mint például a Seraphim Space és a Bpifrance.

Első ilyen jellegű felhőplatformjával a Leanspace lehetővé teszi az űrszervezetek számára, hogy a legmodernebb digitális technológiákat használják ki űrküldetésük irányításához. Egy olyan iparágban, amely még mindig évtizedekkel ezelőtt kifejlesztett szoftvereszközökre és nagymértékben manuális folyamatokra támaszkodik az adatok mozgatása és megosztása során, a digitalizáció a kulcsfontosságú lépés a magasabb működési hatékonyság elérése.

Dr. Szabó Kornél, a Herius Capital ügyvezető partnere: „Izgatottan csatlakozunk a Leanspace-hez az űripar felhőalapú digitalizálására irányuló küldetésében, mivel a modern szoftvereszközöket kritikus fontosságú infrastruktúrának tekintjük az űripar számára. A Leanspace kiváló csapata mélyreható műszaki és űripari tapasztalataikkal építi ezt a kritikus szoftverinfrastruktúrát; jövőképük teljes mértékben összhangban van a Herius ágazat jövőjéről alkotott nézeteivel.”

Az űriparban mindenki arra törekszik, hogy agilisabbá váljon, csökkentse a költségeket és jobb szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek. Ennek ellenére sok szervezet még mindig táblázatokban tárolja adatait, a csapatok silókban dolgoznak, és időt pazarolnak az információk manuális elemzésére. A megoldás a felhőalapú, integrált szoftverinfrastruktúrák és a digitális technológiák használatában rejlik, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy drasztikusan javítsák működésüket.

Az űriparban általában csak a hardveres részt látjuk, de a szoftver ma már mindenhol jelen van. Ahogy Natya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója 2015-ben mondta: »Minden vállalat egy szoftvercég« – magyarázta Alvaro Alonso Ruiz, a Leanspace társalapítója és CCO-ja. „ Az űrszervezetek szoftvereket használnak műholdak tervezésére, tesztpadok vezérlésére, eszközök üzemeltetésére, elemzések levezetésére, termékek előállítására és forgalmazására, ügyfélkapcsolatok kezelésére… Amikor a szervezet összes működését szoftverek hajtják, tagadhatatlan, hogy a vállalkozása szoftvervállalkozás. Az űrvállalatok előtt álló kihívás egy modern és átfogó szoftverstratégia bevezetése a teljes szervezetükben.”

A Leanspace lehetővé teszi az űripari szervezetek számára, hogy ilyen átfogó szoftverstratégiát valósítsanak meg, és új megközelítéseket alkalmazzanak, mint például a szoftverökoszisztéma feletti teljes belső ellenőrzés visszaszerzése, a digitális folytonosság megvalósítása az eszközök és csapatok között, valamint a mérnökök űrszoftverek összetettségétől való elvonásának módjai. Az eredmény az agilitás drasztikus növekedése és a költségek csökkenése.

A Leanspace platformmal az űripari vállalatok digitalizálhatják magukat, vagy – az új belépők – akár digitálisan is megszülethetnek.

• Tetszik

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
5 216
19 476
113

ebből

Rheinmetall AG 12.6%
Közkézhányad 6,6%
KZF Vagyonkezelő Zrt. 6%
Bartolomeu ICT Kft. 2.8%
Már vagy ötödszörre írod le, folyamatosan hibásan.
Mit nem lehet érteni azon, hogy a 4ig Anya vállalat túl. szerkezete nem vetithető a leány 4iG SDT vállalat 51% részesedésre.

A 4iG SDT mostani tőkebevonás után így néz ki;
4iG Nyrt.~51%
iG TECH II. & III. Magántőkealapok~49%

Ez az újabb 50mrd egy vicc.
Gyakorlatilag ott tartunk, hogy állam ad ingyen pénzt az állami vállalatok privatizációjához..

• Tetszik
Reactions: endre and fishbed

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 972
106 017
113
Már vagy ötödszörre írod le, folyamatosan hibásan.
Mit nem lehet érteni azon, hogy a 4ig Anya vállalat túl. szerkezete nem vetithető a leány 4iG SDT vállalat 51% részesedésre.

A 4iG SDT mostani tőkebevonás után így néz ki;
4iG Nyrt.~51%
iG TECH II. & III. Magántőkealapok~49%
OKé. Úgy kell mondani, hogy értsem, mit akarsz.:)

Akkor így?

4iG Nyrt.~51%

iG COM Magántőkealap 38,93%
Rheinmetall AG 25,12%
Közkézhányad 13,27%
KZF Vagyonkezelő Zrt. 12,12%
Bartolomeu ICT Kft. 5,72%
4iG saját részvény tulajdon 1,67%
iG TECH Invest Kft. 1,71%
4iG MRP Szervezet tulajdonában 1,34

iG TECH II. & III.Magántőkealapok~49%

• Tetszik

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 972
106 017
113
Gyakorlatilag ott tartunk, hogy állam ad ingyen pénzt az állami vállalatok privatizációjához..
Hát ha nem is ingyen, de megtolja az állam szépen tőkét.

Kb. 80mrd-ért bevásárolják magukat az N7 Defence Zrt-be. (ezt viszi az állam)

Kapnak 50 mrd-ot x időre az államtól.(ezt adja az állam / kvázi állami hitel?)

További 46 mrd-ot még beletesznek magántőkealapokból a 4iG-STD-be.

• Tetszik

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
5 216
19 476
113
OKé. Úgy kell mondani, hogy értsem, mit akarsz.

Akkor így?

4iG Nyrt.~51%

iG COM Magántőkealap 38,93%
Rheinmetall AG 25,12%
Közkézhányad 13,27%
KZF Vagyonkezelő Zrt. 12,12%
Bartolomeu ICT Kft. 5,72%
4iG saját részvény tulajdon 1,67%
iG TECH Invest Kft. 1,71%
4iG MRP Szervezet tulajdonában 1,34

iG TECH II. & III.Magántőkealapok~49%
Baszki, vágom, hogy mit számolsz, de te meg azt érts meg, hogy így hülyeség.
A 4ig tulajdonosi szerkezete egy dolog.
Az egyes részvényesek a menedzsment összetétele felett rendelkezhetnek, és nem gyakorolnak tulajdonosi jogkoroket a 4iG SDT felett.
Azaz, 4iG Ben szerzett X% tulajdoni hányad nem egyenlő az 51% 4iG SDT ben X% tulajdonosi hányadával..

Értsd;
Ha holnap megveszed mondjuk az OTP 10%-át, még nem leszel tulajdonos ebben az aranyban a leány vállalatokban..

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 972
106 017
113
Baszki, vágom, hogy mit számolsz, de te meg azt érts meg, hogy így hülyeség.
A 4ig tulajdonosi szerkezete egy dolog.
Az egyes részvényesek a menedzsment összetétele felett rendelkezhetnek, és nem gyakorolnak tulajdonosi jogkoroket a 4iG SDT felett.
Azaz, 4iG Ben szerzett X% tulajdoni hányad nem egyenlő az 51% 4iG SDT ben X% tulajdonosi hányadával..

Értsd;
Ha holnap megveszed mondjuk az OTP 10%-át, még nem leszel tulajdonos ebben az aranyban a leány vállalatokban..
Megértettem, ezt vastagítottam, de a háttérnek betettem, mi van amögött a rövidítés mögött, hogy 4iG.