[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 060
55 948
113
@zsolti

Nem az ukran háborús topikba való a téma, hanem inkabb ide (de meginkább a lezart NATO topikba).

A NATO alapvetően egységes álláspontot képvisel az ukrán-orosz háborúval kapcsolatban, de ez az egységes álláspont nagyon tág skálan mozog, ennek legutóbbi bizonyítéka a védelmi költsegvetés tárgyalásán jött ki.
A Balti államok és Lengyelország valóban kérlelhetetlenül oroszellenes politikát folytatnak ellenben pl a spanyolokkal, ami nem is meglepő, hisz a spanyolok 3000km-re vannak az oroszoktól, a baltiak és a lengyelek meg a szomszédai Oroszorszagnak. Gondolom nem kell magyarázni a távolsagból adódó biztonsági kockázatok közti különbséget.
A baltiak és a lengyelek addig folytatnák az ukránok katonai és egyéb támogatasát amíg le nem győzik Oroszországot. Nagyon sok NATO tagállam azon az állásponton van (köztük az USA is), hogy le kell zárni a haborút azon az áron is, ha az oroszok győznek, de (és ez nagyon nagyon fontos de) nem szabad hagyni, hogy az oroszok túlnyerjék magukat.
Mi pedig ezen a skálán egy gyakorlatilag egyedüli állásponton, a bármi áron béke álláspontján vagyunk.

A fentiekből is látszik, hogy a NATO nem a VSZ, itt nem mondják meg, itt van tere a másfajta véleménynek.

De úgy látom számodra a más vélemény az árulas nem pedig egy szervezet erejét mutatja.

Úgy emérzem igazi vegytiszta szervilizmussal van dolgom.
Én meg azt mondom hogy konkrétan csúsztatsz, megint. Az előző Ukrán topikos válaszodban is van olyan nem lényegtelen tárgyi tévedés, hogy pl. nem engedjük át a területünkön az ukránoknak szánt fegyvereket... De, átengedjük, többször is volt róla fénykép, nem is egyszer, illetve le is lett kommunikálva hogy azt nem engedjük meg, hogy TŐLÜNK lépjen be szállítmány Kárpátaljára, mert legit célpont azonnal, és szeretné a kormány elkerülni azt hogy miattunk akár közvetve is de kárpátaljai célpontokat támadjanak az oroszok. Nem atomfizika ez! MINDENBEN támogatjuk az ukránokat, pusztán FEGYVERT nem adunk nekik, mert teljesen jogosan tart tőle a kormányunk hogy nem jönne jól a jövőben az oroszoknál mikor vége lesz a konfliktusnak. Igazuk van. Empirikus tények mutatják meg hogy mikor NYEU úgy érzi nagy a mellény, rápróbálnak a ruszkikra, a végén minket gyalulnak be miattuk ha megyünk velük eszetlenül. Magam is kihagynám most, legyünk most mi azok akik óvatosak, legyünk mi a II. VH finnjei!

Az hogy a NATO mi, azt is lehetne napestig szakérteni, szerintem leginkább az USA szövetségi rendszere amit arra használ amire akar, ha ki kell golyózni egy egy geopolitikai problémáját, de ez is messzire vezet. Mi totálisan függetlenek vagyunk, próbálunk nem jobban belevonódni két szláv nép harcába amennyire ezt el lehet kerülni. Tesszük mindezt úgy, hogy az általad babusgatott agyonsajnált ukránok ott szopatják a mieinket ahol érik 2014 óta, mai napig pofátlanok mint a piaci légy diplomáciában, néha katonáik fenyegetnek minket - neked csak jelzem bro, ezzel kéne foglalkozzál baszod, nem őket futtatni!!! - s mi mégis a nekik az életbenmaradáshoz ELENGEDHETETLEN gázolajat ÉS áramot biztosítjuk napi szinten!

Szóval kapjál gyorsan a fejedhez, mert igen közel vagyok hozzá báttya hogy teszek egy bejelentést a HM-nél, csak úgy - mi baj lehet belőle alapon - ha utánad néznek egy kicsit.

Nem viccelek.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 828
91 220
113
Én meg azt mondom hogy konkrétan csúsztatsz, megint. Az előző Ukrán topikos válaszodban is van olyan nem lényegtelen tárgyi tévedés, hogy pl. nem engedjük át a területünkön az ukránoknak szánt fegyvereket... De, átengedjük, többször is volt róla fénykép, nem is egyszer, illetve le is lett kommunikálva hogy azt nem engedjük meg, hogy TŐLÜNK lépjen be szállítmány Kárpátaljára, mert legit célpont azonnal, és szeretné a kormány elkerülni azt hogy miattunk akár közvetve is de kárpátaljai célpontokat támadjanak az oroszok. Nem atomfizika ez! MINDENBEN támogatjuk az ukránokat, pusztán FEGYVERT nem adunk nekik, mert teljesen jogosan tart tőle a kormányunk hogy nem jönne jól a jövőben az oroszoknál mikor vége lesz a konfliktusnak. Igazuk van. Empirikus tények mutatják meg hogy mikor NYEU úgy érzi nagy a mellény, rápróbálnak a ruszkikra, a végén minket gyalulnak be miattuk ha megyünk velük eszetlenül. Magam is kihagynám most, legyünk most mi azok akik óvatosak, legyünk mi a II. VH finnjei!

Az hogy a NATO mi, azt is lehetne napestig szakérteni, szerintem leginkább az USA szövetségi rendszere amit arra használ amire akar, ha ki kell golyózni egy egy geopolitikai problémáját, de ez is messzire vezet. Mi totálisan függetlenek vagyunk, próbálunk nem jobban belevonódni két szláv nép harcába amennyire ezt el lehet kerülni. Tesszük mindezt úgy, hogy az általad babusgatott agyonsajnált ukránok ott szopatják a mieinket ahol érik 2014 óta, mai napig pofátlanok mint a piaci légy diplomáciában, néha katonáik fenyegetnek minket - neked csak jelzem bro, ezzel kéne foglalkozzál baszod, nem őket futtatni!!! - s mi mégis a nekik az életbenmaradáshoz ELENGEDHETETLEN gázolajat ÉS áramot biztosítjuk napi szinten!

Szóval kapjál gyorsan a fejedhez, mert igen közel vagyok hozzá báttya hogy teszek egy bejelentést a HM-nél, csak úgy - mi baj lehet belőle alapon - ha utánad néznek egy kicsit.

Nem viccelek.
Le sem szarnának téged ott.
Vagy szerinted tényleg olyan primitív szervezet a KNBSZ/ Honvédelmi Minisztérium/ Magyar Honvédség, hogy nem tudják, hogy ki mit ír ide a katonák közül?

• Imádom
  • Szomorú
Reactions: fip7 and zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 060
55 948
113
Le sem szarnának téged ott.
Vagy szerinted tényleg olyan primitív szervezet a KNBSZ/ Honvédelmi Minisztérium/ Magyar Honvédség, hogy nem tudják, hogy ki mit ír ide a katonák közül?
Nagyon remélem hogy nem.

Figyelj, kicsit dobálod még magad, azért biztos ami tuti, tolok nekik egy belső e-mailt. Max megköszönik szépen, udvariasan, és ennyiben maradunk, nekem belefér, állampolgári kötelezettségemnek kezdem érezni.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and fip7

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 828
91 220
113
Nagyon remélem hogy nem.

Figyelj, kicsit dobálod még magad, azért biztos ami tuti, tolok nekik egy belső e-mailt. Max megköszönik szépen, udvariasan, és ennyiben maradunk, nekem belefér, állampolgári kötelezettségemnek kezdem érezni.
Egyébként miért is szeretnél feljelenteni? Az oroszellenes és nyugatbarát állaspontom miatt? Szetinted ezért retorzió jár egy olyan országban ami annak az EU-nak és NATO-nak a tagja ami nyíltan oroszellenes politikát folytat és Oroszországot jelöli meg az egyik legnagyobb biztonsági kockázatnak a szervezetre nézve?

• Vicces
Reactions: fip7

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 060
55 948
113
Egyébként miért is szeretnél feljelenteni? Az oroszellenes és nyugatbarát állaspontom miatt? Szetinted ezért retorzió jár egy olyan országban ami annak az EU-nak és NATO-nak a tagja ami nyíltan oroszellenes politikát folytat és Oroszországot jelöli meg az egyik legnagyobb biztonsági kockázatnak a szervezetre nézve?
Nem. Nem ezért. Azért fogom rád felhívni a figyelmet, mert folyamatosan azt kommunikálod hogy mi árulók vagyunk, a vezetésünk Ukrajna ellen és az oroszokért dolgozik, ami:
ad.1 tény szerűen nem igaz
ad.2 ha mégis így lenne, neked kutya kötelességed lenne a pofádat befogni, és nem muníciót, információt kiadni nyíltan sem az oroszoknak, sem az ukránoknak, sem senkinek aki ellenünk dolgozik.

A legnagyobb gond hogy nem is érzed mennyire problémás az amit itt előadsz úgy, hogy azt meg nem tartottad meg magadnak hogy hivatásos vagy.

Én nem feljelentelek konkrétan valamiért, hanem csak jelzem hogy sokat csipogsz úgy, hogy abban gyakran van konkrétan tárgyi tévedés, de szinte mindig kizárólag a mi kárunkra - pl. nem engedünk területünkön keresztülmenni fegyvereket - etc ami arra jó lehet, hogy ellenünk, a kisebbségünk ellen lehessen hergelni vele...

Ha itt ezt így le mered tolni, bele sem merek gondolni mekkora lehet az információ biztonság nálad mikor pl. barátok közt vagy egy sörrel a kezedben, vagy megbeszéltet egy esetleges "külső érdeklődő", aki látványosan aládbeszél, egyetért veled mindenben.

No, szóval lehet jobb az óvatosság.

Nincs ebben részemről semmi csak némi aggodalom, bár nagyon remélem hogy tudják a dolgukat akiknek kell veled kapcsolatban e nélkül is.

Közvetlen beosztottam lennél, már nem lennél állományban, folyamatosan marod a magyar államot.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 828
91 220
113
Nem. Nem ezért. Azért fogom rád felhívni a figyelmet, mert folyamatosan azt kommunikálod hogy mi árulók vagyunk, a vezetésünk Ukrajna ellen és az oroszokért dolgozik, ami:
ad.2 ha mégis így lenne, neked kutya kötelességed lenne a pofádat befogni, és nem muníciót, információt kiadni nyíltan sem az oroszoknak, sem az ukránoknak, sem senkinek aki ellenünk dolgozik.

A legnagyobb gond hogy nem is érzed mennyire problémás az amit itt előadsz úgy, hogy azt meg nem tartottad meg magadnak hogy hivatásos vagy.

Én nem feljelentelek konkrétan valamiért, hanem csak jelzem hogy sokat csipogsz úgy, hogy abban gyakran van konkrétan tárgyi tévedés, de szinte mindig kizárólag a mi kárunkra - pl. nem engedünk területünkön keresztülmenni fegyvereket - etc ami arra jó lehet, hogy ellenünk, a kisebbségünk ellen lehessen hergelni vele...

Ha itt ezt így le mered tolni, bele sem merek gondolni mekkora lehet az információ biztonság nálad mikor pl. barátok közt vagy egy sörrel a kezedben, vagy megbeszéltet egy esetleges "külső érdeklődő", aki látványosan aládbeszél, egyetért veled mindenben.

Nincs ebben részemről semmi csak némi aggodalom, bár nagyon remélem hogy tudják a dolgukat akiknek kell veled kapcsolatban e nélkül is.

Közvetlen beosztottam lennél, már nem lennél állományban, folyamatosan marod a magyar államot.
Ne is haragudj, de tőlem milyen informaciók is szivárogtak ki? Kényesen ügyelek arra, hogy semmi acéggel kapcsolat dolgot ne mondjak mielőtt az meg ne jelenne a nyilvánosságban.

Ami pedig a hülyeséget beszélek/ tárgyi tevedéseim vannak részt illeti: demokraciában élünk, szabadon lehet butasagokat mondani (butasagokat még a cocializmusban is szabadon beszelhetett az ember). Az persze más kérdés, hogy mi a butaság és mi nem az.

• Robot

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 060
55 948
113
Ne is haragudj, de tőlem milyen informaciók is szivárogtak ki? Kényesen ügyelek arra, hogy semmi acéggel kapcsolat dolgot ne mondjak mielőtt az meg ne jelenne a nyilvánosságban.

Ami pedig a hülyeséget beszélek/ tárgyi tevedéseim vannak részt illeti: demokraciában élünk, szabadon lehet butasagokat mondani (butasagokat még a cocializmusban is szabadon beszelhetett az ember). Az persze más kérdés, hogy mi a butaság és mi nem az.
.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 294
142 000
113

Ki fognak röhögni
Csak mondom.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 739
19 065
113

Ha o nemzetbiztonsagi kockazat lenne hidd el mennenek erte a fiuk, az hogy itt mit ír le az az o szemelyes velemenye,meggyozodese semmi tobb dudi olyan amilyen de nem oszt meg belsos infot sot erosen hallgatag meg csak nem is utal kozelgo dolgokra amirol sokan tudnak valosuinuleg o is.

De meg ha utalna is akkorse lenne semmi mert nem konkret infot nem oszt meg minositett adatokkal, max utal valamire hogy lesz.

Kurvara nincs ideje ah/ih/knbsz-nek ezzel foglalkozni hidd el olvassak a forumot sot szeretik is néhányan, hidd el tudom :)

Az hogy o egyenruhas es van egy vilagkepe a magyar politikarol es le is meri irni nem nemzetbiztonsagi kockazat, elvileg jogallamban elunk szolas szabadsag van persze torvenyes kereteken belul.

ENNYI!

Ui:minden adozott mar a heten? :hadonaszos:

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 060
55 948
113
Ki fognak röhögni
Csak mondom.
Nem írtam végül miután elmentem futni egyet, de nem ezért. Sosem féltem tőle ha kiröhögnek. Szerintem botrányos hogy hivatásos katonaként valaki ilyeneket, meg így ír a saját hazájáról ahogy Ő számtalanszor megtette már, de végig gondoltam, nem az én szervezetemben van, bajlódjanak vele azok akiknek a beosztottja, ők jobban ismerik mint én.

NEM azzal van bajom hogy kormányellenes, azt tiszteletben tartom és tartottam bármikor, bármilyen csillagzati állás alatt bárkinél.
Ez az ember az én véleményem szerint abból amit itt megmutatott magából eddig, nem megbízható.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 739
19 065
113
Nem írtam végül miután elmentem futni egyet, de nem ezért. Sosem féltem tőle ha kiröhögnek. Szerintem botrányos hogy hivatásos katonaként valaki ilyeneket, meg így ír a saját hazájáról ahogy Ő számtalanszor megtette már, de végig gondoltam, nem az én szervezetemben van, bajlódjanak vele azok akiknek a beosztottja, ők jobban ismerik mint én.

NEM azzal van bajom hogy kormányellenes, azt tiszteletben tartom és tartottam bármikor, bármilyen csillagzati állás alatt bárkinél.
Ez az ember az én véleményem szerint abból amit itt megmutatott magából eddig, nem megbízható.
Mitol lenne akkor megbizhato? Ha magaban tartja egyeni szubjektiv velemenyet?
Nagyon nagyon sokan gondolkoznak igy mint o csak o le is meri irni.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 060
55 948
113
Mitol lenne akkor megbizhato? Ha magaban tartja egyeni szubjektiv velemenyet?
Nagyon nagyon sokan gondolkoznak igy mint o csak o le is meri irni.
Tényleg nem fogok vitatkozni erről, hogy számtalan korábbi példa mellett a tegnapi ahol konkrétan azt írta hogy mi az oroszok pártján vagyunk hivatásosként, az miért lehet baj...

Ha te sem érted, akarod megérteni Kávé, azzal sem akarok mit kezdeni.

Szenvedjen vele a saját felettese, elöljárója\állomány illetékes parancsnoka.

• Tetszik

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 828
91 220
113

Nem vagyok hivatásos katona.

• Tetszik
Reactions: zsolti

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 739
19 065
113
Tényleg nem fogok vitatkozni erről, hogy számtalan korábbi példa mellett a tegnapi ahol konkrétan azt írta hogy mi az oroszok pártján vagyunk hivatásosként, az miért lehet baj...

Ha te sem érted, akarod megérteni Kávé, azzal sem akarok mit kezdeni.

Szenvedjen vele a saját felettese, elöljárója\állomány illetékes parancsnoka.
Ertem mit mondasz, ense ertek sokmindenben egyet dudival sot kb semmiben,De nem latom ennyire radikalisnak a helyzetet mint ahogy vazolod.

• Tetszik
Reactions: zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 060
55 948
113
Ertem mit mondasz, ense ertek sokmindenben egyet dudival sot kb semmiben,De nem latom ennyire radikalisnak a helyzetet mint ahogy vazolod.
Ez nem csak a tegnapi re kommentje, hanem úgy nagyjából süt a profiljából nekem évek óta hogy kb. mindenszarista, jobban érzem őt egy Eurofil világfinak a megnyiltakozásai alapján, mint egy Magyar hazafinak. Ha hivatásos, ha szerződéses, a végeredmény számomra ugyan az, NEM ÉRTEM.

Lehet hogy csak én menstruálok, benne van! :D

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 828
91 220
113
Ez a mai nap legjobb híre. Remélem a szerződésed lejárta után nem maradsz itt. Őszintén a legjobbakat kívánom Neked, s ez nem szarkazmus. A véleményed tiszteletben tartom, de néha rajtad csak csodálkozom hogy vagy képes egyáltalán Magyar egyenruhában szolgálni.
Sosem állítottam, hogy az vagyok es le is irtam mar perszor, hogy nem vagyok az. De csak, hogy megnyugodj, ha holnap elmennék a személyügyre, hogy vegyenek át hivatásos állományba, akkor szeptember 1-től már az is lennék.

Mondok jobbat, teljesen ki van üresítve az, hogy hivatásos. Olyannyira, hogy a frissen végzett hadnagyok már nem hivatásos, hanem szerződéses jogviszonyban szolgálnak.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 828
91 220
113
Ez nem csak a tegnapi re kommentje, hanem úgy nagyjából süt a profiljából nekem évek óta hogy kb. mindenszarista, jobban érzem őt egy Eurofil világfinak a megnyiltakozásai alapján, mint egy Magyar hazafinak. Ha hivatásos, ha szerződéses, a végeredmény számomra ugyan az, NEM ÉRTEM.

Lehet hogy csak én menstruálok, benne van! :D
Kész szerencse, hogy a kutyát nem érdekli, hogy szerinted ki hazafi és ki nem.
Mondjuk az komolyan érdekel, hogy honnan veszed a bátorságot bárkinek a hazafiasságának a kétsegbevonásahoz?

Status
Not open for further replies.