Ezt nyugodtan nevezhetjük a legsúlyosabb botránynak (pedig láttunk már bőven cifra dolgokat).
Számomra teljesen hihetetlen hogy "sima" betörés volt, hiszen
1.
- egy lomizós-fémgyűjtős brigád se olyan idióta hogy csak ilyen helyre betörjön, kizárt
- ehhez kellett helyismeret, kellett az adott technika ismerete (ezt már biztosan tudjuk, hiszen célzottan mentek a lokátorra)
- kellett tudni mennyire komoly az őrzés (még rosszabb, tenni róla hogy ne legyen komoly).
2.
- Ha tényleg eleve elégtelen az őrzés, azért az akkor is lehetetlen hogy ne tűnjön fel senkinek. Kellett hozzá gépjármű, több ember, világítás, stb.
- ilyen alkatrészeket senki se fog tudni a bolhapiacon eladni. Nagykutyának kell lenni ahhoz hogy ilyennel házalj MIG-eket használó haderőknél, de "papírok" nélkül kicsit is komolyan vehető államok nem vesznek semmit. Gyűjtőket érdekelheti, esetleg?
Tekintettel a jelenlegi biztpol körülményekre, valamint nem mellékesen arra hogy új parancsnoka lett a bázisnak nemrég akivel nem volt teljesen sima az átmenet nekem nagyon úgy tűnik hogy ez valamiféle szabotázs volt.
Ki/mi ellen, kik által, ez egyelőre teljes homály és kerülném a találgatásokat, ennyi infóból én ennyit tudtam agyalni összesen.
Érthetetlen az egész, nem fér a fejembe kik és miért vállalnának ilyet amivel - elvileg - nagy eséllyel le lehet bukni.
Hozzáértők voltak nyilván. De Google Térkép idején nem kell helyismeret. Fás területen kellett megközelíteni, simán visszavonulhatnak, ha úgy látják túlságosan őrzött. De előtte talán egyszer megnézték közelről. Ha látták hogy se kamera, őrség se mászkál különösebben, akkor adta a lehetőség. Nem volt ez olyan nagy kockázat. Piaca meg valószínűleg meg van ennek. Főleg hogy Oo talán most nem nagyon tud pótba gyártani.