[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 447
14 872
113
Nem mondtál semmi újat, valótlant, vagy nekem ellen!

Tipikusan összeurópai problémát vázoltál!

Semmivel nem vagyunk rosszabbak, ha elementek nyáron pl. Olaszországba - ami a magyarok egyik tipikus csúcs célpontja nyáron a horvátok mellett, ne csak a tip top helyeket nézzétek meg, a többség ott sem Caprin, vagy szemben az Amalfin él! Random Torino, Milano, Róma külvárosban tessék körbenézni, s ezek még a leggazdagabb városok!

Fro., GBR elveszett az őslakosoknak, Németországban alakul a kalifátus szintén.

Mondom, össz EU-lecsúszás van minden szinten, gazdasági problémák, társadalmi feszültségek, elöregedés, a fiatalok körében totál elgyökértelenedés, nem divat a hazaszeretet, egoizmus, önzőség, nulla morál.

Világpolgárokat, kozmopolita fogyasztókat nevelt ki az EU az elmúlt 2 emberöltőben tömegesen.

Vagyis --viszonylag-- milyen könnyen be lehetne hozni elég sokat a sok-évtizedes lemaradásunkból! ...csendben, szimplán a "rendes" munkával.
Ehelyett kemény küzdelemben, szabadság-harcolva "sikeresen" alulmúljuk még őket is. Pfff...
Történik mindez CSAK a Vetítésre áldozva, holott ha a(z ál-)siker-vetítés médiaköltéseinek egy részéből magát a problémát is meg lehetne oldani!
Pl: az állami (MOL, Paks, MVM, ...) felesleges médiaköltéseivel az évi 1.500(+) milliárd HUF-ra becsülhető propagandából egy havi 150e-s fizu-emelés 7,5 azaz hét-és-fél Milliárd HUF lett volna az összes fegyveres testületnél dolgozónak, már évekkel ezelőtt! ...és akkor lehetne tölük rendes munkát követelni!

Ízlelgessük az arányokat: a hivatalos+burkolt médiaköltés kb. 10 éve évi 1.000 Milliárd HUF=>kb. 1500 Milliárd HUF idén!
Ízlelgessük az arányokat: a hivatalos+burkolt média-összeg kb. 1500 Milliárd HUF idén vs. egy Leo7Hu (max. 20millió€ "mindennel" =>) 8Milliárd HUF!
A Mo. érdekében alig értelmezhető esetekben használt 2/3-ok hajszolása helyett biztosan meglenne a "Tuti-50+ %-k" és akkor nem utolsók lennénk a V4-K-k-Európai csatlakozok közül, hanem bőven az elsők!!! Ott lennénk már azóta a "Sógorok" nyakán!

Találjuk meg, aki ezt meg is csinálja a saját országa-nemzete érdekében: Erdogan!
...a maguk csendesebb módján: Szerbia!
...a maguk csendesebb módján még Horvátország is (jelentős részben a Mi rovásunkra)! :mad:
Erdogan a NATO-pincsi Törökországból Eu-s/Közel-Keleti közép-hatalmat csinált a nagy tolakodás, sok rivális ellenében, akit Oo/USA is kénytelen figyelembe venni, és Izrael is kénytelen háttéralkukat kötni vele!
Magyarországból meg az Unió lábtörlője lett! Még a jóval kisebb szomszédokkal szemben sem tudjuk megvédeni az érdekeinket: lásd a horvátok kifosztós kőolaj-illetéke, stb...

Magyar helyzet-jelentés: Lett a 15(+) és alatt egy gumi-gerincű, félrenézős, (látszat-)közép-osztály, Tisztelet a kevés Kivételnek! Mindez "Itthon" morzsákból meg lett teremtve, és hasonlóan remegnek, mint most a korábbi mézes-madzag példaképnek Vetített idealizált -de már nem szükséges-- "Német Nyugdíjas"!
...igen, az aki most a nyugdíjáért (és az utcán az életéért) remeg!

U.I.: Az elszalasztott évtized!!! "Köszönjük" Viktor! :mad::mad::mad:

.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
15 126
41 853
113
Remek, szomszéd asszony elesett, eltört a könyöke, félrekezelték, begipszelték simán, a szilánkos törést, lilulni kezdett, sürgősségi, most azon megy a matek, hogy megmarad-e a karja. Pest megye, Budapesttől köpésre, "gazdag" város. De nincs semmi gond... Amíg nem kell a magyar EÜ közelébe menned. Gyerünk, túrj valami szarságot az NHS-ről, akkor majd attól meggyógyul a keze biztos szegény Marika néninek...
Marika néni esetét sajnálom, de közben meg 1000 és 1 esetet meg kiválóan ellátnak/tak....mindig a kirívó mulasztásora emléxik mindenki...na, megyek vissza az ápolttársaim közé...

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 157
56 406
113
Vagyis --viszonylag-- milyen könnyen be lehetne hozni elég sokat a sok-évtizedes lemaradásunkból! ...csendben, szimplán a "rendes" munkával.
Ehelyett kemény küzdelemben, szabadság-harcolva "sikeresen" alulmúljuk még őket is. Pfff...
Történik mindez CSAK a Vetítésre áldozva, holott ha a(z ál-)siker-vetítés médiaköltéseinek egy részéből magát a problémát is meg lehetne oldani!
Pl: az állami (MOL, Paks, MVM, ...) felesleges médiaköltéseivel az évi 1.500(+) milliárd HUF-ra becsülhető propagandából egy havi 150e-s fizu-emelés 7,5 azaz hét-és-fél Milliárd HUF lett volna az összes fegyveres testületnél dolgozónak, már évekkel ezelőtt! ...és akkor lehetne tölük rendes munkát követelni!

Ízlelgessük az arányokat: a hivatalos+burkolt médiaköltés kb. 10 éve évi 1.000 Milliárd HUF=>kb. 1500 Milliárd HUF idén!
Ízlelgessük az arányokat: a hivatalos+burkolt média-összeg kb. 1500 Milliárd HUF idén vs. egy Leo7Hu (max. 20millió€ "mindennel" =>) 8Milliárd HUF!
A Mo. érdekében alig értelmezhető esetekben használt 2/3-ok hajszolása helyett biztosan meglenne a "Tuti-50+ %-k" és akkor nem utolsók lennénk a V4-K-k-Európai csatlakozok közül, hanem bőven az elsők!!! Ott lennénk már azóta a "Sógorok" nyakán!

Találjuk meg, aki ezt meg is csinálja a saját országa-nemzete érdekében: Erdogan!
...a maguk csendesebb módján: Szerbia!
...a maguk csendesebb módján még Horvátország is (jelentős részben a Mi rovásunkra)! :mad:
Erdogan a NATO-pincsi Törökországból Eu-s/Közel-Keleti közép-hatalmat csinált a nagy tolakodás, sok rivális ellenében, akit Oo/USA is kénytelen figyelembe venni, és Izrael is kénytelen háttéralkukat kötni vele!
Magyarországból meg az Unió lábtörlője lett! Még a jóval kisebb szomszédokkal szemben sem tudjuk megvédeni az érdekeinket: lásd a horvátok kifosztós kőolaj-illetéke, stb...

Magyar helyzet-jelentés: Lett a 15(+) és alatt egy gumi-gerincű, félrenézős, (látszat-)közép-osztály, Tisztelet a kevés Kivételnek! Mindez "Itthon" morzsákból meg lett teremtve, és hasonlóan remegnek, mint most a korábbi mézes-madzag példaképnek Vetített idealizált -de már nem szükséges-- "Német Nyugdíjas"!
...igen, az aki most a nyugdíjáért (és az utcán az életéért) remeg!

U.I.: Az elszalasztott évtized!!! "Köszönjük" Viktor! :mad::mad::mad:

.

Nem is akarok, meg nem is lehet mindennel vitatkozni, van igazad bőven.

Azzal nem értek egyet - árnyalatnyi különbségek vannak köztünk szerintem csak - hogy ne közelítettünk volna a nyugatra, mert én meg voltam ez idő alatt többször, több helyen, Ausztriában, Olaszországban, Németországban, Franciaországban, Norvégiában etc. és láttam eleget. Nem, nem mi kezdtünk el sokkal jobban, jobb minőségben élni - s nem csak az anyagiakról beszélek, hanem általános életminőségről aminek szerves része pl. a közbiztonság, utcakép, tisztaság, infrastruktúra etc. - hanem náluk rohad le nem is annyira lassan minden! Volt egy hatalmas helyzeti előnyük, ami egyes területeket leszámítva, nyilván az ilyen ékszerdobozokat mint az alpokban a síparadicsomi falvak, Amalfi part, Cinque Terre etc. vagy Provance csodás, de ahol a lakosság nagy része él, az ilyen rezervátumokon túl, az FERTŐ. Legutóbb pl. Münchenről állapítottam meg, hogy a faszom se lakna ott, pedig a vendéglátóink - igazi németek! - magyarázták hogy Németország legdrágább városa, ismeretlen a munkanélküliség, ott aki akar dolgozik jó pénzért, mert BMW, mert BOSCH, mert 1000 beszállító, meg Bajor főváros, Bayer München meg etc etc. Le van pukkanva nem kicsit, és mindenhol pánsíp elrendezésbe arab gyerekek, fejkendős nők, szakállas fickók, német gyereket meg alig láttunk! Ugyan ez a négyzeten Berlin. Ausztria dettó, hagyjuk már a nyugatot...

Persze BMW az van sok, tényleg...

Viktort meg a Fidesz 15 évét sem fogom védeni, soha nem voltam elkötelezett vérnarancs, egyszerűen elmúlt időszakban valahogy mindig úgy alakult, hogy 3x az általam kisebb rossznak vélt esélyesen győzni képes formációra szavaztam, kell egy kormányzóképes és hiteles hazaszerető tisztességes formáció, akinek reális esélye van, nem elveszett szavazat rájuk dobni az X-et, és máris máshova fogom tolni. Most talán van erre esély, de most érzem először 15 év óta.

Jah, ez nyilván nem Magyar Péter...

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
18 053
66 615
113
Saját tapasztalatról tudok csak beszélni. Nem tehetek róla, ha nem tudok csak rosszat mondani,mint ti. Ugyanez a rendőrséggel.Hosszú életem alatt nem volt negativ tapasztalatom velük. Megbünettek pl többször gyorshajtásért stb, de az az én hibám, nekik meg ez a feladatuk.
Nekem az a tapasztalatom, hogy ahogy te beszélsz velük, úgy válaszolnak. Itthon és külföldön is. Talán az olaszok a legarrogánsabbak, szerintem. Ami az NHS-t illeti, Angliában privát biztositásom volt, mint sokaknak.

Ismétlem, Magyar miniszterelnök úr alatt minden sokkal jobb lesz.Lesz Kanaán, folyni fog a méz, mert ő azt igéri.Nem fog lopni, ahogy az szdsz sem lopott. :) Szakértelme és tapasztalata pedig nyilvánvaló mindenki számára.

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
655
4 008
93
Saját tapasztalatról tudok csak beszélni. Nem tehetek róla, ha nem tudok csak rosszat mondani,mint ti. Ugyanez a rendőrséggel.Hosszú életem alatt nem volt negativ tapasztalatom velük. Megbünettek pl többször gyorshajtásért stb, de az az én hibám, nekik meg ez a feladatuk.
Nekem az a tapasztalatom, hogy ahogy te beszélsz velük, úgy válaszolnak. Itthon és külföldön is. Talán az olaszok a legarrogánsabbak, szerintem. Ami az NHS-t illeti, Angliában privát biztositásom volt, mint sokaknak.
Bennem az alakult ki azt évek során, hogy az emberek sokszor tükörként működnek. Ha te tisztelettel szólsz hozzájuk, tisztelettel válaszolnak és segíteni próbálnak.

Persze ha dolgok neked járnak, mert te vagy a legfontosabb, akkor a többiek is úgy fognak viszonyulni hozzád.

Egyénként nekem leginkább jó tapasztalataim vannak az állami egészségügyben, bár meg kell hagyni, időnként érdemesebb magánúton megoldani dolgokat. Gyorsabb és van hogy jobban odafigyelnek, de ez szerintem leginkább emberfüggő. Itt nálunk a kerületi szakrendelőt nagyon szépen felújították, kapott egy új épületet, tisztességes sorszámrendszer van, az orvosok segítőkészek.

Belegondolva, a nagy különbségek helyi adottságok is lehetnek egyébként. Sok múlhat az intézmény vezetőjén, mennyire tartja kézben a dolgokat (és, valljuk be, mennyire kormánypárti).

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 834
105 572
113

Ismétlem, Magyar miniszterelnök úr alatt minden sokkal jobb lesz.Lesz Kanaán, folyni fog a méz, mert ő azt igéri.Nem fog lopni, ahogy az szdsz sem lopott. :) Szakértelme és tapasztalata pedig nyilvánvaló mindenki számára.
Ez egy jelenség. Alapból a szomszédé mindig zöldebb, ráadásul az osztrák szomszédé tényleg zöldebb összeségeben, ha nem is az a kert amit lefestenek itthonról.

Mitől sikeresebb ez az ellenzék, mint a régi?? Gyakorlatilag ismeretlenek, vagy árulók mindexarista kampányt folytatnak. Van pár fókuszuk. Oktatás, egészségügy, közlekedés stb. Ezzel könnyü azonosulni, mert eleve van vele probléma, másrészt, kórházba nem jókedvedből mész, a suliban a gyerekkel mindig van gond, a dugókban sem szívesen ülsz.

Ezt nyomják full gázon, online több mint egy éve. Sikeresen tematizáltak vele. Ez szürődik mhova.
Ezenkívül nincs mondásuk. Ha lesz, az csak őket amortizálja.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
8 020
21 986
113
Marika néni esetét sajnálom, de közben meg 1000 és 1 esetet meg kiválóan ellátnak/tak....mindig a kirívó mulasztásora emléxik mindenki...na, megyek vissza az ápolttársaim közé...
Saját tapasztalatról tudok csak beszélni. Nem tehetek róla, ha nem tudok csak rosszat mondani,mint ti.

NA igen, csak a családi ismeretségi körömben 4 műhiba/MRSA fertőzés volt 10 éven belül... és most egy amputáció kilátásban bónusznak.

De amikor a gumisnál leültem (mielőtt átálltam négyévszakosra) Aszódon, és egy mellém leülő mamóka azt kezdte ecsetelni amíg vártam a munka elvégzésére, hogy a férje elvesztette a lábát egy műhiba miatt, most neki kell vezetnie meg az autó dolgait intézni, de igaziból mennyivel rosszabb lehetne... tulajdonképpen jobb is így...

"Vérnarancs" ismerős sürgős sérvműtétre nem volt kapacitás, kifizetett magánban 1,5M-t, és azt mondja, hogy milyen jó, így azoknak a honfitársaknak rövidíthette a várólistáját, akik nem engedhetik meg maguknak...

Ez megy ebben a 93 ezer négyzetkilométeres gumiszobában. Csak itt nem Napóleonok, hanem Horthymiklósok, Kádárjancsik, és Attilák az ápoltak tévképzetei.

Örülök, hogy nektek jó tapasztalatotok van a receptfeliratással. Legalább nem akkor kellett amikor a kritikus informatikai infrastruktúra 3+ napig állt "Egy hardverhiba miatt"... Még jó, hogy nem "túlterheléses támadás" volt.

A magyar állami szogláltatásokról az élmény ismét az 1990-es éveket idézi. De biztos csak mert nem kedvesen mosolyogva megyek oda...

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
6 241
16 013
113
A lengyelországi Osiny faluban, 109 kilométerre az ukrán határtól, egy drón egy kukoricatáblába zuhant, amely a robbanás következtében kigyulladt.

A helyszínen egy négyütemű motort találtak, ami arra utal, hogy egy Shahed drón lehetett.

Eközben a lengyel központi légierő parancsnoksága kijelentette, hogy sem Fehéroroszország, sem Ukrajna felől nem észleltek lengyel légtérsértést.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Sajtótájékoztató egy feltételezett orosz öngyilkos drón felrobbanása után Lengyelországban

Krzysztof Komorski, a lublini régió kormányzója megerősítette, hogy három épület is megrongálódott, miután a repülő tárgy felrobbant Osiny faluban.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 686
11 081
113
Néhány napja a déli tv híradóban volt a Viktor kecskeméti sajtótájékoztatója. Konkrétan egy új repülőtér építését ígérte meg. Indokolt is. A katonai bázis civil légifiorgalma konfliktust eredményezne a Honvédséggel.
Ezért kel egy másik reptér Kecskeméten.
Amit a Mercedes gyár működése teljes mértékben indokol.
kell Szijjnak meg apukának stb allami Építőipari megrendeles. A többi hazugság! Hozzateve több autopalya van mar mint a sogoroknak, also rendu utakra nem koltenek mert az nincs a konzorciumban, csak a palyak. Az uj repterre szukseg lenne de nem igy. Tegyuk hozza a lengy lek egy kurvanafy repter es log. kozoontit epiten k es oda autópálya+gyorsvasut megy majd

• Vicces
Reactions: megazez and vata