A pénz világa

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 565
4 249
113
Mai nap a beosztottam ezzel az indokkal adta be a leszerelest hogy 400*ezerbol nem tud megelni…

Most visszanéztem a költséges excelem. Ha a hobbimat és az autóm fenntartási költségeit nem számítom, akkor minden hónapban 250-300 ezerből kijöttem. Ennek több, mint a fele az albérlet.
Jó, a SZÉP kártyáról is fogyott valamennyi, de sztem max 50/hó. (azt nem vezetem)

Hasonló esetekre ajánlom George S. Clason Babilon leggazdagabb embere című könyvét.
Asszem itt megvan ingyen:

Köszi az ajánlót, pár oldalt beleolvastam (nem ismertem).
Lehet, hogy az a titka, hogy nagyjából aszerint élek, amit ez a könyv is mond? (13 éve, mikor dolgozni kezdtem, a havi nettó 75ezerből pont mindig 10%-ot igyekeztem félrerakni, a diákhitel törlesztő mellett. Most néztem meg az excelben, rég volt...)

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 448
14 875
113

Mindez úgy, hogy pénzügyes köreim szerint kb. egy 'tizes" --Milliárd, és €-ban-- hitel van plusszban az állami-NER-es bankoknál, amiből a hiányzó EU-s pénz pótolgatják!

... + : Jön a választási célegyenes, ami Választási-év minden "demokráciában" a takarékosságról és hatékonyságról híres! :oops:

.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
8 024
21 998
113
Most akkor az a normális ha valaki nem fizet adót?
Nem lenne az egy normális társadalomban. A legjobb bérbeadóm a Fővárosi Vízmű volt, minden szuper precízen lepapírozva, korrekt elszámolás, számla, stb.

Viszont a simán kijövök 400-ból az úgy szokott működni, hogy sok tétel "okosba" van megoldva.

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
563
1 884
93
Mindez úgy, hogy pénzügyes köreim szerint kb. egy 'tizes" --Milliárd, és €-ban-- hitel van plusszban az állami-NER-es bankoknál, amiből a hiányzó EU-s pénz pótolgatják!
Ezt hogy érted pontosan? Kit hiteleznek tízmilliárdokkal a NER-es bankok amit amúgy az államadósságban kellene kimutatni? (Legalábbis így értelmeztem amit írtál)

• Tetszik

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
15 156
41 907
113
Nem lenne az egy normális társadalomban. A legjobb bérbeadóm a Fővárosi Vízmű volt, minden szuper precízen lepapírozva, korrekt elszámolás, számla, stb.

Viszont a simán kijövök 400-ból az úgy szokott működni, hogy sok tétel "okosba" van megoldva.
Bakker...én télen disznót vágok ergo ritkán veszek húst/szalonnát/csontot/hurkát/kolbászt...a tyúkjaim ellátnak tojással, azt sem kell vennem, a kecskéim ellátnak tejjel/sajttal, tehénsajtot azért szoktam venni bár tervezem a tehén vásárlást is meg a birkát is...szinte a teljes költségvetésem a sörre meg a kenyérre megy el....ja persze savanyítok káposztát. Ami az ún. hulladék azt megeszi a tyúk/nyúl/kecske/malac...igazából az állatoknak kell tápot vennem, ami úgy nagyjából 30-40.000/hó...a rezsim az áramszámla...meg a gázpalack~20.000/hó...nyaralni meg nem megyek mert nyaralás az életem...:D Vagyis okosba oldom meg...(van itthon uborka/paradicsom/cukkini/csicsóka, idén lesz kukorica is...) Hol itt a gond? Persze dolgozni kell...

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
563
1 884
93
Bakker...én télen disznót vágok ergo ritkán veszek húst/szalonnát/csontot/hurkát/kolbászt...a tyúkjaim ellátnak tojással, azt sem kell vennem, a kecskéim ellátnak tejjel/sajttal, tehénsajtot azért szoktam venni bár tervezem a tehén vásárlást is meg a birkát is...szinte a teljes költségvetésem a sörre meg a kenyérre megy el....ja persze savanyítok káposztát. Ami az ún. hulladék azt megeszi a tyúk/nyúl/kecske/malac...igazából az állatoknak kell tápot vennem, ami úgy nagyjából 30-40.000/hó...a rezsim az áramszámla...meg a gázpalack~20.000/hó...nyaralni meg nem megyek mert nyaralás az életem...:D Vagyis okosba oldom meg...(van itthon uborka/paradicsom/cukkini/csicsóka, idén lesz kukorica is...) Hol itt a gond? Persze dolgozni kell...
Szimpatikus önellátás, de azért gondolom Te is tudod hogy ez panelben a 3. emeleten nem igazán valósítható meg. Illetve ha van(ak) gyerek(ek), onnantól kezdve bejönnek a fentieken kívül más igények is (nem mintha pl. mi is az én gyerekkoromban hú de nyaraltunk volna, de az más világ volt minden szempontból)

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
15 156
41 907
113
Szimpatikus önellátás, de azért gondolom Te is tudod hogy ez panelben a 3. emeleten nem igazán valósítható meg. Illetve ha van(ak) gyerek(ek), onnantól kezdve bejönnek a fentieken kívül más igények is (nem mintha pl. mi is az én gyerekkoromban hú de nyaraltunk volna, de az más világ volt minden szempontból)
Igazad van, de nem kötelező panelban lakni, ugyanis van más lehetőség is...sajnos az önellátásom egyelőre csak alapszintű, most tervezek egy nagyobb ugrás ezen célok felé...nézd mindezt a nagyfalutól 20 kmre tömegközlekedés (40 perc a Nyugati) mellett tudom megoldani...én sem így nőttem fel kifejezetten, de ha csak nyígik az emberfia, akkor szahara lesz...nyaralni....mi az amit itthon nem találok meg és hiányzik? A hegyek...ezért szoktam Erdélyben túrázni, az idén bringatúrát iktattam be, ami hmmm fizetéssel is járt....siroljam még? Amúgy nem tartom magam kiugró képességűnek, csak nem bánom, ha sz@ros lesz a kezem...

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
8 024
21 998
113
Szuper! Főállásban tolod ezt, vagy 3 műszakban tolod, mint a BMW alkalmazott amire a hirdetett pozíciót néztük?

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
15 156
41 907
113
Szuper! Főállásban tolod ezt, vagy 3 műszakban tolod, mint a BMW alkalmazott amire a hirdetett pozíciót néztük?
Az állatok ellátàsa napi max.3 órát vesz igénybe...ezért sajnos közben nem tudok fórumozni...ja...a 400e-ből nem lehet havonta kijönni, meg a lakhatásismilyen...simán elmenne bömös hárommúszakosnak is...

• Tetszik
Reactions: Nber

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 448
14 875
113
Ezt hogy érted pontosan? Kit hiteleznek tízmilliárdokkal a NER-es bankok amit amúgy az államadósságban kellene kimutatni? (Legalábbis így értelmeztem amit írtál)

1. "Kreatív könyvelés": Gyakorlatilag az EU-s pályázatokat finanszírozzák, az állam helyett, a soha-meg-nem-érkező EU-s pénzek előfinanszírozásaként, 1-2-3 áttételen keresztül!
  2. ...de a kínai-hitelek, kínai beruházások körül is megy durván ez "Kreatív könyvelés", +némi 10-20-50 éves titkosítás, ahogy azt már rutinból csinálják! :oops:
  3. ...

Egyre több "csontváz" van a szekrényekben, itt is! :(

.

• Tetszik
Reactions: Catles

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
18 060
66 634
113
Napi 3 óra munka 7/7, havi 35000 táp stb.
Ennyit nem lehet enni.
Ez bizony hobbi, azaz ráfizetés,ha valamit nem adsz el a "termésből".
De ettől még lehet egy kitöltött élet.

• Tetszik
Reactions: Catles

Mike

Well-Known Member
2011. március 14.
828
2 119
93
Az állatok ellátàsa napi max.3 órát vesz igénybe...ezért sajnos közben nem tudok fórumozni...ja...a 400e-ből nem lehet havonta kijönni, meg a lakhatásismilyen...simán elmenne bömös hárommúszakosnak is...
Normális munkával 3 óra alatt legalább 30.000Ft-ot lehetne keresni, plusz még veszed is a tápot...

• Vicces

Mike

Well-Known Member
2011. március 14.
828
2 119
93
Basszús, te most itt megdöntöd a #mindenszarizmus jolly jókerét? Mert kevés a fizu...meg a körülmények is...
Ez a mindenszaristázás nem tudom hogy jön ide. Arra értettem hogy nem feltétlenül éri meg ez az erőltetett önfenntartás.
Vagyis, akkor napi 80.000 nyócórában? :hadonaszos::D
Jah hogy ez ekkora dolog? Szerinted mennyit keres egy szakember? Egyébként miért is kellene minden nap "nyócórát" dolgozni?

• Hűha

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 565
4 249
113
Jah hogy ez ekkora dolog? Szerinted mennyit keres egy szakember? Egyébként miért is kellene minden nap "nyócórát" dolgozni?

Ha visszaolvasol, akkor azon megy itt a nyígás oldalakon keresztül, hogy havi 400ezerből nem lehet megélni (amit itt többen is cáfoltunk).

Erre te bedobod, hogy itthon egy normális munkával meglehet keresni a 10ezeret óránként. Az aszongya 8*21*10000 = 1.7 misi netto / hó.
Akkor mire fel a nyígás, hogy nem lehet megélni? Komolyan nem értem...

Egyébként szétnézve Budapest útjain a 15-20 milliós SUV-ok ezreit, meg a plázák és a repülőgépek tömöttségét, valóban nehéz meglátni, hogy itt miért is lenne olyan szar élet, mint azt sokan mondják. Szerintem magyar ember soha nem élt olyan jólétben, mint 2025-ben, de hát erre a mindenszaristák úgyis csak a röhögést tolják majd... A reggeli lattéjuk iszogatása közben.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 298
10 686
113
Ha visszaolvasol, akkor azon megy itt a nyígás oldalakon keresztül, hogy havi 400ezerből nem lehet megélni (amit itt többen is cáfoltunk).

Erre te bedobod, hogy itthon egy normális munkával meglehet keresni a 10ezeret óránként. Az aszongya 8*21*10000 = 1.7 misi netto / hó.
Akkor mire fel a nyígás, hogy nem lehet megélni? Komolyan nem értem...

Egyébként szétnézve Budapest útjain a 15-20 milliós SUV-ok ezreit, meg a plázák és a repülőgépek tömöttségét, valóban nehéz meglátni, hogy itt miért is lenne olyan szar élet, mint azt sokan mondják. Szerintem magyar ember soha nem élt olyan jólétben, mint 2025-ben, de hát erre a mindenszaristák úgyis csak a röhögést tolják majd... A reggeli lattéjuk iszogatása közben.

A nettó medián most tán 400 alatt van. És abba nem számolnak be sok alacsony jövedelműt. Meg ott vannak a nyugdíjasok, gyerekek stb. Lakosság gondolom 60-80%-ának ennél számottevően kevesebből kell megélnie. Ezért is brutálisan rosszak a fogyasztási adatok.

Az hogy sok embert látsz boltban, autóval, szállodába az nem számít, mert ahhoz elég a lakosság kis részének viszonylag normálisan élnie. Sőt, a kajaboltok mindenképpen tele vannak, mert akkor is elmennek boltba az emberek, ha párizsit vesznek, mert akkor is ha szalámit és sajtot. Az újautó-vásárlás - amit szoktak mondani egyfajta indikátornak, hogy mennyire megy jól az embereknek - az úgy rémlik eléggé rossz. Az egészségügyre is sokat kell költeniük az embereknek, mert az állami egészségügyet szándékosan leépítették. Lakáshoz jutni meg nehezebb mint 15 éve. És még ott van, hogy mind az állam, mind a társadalom egyre jobban adósodik el. Azaz a kiadások egy része hitelből megy. Meg olyan apróságok ,hogy például az utak nagyon rossz állapotban vannak, ezért az autó is jobban amortizálódik. Vagy az oktatás leépült, többet költenek magántanárra. A szolgáltatások is drágulnak.

Szóval mind a tapasztalat, mind a számok azt mutatják, hogy egyre rosszabb anyagi helyzetben vannak a magyarok és egyre rosszabb körülmények között. Ami ráadás, hogy ez a helyzet vagy két Marschall segélynyi ajándék pénz mellett jött létre.

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 434
4 082
113

Kikből áll a társadalom? Pont ez lene a lényeg. Szepen lassan le kell jönni az okoskodásról mégha fáj is. Nyilván egyszerre nem megy de apró lépésekben működher

• Imádom