Rendőrség, határőrség, belbiztonság

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 308
56 596
113
Az elott koszonjem meg hogy kiutottem a dr-i cimebol,vagy azután hogy kiutottem a dr-i cimebol? :oops:
Nem bántjuk, Ő nem rossz ember szerintem, csak szigorú volt mikor még lehetett válogatni. Most már nem lehet, nem is olyan szigorral néznek már semmit. Nekem is volt olyan ismerősöm akit nem vettek fel, jó eszű atléta srác, makkegészségesnek tűnt, kick box versenyző, azt mondták van egy minimál gerinc ferdülése amiről nem is tudott, lapát... Amikor én mentem végig a folyamaton cirka 20 éve nekem is olyan érzésem volt vadászpilótának válogatnak épp be, tudom miről beszélsz...

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 308
56 596
113
Bocs, de nálatok kevesebb múlik azon, hogy éppen ki milyen félig haszálható fos fecskendőkocsit ad nektek aranyáron amiből 4 normálisat tudnál venni bárhol máshol.

Itt pedig ahogy már mondtam, hogy rossz esetbne tízezrek élete lesz a tét...
Nálunk ilyen konkrétan nincs. Inkább hangulatkeltés van, volt hogy ki milyen félig használható fos fecskendőkocsit ad 4x áron... Nálunk olyan van, volt, hogy az ellenzéki média telekürtölte ezzel a hírrel a világot, aztán kiderült hogy pl. olyan árakat hasonlítottak össze R16 beszerzési áránál amiben benne van minden málha, szivattyú, etc ára azzal a Mercivel ahol csak a teherautó üresen ára van. Aztán egy vágó feszítő készlet - ami egy a sok közül felszerelés - is 10 milliós tétel... Szóval erősen csúsztatva volt ez a sztori. Nem azt mondom hogy biztosan minden teljesen a legoptimálisabb áron lett beszerezve, de azért na, ami ott körbement akkor a sajtóban e körüli botrány, annak nem hogy a fele, 10% se volt igaz. Konkrétan lejáratás volt nagy részt, nem oknyomozó újságírás...

A saját tűzoltótársadalomról meg annyit, s erre meg én rálátok pont, hogy jellemzően mindig azt szidják ami új, mert az előzőt már megtanulták kezelni, és az új meg csak nyűg, megtanulandó feladat... Az a röhej az egészben, hogy mikor jött a "Magyar" R16, akkor azt szidták hogy szar - annyira volt magyar hogy gyakorlatilag nagy részt egy Renault amúgy, némi magyar hozzáadott értékkel, most meg hogy jöttek a nagy nevű MAN fecskendők, most épp azt hallom mindenhol hogy az mekkora szar, az R16 jobb...

Ennyit rólunk...

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
11 375
39 017
113
A saját tűzoltótársadalomról meg annyit, s erre meg én rálátok pont, hogy jellemzően mindig azt szidják ami új, mert az előzőt már megtanulták kezelni, és az új meg csak nyűg, megtanulandó feladat... Az a röhej az egészben, hogy mikor jött a "Magyar" R16, akkor azt szidták hogy szar - annyira volt magyar hogy gyakorlatilag nagy részt egy Renault amúgy, némi magyar hozzáadott értékkel, most meg hogy jöttek a nagy nevű MAN fecskendők, most épp azt hallom mindenhol hogy az mekkora szar, az R16 jobb...
Tudtommal nem az alvázzal van bajuk, hanem a Heros felépítményével

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 308
56 596
113
Tudtommal nem az alvázzal van bajuk, hanem a Heros felépítményével
Az egy Renault. Tudod hogy mit raktak bele a mieink? A hátsó futóművet, meg a szivattyú kezelőszerveket, a Cerberust. Ami amúgy konkrétan gyerekbetegségeket miután kinőtte, mostanra jobban használható mint a nagy világhírű Rosenbauer saját hasonló terméke. Logikusabb és hülyebiztosabb a miénk. Az van, hogy amíg vannak bőven olyan emberek még mindig, akik FÉLNEK bármitől ami érintő képernyő, addig nem feltétlenül a hardware-el van probléma.

• Tetszik
Reactions: Ocses

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 334
5 819
113
A rendőröknél van, a mentőknél van a bv-nél van, a katonáknál van nálatok nincs.
Nyilván :rolleyes:

Szerintem fuss egy kört, hogy mennyiért szerzitek be a különböző egyéni védőeszközöket meg a hasonlókat akkor.
Mondjuk a gamma féle tűzoltó ruha ahol a varrások mentén megégett- a teszt során- a tűzoltó?

Esetleg a Land Roverből kialakított KML kocsi ahol átépítették az angol változatot magyarra csak nem jól tették át a kormányt így egy kicsit kifacsarodva kell vezetni?

Mondjuk pont jó a mankóra szerelt sugárzás mérő készüléknek...

ÉS még sorolhatnám....

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 308
56 596
113
Mondjuk a gamma féle tűzoltó ruha ahol a varrások mentén megégett- a teszt során- a tűzoltó?

Esetleg a Land Roverből kialakított KML kocsi ahol átépítették az angol változatot magyarra csak nem jól tették át a kormányt így egy kicsit kifacsarodva kell vezetni?

Mondjuk pont jó a mankóra szerelt sugárzás mérő készüléknek...

ÉS még sorolhatnám....
Sorolhatod, csak az R13 is javítva lett, ahol megégett vállnál kapott protektort, a szar land rover helyett is jött más, a málha is ahogy én tudom egészen használható általánosságban, de ez már valóban nem a szakterületem. Főleg vegyi anyagok amúgy a KML fő csapásiránya nem a sugárzás, az inkább határmezsgye.

Messze nem állítottam azt hogy itt minden patyolat, meg hibátlan, de a HM marha nagy morális válságban van, ha ez a. reprezentatív minta ami itt ezen a fórumon jelen van. Nagyon örülök neki hogy anno nem maradtam ott.

• Tetszik
Reactions: fip7 and Kurfürst

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 334
5 819
113
Sorolhatod, csak az R13 is javítva lett, ahol megégett vállnál kapott protektort, a szar land rover helyett is jött más, a málha is ahogy én tudom egészen használható általánosságban, de ez már valóban nem a szakterületem. Főleg vegyi anyagok amúgy a KML fő csapásiránya nem a sugárzás, az inkább határmezsgye.

Messze nem állítottam azt hogy itt minden patyolat, meg hibátlan, de a HM marha nagy morális válságban van, ha ez a. reprezentatív minta ami itt ezen a fórumon jelen van. Nagyon örülök neki hogy anno nem maradtam ott.
Az jó hogy cserélve lett, de az udvari beszállító is :)

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 510
91 073
113
Bővítik a TEK területét

Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet, amely nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánítja a Terrorelhárítási Központ (TEK) építési beruházását „az annak megvalósítását megelőző bontási feladatok gyorsabb, egyszerűbb és hatékonyabb megvalósítása érdekében”.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett döntés szerint a Budapest 10. kerület, belterület 38902 helyrajzi számú ingatlan esetében a TEK bővítésével összefüggő közigazgatási hatósági ügyekben a szakhatósági eljárásra vonatkozó ügyintézési határidő minden érintett szakhatóság esetében egységesen nyolc nap.

A megadott helyrajzi szám alapján ez a terület a korábban elgettósodott Hős utca 15., ahol a lakások kisajátítása után most a Terrorelhárítási Központ terjeszkedhet. A korábbi tervek szerint a bontás után itt épül az új műveleti komplexuma. A TEK régóta tervezett beruházásáról még 2020-ban döntött a kormány.

• Tetszik
  • Hűha
Reactions: krisss and Loken