[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 791
36 928
113
Fratscher, a DIW (Német gazdaságkutató intézet) vezetője azt javasolja, hogy vezessenek be egy kötelező szociális évet a nyugdíjasok számára, hogy ne csak a fiatalok viseljék a társadalom terheit. Ebből szerinte nagy hasznot húzna a társadalom, különösen a Bundeswehr.
(Die Welt)
Nemrég felmerült egy különadó ötlete a boomer generáció számára, mert nem csináltak elég gyereket és most hiányoznak az adófizetők.
Ott mindenki meghülyült, úgy tünik. :)
Akkor a gyerek most már mégse öli meg a klímát meg a bojgót?

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
17 194
24 235
113
Fratscher, a DIW (Német gazdaságkutató intézet) vezetője azt javasolja, hogy vezessenek be egy kötelező szociális évet a nyugdíjasok számára, hogy ne csak a fiatalok viseljék a társadalom terheit. Ebből szerinte nagy hasznot húzna a társadalom, különösen a Bundeswehr.
(Die Welt)
Nemrég felmerült egy különadó ötlete a boomer generáció számára, mert nem csináltak elég gyereket és most hiányoznak az adófizetők.
Ott mindenki meghülyült, úgy tünik. :)
Ez csak a szokásos, zsákutcás, társadalmi reakció. Amikor elkezdik érezni, hogy fogy a pénz, akkor minden csoport azt szeretné, ha a másiké fogyna, nem az övé.

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 571
11 895
113

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
15 169
41 956
113
Burkolt támogatás...

• Hűha
Reactions: fip7

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 791
36 928
113
És még szinte meg sem alvadt a vér, itt a következő gyilkosság:
https://www.oe24.at/welt/deutschlan...and-ein-toter-taeter-auf-der-flucht/645544971

Két férfit lelőttegy egy békés kisvárosban, az egyik meghalt, a másikat életveszélyes sérüléssel mentőhelikopterrel szállították kórházba. A tettes vagy tettesek szökésben. Megint semmi infó, 2 férfi, egy (vagy több tettes-személy.

https://www.welt.de/vermischtes/art...-im-sauerland-fahndung-nach-40-jaehrigem.html

A Welt szerint egy nőt őrizetbe vettek, és egy 40 éves ffi után folyik a nyomozás.

• Szomorú
Reactions: fip7

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
956
4 408
93
Egy német neonáci "nemet váltott", hogy női börtönbe kerülhessen

Női börtönben tölti le büntetését egy német neonáci, miután kihasználta az új törvényt, amely lehetővé teszi a más neműkénti regisztrációt. A múlt év végén Sven Liebich nőként regisztrálta magát a német önrendelkezési törvény értelmében, amely reform Olaf Scholz kormánya alatt született, és novemberben lépett életbe. A törvény lehetővé teszi, hogy az anyakönyvi hivatalban bírósági határozat nélkül megváltoztassák a nemüket és a keresztnevüket. A kritikusok arra figyelmeztettek, hogy a reformmal visszaélésekre kerülhet sor.
A FAZ német napilap szerint Liebich most 18 hónapos börtönbüntetést kapott a szászországi Chemnitz női börtönben. Liebich leopárdmintás felsőben, nagy kalapban, sminkben és kézitáskával jelent meg a bíróságon, miközben bajuszt viselt.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
3 122
14 480
113
Egy német neonáci "nemet váltott", hogy női börtönbe kerülhessen

Női börtönben tölti le büntetését egy német neonáci, miután kihasználta az új törvényt, amely lehetővé teszi a más neműkénti regisztrációt. A múlt év végén Sven Liebich nőként regisztrálta magát a német önrendelkezési törvény értelmében, amely reform Olaf Scholz kormánya alatt született, és novemberben lépett életbe. A törvény lehetővé teszi, hogy az anyakönyvi hivatalban bírósági határozat nélkül megváltoztassák a nemüket és a keresztnevüket. A kritikusok arra figyelmeztettek, hogy a reformmal visszaélésekre kerülhet sor.
A FAZ német napilap szerint Liebich most 18 hónapos börtönbüntetést kapott a szászországi Chemnitz női börtönben. Liebich leopárdmintás felsőben, nagy kalapban, sminkben és kézitáskával jelent meg a bíróságon, miközben bajuszt viselt.
Én megértem, lehet én is ezt tenném a helyében:D
Azért mégiscsak kellemesebb egy női börtönben, csak bírni kell szuflával:D
Egyszerűen csak kihasználja az idióta rendszer kiskapuit.
Valahogy nem meggyőző akármennyire is rúzsozza a száját

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 323
56 620
113
Én megértem, lehet én is ezt tenném a helyében:D
Azért mégiscsak kellemesebb egy női börtönben, csak bírni kell szuflával:D
Egyszerűen csak kihasználja az idióta rendszer kiskapuit.
Valahogy nem meggyőző akármennyire is rúzsozza a száját
Tudod ezt is meg lehetne oldani azzal, hogy "jó jogod van hozzá, persze, de akkor kikapjuk előtte a golyóidat" s marha gyorsan visszakozna az ilyenek közül a nagy része...

Én is megértem egyébként, hogy amíg nem mondják ezt, addig kihasználják sokan ezt a kiskaput...

• Tetszik
Reactions: fip7 and Lator

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
3 122
14 480
113
Egyre inkább úgy látom hogy Anglia fog először elesni, bár igen szoros a verseny az első helyért
A kommentekben is van tartalom

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 323
56 620
113
Egyre inkább úgy látom hogy Anglia fog először elesni, bár igen szoros a verseny az első helyért
A kommentekben is van tartalom
Én sokáig azt gondoltam, Franciaország lesz az első ami bebukik, mikor ezerrel mentek a sárgamellényes tüntetések, meg szinte minden évben volt valami muszlim dealer gyerek aki miközben robógval menekült a rendőrök elől, miután meghótta magát, kigyulladt pár no go zóna szerte szét az országban. Azóta meg valahogy felétek kicsit normalizálódni látszik a helyzet, az Angolok meg kanyarban előznek.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
18 062
66 641
113
Tudod ezt is meg lehetne oldani azzal, hogy "jó jogod van hozzá, persze, de akkor kikapjuk előtte a golyóidat" s marha gyorsan visszakozna az ilyenek közül a nagy része...

Én is megértem egyébként, hogy amíg nem mondják ezt, addig kihasználják sokan ezt a kiskaput...
Egy jobboldali, mint ez a Svenja, természetesen rosszindulatuan kihasználja az (idióta) német önrendelkezési törvényt, amig egy baloldali, mint a kalapácsos Maja, természetesen csak jogaival él. :)
Zseniálisan tartja a tükröt az egész lmbtq+... cirkusz elé.
(Még a születési anyakönyvi kivonatát is megváltoztatta: Ezek szerint hivatalosan is mint kislány született.)

mijki

Well-Known Member
2012. augusztus 12.
624
1 649
93
Én sokáig azt gondoltam, Franciaország lesz az első ami bebukik, mikor ezerrel mentek a sárgamellényes tüntetések, meg szinte minden évben volt valami muszlim dealer gyerek aki miközben robógval menekült a rendőrök elől, miután meghótta magát, kigyulladt pár no go zóna szerte szét az országban. Azóta meg valahogy felétek kicsit normalizálódni látszik a helyzet, az Angolok meg kanyarban előznek.
Iszonyatos feszültségek vannak már az angolokban, nem sok hiányzik már az első szikrához