[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 445
57 133
113
@Anti draga
1. szivesen
2. elarulod, hogy ha mar megerositest kersz tolem, es kapsz, akkor megis mi a tok rohognivalo van rajta?
Az jutott eszembe, hogy mekkora okosság ez, hogy arra esküdhetsz fel amire csak akarsz :D! Külön örülök hogy az abszolút autentikus Koránra is fel lehet esküdni Londonban, jó lesz ez, csak így tovább :D!

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
23 193
30 110
113
Az jutott eszembe, hogy mekkora okosság ez, hogy arra esküdhetsz fel amire csak akarsz :D! Külön örülök hogy az abszolút autentikus Koránra is fel lehet esküdni Londonban, jó lesz ez, csak így tovább :D!
de paszmek. Mindenki arra eskuszik, amit szentnek tart.
Ennyi erovel a Bibliara eskuszoket is ki lehet rohogni.
Mitol lenne jobb, ha egy tok leszart izere eskuszol, ami nem jelent neked semmit?
Szvsz ez igy tok rendben van.
Az uralkodonak fogadsz huseget, amit megerositesz -ha akarsz- egy vallasi kotelekkel.
A Kiralyhoz vagy huseges, nem a Bibliahoz, Koranhoz.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 445
57 133
113
Mitol lenne jobb, ha egy tok leszart izere eskuszol, ami nem jelent neked semmit?
Az uralkodonak fogadsz huseget, amit megerositesz -ha akarsz- egy vallasi kotelekkel.
Nekem nem fáj, ha itt lenne ilyen az fájna. Nektek felőlem elfér, kicsit megmosolyogtat de oda jó lesz.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
23 193
30 110
113
Nekem nem fáj, ha itt lenne ilyen az fájna. Nektek felőlem elfér, kicsit megmosolyogtat de oda jó lesz.
ha lenne ilyen tradicio a parlamentben, akkor miert fajna neked, ha egy magyar zsido a Heber Bibliara
eskudne, hogy hu lesz Mo-hoz? Vagy egy magyar mohamedan vallasu a Koranra.
Attol meg Mo-nak fogad huseget.
Kicsit oszintebbnek tunik igy nekem.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 445
57 133
113
ha lenne ilyen tradicio a parlamentben, akkor miert fajna neked, ha egy magyar zsido a Heber Bibliara
eskudne, hogy hu lesz Mo-hoz? Vagy egy magyar mohamedan vallasu a Koranra.
Attol meg Mo-nak fogad huseget.
Kicsit oszintebbnek tunik igy nekem.
Nekem nem tetszik még az sem hogy vannak kettős állampolgárok a parlamentben honatyaként, pláne rühellném ha bármire ami itt nem fősodor esküt tennének. Jól van ez így hogy az alkotmányra/alaptörvényre kell esküt tenni szerintem.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
23 193
30 110
113
Nekem nem tetszik még az sem hogy vannak kettős állampolgárok a parlamentben honatyaként, pláne rühellném ha bármire ami itt nem fősodor esküt tennének. Jól van ez így hogy az alkotmányra/alaptörvényre kell esküt tenni szerintem.
o persze. Az az a sziklaszilard kepzodmeny, ugyi? :D :D
Thx. En jobban kedvelem az idotallobb, nem aktualis partpolitika miatt modositgatott, magasztosabb dolgokat.

/De amugy el vagy tevedve: a Te peldad: az Alkotmanyra eskudsz (betartod, tatod stb stb). GB esetben ez azzal egyenlo, hogy a Kiralyra eskudsz.
Az, hogy Biblia, Koran, akarmi, az a masik resze a dolognak. Azzal az eskud csak megerosited.
Nem arra eskudsz, hogy a Korant fogod betartani , vagy a Bibliat /

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
7 284
21 951
113
o persze. Az az a sziklaszilard kepzodmeny, ugyi? :D :D
Thx. En jobban kedvelem az idotallobb, nem aktualis partpolitika miatt modositgatott, magasztosabb dolgokat.

/De amugy el vagy tevedve: a Te peldad: az Alkotmanyra eskudsz (betartod, tatod stb stb). GB esetben ez azzal egyenlo, hogy a Kiralyra eskudsz.
Az, hogy Biblia, Koran, akarmi, az a masik resze a dolognak. Azzal az eskud csak megerosited.
Nem arra eskudsz, hogy a Korant fogod betartani , vagy a Bibliat /
Most ne azon akadjunk fel, hogy milyen is a magyar alkotmány (alaptörvény), mert az egy dolog. De szerintem Zsoltinak igaza van abból a szempontból, hogy egy modern társadalomban a politikaának és az állam vezetésének szekulárisnak kellene lennie alapvetően és pont emiatt lenne elég, hogy csak és kizárólag az alkotmányra esküszik fel mindenki aki képviselő.

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 760
12 879
113
Most ne azon akadjunk fel, hogy milyen is a magyar alkotmány (alaptörvény), mert az egy dolog. De szerintem Zsoltinak igaza van abból a szempontból, hogy egy modern társadalomban a politikaának és az állam vezetésének szekulárisnak kellene lennie alapvetően és pont emiatt lenne elég, hogy csak és kizárólag az alkotmányra esküszik fel mindenki aki képviselő.
alaptörvények jönnek-mennek, a Szentkorona marad.

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 705
15 448
113
@Anti draga
1. szivesen
2. elarulod, hogy ha mar megerositest kersz tolem, es kapsz, akkor megis mi a tok rohognivalo van rajta?
Start Wars-ra, Jedi-re vagy valami hasonlo sci-fi bullshittre meg nem lehet?

Rohogni meg azert lehet mert nincs meg az a tarsadalmi szovet ami menten united lehetne az a kingdom.

Szivesen.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
3 167
14 734
113
De az miért baj? Rosszul csinál valamit?
A baj ( számomra ) hogy ezzel mégjobban szarba taszítják az országot. Mégtöbb migri lesz, mégjobban favorizálni fogják a muzulmánokat az őslakosok kárára.
Ez a nő sem azért lett belügyminiszter mert annyira alkalmas hanem mert nő és muzulmán, ez mind csak arra van hogy az aktuális kormány bebetonozta magát és szavazatokat nyerjen.
Lehet mondani de hogy de hát az iszlám csak egy vallás a sok közül de ez nem igaz, az iszlám az egész életet szabályozza és rengeteg pszichopatát nevel ki akik utálják a fehér embert és a hitetleneket.
Szerintem nagy baj ez az angoloknak

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
3 167
14 734
113
1. Ofelsegenek eskuszol huseget:
Eskuszom a mindenhato Istenre, hogy hu leszek,
es igaz huseget fogadok Ofelsege Karoly kiralynak.
Az O orokosenek es utodainak.
A torvenyek szerint.
Isten engem ugy segeljen!

nem hivoknek:
Unnepelyesen, oszinten es valoban kijelentem,
hogy hu leszek es igaz huseget fogadok
Ofelsege Karoly kiralynak.
Az O orokoseinek es utodainak.
A torvenyek szerint

2. Tobb konyvvel is lehet eskut tenni:
Jakab kiraly Bibliaja, a Regi es Uj testamentumra, Koran, Heber Biblia, Adi Granth, Bhagavad gita

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ez a nő szerinted kifelé fog hűséggel tartozni? A király felé? A kormányfő felé? Az angol lakosok felé? Nem valószínű . A saját fajtáját és vallását fogja preferálni, a hitetlenek tett eskü pedig nem eskü.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
3 167
14 734
113
Ne naivkodj már ennyire szőr bameg.

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
414
1 192
93
Az eskü jelentőségéhez hozzáad, hogy mire esküszik, a kereszténynek a biblia a fontos, a muszlimnak a korán. Ha megcserélnénk őket, akkor nem lenne értelme az eskünek.
alaptörvények jönnek-mennek, a Szentkorona marad.
Ha nem nézzük a kommunizmust, akkor ez valóban így van (nem is nézik, mert nem fér bele)

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 888
37 261
113
Az eskü jelentőségéhez hozzáad, hogy mire esküszik, a kereszténynek a biblia a fontos, a muszlimnak a korán. Ha megcserélnénk őket, akkor nem lenne értelme az eskünek.

Ha nem nézzük a kommunizmust, akkor ez valóban így van (nem is nézik, mert nem fér bele)
Az oké, csak akkor mit tekintünk integrációnak? Ja, hát a nyelvet azt ugye nem, nácizmus elvárni a nyelvismeretet. A közös vallást nem, a közös történelmet nem (1, nem közös, 2, pfejj, gyarmatosítás), a kultúrát nem (pfejj, halott fehér férfiak zenéje meg irományai), a hagyományokat nem, a viseletet nem. Akkor mit?

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
414
1 192
93
Az oké, csak akkor mit tekintünk integrációnak? Ja, hát a nyelvet azt ugye nem, nácizmus elvárni a nyelvismeretet. A közös vallást nem, a közös történelmet nem (1, nem közös, 2, pfejj, gyarmatosítás), a kultúrát nem (pfejj, halott fehér férfiak zenéje meg irományai), a hagyományokat nem, a viseletet nem. Akkor mit?
Az írtam, hogyha az adott személy a számára jelentős vallási szövegre esküszik az logikus, nem tudom, hogy jött neked ebből a többi.

• Hűha
Reactions: Kim Philby