[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 948
4 222
113
Pár példa
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
https://x.com/libsoftiktok/status/1966407402535739750
https://x.com/libsoftiktok/status/1966396883481612676

De Twitterre felnézve még számtalan ilyet lehetne hozni
Bocs ez megint arra példa, amit írtam…
A saját vélemény oldali buborék gyűjtésével példálozni…
Libs of titok egy far right stb oldal…

• Tetszik
Reactions: endre

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 908
37 354
113
Pár példa

FB kommentszekciókban is.
Ugye pont ez vezetett ide, hogy a nácikat megölni nem bűn, sőt, jó cselekedet. Mindenki, aki nem ért egyet a demokrata párt legszélsőbal szárnyával, az náci.
Az antifáról is mit mondanak? "De hát szó szerint benne van a nevükben, h antifasiszták! Csak a fasisztáknak kell tőlük félni!"

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 908
37 354
113
Tessék, a magát mainstreamnek, nem radikálisnak tartó oldal, és ezek csak a posztjaik, a kommentszekcióhoz néha szkafander szükségeltetik. The Other 98%

17 órája, kevesebb, kb 24 órával a meggyilkolása után.
546242339_1329785929193403_17416292667267076_n.jpg

545797732_1329855092519820_8902043593600509701_n.jpg

People's Unity Project
547629682_1117831837140105_7594707898893320624_n.jpg

• Tetszik

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 690
35 782
113
FB kommentszekciókban is.
Ugye pont ez vezetett ide, hogy a nácikat megölni nem bűn, sőt, jó cselekedet. Mindenki, aki nem ért egyet a demokrata párt legszélsőbal szárnyával, az náci.
Az antifáról is mit mondanak? "De hát szó szerint benne van a nevükben, h antifasiszták! Csak a fasisztáknak kell tőlük félni!"
2025 eleji tanulmány

A broader “assassination culture” appears to be emerging within segments of the U.S. public on the extreme left. NCRI empirically assessed this shift with original survey data and open source intelligence analysis to assess how normalized and justified violence against the administration has become in public discourse. The findings signal a threat to political stability and public safety. Key data points include:
  • Murder Justification: 31% and 38% of respondents stated it would be at least somewhat justified to murder Elon Musk and President Trump, respectively.
    • These effects were driven by respondents that self-identified as left of center,3 with 48% and 55% at least somewhat justifying murder for Elon Musk and President Trump, respectively.
  • Property Destruction: Nearly 40% of respondents stated it is at least somewhat acceptable to destroy a Tesla dealership in protest.
  • Psychological/Ideological Correlations with Assassination Culture: These beliefs are highly correlated with one another, as well as with the justification of the murder of the UnitedHealthcare CEO and hyper-partisan left-wing ideology.
    • We hypothesize that support for violence is part of a broader assassination culture, underpinned by psychological and ideological factors

Na meg hát ilyen előző elnök mellett
G0jr04KXIAAoKCY

Maga az alap poszt/vélemény/komment független attól, hogy kik gyűjtik össze és publikálják azokat

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 948
4 222
113
Maga az alap poszt/vélemény/komment független attól, hogy kik gyűjtik össze és publikálják azokat
Már h lenne független, így univerzálisan kijelentve…? Mert aztán nincs példa a hamisításra és a manipulációra… ohh fuck…s egy politikai aktivista az igazságot keresi - végülis igen a saját igazát.. zero összegű játszmákban.
Hagyjuk már.
Ezt egy olyan valaki tollából, aki elemzésekkel vívta ki sokak elismerését.

Primer forrás.
Legtöbbször nem adatik meg erre a lehetőség.
Itt igen.
S mégis.

• Tetszik

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
304
1 899
93
Már h lenne független, így univerzálisan kijelentve…? Mert aztán nincs példa a hamisításra és a manipulációra… ohh fuck…s egy politikai aktivista az igazságot keresi - végülis igen a saját igazát.. zero összegű játszmákban.
Hagyjuk már.
Ezt egy olyan valaki tollából, aki elemzésekkel vívta ki sokak elismerését.

Primer forrás.
Legtöbbször nem adatik meg erre a lehetőség.
Itt igen.
S mégis.
Nézd, ha felmész a Telex Facebook oldalára, magad is láthatod a hasonló tartalmú magyar bejegyzéseket. De bőven ilyen a 444 és HVG kommentszekciója is. Nem hamisított, nem manipulált.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
15 505
42 515
113
Életkép, USA

• Hűha
Reactions: Loken

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 690
35 782
113
Látom te se érted…
Én hibám nem tudtam leírni érthetően mi a “gondom”.
Értem a problémádat, csak most nekem pl nincs időm a primer forrásokat egyenként kikeresni, főleg ha azóta a bejegyzéseket törölték. Szüret is van, a ZTZ/Type-100 videó az most eléggé befagyott, mert a figyelmet elvitte polák drónozás és a merénylet, aztán most inkább arra kellene koncentráljak

• Tetszik
Reactions: Ramzana

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
7 291
21 988
113
Azért látványos a populista jobboldal térnyerése, mert miután hatalomra jutottak kiderült, hogy az inkompetens baloldalnál is inkompetensebbek. Ez akár Magyarországon, akár az USA-ban is ordítóan látszik. De míg a baloldalnál működött a demokrácia, vagyis a bénaságuk következménye az ellenoldal megerősödése volt, addig visszafele már nem működött. Aminek az is oka - talán a fő oka - hogy a populista jobboldal amint hatalomra került elkezdte leépíteni a demokráciát. Magyarországon ezt magyarázni sem kell, de az USA-ban kissé meglepő volt, lévén az a hit volt, hogy ott stabilak a fékek és ellensúlyok. Hát mégsem.

Kirknek néztem pár videóját a vitákról. Hát, amit csinált az nem vita. Nem az igazságot kereste, hanem meg akarta nyerni a vitákat. Érvelési hibákat használt szándékosan meg egyebek. Mielőtt lelőtték, akkor is épp félre akarta siklatni a kérdezőt. Bizonyos értelemben persze valóban fel kellett volna nőnie másoknak ehhez a vitastílushoz, vagyis megtanulni kezelni a szélhámosokat... De ez a hiány azért volt, mert korábban voltak szabályai a vitáknak, és mivel Kirk megszegte azokat, ezért nem volt eszköze a másik félnek. És Kirkkel szemben, vagy Trumppal szemben, nem csak a baloldal állt, hanem a jobboldal is. A klasszikus, valódi republikánus réteg. Mint ahogy Magyarországon is a jobboldal, a tényleges jobboldal az ellenzékben van, nem kormányon. Trumpot is ugye republikánus volt aki meglőtte. A mostani merénylő a felvételek szerint inkább rep ruhában volt. Ami persze simán lehet megtévesztés miatt.

A demokrácia lényege, hogy erőszak nélkül lehet lecserélni a vezetőt. Ha valaki birizgálja azt, akkor elég hamar nő a feszültség. És a Trump féle populista jobboldal mindenhol ezt csinálja. Ahogy rögtön be is bizonyították most is:

Bocs de ez sántít. Kirk provokatív volt, még azzal is egyet tudok érteni, hogy meg akarta nyerni a vitát (amúgy ki nem?), de az szerintem sántít, hogy korábban a vitáknak lettek volna szabályai. Miféle szabályokra gondolsz, hol és kivel, kikkel szemben és kik között? Az pedig, hogy nem volt eszköze a másik félnek háááát. Ha nincs értelmes ellenérv egy vitában akkor az azt jelenti, hogy a másiknak van igaza. Olyan ez mint egy peres eljárás. Ha az egyik félnek az érve valós és a másik ezt nem tudja megcáfolni akkor a másik félnek van igaza és az ő javára ítél a bíróság. Na és akkor itt jutunk el oda, hogy azért az nem lehet ok (és félre ne értsd ezt semmilyen formában nem vetítem ki rád) a másik fizikai megsemmisítésére, hogy nem bírok értelmes ellenérvet felhozni ezért megölöm, mert gyűlölöm, hogy igaza van én meg nem tudok mit tenni ez ellen verbálisan, hát megoldom fizikálisan a kérdést.

• Tetszik
Reactions: Ramzana and krisss

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 948
4 222
113
Értem a problémádat, csak most nekem pl nincs időm a primer forrásokat egyenként kikeresni,
Ok, köszönöm.
Lehet kicsit kirohanása jellegű lett a reakcióm (Sorry) csak tőled váratlanul ért a megjegyzés.
főleg ha azóta a bejegyzéseket törölték.
Hát ez az… s kezdődnek a problémák forrás kezelés szintjén.

Arra gondoltam igazából, h direkbe is meg lehet nézni a szélsőséges baloldali reakciókat (USA és itthon detto) csak ahhoz ki kell lépni a komfort zónából, s az is valami, ha nem követjük vagy megpróbáljuk nem követni a szekértábor, akol-melege logikát a forrás kezelésben. (Akinek nem inge…)
Szüret is van, a ZTZ/Type-100 videó az most eléggé befagyott, mert a figyelmet elvitte polák drónozás és a merénylet, aztán most inkább arra kellene koncentráljak
Jó munkát kívánok a következő anyagodhoz!

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 908
37 354
113
Bocs de ez sántít. Kirk provokatív volt, még azzal is egyet tudok érteni, hogy meg akarta nyerni a vitát (amúgy ki nem?), de az szerintem sántít, hogy korábban a vitáknak lettek volna szabályai. Miféle szabályokra gondolsz, hol és kivel, kikkel szemben és kik között? Az pedig, hogy nem volt eszköze a másik félnek háááát. Ha nincs értelmes ellenérv egy vitában akkor az azt jelenti, hogy a másiknak van igaza. Olyan ez mint egy peres eljárás. Ha az egyik félnek az érve valós és a másik ezt nem tudja megcáfolni akkor a másik félnek van igaza és az ő javára ítél a bíróság. Na és akkor itt jutunk el oda, hogy azért az nem lehet ok (és félre ne értsd ezt semmilyen formában nem vetítem ki rád) a másik fizikai megsemmisítésére, hogy nem bírok értelmes ellenérvet felhozni ezért megölöm, mert gyűlölöm, hogy igaza van én meg nem tudok mit tenni ez ellen verbálisan, hát megoldom fizikálisan a kérdést.
Egyébként most direkt rákerestem, h kit tartanak az amcsik a legnagyobb liberális / balos / demokratákhoz húzó influencernek, és kiket? Obama, Hillary Clinton, AOC.. választott politikusok az első vonal, aztán TV-s személyiségek. Tényleg nincs olyanjuk, mint Charlie Kirk, Michael Knowles, Ben Shapiro..
Miért?
Mert a fentiek nem kaptak helyet a tv-ben, a Fox, hátööö inkább a dinoszauruszoknak való. És találtak maguknak egy platformot, és kikaparták maguknak 10 körömmel a helyet. Mert ugye nehezítve is volt, csip-csup dolgokért törölt a twitter, FB, YT. Szóval megtanultak úgy beszélni, úgy vitázni, hogy ne tudjanak belekötni a feljelentgetők, és ne tiltsa le őket a Zuckerberg-univerzum.
És most a másik oldal hátrányban van, és szar nekik.

Itthon mondjuk kiegyenlítettebb a helyzet ebből a szempontból Hírtv vs ATV, RTL vs TV2, Kókusz csoport, Puzsér, Pottyondi stb vs Megafon stb.

• Tetszik
Reactions: Loken

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
15 505
42 515
113
A merénylő pozíciója,valószínűsíthető menekülési útvonala.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
30 206
106 604
113
Pár példa

Ez a libs of tiktok gyűjti és felnyomja ezeket, akik tanítanak vagy az állami rendszerben dolgoznak.

• Tetszik
Reactions: Nber and Kim Philby

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 948
4 222
113
Na és akkor itt jutunk el oda, hogy azért az nem lehet ok (és félre ne értsd ezt semmilyen formában nem vetítem ki rád) a másik fizikai megsemmisítésére, hogy nem bírok értelmes ellenérvet felhozni ezért megölöm, mert gyűlölöm, hogy igaza van én meg nem tudok mit tenni ez ellen verbálisan, hát megoldom fizikálisan a kérdést.
Ez mondhatni a társadalmi minimum, norma (kellene, h legyen).Párt semleges.