[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
420
1 206
93
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
420
1 206
93

BBC cikk Kirk meggyilkolása körüli párbeszédről.
Van szó Kirk nézeteiről, azokat elitélőkről és támogatókról is. Számomra a cikk azt mutatja, hogy a gyilkosság álltalánosságban elítélt.

Ettől függetlenül, fórumtársak legyetek sok forrással szemben kritikusak, főleg az ilyen pár száz vagy ezer nézettségű twitter/telegram fiókokkal szemben. Az ilyen helyzetekben szeretik a legjobban hergelni az embereket.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 905
37 329
113

BBC cikk Kirk meggyilkolása körüli párbeszédről.
Van szó Kirk nézeteiről, azokat elitélőkről és támogatókról is. Számomra a cikk azt mutatja, hogy a gyilkosság álltalánosságban elítélt.

Ettől függetlenül, fórumtársak legyetek sok forrással szemben kritikusak, főleg az ilyen pár száz vagy ezer nézettségű twitter/telegram fiókokkal szemben. Az ilyen helyzetekben szeretik a legjobban hergelni az embereket.
Ezt redditen is olvastam, h csak ilyen noname random hülyék örvendeztek a meggyilkolásán, csak az a helyzet, h aki meggyilkolta, jó eséllyel az is noname random hülye, aki Ficora rálőtt, ő is noname random hülye. Ez a veszélyes, h elégszer kell elhinteni, h "én aztán toleráncsos vagyok, elítélem az erőszakot, de a nácikokért nem kár, ha lett volna valaki, aki időben elintézi Hitlert stb", és egyszer lesz egy noname random hülye. Fegyverrel. Vagy késsel. És ha nem is olyan kretén, h posztoljon, csak olvas, akkor még csak kiszűrni se lehet előre, h ez egy veszélyes kretén.

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
420
1 206
93
Ezt redditen is olvastam, h csak ilyen noname random hülyék örvendeztek a meggyilkolásán, csak az a helyzet, h aki meggyilkolta, jó eséllyel az is noname random hülye, aki Ficora rálőtt, ő is noname random hülye. Ez a veszélyes, h elégszer kell elhinteni, h "én aztán toleráncsos vagyok, elítélem az erőszakot, de a nácikokért nem kár, ha lett volna valaki, aki időben elintézi Hitlert stb", és egyszer lesz egy noname random hülye. Fegyverrel. Vagy késsel. És ha nem is olyan kretén, h posztoljon, csak olvas, akkor még csak kiszűrni se lehet előre, h ez egy veszélyes kretén.
Én ezzel egyetértek, de hogyan segít az, hogy magunkat hergeljük? Az ilyen "noname random hülyék" is magukat hergelik.

• Tetszik
Reactions: Hortator

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 689
35 769
113
esetleg valami linkfele? Tenyleg akkora kérés?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
409
2 840
93
Azért látványos a populista jobboldal térnyerése, mert miután hatalomra jutottak kiderült, hogy az inkompetens baloldalnál is inkompetensebbek. Ez akár Magyarországon, akár az USA-ban is ordítóan látszik. De míg a baloldalnál működött a demokrácia, vagyis a bénaságuk következménye az ellenoldal megerősödése volt, addig visszafele már nem működött. Aminek az is oka - talán a fő oka - hogy a populista jobboldal amint hatalomra került elkezdte leépíteni a demokráciát. Magyarországon ezt magyarázni sem kell, de az USA-ban kissé meglepő volt, lévén az a hit volt, hogy ott stabilak a fékek és ellensúlyok. Hát mégsem.

Kirknek néztem pár videóját a vitákról. Hát, amit csinált az nem vita. Nem az igazságot kereste, hanem meg akarta nyerni a vitákat. Érvelési hibákat használt szándékosan meg egyebek. Mielőtt lelőtték, akkor is épp félre akarta siklatni a kérdezőt. Bizonyos értelemben persze valóban fel kellett volna nőnie másoknak ehhez a vitastílushoz, vagyis megtanulni kezelni a szélhámosokat... De ez a hiány azért volt, mert korábban voltak szabályai a vitáknak, és mivel Kirk megszegte azokat, ezért nem volt eszköze a másik félnek. És Kirkkel szemben, vagy Trumppal szemben, nem csak a baloldal állt, hanem a jobboldal is. A klasszikus, valódi republikánus réteg. Mint ahogy Magyarországon is a jobboldal, a tényleges jobboldal az ellenzékben van, nem kormányon. Trumpot is ugye republikánus volt aki meglőtte. A mostani merénylő a felvételek szerint inkább rep ruhában volt. Ami persze simán lehet megtévesztés miatt.

A demokrácia lényege, hogy erőszak nélkül lehet lecserélni a vezetőt. Ha valaki birizgálja azt, akkor elég hamar nő a feszültség. És a Trump féle populista jobboldal mindenhol ezt csinálja. Ahogy rögtön be is bizonyították most is:

Nekem nagyon elegem van már abból, hogy egymás után érkeznek az egyre durvább támadások az extrém agresszív szélbalosok/degen. szélsőségesek részéről és mégis valahogy mindig eljutunk a "populista szélsőjobb" veszélyéhez.

Sem Trump, sem pedig a többi hasonló szélsőségesnek titulált ember és párt itt Európában valójában nem szélsőséges.

Erre akkor fogtok rájönni, amikor majd a valódi szélsőségesek kerülnek hatalomra, és a most állandóan farkast kiáltó "szegény elnyomottakat" tényleg elkezdik üldözni.
Volt már ilyen...

Nem lesz jó senkinek sem.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 905
37 329
113
A polgárháborús kérdéshez, amit már @nyugger és @Macsek83 is pedzegetett. Elmerültem a reddit bugyraiban. (Tudom, buborék.)
A reddit konzik között visszatérő, h elkeserítő, mennyien örülnek a halálának, hogy ezek után kész, vége a kesztyűs kéznek, a balosok ilyenek, ez a lényegük, nem érdemes velük tárgyalni.
A balosok között meg az a visszatérő, a kárörömön kívül, h csomó teljesen apolitikus(nak tűnő) ismerősük FB oldala tele van Charlie Kirk fotóval, és h ez kva nagy gáz, kész, vége, ezután ránk fognak vadászni. De addig mondjuk nem jutnak el, h oké, akkor nagy levegő, és innét most vissza kéne lépni kettőt, és nem lenácizni mindenkit, aki nem ért egyet a gyerekkori nemváltással meg egyéb roppant fontos balos topikokkal.

Szóval elég gázul néz ki a helyzet, nagyon észen kéne lennie mindkét oldalnak, és nem látom egyik félben sem, hogy engedni tudna / akarna. Persze ezek a reddit felhasználók, nem a politikusok (modnjuk ott sem sok a higgadt ember).

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
15 471
42 497
113
Én még várnék...olyan Oswaldos nekem...

Lee_Harvey_Oswald_1963.jpg

Szerintem egy balek...

Daneel

Well-Known Member
2021. február 10.
176
951
93
Én még várnék...olyan Oswaldos nekem...

Lee_Harvey_Oswald_1963.jpg

Szerintem egy balek...
Pont erről akartam írni, hogy meglepő hogy nem let még öngyilkos....
Mint Epstein...

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 905
37 329
113
Pont erről akartam írni, hogy meglepő hogy nem let még öngyilkos....
Mint Epstein...
Sztem hihető a szori.. A tanárok radikalizálták (nahááát, nem beszélt még senki az iskolai, egyetemi agymosodáról), ez az apja adta fel, ez meg arra jó lesz, h amikor bírósági szakaszba ér a dolog, akkor az ügyvéd almondja, h apuka hívta a rendőröket, de tulképp a fiú szinte feladta magát és bűnösnek vallja magát, így megússza a halálbüntetést. Ha valaki bűnösnek vallja magát, nem szoktak halálbüntetést kérni, hanem életfogytot, már Clarence Darrow Loeb és Leopold védelme is erre alapult, meggyőzte a két vádlott fút (családjukat), h ez a legjobb megoldás.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 689
35 769
113
Nem akartalak kijavítani, csak pontosítani.

A bal / liberal / anti-fa erkölcsi morális fölény:
546441597_813005417739699_9199062723015321439_n.jpg
Egy teljesen fekete póló, spóroltak a fotóson, és ugyanazt a képet használják, rámásolva az aktuális mintát. Ezért nem kell a fogadhoz verni a garast, mert így simán hihető ez a két kép is, ha korábban ezt játszottad. Ettől még valszeg nem valódi.
543363167_122109743756987296_2305947398788535862_n.jpg

544836648_122110045784987296_5781781544900269716_n.jpg

És még jópár ugyanazon képet újrahasznosítva.
Naszóval Twitteren szembe jött egy lead, így könnyebb volt az eredeti design-ot kikeresni. Az alkotó nem meglepő módon egy Punk With A Camera felhasználó volt, aki azóta a 194 ezres Instagram oldalát privátra állította

A kedves felhasználónak pedig nem meglepő módon van egy póló webshopja, ahol különböző merch-et lehet vásárolni. Na és ezen a honlapon tűnt fel az archive.org archívuma szerint szeptember 12-én 3 darab, Kirk-hez kapcsolódó design, egy a "Debate This" (25 $/póló), és kettő a "Protect Ya Neck" feliratokkal (monokróm verzió 25$/póló, piros festéssel a vér helyén 30 $/póló)

A "Protect Ya Neck" verziókat az Internet Archive-n nem archiválták, ám a "Debate This" e sorok írásakor még elérhető
Szóval maga a koncepció igenis valós, ám vélhetően a társadalmi felháborodás hatására az eredeti alkotó visszatáncolt, ám az internet nem felejt (amíg elérhető az archive.org)

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 905
37 329
113
Naszóval Twitteren szembe jött egy lead, így könnyebb volt az eredeti design-ot kikeresni. Az alkotó nem meglepő módon egy Punk With A Camera felhasználó volt, aki azóta a 194 ezres Instagram oldalát privátra állította

A kedves felhasználónak pedig nem meglepő módon van egy póló webshopja, ahol különböző merch-et lehet vásárolni. Na és ezen a honlapon tűnt fel az archive.org archívuma szerint szeptember 12-én 3 darab, Kirk-hez kapcsolódó design, egy a "Debate This" (25 $/póló), és kettő a "Protect Ya Neck" feliratokkal (monokróm verzió 25$/póló, piros festéssel a vér helyén 30 $/póló)

A "Protect Ya Neck" verziókat az Internet Archive-n nem archiválták, ám a "Debate This" e sorok írásakor még elérhető
Szóval maga a koncepció igenis valós, ám vélhetően a társadalmi felháborodás hatására az eredeti alkotó visszatáncolt, ám az internet nem felejt (amíg elérhető az archive.org)
A TeleTeeShirt, ahonnét a manipuláció előtti képet lopták, kifejezetten a Charlie Kirk támogatókból akar hasznot húzni, amúgy politikamentesnek tűntek inkább.
https://teleteeshirt.com/

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 948
4 221
113
A sajtóban eddig(!) megjelent információk alapján a merénylő családi és kulturális hátterét nézve ideál tipikusan, illetve egyéb szociódemográfiai mutatói alapján inkább potenciális Kirk szimpatizánsként, fanként lehetne leírható … na ez az elméleti része.
Aztán az élet közbeszólt.

Pszichologizálva vajon mi ellen lázadt valójában ez a csendesként leírt gamer srác…(?) milyen látencia manifesztálódott ilyen erőszakosan..(?) atyai tekintély elleni lázadás, a közege elleni lázadás..stb..(?)
Ez puszta spekuláció részemről, szóval ennek megfelelően olvasandó.

• Tetszik
Reactions: endre