Rendőrség, határőrség, belbiztonság

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 862
4 522
113
Örülök, hogy az a párszáz járőr így van oktatva. Van ismerős felétek, régen voltam közös címen tőletek nyomozókkal, azért ott is sok sebből vérzik a hozzáállás...de nézzük a jó oldalát, akkor már csak a többi, soktízernyi mókusra kell kitalálni valamit.
Nem pár száz járőr, hanem mind. Plusz bv. Amúgy kávé NAV-os. Csak neked, csak most.:)

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

gepard145

Active Member
2018. szeptember 23.
75
165
33
Nem pár száz járőr, hanem mind. Plusz bv. Amúgy kávé NAV-os. Csak neked, csak most.:)
Tisztában vagyok vele kiscsibész.
A NAV Bev Ig járőreire utaltam, de ez Kávénak is leesett (mint ahogy vele privátban is értekeztem)
Csak neked, csak most.
Ui.: A mókusok alatt meg az összes egyenruhást értem az országban.

• Tetszik
Reactions: Kávé

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 762
12 129
113
Lengyelország bejelentette, hogy naponta akár 50 orosz szabotázskísérlettel is szembesülhet, beleértve a kórházak és a városi vízellátás elleni támadásokat. Varsó 1 milliárd euróra növeli kiberbiztonsági költségvetését, miután több behatolás miatt leálltak az orvosi intézmények, és egy nagyváros vízcsapjai is veszélybe kerültek - FT.

Dariusz Standerski miniszterhelyettes elmondta, hogy a legtöbb támadást sikerült megállítani, de egyesek orvosi adatokat loptak el, vagy órákra megzavarták a kórházak működését. A múlt hónapban egy kísérlet során egy nagyváros vízhálózatába is behatoltak, mielőtt megállították volna.

Lengyelország ebben a hónapban 80 millió eurót költ a vízrendszer védelmének megerősítésére, ami egy 1 milliárd eurós terv része, amelynek célja a kritikus infrastruktúra védelme, mivel az orosz kibertámadások 99%-át elhárítja.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ez tök érdekes, az itthoni vízművek egységei (kutak, tározók stb.) is URH rádión, kódolatlan formában kommunikálnak egymással, nem hiszem hogy nagyon nehéz lenne megzavarni a működését a rendszernek.

Spyke

Well-Known Member
2022. január 21.
145
394
63
Szia,

Hat, a sig p320-on kivul nem volt az elmult evtizedekben olyan hir, hogy fegyverhibabol meglotte volna valaki onmagat.

Ebbol, es abbol, hogy Magyarorszagon nincs rendszeresitve a p320 kovetkezik egy eleg markans valoszinuseg.

Igen, olyan sincs, hogy eltörnek az ütőszegek bizonyos fegyverekbe, legalábbis is hírt még nem láttam róla...

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 235
5 420
113
Igen, olyan sincs, hogy eltörnek az ütőszegek bizonyos fegyverekbe, legalábbis is hírt még nem láttam róla...
Szia,

Lattal olyan hirt, hogy utoszegtores miatt meglotte magat valaki?

Ha nem, akkor ne terelj, mert az en allitasom az volt, hogy "a sig p320-on kivul nem volt az elmult evtizedekben olyan hir, hogy fegyverhibabol meglotte volna valaki onmagat."

Amugy az elkepzelheto, hogy utoszegtores miatt vetlen loves keletkezik, de ha ezzel meglovi magat valaki, akkor nagyon sulyos biztonsagi hibat vetett. A valoszinu viszont az, hogy utoszegtores miatt akkor sem sul el a fegyver, amikor elhuzzak az elsutobillentyut - de ennek abszolut semmi koze nincs ahhoz, amirol eddig beszeltunk.

Elmeleti sikra terelve a beszelgetest: tokeletes berendezest nem lehet csinalni, mindig lesznek hibak. De jol megterevzett berendezesek eseten bizonyos fajta hibakat ki lehet szurni, es az, hogy ne suljon el onmagatol a fegyver, az ilyen. Az, hogy a fegyver mukodjon, az meg nem ilyen.

Konkretan, amikor kresztanfolyamra jartam, az egyik lany mondta az oktatonak, hogy szerinte nem szabad ugy leparkolni az autoval, hogy sebessegben van hagyva, mert ha elromlik az auto, akkor el fog indulni. :)

• Tetszik
Reactions: gepard145

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 453
57 149
113
Ránk sem, műegyetem szénné lett elemezve, levittek egy rakat embert bejárásra, én is voltam ott gyakorlaton többek közt, utána szerezték be és lett rendszeresítve a bodyguard a vqonulósoknak etc. Minden évben azóta is minden nagyobb elbaszás, vagy csak nem is elbaszott de nagy eset ki van elemezve, oktatási anyag része nálunk.
Ez ránk nem igaz, állandóan elemezve van es be építik a képzésbe es az időszakosan jönnek hazhoz a lokikepzok es száraz gyakorlás es elmondjak xy kollega véletlen ezt csinálta es így lőtte at az irodát stb.

• Tetszik
Reactions: fip7 and Kávé

Spyke

Well-Known Member
2022. január 21.
145
394
63
Szia,

Lattal olyan hirt, hogy utoszegtores miatt meglotte magat valaki?

Ha nem, akkor ne terelj, mert az en allitasom az volt, hogy "a sig p320-on kivul nem volt az elmult evtizedekben olyan hir, hogy fegyverhibabol meglotte volna valaki onmagat."

Amugy az elkepzelheto, hogy utoszegtores miatt vetlen loves keletkezik, de ha ezzel meglovi magat valaki, akkor nagyon sulyos biztonsagi hibat vetett. A valoszinu viszont az, hogy utoszegtores miatt akkor sem sul el a fegyver, amikor elhuzzak az elsutobillentyut - de ennek abszolut semmi koze nincs ahhoz, amirol eddig beszeltunk.

Elmeleti sikra terelve a beszelgetest: tokeletes berendezest nem lehet csinalni, mindig lesznek hibak. De jol megterevzett berendezesek eseten bizonyos fajta hibakat ki lehet szurni, es az, hogy ne suljon el onmagatol a fegyver, az ilyen. Az, hogy a fegyver mukodjon, az meg nem ilyen.

Konkretan, amikor kresztanfolyamra jartam, az egyik lany mondta az oktatonak, hogy szerinte nem szabad ugy leparkolni az autoval, hogy sebessegben van hagyva, mert ha elromlik az auto, akkor el fog indulni. :)
Szia,

Te félreértesz engem, annyit akartam mondani ezzel, hogy az ütőszegtöréses problémáról sincs hír, akkor másról miért lenne.

• Tetszik
Reactions: bel

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 235
5 420
113
Szia,

Te félreértesz engem, annyit akartam mondani ezzel, hogy az ütőszegtöréses problémáról sincs hír, akkor másról miért lenne.
Szia,

Bocs!
Az en fogalmaim szerint van rola hir, legalabbis hozzam eljutott sok forrasbol.

Viszont egy lott serules az sokkal komolyabb hir, mint az, hogy a legtobb ember altal nem ismert alkatresz (utoszeg) torekenysege miatt a legtobb ember altal nem ismert tevekenyseg (szarazgyakorlas) letiltasra kerult; szoval szerintem az meg annal is jobban hir.

• Tetszik
Reactions: Spyke

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 347
10 758
113
Ömmm... van itt egy szomorú hír, ami ide illik, de erős belpol oldala is van. Berakom. Ha a moderátoroknak nem tetszik, majd törlik. Én meg akkor csak remélhetem majd, hogy a hozzászólásra lecsapó lángoló pallosuk engem nem talál el :)

A Facebook-bejegyzésben említett cikk - amit a hivatalos helyről töröltek, egy Reddit posztban:

• Szomorú
Reactions: LMzek 2.0

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 235
5 420
113
Én úgy általában a terrorelhárításra gondoltam mint szükséges szervezetre (jelentse ez akár több szervezet együttes munkáját)...nem a TEK-re mint entitásra. Egyébként más országokban is van elit rendőri taktikai egység. pl. GSG9, SWAT, RAID...stb. a TEK is így indult.
Szia,

Nem, itt egy 2010-es cikk: "a központban integrálódik a megelőzés, a felderítés és a megsemmisítés".

Tehat mar akkor sem a GSG-9-szeru modon a "megsemmisites" volt a fo feladatuk, hanem titkosszolgalati/nyomozati feladataik is voltak, tehat mar az indulaskor is ez kulonboztette meg leginkab az TESZ-tol.

Hiszen mint szuk ertelemben vett terrorelharito szerv, igen hosszu tortenetre nyulik vissza hazankban is:
1998-2010: Terror Elharito Szolgalat
1991-2010: Rendorseg Kulonleges Szolgalata
1987-1991: Kommondor Kommando
1973-1987: Akcioszakaszok, Akcioszazad

Egyebkent a SWAT csapatok elvileg gyengebbek, mint nalunk a TEK, mivel a SWAT csapatok nem "foallasu" tarrorelharitok, hanem koznapi jarororzest is vegeznek, mikozben a tobbi jarornel jobb felszerelest es kikepzest kapnak, leginkabb a magyar (Melysegi Ellenorzo es) Kozteruleti Tamogato (Al) Osztalyoknak, regebbi nevukon bevetesi alosztalyoknak, "videkiesen" megnevezve "megyei kommandosok"-nak a megfeleloi.
A masik, hogy az USA-beli SWAT csapatok kerhetnek segitseget az FBI Hostage Rescue Team-tol, a TEK senkitol sem kerhet segitseget, mivel ok a top.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 453
57 149
113
Szia,

Nem, itt egy 2010-es cikk: "a központban integrálódik a megelőzés, a felderítés és a megsemmisítés".

Tehat mar akkor sem a GSG-9-szeru modon a "megsemmisites" volt a fo feladatuk, hanem titkosszolgalati/nyomozati feladataik is voltak, tehat mar az indulaskor is ez kulonboztette meg leginkab az TESZ-tol.

Hiszen mint szuk ertelemben vett terrorelharito szerv, igen hosszu tortenetre nyulik vissza hazankban is:
1998-2010: Terror Elharito Szolgalat
1991-2010: Rendorseg Kulonleges Szolgalata
1987-1991: Kommondor Kommando
1973-1987: Akcioszakaszok, Akcioszazad

Egyebkent a SWAT csapatok elvileg gyengebbek, mint nalunk a TEK, mivel a SWAT csapatok nem "foallasu" tarrorelharitok, hanem koznapi jarororzest is vegeznek, mikozben a tobbi jarornel jobb felszerelest es kikepzest kapnak, leginkabb a magyar (Melysegi Ellenorzo es) Kozteruleti Tamogato (Al) Osztalyoknak, regebbi nevukon bevetesi alosztalyoknak, "videkiesen" megnevezve "megyei kommandosok"-nak a megfeleloi.
A masik, hogy az USA-beli SWAT csapatok kerhetnek segitseget az FBI Hostage Rescue Team-tol, a TEK senkitol sem kerhet segitseget, mivel ok a top.
A TEK szerintem nagyon jó. Lehet őket utálni, meg rájuk - zsetonra - irigynek lenni, csak azok a srácok jók, a Hajdúról meg csak jókat tudok elmondani. Egy profi nagy betűs parancsnok. Tény hogy van forrásuk, de olyan vezetési törzsük, meg szakmai profizmus van náluk, ami szerintem máshol NINCS az országban. Maradjunk annyiban, a Hableányt is ők menedzselték le főleg, pedig az nem az a kimondott túszdráma volt.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 587
17 309
113
Ömmm... van itt egy szomorú hír, ami ide illik, de erős belpol oldala is van. Berakom. Ha a moderátoroknak nem tetszik, majd törlik. Én meg akkor csak remélhetem majd, hogy a hozzászólásra lecsapó lángoló pallosuk engem nem talál el :)

A Facebook-bejegyzésben említett cikk - amit a hivatalos helyről töröltek, egy Reddit posztban:

Hát ja.

Ez sajnos inkább belpol.

Amúgy a rendőrsèg milyen szinten önkormanyzat felelőssèg??
Nem inkább a belügyminisztèriumè?

• Hűha
  • Szomorú
Reactions: LMzek 2.0 and fip7

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 588
143 343
113
A TEK szerintem nagyon jó. Lehet őket utálni, meg rájuk - zsetonra - irigynek lenni, csak azok a srácok jók, a Hajdúról meg csak jókat tudok elmondani. Egy profi nagy betűs parancsnok. Tény hogy van forrásuk, de olyan vezetési törzsük, meg szakmai profizmus van náluk, ami szerintem máshol NINCS az országban. Maradjunk annyiban, a Hableányt is ők menedzselték le főleg, pedig az nem az a kimondott túszdráma volt.
Van egy ilyen érdekes fétised a közutálatnak örvendő vezetők piedesztálra emelésével akiket legkevésbé az alattuk dolgozók szeretnek általában. :D

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 941
19 570
113
Nem akarok senkit lehuzni, de profizmus teren mar inkabb mult idot hasznalunk a tek-re elegge felhigultak olyan gyorsan kellett emelni a legyszamot, akik a profizmust adtak le leptek az elmult 4 evben ki hozzank ki civil eletbe.
Remeljuk egyszer vissza nyerik azt az allapotot amitol olyan híresek lettek.

gepard145

Active Member
2018. szeptember 23.
75
165
33
Zsolti te milyen mozit nézel?
Valami egészen elképesztő ez a naivitás (ha rendes akarok lenni). Mivel elvileg főtiszt vagy, a naivitás nem hinném hogy munkaköri leírásodban fel van sorolva. Más jelzőt azért inkább nem használnék.

gepard145

Active Member
2018. szeptember 23.
75
165
33
Nem akarok senkit lehuzni, de profizmus teren mar inkabb mult idot hasznalunk a tek-re elegge felhigultak olyan gyorsan kellett emelni a legyszamot, akik a profizmust adtak le leptek az elmult 4 evben ki hozzank ki civil eletbe.
Remeljuk egyszer vissza nyerik azt az allapotot amitol olyan híresek lettek.
Nagyon komoly morális válság is van ott... azért az értelmesebbje nem tud elvonatkoztatni a nyilvánvaló tényektől.