Rendőrség, határőrség, belbiztonság

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 980
19 659
113
Ebbe halt bele bazzeg Egom külsőn a TEK-es, menjünk azt lesz ami lesz...
Pont hogy abba halt bele szegeny higy sokat vartak es elobb kellett volna utni de ez msr nem publikus tema.
Ha van technika, szerintem használni kell amennyire lehet.
De az hogy ha nincs lefagynak mar nem jo
Nem tudom a saját szitukba ahol veletek együtt dolgoznak mennyire jók, én arra látok rá, meg van róla tudomásom pont hogy a Hajdú meg a vezetési törzsük milyen mikor velünk dolgoznak össze. Abban nagyon jók.
Jo veluk a vezetes ez teny.
Simonyiról meg egy rendőrségi heli pilótával beszélek rendszeresen, Ő mondta hogy bár nem fiatal a faszi, igen meggyőző mikor pl. kiül egy overallba szemüvegbe a 902 oldalába a pusjájával, és csak annyit kér pl. pápa biztosításán hogy tartsa a 180-at belső körön konvoj felett azonos szögsebességen, a többit ha tré van intézi... Ezt gyakorláson állítólag hozza elég meggyőző módon, meg hasonlók. Szóval van ott kitől tanulni.
Ez teny.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 652
143 605
113
Ebbe halt bele bazzeg Egom külsőn a TEK-es, menjünk azt lesz ami lesz...

Ha van technika, szerintem használni kell amennyire lehet. Nem tudom a saját szitukba ahol veletek együtt dolgoznak mennyire jók, én arra látok rá, meg van róla tudomásom pont hogy a Hajdú meg a vezetési törzsük milyen mikor velünk dolgoznak össze. Abban nagyon jók.

Simonyiról meg egy rendőrségi heli pilótával beszélek rendszeresen, Ő mondta hogy bár nem fiatal a faszi, igen meggyőző mikor pl. kiül egy overallba szemüvegbe a 902 oldalába a pusjájával, és csak annyit kér pl. pápa biztosításán hogy tartsa a 180-at belső körön konvoj felett azonos szögsebességen, a többit ha tré van intézi... Ezt gyakorláson állítólag hozza elég meggyőző módon, meg hasonlók. Szóval van ott kitől tanulni.
Azért Simonyit a tektől tegyük külön mert Simonyi előbb volt mint Tek.

Amúgy ha személyesen beszélsz vele meglepődnél mennyire összecseng a véleménye az enyémmel nagyon sok dologban.

• Imádom
Reactions: bel

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 493
57 260
113
De a hableany is mas eset, az egy mentesi/kutatasa akcio volt nem egy bunugyi akcio

En ott voltam a hidon mikor elsulyedt hajo epp egy csajt fűztem jöjjön fel filmezni felejtem el.
Ahogy írtam is, én abban tudok - de abban TUDOK! - állást foglalni, hogy mint vezetési törzs, irányító szerv, meg mint operatív egyszmélyi kárhelyparancsnok a Hajdú jó!!! Tud és MER! dönteni, gyorsan hatékonyan, alád rak bármit, megszerez bárkit amit és akit kell. Kiértékel személyes meghallgatás után, dönt, megteremti a feltételeket, és hagy dolgozni.

Profi. Akkor is ha fáj sokaknak.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 652
143 605
113
Konkrétan olyan embereket láttam a saját szememmel, akik azért kezdtek el szervezkedni a dohányosban hogy a fasznak kell füvet nyírni az udvaron, minek kötelező jelleggel sportolni, a pk-nak meg nem nagyon volt lehetősége törleszteni. Aztán hirtelen lett az átszervezésnél. Ekkora dolgokat tessék ide érteni, nem nagypolitikát. Meg repült az is aki mondjuk előtte egy évvel részegen leütött szerelemféltésből egy tiszt úrhölgyet, olyan is aki alkoholista mívolta miatt többször is felállt váltáshoz rotty aznaposan, hasonlók.

Remélem tudok még segíteni a beárazáshoz...
Kíváncsi lennék az arányokra mert amúgy eléggé egyezik a szitu a mi fiatalításunkkal.

• Tetszik
Reactions: zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 493
57 260
113
Azért Simonyit a tektől tegyük külön mert Simonyi előbb volt mint Tek.

Amúgy ha személyesen beszélsz vele meglepődnél mennyire összecseng a véleménye az enyémmel nagyon sok dologban.
Persze hogy korábban volt, senki nem vitatta! Nem is azt mondom hojgy a Simonyit a TEK-nek köszönhetjük! De tőle tanulhatnak a fiatalok! Ahogy le van szervezve nekik közelharc oktatónak pl. PR eseményekre Karacs Attila, Madár, világhírű emberek sokszor szintén. Lenne ott kitől meg mit megtanulni, minden szinten. Biztos hogy hígultak is, én arról hogy mikyen most az átlag TEK-es nem mondtam véleményt, saját feladatkörükben!

Azt állítottam es állítom, az operatív vezetésük, vezetési törzsük jó, tudnak és mernek dönteni. Hajdú meg egyenesen egy nagyon jó, és maximalista parancsnok.

gepard145

Active Member
2018. szeptember 23.
77
174
33
Gepard úr, te TEK-es vagy? Annyira nevetsz mindenen amit leírtam, mint ha minimum a H. bizalmi körében lennél tele belsős infóval...

Én nem vagyok az, csak olyan emberekkel dolgozom, akik dolgoztak vele több éles szaros ügynél, olyannal aki volt TEK-es, meg én is láttam már az embert itt ott...

Remélem nem csak irigy rendőr vagy, akinek nem jött össze a TEK, ugye nem?
Zsolti úr, ha leírnék itt pár dolgot, akkor a jelenlegi politikai helyzetben ezt az egész fórumot beszántanák és a többi, ide posztoló hivatásosnak sem akarnék ezzel rosszat. Vannak többen az ismerősi körben. Van (ex-TEK-es) akivel együtt dolgozom, van akiket oktatni volt módom, stb. Rájuk tekintettel is fenntartom a fenti állításaimat.
Figyellek pár hónapja. Amit művelsz az szekunder szégyent kelt bennem, de megkockáztatom hogy ezzel nem vagyok itt egyedül.
Ismerem a fajtád, te vagy az aki összekeveri a lojalitást a szervilizmussal, a rugalmasságot a szemellenzősséggel, a kritikus gondolkodás meg lázadásként kezeli. Most itt fogsz megint oldalakon keresztül írogatni hevesen tagadva, de ugye az kiabál...
Nem érdekel max mész ignorra.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 493
57 260
113
Kíváncsi lennék az arányokra mert amúgy eléggé egyezik a szitu a mi fiatalításunkkal.
Amire én ráláttam, volt kb. 20% akiért kár volt, és kisebb pl. személyes hatalmi harc, pozíció féltés, vagy nyílt pk. tekintélyét csorbító, állomány előtt vele összeugató bosszúból kikúrt jó szakember.
Meg a nagy többség aki pl. meg is mondta mikor késett rendszeresen hogy ő ezt csak őrlángon tolja, első neki a másodállás, vagy ahogy írtam bűzlött a szesztől, lopta más kajáját, leszívta a gázolajat, otthagyta lakástűznél tetőtérben a kistársát párszor, mindenért ugatott ha mozdulni kellett, etc.

Volt BARÁTOM aki kapott Soroksári lakcímmel Egerben felajánlott helyet, az egyik legjobb tűzoltó volt akit ismertem, megkönnyeztem mikor ment, DE parancsnoka lettem volna, nem a betanítottja, én is elküldtem volna, ma már belátom. Tüske volt a köröm alatt, mindig ugatott, befeszült, elllenállt, lázított. Tegye a szívére a kezét mindenki, ki a fasznak hiányzik ez?!

• Tetszik
Reactions: fip7

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 493
57 260
113
Zsolti úr, ha leírnék itt pár dolgot, akkor a jelenlegi politikai helyzetben ezt az egész fórumot beszántanák és a többi, ide posztoló hivatásosnak sem akarnék ezzel rosszat. Vannak többen az ismerősi körben. Van (ex-TEK-es) akivel együtt dolgozom, van akiket oktatni volt módom, stb. Rájuk tekintettel is fenntartom a fenti állításaimat.
Figyellek pár hónapja. Amit művelsz az szekunder szégyent kelt bennem, de megkockáztatom hogy ezzel nem vagyok itt egyedül.
Ismerem a fajtád, te vagy az aki összekeveri a lojalitást a szervilizmussal, a rugalmasságot a szemellenzősséggel, a kritikus gondolkodás meg lázadásként kezeli. Most itt fogsz megint oldalakon keresztül írogatni hevesen tagadva, de ugye az kiabál...
Nem érdekel max mész ignorra.
Tehát a Hajdút közelről még nem láttad éles esetben parancsnokként irányítani.

Köszi nekem is elég belőled ennyi, Gepárd úr.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 980
19 659
113

A hajdú mar nem jár terepre egy ideje, az hogy mi volt regen az megint más téma az akkor volt hogy most mi van az egy másik fejezet.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 652
143 605
113
Volt BARÁTOM aki kapott Soroksári lakcímmel Egerben felajánlott helyet, az egyik legjobb tűzoltó volt akit ismertem, megkönnyeztem mikor ment, DE parancsnoka lettem volna, nem a betanítottja, én is elküldtem volna, ma már belátom. Tüske volt a köröm alatt, mindig ugatott, befeszült, elllenállt, lázított. Tegye a szívére a kezét mindenki, ki a fasznak hiányzik ez?!
Lehetséges hogy a paramcsnoka egy dilettáns fasz volt és a barátod némi jogos frusztrációt érzett ezzel kapcsolatban?

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 841
19 574
113
Mondjuk ezt a TEK-el kapcsolatos allergiás reakciót meg állandó uszítás okát sosem értettem, de különösen a 444 és tsai emlőin nevelkedett szélbalos ismerősöknél tizenvalahány éve az a mozi megy, hogy ez valamiféle népi demokráciára veszélyes preatorianus szervezet, mert van két rozzant BTR ‘harckocsija’.

gepard145

Active Member
2018. szeptember 23.
77
174
33

Azt láttam személyesen, hogy egy beosztottja khm szabotálta az utasítását önös érdekből. Legközelebb kérdezd már meg, hogy a 360 fokos lőtér menedzselése hogy ment. Aki benne volt és ezt olvassa, az érti. Te nem fogod.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 600
17 335
113
Szóval akkor tek-es lőtte meg magát?

Ők szokták kísèrni. Nem?

Győrben egyszer találtunk egy HK usp-t, egy pizzèriának a wc-jèben. :D Piccolinó. A legjobb pizza győrben.

De nem tudtam ránèzèsre megállapítani, 2en kísèrtek egy csókát.
Akkortájt a TEK meg a nnyi használta. Nekik is volt tanuvèdelmük.

Asszony szaladt utánuk szólni.:D Èn nem voltam hajlandó úgy felbasztam az agyam.:robot:

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
420
1 206
93
Mondjuk ezt a TEK-el kapcsolatos allergiás reakciót meg állandó uszítás okát sosem értettem, de különösen a 444 és tsai emlőin nevelkedett szélbalos ismerősöknél tizenvalahány éve az a mozi megy, hogy ez valamiféle népi demokráciára veszélyes preatorianus szervezet, mert van két rozzant BTR ‘harckocsija’.
Magyarországon, ha valaki meglát egy harckocsinak egy kicsit is tűnő járművet, akkor már elnyomást és diktatúrát vízionál, mert szerinte a nép ellen fogják használni. Gondolom ez a kommunizmus öröksége.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 600
17 335
113
Magyarországon, ha valaki meglát egy harckocsinak egy kicsit is tűnő járművet, akkor már elnyomást és diktatúrát vízionál, mert szerinte a nép ellen fogják használni. Gondolom ez a kommunizmus öröksége.
Szerintem csak párosul ahhoz hogy nem èrtenek a tèmához, ès a kormányellenessègük.

A kormányinfón is olyan volt amikor erről beszèltek mint kèt vak aki a színekről beszèlget.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 841
19 574
113

Azt nem tudom eldönteni, hogy ez az ellenérzés akkor miből fakad, a szokásos politikai fekete-fehér, szakmai, vagy a különféle párhuzamos szervezetek közötti rivalozálás, esetleg személyes ellentétek.
Leginkább ezek tetszőleges kombinációja. Alapvetően nem tartom károsnak, hogy van egy központi gyorsreagálású terrorelhárító szervezet ebben a mai világban., az lenne baj, ha nem lenne.