[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
14 484
72 143
113
Emelkedő kamatok - tegnap csökkentette a FED negyed százalékkal az aktuális irányadó kamatot.

Ez a pofi itt egy aktuális károgó varjú. A gazdaság sosem egy nyílegyenes pálya, mindig vannak kisebb-nagyobb problémák, zavarok.
Ezt úgy nevezik, hogy igazodás a folyamatosan változó körülményekhez.

Majd ha valami ellenőrizhető konkrétumot mond, akkor kell komolyan venni.
Igen, valóban már többször megidéztették a nevére hivatkozva a következő, 2008-as léptékű globális krízist, de még nem következett be, részint a Covid, de főképp az orosz-ukrán háború miatt, aminek a számlájára lehet írni a leeresztést.

És itt álljunk meg egy kicsit.
2008-ban ugyanis a globalizáció akkori fokán és az EU akkori erejét, illetve bevonódottságát kihasználva az USA árnyékbankrendszeréből (ez egy komplex halmaza számos pénzpiaci szereplőnek) kiinduló válságot szét lehetett teríteni a világon:

Ehhez képest most érdekes kérdés, hogy a gyengülő Európa vajon egy súlyosabb belső feszültségekkel teli USA-ból kiinduló újabb válságot vajon hogyan tudna enyhíteni?
Hacsak nem egy háborúval.

Másképp megfogalmazva, ha Amerikában odáig súlyosbodik a helyzet, hogy a következő pénzügyi válság immáron polgárháborút is kirobbant odaát, akkor a hatalmukat és lehetőségeiket féltő globális aktorok biztos, hogy begyújtják az európai puskaporos hordót is, elvégre migráns az van hozzá bőven.
Addig ugyanis a folyamatosan kummulálódó veszteségek elégetésére ott van az ukrán háború és a szankciós politika űrügyén végigfutó - a szándékok szerint - irányított és moderált csődhullám és leépítési krízis.
De egy ponton túl ez már nem lesz elég, mégnagyobb balhéra lesz szükség.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 900
37 306
113
Kirk-öt nem azért ölték meg amit mondott, hanem azért mert a fiatalok figyeltek rá.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Amúgy ezt utálják a komcsik, ld II. János Pál, Brenner János.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
21 122
34 072
113
Nemzetközi vizeken elkapott drogcsempészek.

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 533
8 903
113

Én erre azt mondom hogy a nagy büdös lófaszt. A 30-06 az amit a M1 Garand is használ, nem fog megállni a krapek nyakában.
De kíváncsi vagyok mások véleményére. Vannak itt vadászok a fórumon, nem?

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
3 324
10 411
113

Én erre azt mondom hogy a nagy büdös lófaszt. A 30-06 az amit a M1 Garand is használ, nem fog megállni a krapek nyakában.
De kíváncsi vagyok mások véleményére. Vannak itt vadászok a fórumon, nem?
Simán meg tudja állítani a csont. Persze függ attól is, hogy mennyire expanzív a mag.
Viszont én erősen kétlem, hogy ne halt volna meg azonnal, vagy pillanatokkal a becsapódás után.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 681
35 762
113
Simán meg tudja állítani a csont. Persze függ attól is, hogy mennyire expanzív a mag.
Viszont én erősen kétlem, hogy ne halt volna meg azonnal, vagy pillanatokkal a becsapódás után.
Én is korlátozottan expanzív lőszerre tippelnék ha már alapból mindenféle üzenetet belekaristolt a lőszerbe

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 900
37 306
113
Surgeon: USA-ban csomó helyen nincs külön kórboncnok, simán a körzeti orvossal boncoltatnak, mondjuk egyetemi városban azért kéne, h legyen. De előfordulhat, h a sebészt küldik boncolni.

• Tetszik
Reactions: enzo

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
15 040
38 141
113
Megkezdődött Charlie Kirk gyászszertartása

Az élő kommentek is érdekesek. Bár az összes libsi deportálását követelő kommenteket látom gyorsan törlik.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
3 324
10 411
113
Én is korlátozottan expanzív lőszerre tippelnék ha már alapból mindenféle üzenetet belekaristolt a lőszerbe
Függ az ólom-rézköpeny kötésének típusától, a hegy kialakításától és persze a találati felülettől is.
Ha nem volt kimeneti seb, akkor tényleg vagy nagyon expanzív volt a lövedék, vagy hatalmas véletlen.
Egy fmj, acélmagos, vagy full réz lövedék simán keresztül ment volna rajta.

Szerk.: Ha tudatosan gyilkolni készül valaki, és valószínűleg legfeljebb egy lövés leadására lesz alkalma, akkor biztosan vadász lőszert választ hozzá.