[HUN] Önkéntes Tartalékos Rendszer / Területvédelmi Erők

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
54 384
92 023
113
Azért jár rendszeres pénzt hogy valaki tartalékos, kvázi rendelkezésre áll?
Csak akkor fizetnek ha meg is jelenik, ha hívják?
"Miért kapok szerződéskötési díjat, és mit jelent ez?

A Magyar Honvédség szerződéskötési díjjal honorálja, hogy szolgálatot vállalsz a területvédelmi tartalékosok kötelékében, a Haza védelme érdekében. Ez bruttó 150 ezer forintot jelent, amelyet a 4 hónapos próbaidő leteltét követően fizetünk ki számodra.

Mit jelent a rendelkezésre állási díj? Miért kapok ilyet?

Ez az az összeg, amivel honoráljuk számodra azt, hogy rendelkezésre állsz a Magyar Honvédség behívásaira. Ez konkrétan azt jelenti, hogy részt veszel az előre kiadott képzési tervben rögzített felkészítéseken, illetve a behívás időintervallumára rendelkezésre állsz és bevonulsz. Ebben az esetben a Magyar Honvédség évi bruttó 600 ezer forintot havi bruttó 50 ezer forintonként fizet ki számodra."

Mennyi időre kell bevonulnom területvédelmi tartalékos szolgálatra?

Évente minimum hét napra. De minden esetben figyelünk majd rá, hogy ez neked és a munkáltatódnak is tervezhető legyen.

Milyen esetekben hívhatnak be szolgálatra?

A legfontosabb, hogy az alapkiképzést elvégezd egy éven belül. Ez egy 25 napos modulrendszerű képzésből vagy egy 5 hetes alapkiképzésből áll. Ezentúl behívhatnak például árvízvédelmi szolgálatra, de elmehetsz határszolgálatra, és adott esetben jelentkezhetsz külföldi missziókba is."

Tehát abban az évben amikor felszerelsz, akkor kötelező egy 5 hetes alapkiképzés vagy egy 25 napos modulrendszerű kiképzés, minden további évben minimum 7 nap. Tehát simán lehet az, hogy januárban letolod egyben a 7 napot utána egész évben kapod.

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
969
2 744
93
Azért jár rendszeres pénzt hogy valaki tartalékos, kvázi rendelkezésre áll?
Csak akkor fizetnek ha meg is jelenik, ha hívják?
A rendelkezésre állási pénz -amikor ÖTTs voltam - évente 1x járt, és asszem minimálbér volt. Ezen felül ha behívtak (és bementél), akkor meg napidíj, olyan 7-8000 körül. Mondjuk én nem a pénzért csináltam. De már a legelején is volt példa a lógósokra...

• Tetszik
Reactions: endre and Aladeen

Lupus80

Well-Known Member
2020. december 20.
316
843
93
Mármint annyit hívnak, hogy mennyi vonul az más tészta
Nem teljesen, mert nálunk van aki kapott behívót (üszr) de az ezred azonnal szótt hgy nehogy bárki is menjen mer nem úgy van ahogy...
Aki még menne az nem kapott, aki még lehet menne az kapott de máshova máskor, ellenben....
Sztem qrvára le vannak terhelve, ez rekord mozgatás azért.
Nem csodálom hogy vannak anomáliák de ha hinni lehet akkor ezt is javítani fogják...

Lupus80

Well-Known Member
2020. december 20.
316
843
93
Főnök fejére ráragasztották a sisakot?? :oops: :cool:
Hozzátok elment?
Mert nálunk volt 2szer is.
És nekem szimpi volt az öreg, de persze az a 2*45perc alapján nem jellemezhető valaki.
De alapvetően számomra pozitív a tábornok úr, közvetlen ès hatèkony a kommunikációban.
Mindemellett nagyon katonás volt mindvègig.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 718
143 902
113
Nem teljesen, mert nálunk van aki kapott behívót (üszr) de az ezred azonnal szótt hgy nehogy bárki is menjen mer nem úgy van ahogy...
Aki még menne az nem kapott, aki még lehet menne az kapott de máshova máskor, ellenben....
Sztem qrvára le vannak terhelve, ez rekord mozgatás azért.
Nem csodálom hogy vannak anomáliák de ha hinni lehet akkor ezt is javítani fogják...
A tavalyi adhun a behívottak 41 % a jelent meg.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 631
17 389
113
547640161-122190196076304878-3004978213299804437-n-1.jpg
Ezzel bearanyoztad az estèmet. :robot:

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
48 188
92 161
113
Bevonul ezer magyar tartalékos

Hétfőn több mint ezer tartalékos vonul be a területvédelmi ezredekhez, kapcsolódva egy nemzetközi hadgyakorlathoz – jelentette be a honvédség
...
A tartalékosok a következő hetekben kisebb egységekben gyakorolják a műveleti eljárásokat, az együttműködés rendjét, őrzés- és közvetlen védelmi feladatokat látnak el, valamint ellenőrző-áteresztő pontokat működtetnek.

Lőgyakorlatok mellett elsősegélynyújtás, veszélyhelyzet-kezelés, továbbá tájékozódási, híradó- és rádiózási felkészítés is szerepel a tematikában. A felkészítés egyes alakulatoknál folyami átkelések biztosítására és légvédelmi eszközök közvetlen védelmére is kiterjed, de érinthet olyan feladatokat is, mint dunai hidak és átkelőhelyeket őrzése, szállítmány-kísérés, vagy éppen katasztrófavédelem.

A Kossuth rádióban és az M1 Ma reggel című műsorában Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke elmondta: „A mai nappal már több mint 2000 tartalékos teljesít szolgálatot a gyakorlaton belül.

Ők a Magyar Honvédség fontos pillérei, és a mostani gyakorlat lehetőséget ad arra, hogy bizonyítsák: civil életük mellett is aktívan hozzájárulnak az ország védelméhez.”

A vezérezredes hangsúlyozta: a „Szeretem, megvédem!” toborzókampánynak köszönhetően több mint 6000 új tartalékos csatlakozott a honvédséghez az elmúlt bő egy év során. A most bevonuló tartalékos katonák az ország különböző pontjain, valós műveleti környezetben kapnak szerepet – az őrzés-védelemtől a folyami átkelés biztosításáig, a drónfelderítéstől az elsősegélynyújtásig.

• Hűha
  • Tetszik
Reactions: endre and SilvioD

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
48 188
92 161
113
Mostanában volt sajtónyilvános megszólalás a tartalékos összlétszámról? Nem nagyon láttam az utóbbi két évben, de azért kérdezem mert lehet elsiklottam felette...
Az előbb linkelt videóban 2:15-nél beszél erről Böröndi.

Ha a +40% = 6 000 fő , akkor X*40/100=6 000 , amiből X = 6 000 *100/40 = 15 000 fő

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
936
2 680
93
Az előbb linkelt videóban 2:15-nél beszél erről Böröndi.

Ha a +40% = 6 000 fő , akkor X*40/100=6 000 , amiből X = 6 000 *100/40 = 15 000 fő
Köszi szépen a választ. Sokaknak lejárt az ÖTT szerződése már, meglep hogy ennyien bennt maradtak a rendszerben. Vagy őket nem engedik el ha lejár a szerződésük?

• Tetszik
Reactions: endre

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 882
2 795
113
Hozzátok elment?
Mert nálunk volt 2szer is.
És nekem szimpi volt az öreg, de persze az a 2*45perc alapján nem jellemezhető valaki.
De alapvetően számomra pozitív a tábornok úr, közvetlen ès hatèkony a kommunikációban.
Mindemellett nagyon katonás volt mindvègig.
Pécsre nem merik szerintem elhívni, mert akkor kellene normális helyet prezentálni! :confused::oops:

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
936
2 680
93
Ennek egy jó része fiktív szerződés ami hivatalosan nem lett megszüntetve.
Beszarás :confused: Én 2020 ban hagytam ott a gittegyletet mert külföldi munkát vállaltam. Visszaadtam mindent, megszüntették az ÖTT szerződésemet, de akkor lehet hogy a háttérben továbbra is aktív lennék az állománytáblában? :eek::mad:

• Hűha
Reactions: endre