[HUN] Gestamen fegyverek

Köszi a megosztást.
Akárki akármit is mond, engem meggyőzött az igazgató úr.
Ki tudja mi lesz a Gestámen-ből mint kézifegyver fejlesztő, és gyártó, ill lesz e rendszeresítve a honvédségnél kézifegyverük, de a podcast meghallgatása után én drukkolok nekik.
IMG-3072.jpg

Köszi a megosztást.
Ki tudja mi lesz a Gestámen-ből mint kézifegyver fejlesztő, és gyártó, ill lesz e rendszeresítve a honvédségnél kézifegyverük, de a podcast meghallgatása után én drukkolok nekik.
Hát az unokázós csalóknak is meg kell élni valakiből...

Köszi a megosztást.
Az sokat elárul erről az egészről, hogy az évekóta fejlesztgetett a csoda golyószórójuk helyett végül MINIMI-t vett a Honvédség. Szerencsére!

Köszi a megosztást.
Több kérdést is felvet a projekt.

a) Miért őket bízták meg a fejlesztéssel, amikor nem állt rendelkezésükre sem a szaktudás, sem az infrastruktúra?

b) Miért nem a honvédség igényei szerint fejlesztenek, amikor tőlük (az államtól) származik a megbízás?

c) Miért vásárolta fel őket a 4IG, amikor nem rendelkeznek termékkel?

Már olyan fázisban a a gestapo?
4. körös csapatpróbán már átment.
Műszaki követelményeknek amik a szerződésben vannak megfelel, az hogy a műszaki követelmények mennyire csengenek össze a felhasználóival már más tészta.
Működik de nagyon messze van egy praktikusan hadihasználható eszköztől.
Szerencsére ebből sem lesz sok. Fejlesztési mérföldkő és a végén még a következő verzió akár használható is lehet.

Műszaki követelményeknek amik a szerződésben vannak megfelel, az hogy a műszaki követelmények mennyire csengenek össze a felhasználóival már más tészta.
Szerencsére ebből sem lesz sok. Fejlesztési mérföldkő és a végén még a következő verzió akár használható is lehet.

Tehát akkor a történet végén, echte magyar lesz a géppuska és a golyószóró is. Amennyiben jól értettem.

• Tetszik
Reactions: Venom85
Ha már ragaszkodnak hozzá, és keresztültapossák a projektet, akkor szerinted hogy lesz használható a következő verzió? Minőségen kell javítani, a megbízhatóságon, esetleg az ergonómián?

• Tetszik
Reactions: endre and Aladeen
Ha már ragaszkodnak hozzá, és keresztültapossák a projektet, akkor szerinted hogy lesz használható a következő verzió? Minőségen kell javítani, a megbízhatóságon, esetleg az ergonómián?
Bonyulult a belső felépítése mint a pusztulat és nehéz akadályt elhárítani meg karbantartani, főleg éjszakai körülmények közt.
A megbízhatósági követelményeknek megfelel ami fel lett állítva, az ergonómia az oké (marha orrnehéz a fegyver ami probléma) a tömeg az meg sok. Illetve én csinálnék egy rövid csövet is hozzá későbbiekben és elhagynám a táras adogatást és az egyes lövést (de az egyes lövést tutira) így a működés egyszerűsödne (kevesebb hibalehetőség és kevesebb mozgó alkatrész) és csökkenne a tömeg.

Bonyulult a belső felépítése mint a pusztulat és nehéz akadályt elhárítani meg karbantartani, főleg éjszakai körülmények közt.
A megbízhatósági követelményeknek megfelel ami fel lett állítva, az ergonómia az oké (marha orrnehéz a fegyver ami probléma) a tömeg az meg sok. Illetve én csinálnék egy rövid csövet is hozzá későbbiekben és elhagynám a táras adogatást és az egyes lövést (de az egyes lövést tutira) így a működés egyszerűsödne (kevesebb hibalehetőség és kevesebb mozgó alkatrész) és csökkenne a tömeg.
Az akadály elhárításon én is agyaltam, hogy lehet ilyen nehezen nyitható tokszerkezetben azt kivitelezni.
Dolgoznak ezeken a problémákon, lesz rájuk megoldás?

• Tetszik
Reactions: fishbed and endre
Az akadály elhárításon én is agyaltam, hogy lehet ilyen nehezen nyitható tokszerkezetben azt kivitelezni.
Dolgoznak ezeken a problémákon, lesz rájuk megoldás?
A nyitással annyira nincs gond. Nagyon nagyon sok apró alkatrészből áll belső felépítése a fegyvernek amit kurva macerás kipiszkálni.

Dolgoznak rajta csak kéne még egy K+F szerződést kötni ami egyelőre nem történt még meg (a cég addig dolgozgat rajta)

Mekkora a tömege?

Nem értetted jól :D Ebből még piréz és nyenyec is lehet meg bármi más is.
Mondanám, hogy kabarè de eskü beszarás.

Szóval lessz pkm(amíg van)/minimi(korlátozott számban)/gestapo(korlátozott számban)/lehet majd a javított verzió kitudja mekkora számban/vagy előfordulhat, hogy nem de akkor valami más amit mèg nem tudnak. :robot:

Sokadjára merül fel bennem a kèrdès, hogy

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Imádom
Reactions: krisss