[HUN] Vadászgépek beszerzése

Volt ma egy International Fighter Conference Rómában, ahol volt egy ilyen előadás...

Brigadier General Ugrik Csaba, Flight Director, Hungarian Defence Force
STRENGTHENING EXISTING FIGHTER CAPABILITIES WITH TARGETED UPGRADES AND FLEET EXPANSION
• Ensuring readiness and interoperability within NATO
• Maintaining a cost-effective defence strategy with strategic fleet expansion
• How targeted upgrades are ensuing the Hungarian Defence Force stays ahead of evolving threats

Nyilván.
Még annak is van értelme, mert ha nem tudjuk üzemeltetni, akkor max a raktárban porosodik, de bármikor újra elő lehet venni.
Egy F-35 nem ilyen, ha már megvettük, akkor az arra kiképzett állományt repültetni kell 30-40000 $/óra költséggel...
F-35-öst kizárom: nagyon nincs pénz erre és 10 évre már leszerződtünk a Gripenre. kb. 2030 körül lesz érdemes majd dönteni erről.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
f 35. És Ravenlord írta nagyon jól ezzel az a baj, hogy kurva nagy a minden napi költsége, szembe a gmars sal. Bebasszuk a nagy részét egy raktárba és ellesz.
Remelem megusszuk az f35 nagyobb eselye van egy olcsobb fegyver vasarlasanak ami a safen belul nem beszerezheto.

• Tetszik
Reactions: Ocses
Akkor ez mennyi F-35? 28? 36?
pl. egy sem? :D
Tök nem értem honnét veszed hogy F-35öst akarunk venni. Tavaly szerződtünk le még 10 év Gripenre.

Amúgy Bobo nem lesz ott állítólag Fehérházban, míg amcsi megfelelője Hegseth igen...nem tudom akkor ebből következik-e bármi..

• Vicces
Reactions: Tumpek
Minek nekünk F-35…? Egy drága, felübírálható rendszer, ami nem bizonyított eddig semmit...ráadásul ez a "sompolygási" előny egyre foszlik. Vegyünk inkább Gripen-E/F-et...az a mi kategóriánk...légtérellenőrző radarokkal, felderítő drónokkal, légvédelemmel, "szárnysegédekkel"...ne ezt a buta problémahalmazt...

Minek nekünk F-35…? Egy drága, felübírálható rendszer, ami nem bizonyított eddig semmit...ráadásul ez a "sompolygási" előny egyre foszlik. Vegyünk inkább Gripen-E/F-et...az a mi kategóriánk...légtérellenőrző radarokkal, felderítő drónokkal, légvédelemmel, "szárnysegédekkel"...ne ezt a buta problémahalmazt...
Szerintem sem kell nekünk, de a nem bizonyított az hülyeség: ki-be járkáltak vele az izraeliek Iránba, hiába volt ott S400 meg mi minden légvédelem még.

Szerintem sem kell nekünk, de a nem bizonyított az hülyeség: ki-be járkáltak vele az izraeliek Iránba, hiába volt ott S400 meg mi minden légvédelem még.
Nekünk nem való. Nincs rá keret.

A 10 èvre aláírtunk gripenre mèg nem lenne annyira indok.
Mert mire ideèrnènek az új gèpek az is kifutnak.

Más kèrdès lassan(nagyon lassan) a gripent utódján is el kell majd gondolkodni.

Nekünk nem való. Nincs rá keret.

A 10 èvre aláírtunk gripenre mèg nem lenne annyira indok.
Mert mire ideèrnènek az új gèpek az is kifutnak.

Más kèrdès lassan(nagyon lassan) a gripent utódján is el kell majd gondolkodni.
Eléggé valószínűnek tartom hogy 2040-ben is a "toldozott foltozott" Gripen lesz nálunk a légi főerő...

Eléggé valószínűnek tartom hogy 2040-ben is a "toldozott foltozott" Gripen lesz nálunk a légi főerő...
Sajna igen.

El sem tudom kèpzelni mikor kezdenek majd valamint gondolkodni.

Bár az mèg odèbb van...

Most erre az amcsi körútra meg a safera nagyon kíváncsi vagyok.

Remèlem amcsi úton nem kell az államat felszednem a padlóról valamely beszerzès miatt