[HUN] Honvédségi rakétakomplexumok / rakétatüzérség beszerzése

Ha végig gondoljuk, hogy mi a jobb, és melyiket jobb és gyorsabb felfejleszteni.
Kevés kilövő és nagyon nagyon sok rakéta vagy sok kilövő nagyon nagyon kevés rakéta. Mindkettőre megvan az érv és ellen érv.
Meglátjuk melyik utat választották.

2021-ben ezt vártam befutónak.
Screenshot-20251109-092334-com-google-android-apps-photos-Home-Activity.jpg

A 6db ot hivatalos forras nem mondja csak mi mert ha az egeszre van 700m usd es abbol akarunk venni amramot gripen fegyvert es himarst az karcsu de ugy mindenbol.
Igen ezért kérdeztem, hogy ez nem lehet csak az egyik tétel?! Mondjuk csak a HIMARS mert avval kijön a matek! Most emleget valaki 3,5 mrd USD!

Konkrétan ott vagyok, hogy hagyom a picsába mert ennyi változóval még szarni sem lehet, nemhogy videót csinálni

Dollárban számolok, mert az ilyen üzleteknél a forint csak összezavar, mint ahogy látjuk most is. Mert amit említettek 1200 milliárd forint az mostani árfolyammal számolva 3,58 milliárd dollárra jön ki. A találkozó végi közlemény viszont 700 millió dolláros megrendelést ír amibe állítólag Bobo szerint Gripen fegyverzet és AMRAAM is benne van.

Az eredeti 2023-as rendelésünk 735 millió dollárra szólt, szóval vagy azt újítjuk meg vagy valaki valamit kurvára félremagyaráz mert nem értem
Az eredeti 735 milliós megrendelésben 20 -24 kilövő és 100 körüli rakéta volt benne.

Konkrétan ott vagyok, hogy hagyom a picsába mert ennyi változóval még szarni sem lehet, nemhogy videót csinálni

Dollárban számolok, mert az ilyen üzleteknél a forint csak összezavar, mint ahogy látjuk most is. Mert amit említettek 1200 milliárd forint az mostani árfolyammal számolva 3,58 milliárd dollárra jön ki. A találkozó végi közlemény viszont 700 millió dolláros megrendelést ír amibe állítólag Bobo szerint Gripen fegyverzet és AMRAAM is benne van.

Az eredeti 2023-as rendelésünk 735 millió dollárra szólt, szóval vagy azt újítjuk meg vagy valaki valamit kurvára félremagyaráz mert nem értem
A 2023-as rendelés csak a HIMARS volt! Bobo azt nyilatkozta hogy a 2023-ashoz hasonló de nem egészen pontos! Ott szerepelt a 20-24 db inditó 100 db konténer! Igy mondjuk kb értem! Mert igy a 700 milla kijön matekra ha csak a HIMARS-t tartalmazza!

A fenmaradó 500 milla tartalmazná az AMRAAM-ot meg a Gripen fegyót! SDB bármi! Az úgy korrekt is lenne! Ott bűzlött az elején a story, hogy sok engedményt kaptunk és csak 700 milla a rendelésünk! Mindenki szerint is kb ennél jóval mélyebbre kellett nyúlnia a főninek a zsebébe!