Világtörténelem és kultúra

nemtom mennyire releváns ez az anno győztes-vesztes csaták/sikeres birodalomépítés témához
Írhattad volna egyszerűen, hogy ilyen pici és hitvány térkép már nincs… :D
Amúgy valóban nem releváns, csak g^ciztem. Ha már a tucat dátumra nem tudtál csak egy ilyen béna és értelmetlen térképet bedobni.

Írhattad volna egyszerűen, hogy ilyen pici és hitvány térkép már nincs… :D
Amúgy valóban nem releváns, csak g^ciztem. Ha már a tucat dátumra nem tudtál csak egy ilyen béna és értelmetlen térképet bedobni.
Felsorolhattam volna 100x annyi győztes csatát, vagy győztesnek elkönyvelhető last stand-et.
De ultima rationak elégségesnek véltem a térpéket :P

Felsorolhattam volna 100x annyi győztes csatát, vagy győztesnek elkönyvelhető last stand-et.
De ultima rationak elégségesnek véltem a térpéket :P
Gondolom feltűnt, csak ignorálod hogy a tucat legnagyobb szopórollert soroltam fel a 100x annyi vesztes csatát vagy vesztesnek elkönyvelhető passt stand-et elhagyva.

A térkép… ez olyan mint ha a briteket helyett az olaszokat szopkodva belinkelnéd a Római birodalom csúcsának terképét.. pffffminekte?! :D

Gondolom feltűnt, csak ignorálod hogy a tucat legnagyobb szopórollert soroltam fel a 100x annyi vesztes csatát vagy vesztesnek elkönyvelhető passt stand-et elhagyva.
Gondolom feltűnt, hogy jó része amúgy győztes háború volt, amibe belecsúszott pár szopás is? :P
Szvsz bármelyik nép hadtörténete tele van ilyenekkel.
A térkép… ez olyan mint ha a briteket helyett az olaszokat szopkodva belinkelnéd a Római birodalom csúcsának terképét.. pffffminekte?! :D
Akkor valid lenne, ha római-kori csatákra linkelném be :D

De akkor legyen
Hastings
Agincourt
Crecy
Naseby
Culloden
Blenheim
Plassey
Quebec
Koppenhága
Talavera
Vitoria
Trafalgar
Waterloo
Omdurman
Somme
B.o.B.
Alamein

Btw ha jól csalódom, GB legutóbb az amcsi függetlenségit veszítette el...

-Bannockburn-i csata, 1314
-Bordeaux-i csata, 1453
-Medway-i csata, 1667
-Malplaquet-i Csaba, 1709
-Saratoga-i csata, 1777
-Kabul, 1842
-Isandlwanai csata, 1879
-Majuba Hill-i csata, 1881
-Passchendeale, 1916
-Somme-i csata, 1916
-Dunkirk, 1940
-Szingapúr, 1942

Lusta voltam több pofáraesést idepötyögni a fényes lapokról… :D
A britek qva sok csatát veszítettek, de a háborúkat (a döntő csatákat) mégis ők nyerték. Hol egyedül, hol szövetségesekkel, de mindig a győztes oldalon.
Az általad favorizált németek pedig (velünk, mint szövetségeseikkel együtt) mindig szopórollerre kerültek.

U.I.: Malplaqueti Csaba francia hadvezér volt?

Gondolom feltűnt, hogy jó része amúgy győztes háború volt, amibe belecsúszott pár szopás is? :P
Szvsz bármelyik nép hadtörténete tele van ilyenekkel.

Akkor valid lenne, ha római-kori csatákra linkelném be :D

De akkor legyen
Hastings
Agincourt
Crecy
Naseby
Culloden
Blenheim
Plassey
Quebec
Koppenhága
Talavera
Vitoria
Trafalgar
Waterloo
Omdurman
Somme
B.o.B.
Alamein

Btw ha jól csalódom, GB legutóbb az amcsi függetlenségit veszítette el...
Jaaa ez valóban igaz és jogos. De csak mert utána bemutatta a hogyan is veszítsünk el mindent is és a volt gyarmataink miként gyarmatosítanak minket briteket című produkciójukat. :D

• Vicces
Reactions: SirHiggins
A britek qva sok csatát veszítettek, de a háborúkat (a döntő csatákat) mégis ők nyerték. Hol egyedül, hol szövetségesekkel, de mindig a győztes oldalon.
Az általad favorizált németek pedig (velünk, mint szövetségeseikkel együtt) mindig szopórollerre kerültek.

U.I.: Malplaqueti Csaba francia hadvezér volt?
Egyrészt csak húzom és dolgoztatom Szőr Bibsit, ez már csak így megy több topicban is. Másrészt ha pontosak akarunk lenni, akkor a briteknél is cirka 700 évet mentünk vissza a felsorolásban. Te ezt elfelejtetted mind a németeknél és a szövetségeseiknél megtenni…

Egyrészt csak húzom és dolgoztatom Szőr Bibsit, ez már csak így megy több topicban is. Másrészt ha pontosak akarunk lenni, akkor a briteknél is cirka 700 évet mentünk vissza a felsorolásban. Te ezt elfelejtetted mind a németeknél és a szövetségeseiknél megtenni…
az utolsó vesztes csatához nem kell olyan sokat visszamenni :P

Szerintem már a felsorolásod is f@szság, célja csak Sir H. 'sztatása. Nem változtat a végeredményen, amiért elég 80 évet visszatekinteni. Az sem változik, hogy szopórollerre kerültünk. Ezen kár pörögni, inkább tanulni kell(ene) belőle.
Más
Miért bibsized? Zsidózó megnyilvánulásaid alapján simán és joggal nevezhetne nyilasnak, oszt egyből végtelen ciklusba kerülnétek.
Azért, mert csodálod a németek II. vh-s teljesítményét, még a nácizmust nem kellene...

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
Szerintem már a felsorolásod is f@szság, célja csak Sir H. 'sztatása. Nem változtat a végeredményen, amiért elég 80 évet visszatekinteni. Az sem változik, hogy szopórollerre kerültünk. Ezen kár pörögni, inkább tanulni kell(ene) belőle.
Más
Miért bibsized? Zsidózó megnyilvánulásaid alapján simán és joggal nevezhetne nyilasnak, oszt egyből végtelen ciklusba kerülnétek.
Azért, mert csodálod a németek II. vh-s teljesítményét, még a nácizmust nem kellene...
Nem bántólag bibsizik. Én értem. És ő is ért. Galaktikus egyetértésben vagyunk így mi kettecskén:rolleyes:
YrkWddI.gif

• Tetszik
Reactions: fip7
Más
Majdnem elkezdtem válaszolni, de a Szőr megelőzött… másrészt, hogy te szerinted mi “f@szság” és mi nem… a tiéd is csak egy vélemény a sok közül. Pont mint az enyém.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.