[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Nyugatra nem lopnak annyit hogy a népesség jelentős része szegénységben vagy mélyszegénységben éljen, ez azért jelentős különbség.

Tulajdonképp az oroszok a Nyugattal karöltve csináltàk azt amit (56-ot kiveve, mert azt ugye kifelejtetted), szóval mivel is jobbak mint a 2 évszázados puszipajtásaik???

Igazából kijevi tank nincs az ukránoknak, csak harkovi, szentpetervári vagy tyizsnyij tagili harckocsijuk (a videón egyertelműen posztszovjet harckocsi van).
Mondjuk az elmult harminc evben nem ugattak bele az eletunkbe?

Mondjuk az elmult harminc evben nem ugattak bele az eletunkbe?
Nem jöttek ide agyonlőni és mi csatlakoztunk hozzajuk, nem ők kényszerítették ránk fegyverrel magukat. Látom számodra ezek nüansznyi különbsegek.
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem nem vár már az semmit. Felfogta, milyen helyzetben van, illetve (és ez a fontosabb) milyen helyzetben akarják látni, és ennek megfelelően cselekszik kb 15 éve.
Ha felfogná, akkor nem játszaná a szuperhatalamat. Az azért eleg nagy kontraszt, hogy Kínával es az USA-val képzeli magát egy szinten, de a Donbaszban 4 év alatt nem sikerült 40-60km-nél többet előrehaladni...
De az is tanulságosnak kell lennie, hogy Kína nélkül már rég leállt volna az orosz hadigépezet és nem Oroszország szankcionálja egyoldalúan az USA-t.

Nem jöttek ide agyonlőni és mi csatlakoztunk hozzajuk, nem ők kényszerítették ránk fegyverrel magukat. Látom számodra ezek nüansznyi különbsegek.

Ha felfogná, akkor nem játszaná a szuperhatalamat. Az azért eleg nagy kontraszt, hogy Kínával es az USA-val képzeli magát egy szinten, de a Donbaszban 4 év alatt nem sikerült 40-60km-nél többet előrehaladni...
De az is tanulságosnak kell lennie, hogy Kína nélkül már rég leállt volna az orosz hadigépezet és nem Oroszország szankcionálja egyoldalúan az USA-t.

Szuperhatalmat akkor játszana, ha a világ másik felén bocsátkozna katonai kalandba. Ukrajna a szomszédja, részben történelmi orosz terület.

A Nyugat nélkül pedig rég összeomlott volna Ukrajna, még a nyugdíjaikat is te fizeted (mint EU-s állampolgár). Ha olyan szintű segítséget kapnának csak, mint az oroszok Kínától, akkor is összeomlanának. Mert azzal egyenértékű az lenne, ha Kína tolná a harckocsikat, légvédelmi rendszereket, vadászrepülőket, tüzérségi eszközöket az orosznak méghozzá ingyen. Nem az, hogy megengedik, hogy alkatrészeket vegyenek tőlük, vagy hogy megosztanak talán műholdas felderítési információt (nem tudom ez bizonyított-e).

WOOW :O :O Három egyforma iroda a három rezidenciájában.
Érzek itt egy kis önellentmondást (nem nálad igazából, hanem az eredetiben).

Maradjunk abban, hogy három HASONLÓ iroda. Mert ha egyformák lennének, akkor ugye nem lenne miről beszélni.

Én egyébként inkább megmódosítanám a felvételeket úgy, hogy ilyen részleteket randomizálok (szép magyar szó), aztán találják ki, hány iroda van. :D

A rossz gonoszok, minden 1000 éves bajunk okozói... Fujj!!! Bezzeg az oroszok ők csaka javunkat akarták és akarják máig is...
Máig meghatódok amikor arra gondolok, hogy hányszor jöttek nekünk segíteni csak az elmúlt 200 évben.
Ilyent hol írtam? Azt írtam, h a bezzegnyugat ugyanolyan ócska ázsiai szardarabnak tart téged az oroszokkal együtt, mint amilyennek te tartod az oroszokat. Csak mivel ő kulturálisan felsőbbrendű, ezért nem mondja a képedbe, csak finoman érzékelteti.
Amikor még mindig új tagállamnak hívja a 2004ben (és utána) felvett országokat.
Amikor azt mondja, h a kommunizmus tulajdonképpen egy szép eszme, csak eddig rosszul csinálták. (Ez azt jelenti, h te, kelet-európai ahhoz is untermensch vagy, h a kommunizmust jól csináld.)
Amikor megmutatja, h mire való a mikró stb. (Ismerőssel előfordult a 2000es évek közepén.)
Beszélgessél néha nyugat-európaiakkal.

Putyinnak 3 egyforma irodája van a rezidenciáiban, hogy elrejthesse, hol van, amikor tévében szerepel.

De apró részletek özöne elárulja az egészet.

Villanykapcsolók, kilincsek, fa minták és falillesztések.
Hát, mivel az iroda funkcionális tér, ugyanazokra a dolgokra van szükség. Semleges háttér, ugyanaz az ülésmagasság az asztalhoz képest, telefonok, szgép, monitor, tárgyalórész, a zászlóknak ugyanott kell lenni... Valszeg ezeket a színeket szereti. Vagy így csomagban occóbb volt. :D

Nem fogtál fel semmit az elmúlt 3 évben , ülj le 1-es.
Újra Osztály ismétlés lesz a vége.

Nem fogtál fel semmit az elmúlt 3 évben , ülj le 1-es.
Újra Osztály ismétlés lesz a vége.
Taníts kérlek! De jobb lenne ha inkább hanyagolnál, ha csak ennyire futja tőled. Se erv se semmi, csak esztelen beböfögés.
Szuperhatalmat akkor játszana, ha a világ másik felén bocsátkozna katonai kalandba. Ukrajna a szomszédja, részben történelmi orosz terület.

A Nyugat nélkül pedig rég összeomlott volna Ukrajna, még a nyugdíjaikat is te fizeted (mint EU-s állampolgár). Ha olyan szintű segítséget kapnának csak, mint az oroszok Kínától, akkor is összeomlanának. Mert azzal egyenértékű az lenne, ha Kína tolná a harckocsikat, légvédelmi rendszereket, vadászrepülőket, tüzérségi eszközöket az orosznak méghozzá ingyen. Nem az, hogy megengedik, hogy alkatrészeket vegyenek tőlük, vagy hogy megosztanak talán műholdas felderítési információt (nem tudom ez bizonyított-e).
Ezzel azt akarod mondani, hogy regionális hatalomként is megbukott?
Igen Ukrajna már rég összeomlott volna a nyugat nélkül, no nem is ők indítottak területszerző haborút...
Kína azt teszi lehetővé, hogy Oroszország magának gyártson haditechnikai eszközt azzal, hogy nem lépett be a nyugati szankiókat alkalmazó országok sorába. Ha ezt megtette volna, akkor az oroszok pontosan ugyanúgy képtelenek lennének ezt a háborút vívni ahogyan az ukranok keptelenek egyedül.

"Nem jöttek ide agyonlőni és mi csatlakoztunk hozzajuk, nem ők kényszerítették ránk fegyverrel magukat. Látom számodra ezek nüansznyi különbsegek."

Azt azért gondolom (remélem, bár esélytelen az itteni ámokfutásodat elnézve) látod, hogy akik beleugatnak az életünkbe nem ezt ígérték korábban? Nyilván miután meglett a bécsi kávézód más az életed ;) (ha érted), de tudod azért csatlakoztunk szövetségekhez, hogy egyenrangúként kezeljenek a döntéshozásban közös ügyekért. Aztán nézd már, nem el akarják venni a vétót kb. mindenütt? Megmondják, kitől vegyünk energiát, ami szuverén hatáskör? Nálam nagyobb EU párti nem volt, de értelmes vezetéssel, Európa érdekében (pont ezért voltam EU párti, hogy ne csicskái legyünk az USÁnak mint kontinens, de az EU kimaxolta a kretént).

Szóval ígéret volt, teljesítés meg nem.

"Nem jöttek ide agyonlőni és mi csatlakoztunk hozzajuk, nem ők kényszerítették ránk fegyverrel magukat. Látom számodra ezek nüansznyi különbsegek."

Azt azért gondolom (remélem, bár esélytelen az itteni ámokfutásodat elnézve) látod, hogy akik beleugatnak az életünkbe nem ezt ígérték korábban? Nyilván miután meglett a bécsi kávézód más az életed ;) (ha érted), de tudod azért csatlakoztunk szövetségekhez, hogy egyenrangúként kezeljenek a döntéshozásban közös ügyekért. Aztán nézd már, nem el akarják venni a vétót kb. mindenütt? Megmondják, kitől vegyünk energiát, ami szuverén hatáskör? Nálam nagyobb EU párti nem volt, de értelmes vezetéssel, Európa érdekében (pont ezért voltam EU párti, hogy ne csicskái legyünk az USÁnak mint kontinens, de az EU kimaxolta a kretént).

Szóval ígéret volt, teljesítés meg nem.
Teljesen igazad lenne, ha mindeni úgy járt volna mint mi, de nem nagyon járt úgy mindenki mint mi.

Segítek: a főnök elmet a barátjához Trumphoz aki pénzért megengedte neki, hogy még egy évig a pénzért olajat vegyünk az oroszoktól. Nem Brüsszel vert így át minket, hanem Trump.

Teljesen igazad lenne, ha mindeni úgy járt volna mint mi, de nem nagyon járt úgy mindenki mint mi.

Segítek: a főnök elmet a barátjához Trumphoz aki pénzért megengedte neki, hogy még egy évig a pénzért olajat vegyünk az oroszoktól. Nem Brüsszel vert így át minket, hanem Trump.
Konkrétan mindenki úgy járt mint mi, a lengyeleket ugyanúgy szopatták, amíg szuverén módon cselekedtek/gondolkodtak.

Trump kapcsán egyetértünk, soha egy pillanatig nem bíztam benne, ugyanúgy a mélyállam embere és Európa szivatója. Viszont sokkal izgalmasabb, hogy az EU/európai országok vezetői miért Európa ellenségei és az amcsik zsoldosai.

Ilyent hol írtam? Azt írtam, h a bezzegnyugat ugyanolyan ócska ázsiai szardarabnak tart téged az oroszokkal együtt, mint amilyennek te tartod az oroszokat. Csak mivel ő kulturálisan felsőbbrendű, ezért nem mondja a képedbe, csak finoman érzékelteti.
Amikor még mindig új tagállamnak hívja a 2004ben (és utána) felvett országokat.
Amikor azt mondja, h a kommunizmus tulajdonképpen egy szép eszme, csak eddig rosszul csinálták. (Ez azt jelenti, h te, kelet-európai ahhoz is untermensch vagy, h a kommunizmust jól csináld.)
Amikor megmutatja, h mire való a mikró stb. (Ismerőssel előfordult a 2000es évek közepén.)
Beszélgessél néha nyugat-európaiakkal.
A Nyugatnak leginkább gőgje maradt, régről. Ha az Usankát lehúzod, akkor semmi mása. Ugyanígy kezelik Ázsiát is, beleértve Kínát és Indiát.

Miről maradtam le ? Miért törölték Dudinak a hozzászólását ?
off
kb az összeset törölni kellett volna
ezerszer átrágott, ezerszer kiköpött dolgokat hoz vissza újra, és újra
pont ezért átálltam gyakorlatilag "ro" üzemmódra. ha válaszolsz téged b-nak ki. más topikban velem is megtörtént. én repültem, ő, aki indította a bulit meg maradhatott...

off
kb az összeset törölni kellett volna
ezerszer átrágott, ezerszer kiköpött dolgokat hoz vissza újra, és újra
pont ezért átálltam gyakorlatilag "ro" üzemmódra. ha válaszolsz téged b-nak ki. más topikban velem is megtörtént. én repültem, ő, aki indította a bulit meg maradhatott...
Mázli, hogy megleltem a loginomat, így nem kell Mesziket/Pavelt/stb. olvasnom. Dudi kimaradt a szórásból korábban. Az viszont érdekes, hogy kicsit egyoldalúan lett szerintem gyomlálva a tagok között szerintem...
A propaganda masszív.

Hát az USA nem mondta hogy nem vehetsz olajat az Oroszoktól.
Csak azt, hogy akor kirakják a vásárlót a pénzügyi rendszerükből. Ami az övéké. Tehát kinek mi köze ahhoz, hogy kinek engedik meg a használatát.
Hát ez biztosan zokogással töltene el... Van alternatívája.
A Nyugat lelkesen dolgozza ki magát a hatalomból hülye döntésekkel.

• Tetszik
Reactions: embersarkany