Magyar történelem

1849-ben a Szent Szövetség részekent avatkoztak be fegyverrel.

1848-49-ben nem automatikusan, és önállóan jöttek ide, hanem többszörös osztrák felkérés után.

Az I.vh-ban az Antant részeként harcoltunk ellenük.

Dudi, ez volt az a pont, ami kapcsán csak néztem, hogy Mi van ?

Magyarország az soha nem volt tagja az antantnak. Az antant az Franciaország és Anglia között köttetett szerződés volt 1904-ben, amihez csatlakozott Oroszország, és sokak mások, így Szerbia, Olaszország, Románia, az USA, és Japán.

Mi a Központi hatalmak részeként harcoltunk négy fronton, és ezek közül a román volt az, amelyik ragadozni szándékozott az államterületünkből.

A II.vh-ban a Szövetseges erők részeként harcoltunk ellenük.

Ekapcsán is csak nézek, hogy Mi van ?

A Szövetségesek azok Anglia, Franciaország, a Szovjetunió, és az USA voltak, mi meg pont a Tengelyhatalmak oldalán harcoltunk. Megérte annak idején a Tengelyhatalmak oldalán részt vennünk a világháborúban ?

1848-49-ben nem automatikusan, és önállóan jöttek ide, hanem többszörös osztrák felkérés után.

Dudi, ez volt az a pont, ami kapcsán csak néztem, hogy Mi van ?

Magyarország az soha nem volt tagja az antantnak. Az antant az Franciaország és Anglia között köttetett szerződés volt 1904-ben, amihez csatlakozott Oroszország, és sokak mások, így Szerbia, Olaszország, Románia, az USA, és Japán.

Mi a Központi hatalmak részeként harcoltunk négy fronton, és ezek közül a román volt az, amelyik ragadozni szándékozott az államterületünkből.

Ekapcsán is csak nézek, hogy Mi van ?

A Szövetségesek azok Anglia, Franciaország, a Szovjetunió, és az USA voltak, mi meg pont a Tengelyhatalmak oldalán harcoltunk. Megérte annak idején a Tengelyhatalmak oldalán részt vennünk a világháborúban ?
Szerintem jót akart írni, csak elírta. Nem hiszem, hogy ne lenne tisztában azzal mostanra, hogy pl. az osztrákok hívták őket a szabadságharc idején (hogy utána jól cserbenhagyják őket viszonzásul).
Így is nagyszerű, hogy hová finomult/módosult a megmondás néhány hozzászólás alatt (nem szarkazmus, hanem tényleg). Így kéne mennie.

• Tetszik
Reactions: Mark1993
Nem írtam oda 56-ot, mert mi hívtuk be őket (jöttek volna enélkül is, de az a mi lett volna ha kategóriája).
56-ba a Nyugat betartja az ígéreteit, vagy csak negyedannyi segítséget kapunk, mint most az ukránok, na akkor minden más lenne. Beteges dolog, mindenért az oroszokat hibáztatni.

56-ba a Nyugat betartja az ígéreteit, vagy csak negyedannyi segítséget kapunk, mint most az ukránok, na akkor minden más lenne. Beteges dolog, mindenért az oroszokat hibáztatni.
Akkor sem lett volna esélyünk, csak szétverték volna az országot. Így minimális mennyiségű áldozat volt.
Tényleg butaság mindenért a ruszkikat hibáztatni, de ez már rég nem szűnő divat.

Azért ezt próbáljuk már meg véglegesen tisztába tenni, mert visszatérő dolognak tűnik. Olyasminek, ami pont illene a @kacsacsor által javasolt topikba. Szóval pontosan milyen "ígéretei" is voltak a nyugatnak '56-ban?