[BIZTPOL] Irán

Meg a Hamas.

Izrael mindegy, ide most irreleváns.

Most már semennyire szerencsére.

a nagypolitikában marhára mindegy, hogy a nem is burkoltan antiszemita 444 mit magyaráz
Antiszemita 444, ez már a legalja.... Én rühellem a 444-et, de csak kibújt a vér: aki kritizálja a cionista háborús bűnöket, az egyből antiszemita. Na mész te is hamarosan ignorra, valláskárosultakkal nem vitázom.

Antiszemita 444, ez már a legalja.... Én rühellem a 444-et, de csak kibújt a vér: aki kritizálja a cionista háborús bűnöket, az egyből antiszemita. Na mész te is hamarosan ignorra, valláskárosultakkal nem vitázom.
Hát, amit levertek itt a tűzszünet vonatkozásában 'némileg' egyoldalúan 'tudósítva'.
Az olyan szavakat, mint pl Hamas, kínosan kerülve...

(pro tipp: senkit nem érdekel, hogy kit teszel tiltólistára, engem legalábbis biztos nem)

Most már semennyire szerencsére.

Világéletükben a Kalasnyikovval / M16-ossal hőbölgő gyalogos szintjén voltak ezek a proxik.

a nagypolitikában marhára mindegy, hogy a nem is burkoltan antiszemita 444 mit magyaráz

A 444 az mi alapján antiszemita ? Ez nekem teljesen új.

Az antiszemitizmussal és a többi ilyen jelzővel az szokott lenni a baj, hogy mindenre ráhúzzátok, ami épp nem tetszik nektek, és ordítozzátok, pedig annak van konkrét definíciója, és tényállása. A 444 az melyik írásával vívta ki a nemtetszésedet ?

Világéletükben a Kalasnyikovval / M16-ossal hőbölgő gyalogos szintjén voltak ezek a proxik.
ez erős elbagatellizálás
A 444 az mi alapján antiszemita ? Ez nekem teljesen új.
nekem is az volt
Az antiszemitizmussal és a többi ilyen jelzővel az szokott lenni a baj, hogy mindenre ráhúzzátok, ami épp nem tetszik nektek, és ordítozzátok, pedig annak van konkrét definíciója, és tényállása. A 444 az melyik írásával vívta ki a nemtetszésedet ?
nézd vissza a fvszünet környéki híreiket és megfogalmazásaikat

nézd vissza a fvszünet környéki híreiket és megfogalmazásaikat

Ez nem a 444 sajátossága, hanem a RTL-é, és más ilyen hírportáloké, és híradóké is. És ezek nem önállóan, saját hatáskörben írkálnak azt, hanem amit a tulajdonos elvár.

Nyugat-Európában is divat lett a Free Palestine-ozás, még a komolynak hitt politikusok körében is.

• Tetszik
Reactions: SirHiggins
Ez nem a 444 sajátossága, hanem a RTL-é, és más ilyen hírportáloké, és híradóké is. És ezek nem önállóan, saját hatáskörben írkálnak azt, hanem amit a tulajdonos elvár.

Nyugat-Európában is divat lett a Free Palestine-ozás, még a komolynak hitt politikusok körében is.
Stimmt. Ettől még szar vele szembesülni, hogy Mo-n 'mindkét oldal' médiumai ugyanúgy hazudnak dolgokról.
Egy ideig hiheti azt az ember, hogy a 'mijeink' nem olyanok.
Csak amikor ott vagy valahol és te magad látsz valamit, aztán azt látod vissza a saját oldaladról is, hogy
az nem is úgy volt, az azért elég kiábrándító.
Egyik kutya, másik eb.

Mondjuk a Free Palestine pont az, amit kb. a nemzetközi jog elvárna, ha nem lenne az elfogultság a szegény Izrael iránt, Holokauszt-védelem nem véletlen bevetve folyton Csubakka-védelemként.

Mondjuk a Free Palestine pont az, amit kb. a nemzetközi jog elvárna, ha nem lenne az elfogultság a szegény Izrael iránt, Holokauszt-védelem nem véletlen bevetve folyton Csubakka-védelemként.
tölts el egy kis időt 'Palesztina' jelenleg is free részén, azután bölcselkedj.

Fordítsuk le magyarra: Irán változó intenzitással támogatta a Hezbollahot, limitált kontrollal. Hmmm. fejvakarás....mit is csinál(t) Izrael? Változó intenzitással támogatta azokat, akik a nagyobb fenyegetést jelentették rá (igen, a Hamaszt is a PLA-val szemben) és átvette az uralmat a politikai vezetésben. médiában ott, ahol tudta (pl. az USA esetében). United States of AIPAC.
Na, ezt elírtam: azokat, akik kisebb fenyegetést jelentettek rá. Iránt Irak ellenében, szíriai mérsékelt lefejezősöket a nem lefejezős szír állam ellen, Hamaszt a PLO ellenében. Oszd meg és uralkodj.
Iránban ilyen értelemben volt következetesség: nem a zsidókkal volt baja, hanem Izrael állam létrehozásával.

• Tetszik
Reactions: enzo and Kim Philby
Na, ezt elírtam: azokat, akik kisebb fenyegetést jelentettek rá. Iránt Irak ellenében, szíriai mérsékelt lefejezősöket a nem lefejezős szír állam ellen, Hamaszt a PLO ellenében. Oszd meg és uralkodj.
Iránban ilyen értelemben volt következetesség: nem a zsidókkal volt baja, hanem Izrael állam létrehozásával.
uhm. Tehát a zsidó önrendelkezés az rossz, a 'palesztin' az jó.
És akkor jöttök kettős mércével LoL

• Hűha
Reactions: Kim Philby
Ami több száz éve volt, az manapság mennyire releváns ?
Kérdezd azokat akik sírnak Trianon vagy a rabszolgaság miatt. Realitás szintjén semmi, mert a múltból tanulni kéne és nem felhánytorgatni, mert akkor mindenki utálhatna mindenkit itt az EU-ban is... csak az emberek szeretnek szentimentálisak lenni.

Én úgy tudom, hogy pl.: 1930-as években volt egy elég korrekt angol megoldás arra, hogy legyen elosztva Izrael és Palesztina, de azt a palesztinok nem akarták. 1948-ban megalakult Izrael és onnantól kezdve lényegében többször is megtámadták őket a környező országok. Azért miért nem nyivákol senki, hogy Jordánia is leharapott Free-Palestine-ből 1948-ban?

Iránnak az a baja, hogy muszlimok vezetik. A muszlimok meg akárhova mennek, a többi vallást elnyomják, követőiket másodrendű állampolgárként kezelik.

mindenkinek ajánlom: érthető, objektív
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Iránnak az a baja, hogy muszlimok vezetik. A muszlimok meg akárhova mennek, a többi vallást elnyomják, követőiket másodrendű állampolgárként kezelik
Ez így nem igaz. Iránban amíg az iszlám és/vagy. a fennálló rend ellen nem uszít, addig szabadon gyakorolhatja a vallását a megfelelő templomban, otthon, stb. Vannak helyi szokások, normák amiket be kell tartani. Ennyi. Akinek nem tetszik, ne menjen oda.

• Tetszik
Reactions: 2ndt
Na, egy ország amit agyoncsap a saját hülyeségük és a klimaváltozás, de azért a legtöbb energiát arra fordította hogy külföldön szítsa feszültséget.
Ha nem lesz ott eső, akkor az eddigi menekülthullámok a fasorba sincsnek.
Gyertyaboltot kell ott nyitni, mert ha kiesnek a vízierőművek is, még jobban kidől a már alapból törékeny villamoshálózat.

Ez így nem igaz. Iránban amíg az iszlám és/vagy. a fennálló rend ellen nem uszít, addig szabadon gyakorolhatja a vallását a megfelelő templomban, otthon, stb. Vannak helyi szokások, normák amiket be kell tartani. Ennyi. Akinek nem tetszik, ne menjen oda.
Lehet, hogy direktbe Iránra nem igaz, de a Közel-Keletre igen. Sokkal színesebb volt kulturálisan mielőtt megjött az iszlám.

• Hűha
Gyertyaboltot kell ott nyitni, mert ha kiesnek a vízierőművek is, még jobban kidől a már alapból törékeny villamoshálózat.

Lehet, hogy direktbe Iránra nem igaz, de a Közel-Keletre igen. Sokkal színesebb volt kulturálisan mielőtt megjött az iszlám.
Ahogyan Európa is a kereszténység előtt....

• Tetszik
Sőt az iráni parlamentben lényegesen nagyobb képviseletet kapnak a populációhoz képest mint mondjuk a muszlimok Izraelben.

• Tetszik