[HUN] Légvédelmi eszközök beszerzése

Akkor hát ez Maróth egyik nagy hiányossága, amit most pótlunk.
Hatalmas hianyossag az hogy mindig is tobb radar volt az igenye a hm-nek amit vettuk az a nasamhoz eleg de tovabbiakra szukseg van a hm 22ota azert parszor mar ment a penztarcas bacsihoz higy vennenk meg de rendszerint mondta hogy erre most nincs penz.

• Tetszik
Reactions: arcas and J.G.
Ez mi lehet? Mire nem elég a 3 fix radar + az izraeli radarok?
GHOSTEYE a tippem NASAMS-hez: a Sentinel azért nem a radarok csúcsa. Az új NASAMS-eket már a GhostEye radarokkal szállítják.

Amúgy is a választások után dől majd el hogy mi lesz véve és mi nem, szóval nem kell erre nagyon rápörögni egyelőre.

Csak nekünk nincsenek ilyen elavult rakétáink/ légvédelmi rendszerünk (a KUB-ok már a végüket járják, de azokhoz amúgyis meg van minden).
A Patriothoz is vannak Track-Via-Missile rendszerű rakéták. Szerintem ha előre megveszed a radar rendszert, azzal bekorlátozod hogy milyen rakétát tudsz venni hozzá. Más a helyzet, ha egyszerűen csak felderítési célokra kell a radar.

Nasams és gripen fegyverzet a másik tippem.
Ezekra konkrétan utalt Bobo az első megszólalásában, szóval az nem kérdés hogy ez is terítéken van. Már csak azért sem, mert ezeket nem is lehet mástól venni, SAFE-elni...

..Ez több területet érint. Érinti a légvédelmet, érinti a légvédelmi rakétákat, amelyek – mind a földi indítású rakétarendszerünkön, mind pedig a Gripeneinken használt rakéták – nagyon fontosak, és érinti a különböző csapásmérő eszközöket is, amelyekben az amerikai az egyik legjobb elérhető technika... mondá Bobo

Magyarán: AMRAAM + HIMARS + még valami (valszeg Gripenre bombák)

• Tetszik
Reactions: Venom85
A Patriothoz is vannak Track-Via-Missile rendszerű rakéták. Szerintem ha előre megveszed a radar rendszert, azzal bekorlátozod hogy milyen rakétát tudsz venni hozzá. Más a helyzet, ha egyszerűen csak felderítési célokra kell a radar.
? Ez hogy jött? Előre megvesszük a radart a Patriothoz?

• Tetszik
Reactions: Aladeen
? Ez hogy jött? Előre megvesszük a radart a Patriothoz?
Eredetileg Kávé hozzászólására reagáltam. Ezt írta a radar beszerzéses hírhez: "ha akarunk majd nasams fole legvedelmi kategoriat akkor kelleni fog." Erre írtam hogy szerintem nem célszerű külön megvenni a radart és a rakétát.

Inkább arra gondolok, hogy az eredetileg a Skyceptorhoz szánt izraeli ELTA radar helyett lesz ez (norvégok megtagadták az integrálását), de ezzel is lehet irányítani a Skyceptort.
Kizárt sztem, hogy Patriot vagy Skyceptor legyen nálunk mert arra nincs lé. Ha lesz nálunk nagy hatótávú légvédelmi rendszer akkor az csak hitelből lehet - lásd. SAFE.