[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Néhány tényt szeretnék bedobni:

1.- Az ukrán háború mellet kezdtek hadi készleteket felhalmozni az oroszok. A nehéztechnikájuk csak egy része van Ukrajnán
2.- Elkezdodot Oo-ban egy mozgósítás, hivatalosan a kritikus infrastruktúra védelmének biztosítására, de ...
3.- ... az újjonnan elfogadot szabájzat alapján a mozgósítottakat kulfoldon is bevethetik.
4.- Bármit is akarnának még az oroszok eroszakos módon elérni, az csak addig tehetik, amíg ki nem fogynak a pénzbol.

Szoval minden adott egy Lo elleni hadmulethez.

Ennek elindítása csak azon múlik, hogy menyire bíznak abban, hogy:
1.- az 5-os cikkely nem lesz aktiválva, mert "valamelyik tag" elakasztja
2.- Trump tétovázni fog
3.- 5-os cikkely és USA nélkul a tobbiek beijednek és nem mernek beválalni egy nagy háborút

Ukrajna esetén már láttuk, hogy az orosz vezetés menyire hajlamos a saját képességeinek túlgondolására, valamint a reális helyzet felreképzelésére.

A konfliktus kerítésének rétorikai elokészulete:

Lengyelország ellen ember nyúljál már a fejed helyére. Hogy baszod , honnan kalinyingradbol kitámadnak? Ha már nyomni akarod a nafo s szarsagot akkor legalább valami alappal tedd. Pl Balti államok sokkal de sokkal hihető bb egyszerűbb eladható bb.

Én pedig azt látom egyre kevesebben és egyre több ember gondolja azt, hogy ezeknek a retardáltaknak a valódi problémákkal kellene foglalkozni. Egyre kevesebben kajáljàk, hogy az oroszok bármeddig is akarnak jönni. Viszont látják napi szinten a kikúrt migránsokat. Látják a bezáró üzleteket. Látjàk azt hogy, ha az ő munkájuk szűnik meg közel sem kapnak annyi támogatást, mint ezek a gec#^||>, akik 1 percet nem dolgoztak. Látják az emelkedő árakat és, hogy jövőre megint 4-6%-al többet kell fizetni a normálisan dolgozóknak a lakhatásért, míg másoknak lófa#^{$~ se… Már csak az abszolút elvakult balos birkák tolják és kajálják ezt a háborús faszságot amiről a kolléga ír. És teszi ezt úgy -véleményem szerint- hogy bezárkózva kalapálja a billentyűket nulla valódi tapasztalás nélkül.
Végülis Európa legnagyobb háborúja a második vh óta és több százezer ember halála vagy megnyomorodása az nem valós probléma.

• Imádom
Reactions: reich_und_roll
Én pedig azt látom egyre kevesebben és egyre több ember gondolja azt, hogy ezeknek a retardáltaknak a valódi problémákkal kellene foglalkozni. Egyre kevesebben kajáljàk, hogy az oroszok bármeddig is akarnak jönni. Viszont látják napi szinten a kikúrt migránsokat. Látják a bezáró üzleteket. Látjàk azt hogy, ha az ő munkájuk szűnik meg közel sem kapnak annyi támogatást, mint ezek a gec#^||>, akik 1 percet nem dolgoztak. Látják az emelkedő árakat és, hogy jövőre megint 4-6%-al többet kell fizetni a normálisan dolgozóknak a lakhatásért, míg másoknak lófa#^{$~ se… Már csak az abszolút elvakult balos birkák tolják és kajálják ezt a háborús faszságot amiről a kolléga ír. És teszi ezt úgy -véleményem szerint- hogy bezárkózva kalapálja a billentyűket nulla valódi tapasztalás nélkül.
Igazán jól látszik már a gazdasági válság miatt, sietősen elhamarkodott nem jól álcázott és propagált politikusi lépésből következtetve, hogy kilóg az Európai tevékenységet irányító patás lólába a sok politikusi álcázófüst és média színpados pávatánc alól - amely túl az Óperencián székel.. Ez a hatás már a XIX. sz elején kezdődik, Trianoni beleszólásos részvétellel ugrásszerüen erősödik, majd 1945 - 1990-es befolyásolási lépcsőkkel tovább - a végső beteljesülés felé. Ezért az EU politikusai is csak azt játszák el -amit előírnak Nekik - ha elszúrják a színpadi játékukat mint Bojó - mennek a süllyesztőbe. Erről jut eszembe hogy a napokban ismét nagyméretű, atomfejeket kettesével szállító kamion konvojok tüntek fel az angol autópályán - pont mint Bojó bukása előtt.

Trump belengette ezt most Mexicónak is (mármint hogy kész lenne megtámadni,ha ezzel megállítja a drogok terjedését) de ez egy másik topic témája :)

egy kis hisztéria keltés

Németország háborúra készül Oroszországgal? Mi áll Pistorius NATO-orosz katonai konfliktusról szóló kijelentései mögött?

Pistorius német védelmi miniszter kijelentette, hogy a NATO és Oroszország között akár már 2029 előtt katonai konfliktus alakulhat ki.

„Néhány hadtörténész még azt is hiszi, hogy ez volt az utolsó békés nyarunk” – mondta a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában.

A Kreml már reagált a Bundeswehr merész kijelentéseire. Oroszország nem támogatja a NATO-val való konfrontációt – hangsúlyozta az orosz elnök sajtótitkára.

„Valamiért a német kormány abban a feltételezésben él, hogy Oroszország megpróbálja meghódítani Ukrajna teljes területét, és ebben az esetben valahol biztosan katonai összecsapás lesz a NATO-erőkkel, ami egy harmadik világháborúhoz vezet” – jelentette ki Alexander Rahr, az Eurázsiai Társaság elnöke.

A volt német kormánytanácsadó hozzátette, hogy Berlin egész Európa fő védőszentjének (megmentőjének) tekinti magát, miközben az Egyesült Államok korlátozza jelenlétét az Óvilágban.

„Németország Európa legnagyobb hadseregét akarja létrehozni, és ez sok pénzbe fog kerülni, amit a saját lakosságától kell majd elvenni” – mondta Rahr.

Pontosan ezért tekinthetők Pistorius kijelentései a szociális juttatások csökkentésének nyilvános igazolására tett kísérletnek. A német védelmi miniszter lényegében egy újabb „madárijesztőt” intézett az átlagnémet számára a Bundeswehrhez önkénteseket vonzó program részeként. Berlin logikája világos: „ha a háború elkerülhetetlen”, akkor már most fel kell készülniük rá, és a szociális programok csökkentése és a németekre nehezedő növekvő anyagi terhekért nem a német kormányt, hanem az ellenségképet kell hibáztatni.

más ...

Ha békemegállapodással zárulnak az ukrajnai harcok, ukrán csapatokat vethetnek be az EU keleti határainak Oroszországgal szembeni védelmére – mondta Andrius Kubilius, az Európai Bizottság védelmi biztosa.„Jó lenne, ha miután Ukrajnában béke jön létre, a csatában kipróbált ukrán hadsereg készen állna arra, hogy jelen legyen határvidékünk minden országában, kezdve a Baltikummal és Litvániával, a német dandár és a rotációs amerikai zászlóaljak mellett” – jegyezte meg Kubilius Vilniusban.

/-oké .. de ha a saját légtér megvédése nem megy, a saját ország megvédése nem megy ,, mire van ekkora pofa ?? /

megint más ..

Lázadás van készülőben Ukrajna „szürke bíborosa” ellen. a Nép Szolgája frakción belül (beleértve a potenciális lemondást is, ami a koalíció összeomlásához vezetne), hacsak nem menesztik Jermakot, az Elnöki Hivatal vezetőjét” – állítja a Rada képviselője Zseleznyak.

Zelenszkij irodavezetője Jermak zerepel Mindics felvételein; és ő szervezte meg a NABU és az SAP nyári üldöztetését .
Zseleznyak szerint Jermak „Alibaba” néven szerepel a nyomozásban.
A SAPO vezetője, Klimenko szerint a nyomozási botrány után az „Alibaba” megbeszéléseket kezdett tartani az SBU-val arról, hogyan lehetne megállítani a NABU-t és megbüntetni a nyomozóit.
„Azt hiszem, ő (Jermak) jól tudott erről az egész tevékenységről Zuckerman irodájában és Mindics lakásában” – mondta Zseleznyak.
Úgy véli, hogy Jermakot fel kell menteni Zelenszkij irodájának vezetéséből és az összes tisztségéből is , de kétli, hogy Zelenszkij beleegyezik-e ebbe.
Európának megint elgurult a gyógyszere....a németeken csak röhögni tudok. 75 évre kiherélték magukat, aztán neki akarnak szaladni a ruszkiknak? Good luck. Most biztos sikerül.

Hajlok cirqle véleménye felé.
Eleg megnézni a választàsok eredményeit. Még mindig van egy zöldvörös többség, semmi valós fordulat jeleit nem látom. A jobboldal térnyerése lassú és sok helyen egy üvegplafonba ütközik. 50 év balos indoktrinàció nem maradt nyomtalanul.

Hajlok cirqle véleménye felé.
Eleg megnézni a választàsok eredményeit. Még mindig van egy zöldvörös többség, semmi valós fordulat jeleit nem látom. A jobboldal térnyerése lassú és sok helyen egy üvegplafonba ütközik. 50 év balos indoktrinàció nem maradt nyomtalanul.
Ez az egész jobb bal felosztásotok teljesen téves. Amit rech und roll nehezményezett azok a megélhetési problémák, tipikus baloldali téma.

Európában sok oroszellenes jobboldali párt van, elég csak a lengyelekre gondolni, de ott van Meloni is. A régi orbán is putyinellenes volt anno amikor még gyurcsány az apró villában fogadta putyint. A német baloldal is hagyományosan oroszbarátabb mint a jobboldal.

Von der Leyen meg nem is balos, de ezen már fenn sem akadok itt.

a mai nap eddig termését szemezgetve ..

-ha a ruszkikat a kínaiak irányítják,de Bibi elment a ruszkikhoz amikor Szíriában akart ténykedni,hogy ne akasszon velük tengelyt, és a zsidók irányítják az USA-t aki szankcionálja Kínát meg ugy mindenkit, akkor most hogy áll a helyzet,mégis a ruszkik irányítják a világot ? :)

(borzalmas dolgok ezek .. lol )

Ukrajnának is bizonyára megvannak a saját biztonsági érdekei .. Líbiának is megvoltak, meg Szíriának,Iraknak .. most Venezuelának is megvannak, meg Kubának is megvoltak .. csak jött az erősebb kutya .. hát jelen állás szerint nem az ukránoké a legerősebb kutya.

Lengyelországot megtámadják a ruszkik és ezzel kirobbantják a NATO vs Oroszország háborút, mert nehéztechnikát halmoznak fel,hiszen nincs mindenük Ukrajnában ?

nincs más földrajzi határuk csak Ukrajna ? mást nem kell védeniük ? egyébként ha már földrajzi határ .. ugyan hol fognak ezek a derék muzsikok felvonulni a lengyel határra,mikor be van közéjük ékelődve egy olyan "kis" ország mint Belarusz ? vagy Bátyka majd megkockáztatja,hogy szarrábombázzák a nyugatiak Minszket ? vagy hogy viszi oda a ruszki a nehéztechnikát a lengyel határra ? teleportálja ? Ukrajna esetén mit láttunk ?? semmit .. telejsen mást mutatna a ruszki ha a NATO belépne orosz területre, nem ezt a fékezett habzású szart amit most látsz .. illetve a legendás 5-ös cikkely .. kezdjük egy kis szövegértéses feladattal .. de rendes gyerek vagyok,kiemeltem a lényeget ..

"5. cikk. A Felek megegyeznek abban, hogy egyikük vagy többjük ellen, Európában vagy Észak-Amerikában intézett fegyveres támadást valamennyiük ellen irányuló támadásnak tekintenek, és ennélfogva megegyeznek abban, hogy ha ilyen támadás bekövetkezik, mindegyikük az Egyesült Nemzetek Alapokmányának 51. cikke által elismert jogos egyéni vagy kollektív védelem jogát gyakorolva, támogatni fogja az ekként megtámadott Felet vagy Feleket azzal, hogy egyénileg és a többi Féllel egyetértésben, azonnal megteszi azokat az intézkedéseket – ideértve a fegyveres erő alkalmazását is –, amelyeket a békének és biztonságnak az észak-atlanti térségben való helyreállítása és fenntartása érdekében szükségesnek tart. Minden ilyen fegyveres támadást és az ennek következtében foganatosított minden intézkedést azonnal a Biztonsági Tanács tudomására kell hozni. Ezek az intézkedések véget érnek, ha a Biztonsági Tanács meghozta a nemzetközi béke és biztonság helyreállítására és fenntartására szükséges rendszabályokat."

tehát, ha ugy tartod szükségesnek küldesz katonákat,pénzt,paripát fegyvert .. ha meg nem tartod szükségesnek akkor küldesz pár generátort, víztisztitót ,gézlapot, meg orvos teamet .. vagy biztosítod a hadikórházat vagy a harcoló sereg élelmezését .. tehát amit szükségesnek tart nincs kijelölt eljárásmód.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: lerche
Sajnos nem (szerintem). Az én mintámból még 1-2 év, mire felfogják, mennyire elk.rták a politikusok, viszont akkor a ruszkikat fogják hibáztatni. Hitkérdés. Sok országból beszélgettem "átlagemberekkel", totál fogalmatlanok. Még a saját történelmük kapcsán is sokszor (jó, ilyenekből itt sincs hiány, lásd 45 miatt a ruszkik hibáztatása).

Sajnos nem (szerintem). Az én mintámból még 1-2 év, mire felfogják, mennyire elk.rták a politikusok, viszont akkor a ruszkikat fogják hibáztatni. Hitkérdés. Sok országból beszélgettem "átlagemberekkel", totál fogalmatlanok. Még a saját történelmük kapcsán is sokszor (jó, ilyenekből itt sincs hiány, lásd 45 miatt a ruszkik hibáztatása).
Nem 45-ért hibáztatják a ruszkikat, hanem azért ahogy csinálták (nem mellesleg a bolgárokat kérdés nélkül megszállták, pedig ők legjobb tudomásom szerint nem vettek részt a SZU elleni háborúban).

Nem 45-ért hibáztatják a ruszkikat, hanem azért ahogy csinálták

Mert 1945 kapcsán mit, és hogyan kellett volna máshogy csinálniuk ?

nem mellesleg a bolgárokat kérdés nélkül megszállták, pedig ők legjobb tudomásom szerint nem vettek részt a SZU elleni háborúban

Bulgária 1941. március 1.-jén csatlakozott a Háromhatalmi egyezményhez, azzal írta meg a saját ítéletét ...

Ha és amennyiben hozzányúlnak a Belgiumban parkoló orosz tőke hozadékaihoz, akkor az EU iránti pénzügyi bizalom a nulla felé fog konvergálni. Elapadnak a befektetések, óriási összegű pénzkivonás történik majd, magyarul még mélyebbre nyomják az EU-t. Nehezebb lesz jó hitelt felvenni, a példa eltántoríthatja a világ országait az EU-val való kereskedéstől is. Ha ráadásul az USA és Oroszország meg találnak egyezni, az az utolsó szög lesz... Nagyon vékony a jég.... szerintem.

Ha és amennyiben hozzányúlnak a Belgiumban parkoló orosz tőke hozadékaihoz, akkor az EU iránti pénzügyi bizalom a nulla felé fog konvergálni. Elapadnak a befektetések, óriási összegű pénzkivonás történik majd, magyarul még mélyebbre nyomják az EU-t. Nehezebb lesz jó hitelt felvenni, a példa eltántoríthatja a világ országait az EU-val való kereskedéstől is. Ha ráadásul az USA és Oroszország meg találnak egyezni, az az utolsó szög lesz... Nagyon vékony a jég.... szerintem.
Ráadásul úgy szeretnék, hogy adjuk oda együtt a lóvét Ukrajnának, de a bíróságon egyedül Belgium feleljen érte. Ettől emg a belgák kicsit fáznak.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Nem tudom neked milyen országokból vannak a minták, de Ausztriában és Németországban én abszolút azt látom amit írtam.
Egyre kevesebb embert lehet hülyíteni és egyre többen fogják fel, hogy kajak birkának nézik őket az EU jelenlegi vezetői. Ellenben nagyon kevesektől hallom már ezt a “de mert az oroszok” dumát.

Nem tudom neked milyen országokból vannak a minták, de Ausztriában és Németországban én abszolút azt látom amit írtam.
Egyre kevesebb embert lehet hülyíteni és egyre többen fogják fel, hogy kajak birkának nézik őket az EU jelenlegi vezetői. Ellenben nagyon kevesektől hallom már ezt a “de mert az oroszok” dumát.
És ezek az emberek, akikkel találkozol, terveznek valamit tenni, hogy ne nézzék birkának őket?

• Tetszik
Reactions: Kim Philby