Hadgyakorlatok magyar részvétellel (Magyarországon és külföldön)

Nem sok minden lett nyilvános a vizsgálatból, de ez

Magyar Honvédség szakemberei többféleképpen vizsgálták az ugyanabból a készletből származó gránátokat, mint amit az önkéntes Adaptív Védelem gyakorlat során használtak a résztvevők. A széria vizsgálat során megállapították, hogy műszaki probléma nem állt fent.
Mondjuk ezt ènnnem teljesen èrtem.

Abból, hogy megvizsgálják a többi gránátot, azt gondolnám max a szèriahibát lehet kizàrni.
Azt hogy adott gránátnak volt baja, azt szerintem nem.

Nem voltam ott de dobaattam annó gránátot eleget... Vagy utánanyúlt és felvette vagy nem tudom. De akkor meg az aki dobatta mit csinált ?
Hát mivel nem tudjuk mi törtènt, ezèrt csúnya lessz amit írok.

De a dobató is nő volt.

Elnèzèst de az esetek 95 százalèkábannaz ilyen ès éhez hasonló feladatok nem igazán mennek a nőknek.

Minden közleményben az van hogy "sikeresen" "eredményesen" "kitunore vizsgázott" meg hasonló szuperlatívuszok, van olyan hogy nem sikerül valami? Mert még a szocializmusban is volt olyan, hogy ha nem voltak túl eredményesek az értékelést levitték "megfelelt"-re. Vagy miként kellene olvasni a sorok között? Mert biztos van olyan hogy valami nem sikerül.

• Tetszik
Reactions: fishbed and borisz
Hát mivel nem tudjuk mi törtènt, ezèrt csúnya lessz amit írok.

De a dobató is nő volt.

Elnèzèst de az esetek 95 százalèkábannaz ilyen ès éhez hasonló feladatok nem igazán mennek a nőknek.
Mi a fene :eek: Semmi bajom a nőkkel de általában nem rendelkeznek a megfelelő tömeggel ehhez nekem még azt mondták hogy el kell tudnod rántani ha bénázik. De lehet én szeretem le régen.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Mi a fene :eek: Semmi bajom a nőkkel de általában nem rendelkeznek a megfelelő tömeggel ehhez nekem még azt mondták hogy el kell tudnod rántani ha bénázik. De lehet én szeretem le régen.
Nőből is volt nálam masszívabb a seregben. :rolleyes:
De az a ritkább.

Szerintem a fegyverekhez való viszonyuk legtöbbször nem olyan mint a fèrfiaknak.

Emiatt necces dobatónak. Nálunk ilyen nem is volt.

Nőből is volt nálam masszívabb a seregben. :rolleyes:
De az a ritkább.

Szerintem a fegyverekhez való viszonyuk legtöbbször nem olyan mint a fèrfiaknak.

Emiatt necces dobatónak. Nálunk ilyen nem is volt.
Igen ezért mondtam hogy általában :)
De annó azt tanították hogy masszív fizikai fölényben kell lenni a kéne lenni a képzést végzővel szemben.
Bár mindenkivel szemben ez megoldhatatlan

• Tetszik
Reactions: fishbed and Ocses
A Breakthrough 2025 nemzetközi harcászati gyakorlaton magyar és szlovák harcjárművektől volt hangos a Nullponti lő- és gyakorlótér, november 17-én.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Különleges lőgyakorlaton vettek részt az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság Ellenerő Századának katonái AK 63M és PKM MOD fegyverekkel.

Nem csak azért volt különleges, mert előremozgással, tűzpárban haladtak, hanem a Védelmi Innovációs Kutató Intézettel közösen dolgozták ki a drónok elleni lőgyakorlatokat.

A feladat az volt, hogy a drón által húzott 20 centiméter átmérőjű gömbcélt mozgás közben semmisítse meg a lövő.

A lőgyakorlat fejlesztésének a célja, hogy a jövőbeni esetleges drón támadások elhárítására nyújtson minőségi felkészítést a katonáknak.

692d79196d9b8035757824.jpg

• Tetszik
Reactions: fishbed and BJani
A vegyivédelemmel kapcsolatban először leggyakrabban védőruhába öltözött katonákra, laborokra és az ABV (atom-biológiai-vegyi) védelmi feladatokra gondolnak az emberek.

A Bíbor Felhő 2025 gyakorlat azonban nem a gyakorlati ismeretekre, hanem az elméletre épít, hiszen az MH Sodró László 102. Vegyiharc Ezred szakemberei virtuális térben gyakorolják a szcenárió keretében felmerülő feladatok érkeztetését, értelmezését és megtervezését.

Rajparancsnoki szerepkörben gyakorolták a támadás, a védelem, a nyugvás és a lesállás végrehajtását az Egységes Gyalogostiszti Felkészítés résztvevői november utolsó hetében. A foglalkozást az időjárás viszontagságai, valamint a MILES szimulációs harcászati rendszer tette életszerűvé.