[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Moszkvában valóban nincsenek...
Nem csak ott nincsenek.
Hogy egy klasszikus dudit idézzek, olvass vissza. Amikor a “nincsbenzin” hápogás a tetőfokára hágott a FOSban, utánamentem az említett eseteknek.
Jellemzően annyi történt, hogy bizonyos helyeken, bizonyos kúthálózatok 1-2 napig esetleg korlátozásokat vezettek be bizonyos üa. típusokra.
De azt is leírtam, hogy azonos lokációban másik kúthálózatnál meg nem volt semmi hasonló.

Empirikusan pedig a kinti rokonságnál meg ismerősöknél szoktam érdeklődni (Moszkva és Orenburg oblasztok) - ők se jeleztek problémákat.

Persze azt hiszel el, amit akarsz.

Nem csak ott nincsenek.
Hogy egy klasszikus dudit idézzek, olvass vissza. Amikor a “nincsbenzin” hápogás a tetőfokára hágott a FOSban, utánamentem az említett eseteknek.
Jellemzően annyi történt, hogy bizonyos helyeken, bizonyos kúthálózatok 1-2 napig esetleg korlátozásokat vezettek be bizonyos üa. típusokra.
De azt is leírtam, hogy azonos lokációban másik kúthálózatnál meg nem volt semmi hasonló.

Empirikusan pedig a kinti rokonságnál meg ismerősöknél szoktam érdeklődni (Moszkva és Orenburg oblasztok) - ők se jeleztek problémákat.

Persze azt hiszel el, amit akarsz.
Te is azt hiszel el amit akarsz...

Az ott élő rokonaim azt mondták...
Szerintem...

Nálad ez a kettő azonos kategória? Gratulálok!
Az ott élő rokonok szubjektív megítélése, már ne is haragudj, de nah...
Itthon is tudok olyan embert mondani aki nyomorban él, de jobban retteg Brüsszeltől és a migránshordáktól, mint attól, hogy nem lesz miből fűtenie, ha kemény telünk lesz, holott azt sem tudja mi az a Brüsszel migránst meg életében nem látott még az M1 híradón kívül.

• Vicces
Reactions: sidewinder12

"...Észtország védelmi minisztere a német Bildnek adott interjújában hangsúlyozta, Európa népessége négyszer akkora, mint Oroszországé, az orosz gazdaság teljesítménye pedig alacsonyabb, mint például Olaszországé, „nem is beszélve a németről”.

Pevkur szerint ha az európai országok összefognának és egyesítenék katonai erőiket és pénzügyi forrásaikat, erősebbek lennének Oroszországnál..."

Kemény üzenet, mert ha így lenne, akkor bizony úgy lenne. Bizony.

"...Észtország védelmi minisztere a német Bildnek adott interjújában hangsúlyozta, Európa népessége négyszer akkora, mint Oroszországé, az orosz gazdaság teljesítménye pedig alacsonyabb, mint például Olaszországé, „nem is beszélve a németről”.

Pevkur szerint ha az európai országok összefognának és egyesítenék katonai erőiket és pénzügyi forrásaikat, erősebbek lennének Oroszországnál..."

kifelejtette az egyenletből, hogy a nyugati országok állampolgárai az első pár halott hazaszállítása után nagy valószínűséggel picsán rúgnák a "vezetőséget". már ha egyáltalán találnának annyi katonának jelentkezőt, akit az oroszok ellen lehet hajtani. nincs már "honvédő" hangulat, sehol se.

Ezt már megjegyezte a főnök is, csak elfelejtette továbbfűzni a gondolatot a logika mentén. Miután ennyivel erősebb Európa, mégis minek kéne egyezkednie?

• Vicces
Reactions: sidewinder12
Az ott élő rokonok szubjektív megítélése, már ne is haragudj, de nah...
Itthon is tudok olyan embert mondani aki nyomorban él, de jobban retteg Brüsszeltől és a migránshordáktól, mint attól, hogy nem lesz miből fűtenie, ha kemény telünk lesz, holott azt sem tudja mi az a Brüsszel migránst meg életében nem látott még az M1 híradón kívül.
Az, hogy kap-e benzint vagy sem, azért nem ugyanaz a kategória mint hogy mennyire nyalja be az akármilyen propagandát.
De tényleg, higgy amit akarsz.

• Tetszik
Reactions: fishbed

Pont annyira kemény és pontosan azon színvonalú az üzenet, mint amikor a mindenféle celeb csajok lenge insta posztjai alatt a félmajmok nyomatják, hogy hogyan (természetesen nagyon-nagyon, ahogy never before - persze ez az ő oldalukról teljesen valid kijelentés...) d.gnák meg a kérdéses posztolót.

Korunk kötelező kommunikációs bonbonjait a védelmi minszteri pozícióba rakott menedzserek és kommunikációs szakemberek szállítják, míg korábban, a Covid idején az egészségügyi miniszeterké volt a folyamatos stand up.
Szerepelni kell a médiában és így zajlik egyfajta áltevékenység.
Olyan, mintha dolgoznának ők is.

A mostani klisé az úgynevezett harcias lózung odamondogatása, lényegében zéró felelősségvállalás mellett megfoghatatlan üres beszéd, semmi más.
"Ha összefognánk, erősebbek lennénk" - én megmondtam, kimondtam, nem rajtam múlott...
Értjük jól, ha "összefognánk" (jelentsen ez akármit is) akkor "erősebbek" lennénk. Miben? Mi az, hogy összefogni? Ez az összefogás az egyik legüresebb bullshit. Erősebbek lennénk? Ez mit jelent? Európa összefog és akkor mi lesz utána? Megtámadja Oroszországot és automatikusan győz? Vagy előbb megvárja, hogy megtámadja Oroszország és akkor majd összefog és akkor majd győz?

Igazából teljesen mindegy. Médiajelenlét van, addig meg a lényeg az, hogy harcoljon az ukrán, mi meg majd rázzuk az öklünket és bizonygatjuk, hogy amúgy akár erősek is lehetnénk, ha...

SZERINTEM...... Tele van a hócipő egyrészt orosz propival, másrészt NER-rel.....
SZERINTEM, ha Nyugat-Európában
1. Nem lennének illegális muszlimsejtek, menekültnek álcázva;
2. Nem lennének hatalmon a sötétzöldek és a liberálfasiszták + LMBTQ;
akkor igaz lehetne az, amit egyes fórumtársak hangoztatnak.
AKKOR igaz lenne a NER-ezés is.
Valójában a NER-nek nevezett, nemzeti tőkésosztály a szálka a baloldal szemében, tehát NEM a NER, hanem az ellenzői az igazi kommunisták!
Mi köze ennek ehhez a topikhoz?
1. Mert ez megy itt már régen.
2. Mert Oroszország sem az, amit a liberálfasiszták el akarnak adni. lásd: jogos biztonsági igények.
Nyugat-Európa pedig ienis hasznot akar húzni Oroszországból és ha ezt kölcsönössé akarják tenni, akkor hú, deazoroszimperializmus!
Nyugat-Európa ugyanilyen megalázóan viselkedik Közép-Európával, míg még megteheti. Lenéznek, kioktatnak, parancsolnának. Aki ennek ellene van, az autoriter, nem demokrata. Ebből elég! Itt is és a való életben is!

A demilitarizált nem tűnik jó ötletnek, itt mire gondoltál pontosan?
Megvallom őszintén, hogy a közép -kelet Európa biztonsága igen nehéz feladat, annyi évszázad háborúi után itt kelet-közép Európában megoldani a hosszútávú békés együttélést - inkább a gordiuszi csomó megoldása lenne a könnyebb feladat.

Irtam ide egy csomó variánst elképzelést - de kitöröltem, mert nem találok erre jó, elfogadható biztos megoldást.

Talán az Egyesült EuroÁzsiai Únió lett volna erre megoldás, hogy ezen területen csak a résztvevő országok katonai erői állomásozzanak - az idegen beavatkozásoknak elejét lehetne venni . Egymás között sem háborúznának akkor az országok, mert akkor az olyan volna mintha saját maga ellen harcolna - a teljes terület felett a kontrollt , a külső támadások elleni védelmet a közös hadsereg biztosítja.

Nem saját kútfőmből van ez az ötlet , mások is pedzették már. Egy ilyen hatalmas terület ásványi anyaggal feldolgozó iparral a fejlődéshez szükséges, miden feltételt biztosítana akár évszázadokra is.
Eredményeképp mind az USA mind Kina csak a "futottak még" kategóriába süllyedne a nagy versengésben. Már évtizedek óta tudjuk az igaz mondást : " Csak egy maradhat"..

Mint látjuk ez a gondolat 2000 körül kezdett előbújni, azonban a konkurensek ezt észre véve - azonnal csírájában fojtották el - mint magukra veszélyes eszmét.

Megvallom őszintén, hogy a közép -kelet Európa biztonsága igen nehéz feladat, annyi évszázad háborúi után itt kelet-közép Európában megoldani a hosszútávú békés együttélést - inkább a gordiuszi csomó megoldása lenne a könnyebb feladat.

Irtam ide egy csomó variánst elképzelést - de kitöröltem, mert nem találok erre jó, elfogadható biztos megoldást.

Talán az Egyesült EuroÁzsiai Únió lett volna erre megoldás, hogy ezen területen csak a résztvevő országok katonai erői állomásozzanak - az idegen beavatkozásoknak elejét lehetne venni . Egymás között sem háborúznának akkor az országok, mert akkor az olyan volna mintha saját maga ellen harcolna - a teljes terület felett a kontrollt , a külső támadások elleni védelmet a közös hadsereg biztosítja.

Nem saját kútfőmből van ez az ötlet , mások is pedzették már. Egy ilyen hatalmas terület ásványi anyaggal feldolgozó iparral a fejlődéshez szükséges, miden feltételt biztosítana akár évszázadokra is.
Eredményeképp mind az USA mind Kina csak a "futottak még" kategóriába süllyedne a nagy versengésben. Már évtizedek óta tudjuk az igaz mondást : " Csak egy maradhat"..

Mint látjuk ez a gondolat 2000 körül kezdett előbújni, azonban a konkurensek ezt észre véve - azonnal csírájában fojtották el - mint magukra veszélyes eszmét.
Nem lehet egyenlő partnerség egy olyan állammal aminek 5000 atomtöltete van. Ezért nem egyenlő az USA EU viszony sem. Miért jobb mégis ez? Nyugaton nem leválthatatlan féldiktatorikus eszközökkel uralkodik az 5000 atomtöltetes ország vezetője.

SZERINTEM...... Tele van a hócipő egyrészt orosz propival, másrészt NER-rel.....
Valójában a NER-nek nevezett, nemzeti tőkésosztály a szálka a baloldal szemében, tehát NEM a NER, hanem az ellenzői az igazi kommunisták!
2. Mert Oroszország sem az, amit a liberálfasiszták el akarnak adni. lásd: jogos biztonsági igények.
Nyugat-Európa pedig ienis hasznot akar húzni Oroszországból és ha ezt kölcsönössé akarják tenni, akkor hú, deazoroszimperializmus!
Nyugat-Európa ugyanilyen megalázóan viselkedik Közép-Európával, míg még megteheti. Lenéznek, kioktatnak, parancsolnának. Aki ennek ellene van, az autoriter, nem demokrata. Ebből elég! Itt is és a való életben is!
Semmi köze a NERnek az akármi máshoz.
Mindig ez a más-tehet-róla attitűd...

Ezt az Eurázsiai Uniót nem tudom, hogyan gondolod, hogy ezelőtt vagy most létre lehetett vagy lehetne hozni, mivel a társadalmi változások egyáltalán nem érettek be egy ilyen drasztikus képződményhez. De álomnak jó és ennek hatására is jöhetnek létre országok.

Oroszország nem egy autoriter antidemokratikus állam? Mesélj még. Azt remélem tudod, hogyha mi orosz szövetseges lennénk és a főnökünk így csinálná azt amit, már rég megölette volna Putyin...

• Tetszik
Reactions: SirHiggins
Liberálfasiszta lol. Ez olyan, mint amikor redditen dobálóznak a jobb sorsra érdemesek ezekkel a csúnya szavakkal.

• Tetszik
Reactions: SirHiggins