Vagy a z energia szektorra (Black Out) és az állampolgárok zsebére gyakorolt hatása alapján : SötétZöld energiaSzerintem a "zöld" megnevezés sértően hangzik a színeknek is vannak jogaik...legyen ezentúl vegánenergia...
Vagy a z energia szektorra (Black Out) és az állampolgárok zsebére gyakorolt hatása alapján : SötétZöld energiaSzerintem a "zöld" megnevezés sértően hangzik a színeknek is vannak jogaik...legyen ezentúl vegánenergia...
Ez a sok pénz szerintem amúgy a norvég áram termelőkhöz kerül, mivel ők akkor adják el a saját energiájukat, amikor Németországban hiány van. De persze az állampolgárokat ez nem vigasztalja.Korábban már felvetettem, hogy a németeket ki kéne zárni az európai villamos energia rendszerből, mivel rátehénkednek annak stabil részeire, és a kiegyensúlyozás költségeit más országokra terhelik.
Nos, a norvégok lépnek:
"Németország ragaszkodása az egységes villamosenergia-árazáshoz egész Norvégia számára megnöveli a megélhetési költségeket – mondta el Terje Aasland norvég energiaügyi miniszter az Euractivnak.
Míg a németek többsége fixáras szerződésekkel rendelkezik, a norvég háztartások 90 százaléka valós idejű árazással működik.
Ennek köszönhetően
csúcsidőszakban egy zuhanyzás akár 4 euróba, tehát 1500 forintba is kerülhet egy norvég lakosnak.
...
A norvég energiaügyi miniszter szerint nemcsak ők, hanem a svédek és a finnek is kezdenek belefáradni abba, hogy a kontinentális Európa északi segítségre szorul, akárhányszor a szél elül vagy nem süt a nap.
..."
![]()
Megelégelték a német rendszert, elvághatják az európai ellátást segítő vezetékeket
Norvégia azt fontolgathatja, hogy leválik az európai villamosenergia-hálózatról, mivel a Németországgal való összekapcsoltságuk miatt helyben is megnövekednek az energiaárak. Az ország jelenleg jobban be van kötve a kontinens energiahálózatába, mint egyes EU-s országok, de ennek az az ára, hogy...www.portfolio.hu
európai szinten nagyon fontos lenne elgondolkodni a függőséggel kapcsolatos problémáinkrólJön az amerikai nukleáris fűtőanyag, elindulhatnak a kis moduláris reaktorok, és megnyílhat az út az LNG-import előtt. A csomag átrajzolhatja a térség energiapiacát, és véget vethet az orosz technológiai egyeduralomnak. Arról, hogy mindez mit jelenthet Paksnak, az ellátásbiztonságnak és a jövő energiatermelésének, Aszódi Attila atomenergetikai szakértővel beszélgettünk az Economx podcastjében.
Egy pár tucat W80-0 vagy W80-1Akad néhány szép prototípus és demonstrációs erőmű, de jelen pillanatban nincs olyan gyártó, ami piacképes, megtérülő és teljesen biztonságos megoldást kínálna...
valami "cirkáló erőműben" teljesen "piacképes, megtérülő és biztonságos megoldás" lenne sok problémánkra...
oroszhirek.hu
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..