Oké, de akkor se az M1 tálalásában tegyük már be ide a hírt!Én sem gondolom, hogy az M1-et hiteles forrásként lehetne megnevezni, de ebben most kivételesen van igazság.
![]()
German youth in the streets against military conscription
The military conscription law provides for a voluntary first phase, but if 20,000 recruits do not turn up, the Bundestag is considering a lotterywww.eunews.it
Bocsi, csak ez jött szembe a neten szörfözés közben éjfél körül és mivel magyar tudósítás volt illetve pontos helyszíneket és dátumokat is közölt az eseményekkel kapcsolatban ezért gondoltam megfelelő lesz. Az hogy egyébként német fiatalok háború ellenes megnyílvánulása alátámasztja pártunk és kormányunk ideológiáját és szembemegy megválasztott vezetőik elvárásával az másodlagos (bár valószínűleg ezért készült a tudósítás). A lényeg, hogy a sorköteles életkorú átlag Günter sem akar megdögleni a kietlen orosz sztyeppén még ha fizetnének is neki...Oké, de akkor se az M1 tálalásában tegyük már be ide a hírt!
Erről szó sincsen! Ukrajna legelvakultabb támogatói sem küldtek csapatokat az oroszok ellen harcolni.Bocsi, csak ez jött szembe a neten szörfözés közben éjfél körül és mivel magyar tudósítás volt illetve pontos helyszíneket és dátumokat is közölt az eseményekkel kapcsolatban ezért gondoltam megfelelő lesz. Az hogy egyébként német fiatalok háború ellenes megnyílvánulása alátámasztja pártunk és kormányunk ideológiáját és szembemegy megválasztott vezetőik elvárásával az másodlagos (bár valószínűleg ezért készült a tudósítás). A lényeg, hogy a sorköteles életkorú átlag Günter sem akar megdögleni a kietlen orosz sztyeppén még ha fizetnének is neki...
Nincs egy tökös IRA tag sem arra?írek......................
Na de ez is minek köszönhető? Válasszuk le a német társadalomról a törököket, az arabokat meg az egyéb afrikai bevándorló fiatalokat akiknek Németország mint haza semmit nem jelent. Ezt még valahol értem is, totálisan más kultúra, értékrend, számukra az ország kb csak egy kifizetőhely. Szóval ha csak Güntert nézzük, akkor a német társadalom folyamatos bűnös nemzet sulykolása olyan sikeresen megtette a hatását, hogy az az ország ami két világháborút is kirobbantott és a (porosz) militarizmus "őshazájaként" emlegették, most annak lakosai a pacifizmus mintapéldányaivá váltak, és ezzel együtt az egészséges hazaszeretet is sikeresen kiirtották a fiatalok jelentős hányadából. Ez az eredménye annak, ha (ismételten) átesnek a németek a ló túloldalára. Mondjuk a modern Németország létrejötte óta csak szélsőségekben képesek gondolkodni, már ami a politikájukat illeti, legyen az negatív vagy pozitív előjelű.Erről szó sincsen! Ukrajna legelvakultabb támogatói sem küldtek csapatokat az oroszok ellen harcolni.
Az nagyobb probléma, hogy sok "Günter" talán akkor sem akarna harcolni ha az oroszok már az Oderánál lennének. (Ennek közel nulla az esélye, de ha készülne erről felmérés, ott sem lenne túl sok jelentkező a BW-be...)
Más országokban sem tolonganak azért hogy katonák lehessenek a fiatalok. Nálunk is hasonló a helyzet, pedig nincsenek "migráncsok" (elvileg).Na de ez is minek köszönhető? Válasszuk le a német társadalomról a törököket, az arabokat meg az egyéb afrikai bevándorló fiatalokat akiknek Németország mint haza semmit nem jelent. Ezt még valahol értem is, totálisan más kultúra, értékrend, számukra az ország kb csak egy kifizetőhely. Szóval ha csak Güntert nézzük, akkor a német társadalom folyamatos bűnös nemzet sulykolása olyan sikeresen megtette a hatását, hogy az az ország ami két világháborút is kirobbantott és a (porosz) militarizmus "őshazájaként" emlegették, most annak lakosai a pacifizmus mintapéldányaivá váltak, és ezzel együtt az egészséges hazaszeretet is sikeresen kiirtották a fiatalok jelentős hányadából. Ez az eredménye annak, ha (ismételten) átesnek a németek a ló túloldalára. Mondjuk a modern Németország létrejötte óta csak szélsőségekben képesek gondolkodni, már ami a politikájukat illeti, legyen az negatív vagy pozitív előjelű.

Szerintem korszakoktól függetlenül, soha senki nem szeretett kötelezően bevonulni a seregbe (nekem sem volt a vágyálmom netovábbja), de mint tudjuk jó néhány olyan dolog van az életben amit nem szeretünk és mégis meg kell tenni. .Más országokban sem tolonganak azért hogy katonák lehessenek a fiatalok. Nálunk is hasonló a helyzet, pedig nincsenek "migráncsok" (elvileg).
Háát a "kell" ami itt kérdőjeles: sokan nem látják értelmét, mert nem érzik magukat közvetlenül fenyegetve. Ukrajnai háború távoli dolog: a németek többsége drukkol nekik, támogatják, hogy kapjanak némi pénzt meg fegyver, de amúgy leszarják. Átlag német nem látja miért kellene háborúzniuk, erre még rájön a "csúnya katonásdi" mantra a '45 utáni világból.Szerintem korszakoktól függetlenül, soha senki nem szeretett kötelezően bevonulni a seregbe (nekem sem volt a vágyálmom netovábbja), de mint tudjuk jó néhány olyan dolog van az életben amit nem szeretünk és mégis meg kell tenni. .
Nem kellene összekeverni a "katonának lenni", mint foglalkozást, és a hazájáért fegyvert fogva szolgálni katonaként fogalmakat. A nagyon liberális országokban, mint Hollandia, a fiatalok 90%- a még akkor sem lenne hajlandó fegyvert fogni, ha a hazáját támadás érné.Más országokban sem tolonganak azért hogy katonák lehessenek a fiatalok. Nálunk is hasonló a helyzet, pedig nincsenek "migráncsok" (elvileg).
Ha erre mégis sor kerülne, kíváncsi vagyok milyen propit tolnának a zoroszok. Pl finoman emlékeztetnék Güntert hogy amíg te a lövészárkokban szopsz, addig feleség/hugica/lányodra Mohammed Ahmed-bin Mohammed vigyáz otthon.Erről szó sincsen! Ukrajna legelvakultabb támogatói sem küldtek csapatokat az oroszok ellen harcolni.
Az nagyobb probléma, hogy sok "Günter" talán akkor sem akarna harcolni ha az oroszok már az Oderánál lennének. (Ennek közel nulla az esélye, de ha készülne erről felmérés, ott sem lenne túl sok jelentkező a BW-be...)
Nem az osztrákok robbantottak ki a 2 VHt?Na de ez is minek köszönhető? Válasszuk le a német társadalomról a törököket, az arabokat meg az egyéb afrikai bevándorló fiatalokat akiknek Németország mint haza semmit nem jelent. Ezt még valahol értem is, totálisan más kultúra, értékrend, számukra az ország kb csak egy kifizetőhely. Szóval ha csak Güntert nézzük, akkor a német társadalom folyamatos bűnös nemzet sulykolása olyan sikeresen megtette a hatását, hogy az az ország ami két világháborút is kirobbantott és a (porosz) militarizmus "őshazájaként" emlegették, most annak lakosai a pacifizmus mintapéldányaivá váltak, és ezzel együtt az egészséges hazaszeretet is sikeresen kiirtották a fiatalok jelentős hányadából. Ez az eredménye annak, ha (ismételten) átesnek a németek a ló túloldalára. Mondjuk a modern Németország létrejötte óta csak szélsőségekben képesek gondolkodni, már ami a politikájukat illeti, legyen az negatív vagy pozitív előjelű.

De, ha jól emlékszem, egy I. vh-s veterán tizedes festő és építész, valamint társadalomtudós (mai felfogás szerint)... meg a hozzá csatlakozó 1-2 (háború utáni adat) német és osztrák nácikok...Nem az osztrákok robbantottak ki a 2 VHt?![]()

Erről szó sincsen! Ukrajna legelvakultabb támogatói sem küldtek csapatokat az oroszok ellen harcolni.
Ha ezen a vonalon akarunk elmenni akkor Németországba bevándorló ausztriai migráns voltNem az osztrákok robbantottak ki a 2 VHt?![]()

Nincs egy tökös IRA tag sem arra?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..