[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

Jean-Yves Dormagen, a Cluster17 közvélemény-kutató ügynökség alapítója elmondta:

Európa nemcsak növekvő kockázatokkal néz szembe, hanem a történelmi, geopolitikai és politikai környezete is átalakul. A felmérés összképe egy olyan Európát tükröz, amely szorong, rendkívül tudatában van a sebezhetőségének és küzd, hogy pozitívan tudjon előre tekinteni

• Vicces
Reactions: megazez and Giskard
  • Tetszik
Reactions: plushun
Oké, de akkor se az M1 tálalásában tegyük már be ide a hírt!
Bocsi, csak ez jött szembe a neten szörfözés közben éjfél körül és mivel magyar tudósítás volt illetve pontos helyszíneket és dátumokat is közölt az eseményekkel kapcsolatban ezért gondoltam megfelelő lesz. Az hogy egyébként német fiatalok háború ellenes megnyílvánulása alátámasztja pártunk és kormányunk ideológiáját és szembemegy megválasztott vezetőik elvárásával az másodlagos (bár valószínűleg ezért készült a tudósítás). A lényeg, hogy a sorköteles életkorú átlag Günter sem akar megdögleni a kietlen orosz sztyeppén még ha fizetnének is neki...

Bocsi, csak ez jött szembe a neten szörfözés közben éjfél körül és mivel magyar tudósítás volt illetve pontos helyszíneket és dátumokat is közölt az eseményekkel kapcsolatban ezért gondoltam megfelelő lesz. Az hogy egyébként német fiatalok háború ellenes megnyílvánulása alátámasztja pártunk és kormányunk ideológiáját és szembemegy megválasztott vezetőik elvárásával az másodlagos (bár valószínűleg ezért készült a tudósítás). A lényeg, hogy a sorköteles életkorú átlag Günter sem akar megdögleni a kietlen orosz sztyeppén még ha fizetnének is neki...
Erről szó sincsen! Ukrajna legelvakultabb támogatói sem küldtek csapatokat az oroszok ellen harcolni.
Az nagyobb probléma, hogy sok "Günter" talán akkor sem akarna harcolni ha az oroszok már az Oderánál lennének. (Ennek közel nulla az esélye, de ha készülne erről felmérés, ott sem lenne túl sok jelentkező a BW-be...)

• Hűha
Reactions: Kim Philby
  • Tetszik
  • Szomorú
Reactions: fip7 and Kim Philby
Erről szó sincsen! Ukrajna legelvakultabb támogatói sem küldtek csapatokat az oroszok ellen harcolni.
Az nagyobb probléma, hogy sok "Günter" talán akkor sem akarna harcolni ha az oroszok már az Oderánál lennének. (Ennek közel nulla az esélye, de ha készülne erről felmérés, ott sem lenne túl sok jelentkező a BW-be...)
Na de ez is minek köszönhető? Válasszuk le a német társadalomról a törököket, az arabokat meg az egyéb afrikai bevándorló fiatalokat akiknek Németország mint haza semmit nem jelent. Ezt még valahol értem is, totálisan más kultúra, értékrend, számukra az ország kb csak egy kifizetőhely. Szóval ha csak Güntert nézzük, akkor a német társadalom folyamatos bűnös nemzet sulykolása olyan sikeresen megtette a hatását, hogy az az ország ami két világháborút is kirobbantott és a (porosz) militarizmus "őshazájaként" emlegették, most annak lakosai a pacifizmus mintapéldányaivá váltak, és ezzel együtt az egészséges hazaszeretet is sikeresen kiirtották a fiatalok jelentős hányadából. Ez az eredménye annak, ha (ismételten) átesnek a németek a ló túloldalára. Mondjuk a modern Németország létrejötte óta csak szélsőségekben képesek gondolkodni, már ami a politikájukat illeti, legyen az negatív vagy pozitív előjelű.

Na de ez is minek köszönhető? Válasszuk le a német társadalomról a törököket, az arabokat meg az egyéb afrikai bevándorló fiatalokat akiknek Németország mint haza semmit nem jelent. Ezt még valahol értem is, totálisan más kultúra, értékrend, számukra az ország kb csak egy kifizetőhely. Szóval ha csak Güntert nézzük, akkor a német társadalom folyamatos bűnös nemzet sulykolása olyan sikeresen megtette a hatását, hogy az az ország ami két világháborút is kirobbantott és a (porosz) militarizmus "őshazájaként" emlegették, most annak lakosai a pacifizmus mintapéldányaivá váltak, és ezzel együtt az egészséges hazaszeretet is sikeresen kiirtották a fiatalok jelentős hányadából. Ez az eredménye annak, ha (ismételten) átesnek a németek a ló túloldalára. Mondjuk a modern Németország létrejötte óta csak szélsőségekben képesek gondolkodni, már ami a politikájukat illeti, legyen az negatív vagy pozitív előjelű.
Más országokban sem tolonganak azért hogy katonák lehessenek a fiatalok. Nálunk is hasonló a helyzet, pedig nincsenek "migráncsok" (elvileg).

Màr a különben józaneszű svájciak is meghülyültek....:)
Egy facebook kommentár miatt egy férfi bevonult , hogy letöltse 10 napos bűntetését a fogdában, mert volt hajlandó a rá kiszabott 3800 frankos pénzbüntetést kifizetni.Azért itélte el a bíróság, mert facebookon azt irta, hogy:"Ha 200 év múlva lmbtqi személyeket kiàsnak, a csontvázak alapján csak nőket és férfiakat fognak találni, minden más egy pszilogóiai betegség, amit a tanterv támogat az iskolákban." Irja az exxpress.at, az NZZ-re hivatkozva.

Más országokban sem tolonganak azért hogy katonák lehessenek a fiatalok. Nálunk is hasonló a helyzet, pedig nincsenek "migráncsok" (elvileg).
Szerintem korszakoktól függetlenül, soha senki nem szeretett kötelezően bevonulni a seregbe (nekem sem volt a vágyálmom netovábbja), de mint tudjuk jó néhány olyan dolog van az életben amit nem szeretünk és mégis meg kell tenni. .

Szerintem korszakoktól függetlenül, soha senki nem szeretett kötelezően bevonulni a seregbe (nekem sem volt a vágyálmom netovábbja), de mint tudjuk jó néhány olyan dolog van az életben amit nem szeretünk és mégis meg kell tenni. .
Háát a "kell" ami itt kérdőjeles: sokan nem látják értelmét, mert nem érzik magukat közvetlenül fenyegetve. Ukrajnai háború távoli dolog: a németek többsége drukkol nekik, támogatják, hogy kapjanak némi pénzt meg fegyver, de amúgy leszarják. Átlag német nem látja miért kellene háborúzniuk, erre még rájön a "csúnya katonásdi" mantra a '45 utáni világból.
Nálunk még nagyobb beleszarás van: még annyira sincs kimondva ki ellen készül a honvédség, mint más NATO országokban. Ezek után pláne senki nem lelkes, hogy katona legyen. A szar körülmények (jogállás, kötöttségek, pénz, stb.) meg háborúval ijesztegetés sem segít...

• Tetszik
Reactions: plushun and enzo
Nekem kicsit mások a (hamburgi) tapasztalataim.... Megkérdezték, vajon Muhammad és Abdullah is kap-é behívót, vagy csak Hans és Jean? Egyértelműen a hazafias gondolkodású németek ki akarnak egyezni az oroszokkal és nem hagyják családjukat a migrik prédájául. Ezért akár börtönbe is hajlandók menni. Igaz, csak 50-60 fős a minta, és nem volt közöttük LMBTQ és zöld-szimpatizáns....

Nem kellene összekeverni a "katonának lenni", mint foglalkozást, és a hazájáért fegyvert fogva szolgálni katonaként fogalmakat. A nagyon liberális országokban, mint Hollandia, a fiatalok 90%- a még akkor sem lenne hajlandó fegyvert fogni, ha a hazáját támadás érné.

• Tetszik
Reactions: kacsacsor
Ha erre mégis sor kerülne, kíváncsi vagyok milyen propit tolnának a zoroszok. Pl finoman emlékeztetnék Güntert hogy amíg te a lövészárkokban szopsz, addig feleség/hugica/lányodra Mohammed Ahmed-bin Mohammed vigyáz otthon.

Nem az osztrákok robbantottak ki a 2 VHt? :)

Én nem ezt látom a hírekben, ott a csapból is háborús uszítás folyik.

Mindegy is, nekem csak az a kérésem ezzel kapcsolatban hogy első támadóhullámban az önkéntes amatőr NAFO-s szoponcokat és a hivatáFOS média munkatársakat küldjük, aknaelhárító élcsapatként a komplett EU-s Bizottsággal, bürokratáikkal és EP képviselőkkel (tolmácsok hátul maradhatnak koordinálni), és aki ebből a háborúból lelkiismereti/önfenntartási megfontolásból az összes eddigi unszolásuk ellenére nem kér, azt legfeljebb záróosztag beosztásba lehessen vezényelni.