Ez a MOHU-s történet szerintem se százas. Elötte Csákváron volt egy fatelep, ahova a zöld hulladékot le lehetett adni. Van ott egy 3300m2-es telkem praktikusan tele fákkal és bokrokkal, és azért az egy olyan történet, hogy folyamatosan mennek ki a fák ( ültetek is ), de akkor is rengeteg zöldhulladék keletkezik. Mikor bejött a MOHU akkor egyből bezáratták a fatelepet, de ezek után én kis zsákokba tehetném ki a zöldet a ház elé, amit pénzért elvisznek, vagy a Székesfehérvári telepre vihetném az leadni. De amikor a gyümölcsfákat "metszettem meg" ( láncfűrésszel) - két év elteltével lett rajtuk termés - akkor 6 utánfutónyi ágat vittem oda, ez ma már nem lehettséges. Megoldás, vettem egy komolyabb ágdarálót.
A másik történet, vettem ( máshol ) egy vályogházat, ami erősen felújítandó, ez alatt az kell érteni, hogy örülök, hogy a tető még áll valamennyire és a falakkal is több helyen probléma van, de menthető és nagyon jó helyen van és megfizethető áron. Szóval belevágtam. A vályognak az az előnye, hogy saját anyagával lehet pótolni és vakolni is, szóval most az a terv, hogy van a szomszéd településen - ahol az albérletem van - egy félig összeomlott vályogház, az ottaniaknak segítek az elbontásban némi vályogtégláért cserébe, ami aztán jó lesz nekem ( na ehez az akcióhoz lesz szükségem egy pickupra, abból valami még használhatót 1M körül keresek. ) Szóval az újrahasznosítás néha a régi technikákkal sokkal jobban működik, mint a mostaniakkal.