Szetintem az "A" a lefelé való eltérést jelenti és a + jelenti a magasabb irányba való eltérést. Már amióta létezik a +-os jelölés.A lvl3a azt jelenti hogy az alap mellény lvl 3 szintű a soft kevlár felületeken míg az anatómiailag kiemelt részeken a IV.
A nij szabványon belül az A jelölés az adott védelmi alapszinttől való speciàlis (magasabb) eltérést jelenti.
A benyomódási értéket a lágy kevlár szintén csökkenti a talàlatkor. Nem csak a leváló repeszek miatt van.
A 2008M óta hasznàlt szabvàny betétek nem hivatalosan lvl Iv-ek de a régebbiek nem standalone-ok. Az újabbak a 7,62-es pct puskalőszer teszten.megfogják a lőszert.
Ezért a 19M védő értèke továbbra is lvl3a az egész mellényre nézve.
Ezt egy fegyverekkel, lövedékálló anyagokkal foglalkozo cégnél hallottam...Tehát a mellény maga MINDENHOL III/A, ahol takar a plate , ott IV...de nem repeszálló, és nem szúrásálló....Sajnos a Honvedségnél 90%-ban tévesen repeszállónak nevezik....Pedig elég megnézni a NIJ Standart számát, és a Katonai szabvány számát...egyértelmüen ballisztikai védelemre vanSzetintem az "A" a lefelé való eltérést jelenti és a + jelenti a magasabb irányba való eltérést. Már amióta létezik a +-os jelölés.
Az ami lövedékálló az repeszálló is, mert a repesznek, hacsak nem egy 152-es malac fél kilós darabja, akkor kisebb a mozgási energiája, mint egy lövedéknek.Ezt egy fegyverekkel, lövedékálló anyagokkal foglalkozo cégnél hallottam...Tehát a mellény maga MINDENHOL III/A, ahol takar a plate , ott IV...de nem repeszálló, és nem szúrásálló....Sajnos a Honvedségnél 90%-ban tévesen repeszállónak nevezik....Pedig elég megnézni a NIJ Standart számát, és a Katonai szabvány számát...egyértelmüen ballisztikai védelemre van
Ez a legújabb. Ez 2024-es gyártású.fel kell tölteni a kephost-ra és utána ide belinkelni.
De nem kell egyébként, van nekem is.
Lényeg, hogy a plate jobban teljesít valójában mint ami rá van írva amikor tesztelték a lőkísérleti állomáson.
Ez azért van mert az NIJ-n kívül van egy hazai szabályozás is aminek meg kell felelnie (6. ballisztikai véldemi szint) ami az NIJ IV-nél szigorúbb és kissebb benyomódást enged meg.
Ezért papíron a plate nem standalone gyakorlatilag meg igen.
![]()
Nincs olyan lvl III vagy IV plate amit pl egy védekező kézigránát repesze átvinne, a 152-es malac fél kg-s repesze meg mindent átvisz."lövedékálló az repeszálló is" ez hatalmas tévedés !!! ....teljesen más a repeszálló anyaga, szerkezete (hordtam mindkettőt ), teljesen masképp viselkedik a lövedék és egy éles repesz..ezert tudod pl egy III/A mellényt átszurni konyhakéssel pl...holott a .44 Magnumot megálitja..
)Az enyém pontosan ugyanúgy véd szúrástól, vágástól, repesztől és lövedéktől is. A típusa plate carrier és lvl IV stand alone plate van benne.Idézet egy mellényekkel foglalkozo ppt-ből
"Olyan mellény, ami egyforma hatékonysággal védene a lövedékek, repeszek és a szúrás ellen is, létezik ugyan, de azok iszonyúan drágák és alig számítanak elterjedtnek. Különösen a szúrásállóság csalóka. Ha valakinek lehetősége van, próbálja ki, hogy akár egy 44. Magnum lövedéket megállító lágy ballisztikai panelt tartalmazó mellény (ami akár 26-30 réteg védőszövetet is tartalmazhat) milyen könnyedén átszúrható egy egyszerű konyhakéssel is! Ma Magyarországon csak igen elenyésző számban található olyan lövedékálló mellény, ami védelmet nyújt szúrás ellen is. A használatban és forgalomban lévő lövedékálló mellények szinte egyike sem alkalmas szúrás elleni védelemre és erre nyomatékosan szeretném felhívni mindenki figyelmét!"
Szia,Az enyém pontosan ugyanúgy véd szúrástól, vágástól, repesztől és lövedéktől is. A típusa plate carrier és lvl IV stand alone plate van benne.
Már ne is haragudj, de ez úgy butaság ahogy van.Szia,
Igen, pontosan fogalmaztal: a Te mellenyed pont ugyanugy nem ved se szurastol, se vagastol, se repesztol, se lovedektol.
Hiszen se nem golyoallo, se nem szurasallo, se nem ... allo, mivel egy plate-carrier ezek egyiket sem tudja; cserebe konnyu es nem akadalyozza sem a mozgast, sem az izzadast.
Megertem, hogy akire egy AK-nal gyengebbel nem fognak loni, annak felesleges egy Level IIIa vagy Level II melleny.
Katonai alkalmazásban teljesen felesleges valóban.Szia,
Igen, pontosan fogalmaztal: a Te mellenyed pont ugyanugy nem ved se szurastol, se vagastol, se repesztol, se lovedektol.
Hiszen se nem golyoallo, se nem szurasallo, se nem ... allo, mivel egy plate-carrier ezek egyiket sem tudja; cserebe konnyu es nem akadalyozza sem a mozgast, sem az izzadast.
Megertem, hogy akire egy AK-nal gyengebbel nem fognak loni, annak felesleges egy Level IIIa vagy Level II melleny.
Ami azt illeti nem, érdekes módon egy számszeríj keresztülmegy a platen amin a lövedék nem.Az enyém pontosan ugyanúgy véd szúrástól, vágástól, repesztől és lövedéktől is. A típusa plate carrier és lvl IV stand alone plate van benne.
)))A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..