Az a 210 milliárdos csomag esetében lett volna. Szerintem 1-2 évnél ez már nem fog tovább tartani.Akkor ez még legalább 3 , de inkább 5 háborús évet jelent.
Erre készüljön fel mindenki.
Az a 210 milliárdos csomag esetében lett volna. Szerintem 1-2 évnél ez már nem fog tovább tartani.Akkor ez még legalább 3 , de inkább 5 háborús évet jelent.
Erre készüljön fel mindenki.
Legyünk szerények elvtársak, ezt csak Orbántól idéztem.@SilvioD irta meg a valódi okot:
"Az orosz vagyont az mentette meg, hogy a Nyugati cégeknek sokkal több vagyona van Oroszországban és azt is bukhatták volna."
+Belgium és mások is látták, hogy ebből sok probléma lehet.

@SilvioD irta meg a valódi okot:
"Az orosz vagyont az mentette meg, hogy a Nyugati cégeknek sokkal több vagyona van Oroszországban és azt is bukhatták volna."
Ez a 90 mrd még az eddigi hitelek törlesztésére is karcsú. Ukrajna fentartására az állami fizetésekre, a katonák fizetésére elég. Ebből mem lesz töltény meg fegyver.Az a 210 milliárdos csomag esetében lett volna. Szerintem 1-2 évnél ez már nem fog tovább tartani.
mivel elindultak a perek (többek között a befagyasztás miatt IS), így növekedhet a gondok szám. Kína elég nyílt fenyegetést küldött, amiben kifejtette, ha ilyen marad a gondolkodás, elkezdi kivonni a tőkét az érintett országokból. mindez eléggé fenyegető ahhoz, hogy átgondolják mit akarnak csinálni. remélem.@SilvioD irta meg a valódi okot:
Legyen igazad. Aztán meg a jelenlegi EU elitet b.sszk ki a történelem szemétdombjára és k.rva sürgősen jöjjenek azok, akik rendezni akarják az európai-orosz kapcsolatokat.Ez a 90 mrd még az eddigi hitelek törlesztésére is karcsú. Ukrajna fentartására az állami fizetésekre, a katonák fizetésére elég. Ebből mem lesz töltény meg fegyver.
Az higy Macron megüzente a végén, nekik is le kell ülni Putyinnal beszélni, sztem a záróakkord behelentése az EU részéről is.
A kérdés, az oroszok milyen feltételekkel akarnak zárni és Zelenszkij helyett ezt ki nyeleti le az ukran katonákkal, bacionalistákkal. Zaluzsnijon kívül én másra nem látok sanszot polgárháború nélkül, de még nála is rezeg a léc.
Ez a 90 mrd még az eddigi hitelek törlesztésére is karcsú. Ukrajna fentartására az állami fizetésekre, a katonák fizetésére elég. Ebből mem lesz töltény meg fegyver.
Az higy Macron megüzente a végén, nekik is le kell ülni Putyinnal beszélni, sztem a záróakkord behelentése az EU részéről is.
A kérdés, az oroszok milyen feltételekkel akarnak zárni és Zelenszkij helyett ezt ki nyeleti le az ukran katonákkal, bacionalistákkal. Zaluzsnijon kívül én másra nem látok sanszot polgárháború nélkül, de még nála is rezeg a léc.
Ezt akartam beírni én is, hogy ez a 90 mrd valszeg csak a Blackrock/hitelezők kifizetésére lesz elég. Majd pár hónap múlva megint csinálnak egy kalapozást.Ez a 90 mrd még az eddigi hitelek törlesztésére is karcsú. Ukrajna fentartására az állami fizetésekre, a katonák fizetésére elég. Ebből mem lesz töltény meg fegyver.
Az orosz pénzt egyben lehetett volna lenyúlni. Hitelt meg 3 hónap múlva újra lehet felvenni.Mert felmerül a kérdés, hogy ha a teljes finanszírozási igény 210 mrd volt, akkor miért nem ilyen összegben adnak hitelt ukrajnának?
Az orosz pénzt egyben lehetett volna lenyúlni. Hitelt meg 3 hónap múlva újra lehet felvenni.
A pénzek kivonásától szerintem azért nem kell félni, mert nincs hová vinni. Hová tudnád vinni? Az USA ugyanúgy a nyugat része. Afrika felejtős, Latin-Amerika tele van pénzügyileg instabil országokkal, Ázsia megint csak necces. Kínában nem komoly viták után veszik el a pénzed, hanem egy sima párt döntéssel. stb.mivel elindultak a perek (többek között a befagyasztás miatt IS), így növekedhet a gondok szám. Kína elég nyílt fenyegetést küldött, amiben kifejtette, ha ilyen marad a gondolkodás, elkezdi kivonni a tőkét az érintett országokból. mindez eléggé fenyegető ahhoz, hogy átgondolják mit akarnak csinálni. remélem.
A pénzek kivonásától szerintem azért nem kell félni, mert nincs hová vinni. Hová tudnád vinni? Az USA ugyanúgy a nyugat része. Afrika felejtős, Latin-Amerika tele van pénzügyileg instabil országokkal, Ázsia megint csak necces. Kínában nem komoly viták után veszik el a pénzed, hanem egy sima párt döntéssel. stb.
HA igazak a hírek, akkor folyik egy nagy befektetéskezelő cég kialakítása, több ország közreműködésével. nincs biztos hely, és most már európa sem az. ennyit sikerült elérni ezzel a csapkodássalA pénzek kivonásától szerintem azért nem kell félni, mert nincs hová vinni. Hová tudnád vinni? Az USA ugyanúgy a nyugat része. Afrika felejtős, Latin-Amerika tele van pénzügyileg instabil országokkal, Ázsia megint csak necces. Kínában nem komoly viták után veszik el a pénzed, hanem egy sima párt döntéssel. stb.
A pénzek kivonásától szerintem azért nem kell félni, mert nincs hová vinni. Hová tudnád vinni? Az USA ugyanúgy a nyugat része. Afrika felejtős, Latin-Amerika tele van pénzügyileg instabil országokkal, Ázsia megint csak necces. Kínában nem komoly viták után veszik el a pénzed, hanem egy sima párt döntéssel. stb.
Lehet hogy rosszul érzékelem, de egy nagyon fontos folyamat megélői vagyunk. Én úgy hívnám, a gyarmatok emancipációja. Gazdaságilag az egykori gyarmatok kezdik beérni a volt gyarmattartóikat, és kezd nyilvánvalóvá válni a méretkülönbségből adódó gazdasági erőkülönbség.(Anglia-USA)A pénzek kivonásától szerintem azért nem kell félni, mert nincs hová vinni. Hová tudnád vinni? Az USA ugyanúgy a nyugat része. Afrika felejtős, Latin-Amerika tele van pénzügyileg instabil országokkal, Ázsia megint csak necces. Kínában nem komoly viták után veszik el a pénzed, hanem egy sima párt döntéssel. stb.
A sima párt döntést fordítva értettem. Egy-két éve volt olyan, hogy valamelyik befektetési alap úgy döntött, hogy haza viszi a Kínában keresett pénzét. Mivel a jüan nem konvertibilis, engedély kellett volna a kínai hatóságtól. A hatóság meg nem engedélyezte, magyarázat nélkül. Amíg befektettek Kínában addig jó emberek voltak, amikor haza akarták vinni a pénzüket, akkor hirtelen gonosz spekuláns lett belőlük.Te magad írod le, hogy "sima párt döntéssel". Ha Kína úgy dönt, hogy viszi a pénzt, akkor vinni fogja. Lehet nem holnap, de jelenleg az látszik mindenhol, hogy igenis elkezdik a kerülő megoldásokat felépíteni. Nyilván nem megy egyik napról a másikra, de ha a párt kijelöli az irányt, akkor arra fognak menni.
Ezzel egyetértek. Semmi okunk arra, hogy beengedjük a kínai cégeket az európai piacra. Az volt a hiba, hogy közel 30 évig elfogadtuk a Kínának kedvező egyenlőtlen feltételeket.Kínát egyenrangú félként kell kezelni, úgyanúgy le kell korlátozni a kínai tulajdnoni hányadokat európai cégekben, ahogy ők csinálják. Meg kell érteni, hogy nincs "előnyünk", nincs "időnk", ez egy öldöklő verseny.
Szerinted hová fogják vinni? Mert én leírtam hogy hová miért nem.Szerintem meg egy ilyen helyzetben először elkezdik kivenni a pénzt onnan ahol úgy gondolják, veszélyben lehet, majd EZUTÁN gondolkoznak a továbbiakon.
Egyébként nem 1995. van hanem 2025., elég nagy hiba legyinteni, hogy "úgysem tudják hova vinni"...
Szerintem a folyamat első része az lesz, hogy hova nem fogják vinni ezután. PL:Belgium, Hollandia stb..........Szerinted hová fogják vinni? Mert én leírtam hogy hová miért nem.
Szerintem meg ez a mostani eset pont azt bizonyította, hogy még ott van a leginkább biztonságban a pénzed. Hetekig tartó huzavona és komoly nyomásgyakorlás ellenére nem vették el a pénzt. Kínában 5 perc alatt elvennék ha a pártvezetés azt akarja.Szerintem a folyamat első része az lesz, hogy hova nem fogják vinni ezután. PL:Belgium, Hollandia stb..........
Pl Japánba.Szerinted hová fogják vinni? Mert én leírtam hogy hová miért nem.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..