Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

Mégis valahogy az anyázó (mint 2013 márciusi videóban a "túrjad a havat basszam meg anyádat" típusúak) FB kommentelők döntő hányadának az agyáig ez valahogy nem képes eljutni. Ahogy az sem, hogy Ausztriában azért van minden bodegánál hókotró, mert az ország 60-70 százaléka hegyvidék, plusz kötelező a téligumi és adott esetben a hólánc, aminek a hiányáért a legnagyobb örömmel szórják a szép nagy bírságokat.

Tényleg nem értem sokszor az embereket
Ausztriai hótakarítási helyzetről ki kell hogy ábrándítsam a tisztelt nagyérdemüt, Autópálya az oké, még a nagyobb főutak is járhatók, máshol meg a ráfagyott hó mindenhol, és közlekedj ahogy tudsz. Kb 3-4 éve, valamikor a kovid után szaródott el , elötte ha már elkezdett esni pörögtek a hótolók. De falu szinten is a Gemeinde nagy traktora tolta mit a bolond éjjel is, na az idén még csak 1-szer láttam és azóta már esett rá párszor, persze a negyedéves Gemeinde számlán rajt lesz a hótolás . Szerintem nincs pénz , látványos a romlás.

Ausztriai hótakarítási helyzetről ki kell hogy ábrándítsam a tisztelt nagyérdemüt, Autópálya az oké, még a nagyobb főutak is járhatók, máshol meg a ráfagyott hó mindenhol, és közlekedj ahogy tudsz. Kb 3-4 éve, valamikor a kovid után szaródott el , elötte ha már elkezdett esni pörögtek a hótolók. De falu szinten is a Gemeinde nagy traktora tolta mit a bolond éjjel is, na az idén még csak 1-szer láttam és azóta már esett rá párszor, persze a negyedéves Gemeinde számlán rajt lesz a hótolás . Szerintem nincs pénz , látványos a romlás.
Merre vagy, ahol hó is van? Bécs, Burgenland semmi, Linzben is csak foltokat mutat a webcam. Állítólag hétvégén lesz havazás.

ennyike :D
e92a509d-6aa0-437a-a734-51ebb3c46e5e.jpg

Miért szelektíven olvasol? 2 idiótát írtam. Tehát idióta 1, aki indokolatlanul lassan megy és idióta 2, aki mindenképpen megelőzi, mert neki erősebb autója van, és múlt héten se jött semmi. Ha 90 helyett 60al tudsz menni, semmi gond, csak néha állj félre, és engedd el a feltorlódott sort. Tudom, most, hogy végre ő van a sor elején?! Meg egyébként is joga van kevesebbel menni.
Sajnos sokan élnek ebben a tévhitben.

Sajnos sokan élnek ebben a tévhitben.

Igen. Nem lehet föltartani senkit sem.
Mondjuk hozzá tenném, hogy a kresz szabályok a legtöbb esetben ilyen jogászkodó "nesze semmi fogd meg jól" stílusban vannak leírva.
Nekem a sebesség szabályát annak idején az oktatóm egyszerűen fogalmazta meg:
Ha 50-es táblát látsz akkor 50-el mész, se gyorsabban se kevesebbel!
És el is várta a sebesség stabil tartását.
És igaza volt. Adott esetben az 50 az a sebesség amivel menni kell. Pont.
Szóval aki 30-al balfaszkodik azt én ugyan úgy büntetném meg, mint aki 70 el megy.
Az 50 az 50, annyival kell menni, kész.

• Tetszik
Reactions: misinator
Azért van a tet.vs mindenkori kormány, hogy az ilyen helyzeteket megoldja, fel legyen rá készülve. Ha nem tudjál kezelni, elb.szták. Ebben k.rva nagy rutinunnk van oldalfüggetlenül.

Ami engem felb.sz, az az emberek segítőkészségének hiánya. Látja, hogy szarban vagy, de megy tovább.
Nyolcvanas években öten álltak meg segíteni kb. maguktól.
80-as években még ki mertél állni stoppolni is, diákként, katonaként.... Most nagyon ritka, hogy örömlányokon, szalajtósokon és rosszarcokon kívül látsz stoppost.
Sorkatonakoromban segítettem egy katonatársamon, aki útban a laktanya felé árokba csúszott. Odaadtam neki a vontatókötelet, amivel a hókotró ki tudta húzni.
Nekem sietnem kellett vissza az eltávról, hogy időre beérjek, ezért nem vártam meg a kötelet.
Egy laktanyában szolgáltunk, de persze mondanom sem kell, hogy nekem kellett, jó 2 hónapig járnom a nyakára, mire visszaadta.

80-as években még ki mertél állni stoppolni is, diákként, katonaként.... Most nagyon ritka, hogy örömlányokon, szalajtósokon és rosszarcokon kívül látsz stoppost.
Sorkatonakoromban segítettem egy katonatársamon, aki útban a laktanya felé árokba csúszott. Odaadtam neki a vontatókötelet, amivel a hókotró ki tudta húzni.
Nekem sietnem kellett vissza az eltávról, hogy időre beérjek, ezért nem vártam meg a kötelet.
Egy laktanyában szolgáltunk, de persze mondanom sem kell, hogy nekem kellett, jó 2 hónapig járnom a nyakára, mire visszaadta.
Szétstoppoltam az életem anno. nekem nem volt ilyen visszaadós gondom.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Igen. Nem lehet föltartani senkit sem.
Mondjuk hozzá tenném, hogy a kresz szabályok a legtöbb esetben ilyen jogászkodó "nesze semmi fogd meg jól" stílusban vannak leírva.
Nekem a sebesség szabályát annak idején az oktatóm egyszerűen fogalmazta meg:
Ha 50-es táblát látsz akkor 50-el mész, se gyorsabban se kevesebbel!
És el is várta a sebesség stabil tartását.
És igaza volt. Adott esetben az 50 az a sebesség amivel menni kell. Pont.
Szóval aki 30-al balfaszkodik azt én ugyan úgy büntetném meg, mint aki 70 el megy.
Az 50 az 50, annyival kell menni, kész.
Nálunk a város szélén van egy kanyar még lakott területen kívül, 70-es táblával. Mellette egy 3 méter mély árok. Tiszta úton teljesen rendben van, de havas úton 70-nél könnyen az árokban kötsz ki. Jó pár autót láttam már ott az árokban az elmúlt években. :)

• Tetszik
Reactions: misinator and 2ndt
Tol le az útról, pedig 20 méter után lekanyarodik, én meg bringával nem tudok hova félre állni +ha elcsúszom előtte?
Kertes házas részen nyomja ezerrel a friss hóban, alig tudja irányban tartani, pont leszarja, hogy 20 centire megy el mellettem.
Amennyiben 15 km/h sebességkülönbséget meg nem haladó sebességgel megy el melletted, akkor a KRESZ szerint megteheti. Itt jön a te felelősségvállalásod, hogy kimész-e az útra, vagy maradsz a járdán (max. 10 km/h sebességgel kerékpározva) és hogy kimész-e ilyen időben. Ez a Te felelősséged. A gépkocsik kerékpárosok melletti elhaladásának a szabálya KRESZ szerint 50 km/h sebességig 1 méter oldaltávolság, ennél nagyobb sebességű elhaladásnál viszont legalább 1,5 méter távolságot kell tartani a kerékpárostól. Amikor az előírt minimális oldaltávolság nem betartható, akkor az előzést vagy kikerülést végrehajtó jármű legfeljebb 15 km/óra sebességkülönbséggel haladhat el a kerékpáros mellett. Más kérdés, hogy kerékpárosok sem tartják be a sebességkorlátozásokat a legtöbb esetben (10 km/h, és 25 km/h).

Amennyiben 15 km/h sebességkülönbséget meg nem haladó sebességgel megy el melletted, akkor a KRESZ szerint megteheti. Itt jön a te felelősségvállalásod, hogy kimész-e az útra, vagy maradsz a járdán (max. 10 km/h sebességgel kerékpározva) és hogy kimész-e ilyen időben. Ez a Te felelősséged. A gépkocsik kerékpárosok melletti elhaladásának a szabálya KRESZ szerint 50 km/h sebességig 1 méter oldaltávolság, ennél nagyobb sebességű elhaladásnál viszont legalább 1,5 méter távolságot kell tartani a kerékpárostól. Amikor az előírt minimális oldaltávolság nem betartható, akkor az előzést vagy kikerülést végrehajtó jármű legfeljebb 15 km/óra sebességkülönbséggel haladhat el a kerékpáros mellett. Más kérdés, hogy kerékpárosok sem tartják be a sebességkorlátozásokat a legtöbb esetben (10 km/h, és 25 km/h).
jajaja
Egy nyomvonal volt.
30-as tábla (egyik autós sem tartja be...) mellett, én 20 körülivel haladtam
Teherautóról van szó btw
Nem tudom, mi volt a terv ha nem megyek előle félre a félrehányt hóba...
Simán csak leszarta, hogy ott vagyok, meg nemár egy biciklis miatt lassítani fog, és 5-10 másodperccel később
fog tudni miattam egyébként is lekanyarodni az útról...

• Tetszik
Reactions: Faboo78
jajaja
Egy nyomvonal volt.
30-as tábla (egyik autós sem tartja be...) mellett, én 20 körülivel haladtam
Teherautóról van szó btw
Nem tudom, mi volt a terv ha nem megyek előle félre a félrehányt hóba...
Simán csak leszarta, hogy ott vagyok, meg nemár egy biciklis miatt lassítani fog, és 5-10 másodperccel később
fog tudni miattam egyébként is lekanyarodni az útról...
De naponta tudnék hozni hasonlókra példát.
Ma reggel (kertes házas, nincs takarítva az út, egy nyomvonal) jön szembe a böszme merci SUVval, azt hagyjuk is
milyen bénán, nem is lassít pedig látja, hogy ott csúszkálok és haladok, ha lassan is.
Magától értetődőnek tartja, hogy megállok, betrappolok sípcsontig a hóba, hogy ő elmenjen.
Fel sem merül benne, hogy nekem kurva szar az elindulás a hóban, pedig neki semmibe sem kerülne megállni és elengedni.
Nulla empátia és türelem.
Ennyi.

• Szomorú
Reactions: Hortator