[BIZTPOL] Magyarország

Ezért mennek az ilyen alacsony intenzitású dolgok csak mint a kadét program és a honvédelmi oktatás. Mert ez amúgy már a felkeszítési tevékenység csak megint a túl későn túl kevés kategória...
A haditechnikai és szervezeti feltételek megléte nélkül ezek a pótcselekvések csak ártanak.
A lakosság válogatás nélküli harctevékenységre képzése és buzdítása meg önmagában is problémás.

A haditechnikai és szervezeti feltételek megléte nélkül ezek a pótcselekvések csak ártanak.
A lakosság válogatás nélküli harctevékenységre képzése és buzdítása meg önmagában is problémás.
A Kadét meg a honvéd középsuli program egyébként egesz jól növeli a bevonuló szàmokat főleg a tiszt és altisztkèpzésben.

De szerintem itt elsősorban a polgári védelmi felkészültségünk a legnyűgösebb.

Ez mondjuk teljes utópia, de ennek is egy nemzeti minimumnak kéne lennie, közösen
mindakárhány oldal megegyezne benne, hogy ezt a területet, szakmai szempontok szerint, választásoktól
függetlenül végig kell vinni.
Vesszőparipám a vmik Skandi ország, ahol anno leült az összes párt, és pár területen (eü, nyugdíj, stb) szakemberek
által alkotott programokban megegyeztek. Ezeket következetesen mindegyik oldal vitte tovább...

Ehhez képest Mo-n egy nyamvadt hóesés olyan szarcunamit indított be, hogy borzasztó :/

A Kadét meg a honvéd középsuli program egyébként egesz jól növeli a bevonuló szàmokat főleg a tiszt és altisztkèpzésben.
Csak hogy ha mindenki tiszthelyettes aliasz altiszt es tiszt lesz ki akar majd legénységi lenni? Tobb alezredese van a magyar rendorsegnek mint egesz europanak osszesen.

Polgari vedelem az csak papiron letezik nalunk, nagyobb valsag eseten mar nem tudnak mit kezdeni.

2020-ban kiderült, hogy a legalapvetőbb egészségügyi felszerelésekből sincs elég. De persze ezt is úgy reklámozták, mint siker. Orbán Viktor felsorolta egy jópár termékből hogy mennyi van készleten. Ezek szép nagy számok voltak. Én meg kiszámoltam, hogy például maszkból normál használat mellett ez 5-6 napra elég az egészségügynek. És akkor még a lakosság ellátása szóba sem került. Azóta lehet hogy valamelyest javult a helyzet, de látva a mindent elérő spórolást, nem vagyok benne biztos hogy sokkal jobban állunk.

2020-ban kiderült, hogy a legalapvetőbb egészségügyi felszerelésekből sincs elég. De persze ezt is úgy reklámozták, mint siker. Orbán Viktor felsorolta egy jópár termékből hogy mennyi van készleten. Ezek szép nagy számok voltak. Én meg kiszámoltam, hogy például maszkból normál használat mellett ez 5-6 napra elég az egészségügynek. És akkor még a lakosság ellátása szóba sem került. Azóta lehet hogy valamelyest javult a helyzet, de látva a mindent elérő spórolást, nem vagyok benne biztos hogy sokkal jobban állunk.
Kíváncsi lennék arra, hogy mi van most azzal a beszerzett maszk-gyártósorra, ami ha jól működött volna sem tudott volna annyi maszkot gyártani , mint amennyit a politukusok mondtak róla...

• Tetszik
Reactions: J.G.
Emlékeim szerint a paksi épitkezést kiszolgáló reptéri összeköttetés miatt kell.
Mi van? Ezt mondták a paksi hídra is. Kettő csak nem kell hozzá. Semmire nem kell amúgy, a szerb kamionforgalom volt az indok, de az nem megy arra, és nem kell neki négy sáv.

Mi van? Ezt mondták a paksi hídra is. Kettő csak nem kell hozzá. Semmire nem kell amúgy, a szerb kamionforgalom volt az indok, de az nem megy arra, és nem kell neki négy sáv.
A cikk 23-as, azóta átadták, a Tomori Pál nevet kapta, már jártam rajta.
Milyen kettőről beszélsz?

• Tetszik
Reactions: Start3

Lehetne simán kommunikálni a társadalom felé, hogy mivel nézünk szembe a jelenlegi helyzetben. Nincs háború, talán nem lesz NATO orosz összecsapás, de fel kell készülni több eshetőségre. Lehetne oktatni pár dolgot, nem csak iskolában, hanem munkahelyeken, televizió műsorokban, youtube videókban, stb. Illetve tudatosítani hogy nem burokban élünk. Erre a politika részéről, pro és kontra, most az megy, ki nem akarja jobban a sorkatonai szolgálat visszaállítását. Na ezzel verik át legjobban a társadalmat és teszik a legkevésbé felkészülté az országot egy katonai védekezésre, ha valami tragédia bekövetkezik.

2020-ban kiderült, hogy a legalapvetőbb egészségügyi felszerelésekből sincs elég.

Nálunk ezt a cégnél úgy oldották meg, amikor kiderült hogy kereskedelmi forgalomból nem tudják ellátni a gyári dolgozókat (3.500 ember ) az anyacég Németországban legyártott egy bődületes mennyiségű maszkot. Egyszerűen vettek egy gépsort, ami maszkgyártásra volt készítve. Aztán a covid után Szombathelyen is jóemberkedés kezdődött, a cég a megyei kórháznak is adott, raklapszám maszkot. Maszkon természetesen a céges logós felirat. :) Nekem is van itthon még vagy 3 csomaggal, bontatlanul, jobb időkre tartalékolva. :)

• Tetszik
Reactions: gergo55 and Rferi66