[BIZTPOL] Irán

Akkor kimondhatjuk, hogy Donald is megnézte a kormánypárti tüntik videóit, az iráni puccskísérlet megbukott és szépen el is engedték kezét, a helyi provokátorokéval együtt (akasztásuk reggel 7-kor várható).

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Biztos egy csomó helyen szomorúak emiatt

https://x.com/pati_marins64/status/2010910656564740330?s=46&t=3msg4LkOX6I4J_Vozph9gw

"Zavargások" folytatodnak.
Szankció
https://twitter.com/i/status/2010832334468128843

Well said Sir, wel said!

Riporter: Bocsásson meg. Reza, hallottam, hogy a hétvégén azt mondta, hajlandó meghalni ezért az ügyért. Mit jelent ez?

Reza Pahlavi: Igen. Nézze, először akkor voltam kész meghalni egy ügyért, amikor önként jelentkeztem az iráni légierőhöz Irak támadásakor, az iráni-iraki háború kezdetén, amikor Homeini forradalmi kormánya már hatalmon volt. Hazafias kötelességem pilótaként az volt, hogy katonatársaimmal együtt harcoljak. Akkor is készen álltam a halálra. Most is készen állok a halálra.
Nincs nagyobb ügy, mint a szabadság. Milyen az életem, amikor ma több millió fiatal iráni hívja a nevemet? Egy fiatal lányra gondolok, akit egy teheráni orvos operált, miután arcon lőtték, az állkapcsát pedig golyók zúzták szét. Az orvos megkérdezte tőle: „Hová megy?” Azt mondta: „Visszamegyek az utcára. Megvárom, amíg Reza, a vezetőm, visszajön és megment minket.”

Ez az elkötelezettségük szintje. Hogyan is ne lennék felkészülve arra, hogy meghaljak értük – a szabadságért, a nemzetünk megmentéséért? Fel vagyok rá készülve. Egész életemben erre készültem. Egész életemben erre készültem. És talán itt az ideje, hogy melléjük álljak és megvívjam a végső csatát.

Akkor kimondhatjuk, hogy Donald is megnézte a kormánypárti tüntik videóit, az iráni puccskísérlet megbukott és szépen el is engedték kezét, a helyi provokátorokéval együtt (akasztásuk reggel 7-kor várható).
Szép ország az ilyen, emberek akasztására van idő, rakétákat, drónokat gyártani van pénz, ellenben az alap infrastruktúrát nem képesek biztosítani. Külső beavatkozás nélkül is előbb utóbb összeomlik az egész szarkupac, csak még sok az agymosott muszlim aki fenntartja a rendszert. Olyanok mint nálunk a vérkomcsik voltak.

Szép ország az ilyen, emberek akasztására van idő, rakétákat, drónokat gyártani van pénz, ellenben az alap infrastruktúrát nem képesek biztosítani. Külső beavatkozás nélkül is előbb utóbb összeomlik az egész szarkupac, csak még sok az agymosott muszlim aki fenntartja a rendszert. Olyanok mint nálunk a vérkomcsik voltak.
Azt azért ne felejtsük el, hogy a sah óta eltelt ötvenX év, az alatt azért felnőtt 1-2 generáció, aki már
csak ezt ismeri.
Az agymosást meg látjuk közelebbről is, hogy rövidebb idő alatt is mire képes :D

• Szomorú
Reactions: Veér Ispán
Ahogy én látom a Sah bukását követően sem lett jobb az ország helyzete sőt...hiszen azóta folyamatosan szankciók alatt áll.
Nincs már a Szovjetunió vezette nyugatellenes tömb a keleti földtekén. A vallási vezetésük - Szaddam bukását, az arab tavaszt, az ISIS szétverését és Aszad bukását követen - sem tudott kiegyezni a nyugattal és Izraellel.
A teokratikus államgépezet ahelyett, hogy az öbölmenti monarchiákhoz hasonlóan az olajvagyonból gazdasági csodát csinált volna. Inkább az iszlám fundametalizmus terjesztésére, öncélú külpolitikai manőverekre, fegyvervásárlásra és atomfegyver előállításra költötte a pénzt. Mostanra már recseg ropog az egész rendszer.
Kipicsázták őket Irakból, Szíriából, Libanonból és a palesztinokat sem tudják már a céljaikra felhasználni. Legutóbb már a saját területükön lévő atom létesítményeiket sem tudták megvédeni. Egyedül maradtak lassan már a középhatalmi státuszuk is veszni látszik. Oda a felépített rettegett nimbusz a népnek már kezd kinyílni a szeme, hogy ez a vezetés már a saját országát is feláldozná talmi céljaiért.
Gondolom az adókat is azért emelték meg, hogy újraépítsék az USA és Izrael által szétrombolt katonai infrastruktúrát nem a gazdaság felpörgetésére vagy a népjólét növelésére.
A mostani alulról induló mozgalomnak azt kell elérni, hogy a tüntetési hullám minél szélesebb társadalmi és nemzetiségi bázisú legyen és a hadsereg melléjük álljon. Ha a világ közvéleménye ezt elismeri akkor a meg lehetne buktatni ezt a sötét vallási vezetést és új világi alapokra lehet helyezni az ország jövőjét a monarchia visszaállításával vagy akár anélkül.

Ahogy én látom a Sah bukását követően sem lett jobb az ország helyzete sőt...hiszen azóta folyamatosan szankciók alatt áll.
Nincs már a Szovjetunió vezette nyugatellenes tömb a keleti földtekén. A vallási vezetésük - Szaddam bukását, az arab tavaszt, az ISIS szétverését és Aszad bukását követen - sem tudott kiegyezni a nyugattal és Izraellel.
A teokratikus államgépezet ahelyett, hogy az öbölmenti monarchiákhoz hasonlóan az olajvagyonból gazdasági csodát csinált volna. Inkább az iszlám fundametalizmus terjesztésére, öncélú külpolitikai manőverekre, fegyvervásárlásra és atomfegyver előállításra költötte a pénzt. Mostanra már recseg ropog az egész rendszer.
Kipicsázták őket Irakból, Szíriából, Libanonból és a palesztinokat sem tudják már a céljaikra felhasználni. Legutóbb már a saját területükön lévő atom létesítményeiket sem tudták megvédeni. Egyedül maradtak lassan már a középhatalmi státuszuk is veszni látszik. Oda a felépített rettegett nimbusz a népnek már kezd kinyílni a szeme, hogy ez a vezetés már a saját országát is feláldozná talmi céljaiért.
Gondolom az adókat is azért emelték meg, hogy újraépítsék az USA és Izrael által szétrombolt katonai infrastruktúrát nem a gazdaság felpörgetésére vagy a népjólét növelésére.
A mostani alulról induló mozgalomnak azt kell elérni, hogy a tüntetési hullám minél szélesebb társadalmi és nemzetiségi bázisú legyen és a hadsereg melléjük álljon. Ha a világ közvéleménye ezt elismeri akkor a meg lehetne buktatni ezt a sötét vallási vezetést és új világi alapokra lehet helyezni az ország jövőjét a monarchia visszaállításával vagy akár anélkül.
Háhogyne.....ezek a teokratikus szörnyetegeknek ráadásul még zsidó kisebbségük is van dedikált parlamenti hellyel....bezzegbezzegatöbbiek. Ja. Nem. Már ott sincsenek zsidók, ahol korábban voltak.

Kezdődik?

Az elmúlt órákban az izraeli biztonsági eszteblisment tájékoztatta az amerikai tisztségviselőket,
és bizonyítékokkal alátámasztotta az Iránban történő atrocitásokat

Kezdődik?
A térségben még nincs jele USA katonai előkészületeinek - MB, ISW szerint se.
Tavaly júniusban a felkészülésnek voltak látható jelei.
Változhat, de az másnak is fel fog tűnni.

Arra próbáltam célozni, hogy a szörnyűfundamentalista Irán akkora szörny, hogy van zsidó a parlamentjükben MINDIG fenntartva helyet, miközben a bezzegmonarchiákban l.fsz maradt, nemhogy zsidó kisebbség.

Ettől még Irán autoriter, vallásos becsípődéssel, ami nem jó, de ne gondoljuk már azt az elmúlt 25 év alapján a környéken, hogy jobb lesz, ha au USA/Izrael szétbombázza őket. Nem lesz jobb. Európa fog szívni és az USA/Izrael kihívói.

Arra próbáltam célozni, hogy a szörnyűfundamentalista Irán akkora szörny, hogy van zsidó a parlamentjükben MINDIG fenntartva helyet, miközben a bezzegmonarchiákban l.fsz maradt, nemhogy zsidó kisebbség.

Ettől még Irán autoriter, vallásos becsípődéssel, ami nem jó, de ne gondoljuk már azt az elmúlt 25 év alapján a környéken, hogy jobb lesz, ha au USA/Izrael szétbombázza őket. Nem lesz jobb. Európa fog szívni és az USA/Izrael kihívói.
Qatar, UAE és társai is kemény vonalas muszlimok, csak ott aranymázba van az egész elbaszott rendszer csomagolva. És az iráni rezsim is tett eleget ahhoz, hogy eltűnjön, főleg a saját emberei ellen.

• Hűha
Reactions: Kim Philby