[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

Nem báttya, a valóságban az van, hogy Dánia azt küldhet a saját területére, akit tud, és az amerikaiak hagynak neki. Ez meg jelenleg úgy néz ki, hogy lófaszt sem tudnak, vagy TUDNÁNK mint EU küldeni az USA akarata ellenére. Ez van. Becsöngetett a valóság, amit ez a sok Európa áruló széplélek nem akart 20 éve tudomásul venni, az mostanában fog realizálódni.

Valaha hittem egy prosperáló erős EU-ban. Úgy 2008-ig kb. s utána láttam hogy konkrétan gyarmat vagyunk.
*báStya
Az '51-es szerződést taglalta kolléga, nem a valóságot

A valóság az lesz, hogy megyünk azt' legyakjuk a jenkiket.

Ez full ferdítés.
Nem rábízta, hanem az USA segíti Dániát Grönland védelmében, ezért kapott bázisokat a területen.
Ugyanakkor az 1951-es Grönlandi Védelmi Egyezmény 6. pontja kimondja, hogy az US 'kellő tiszteletben tartást tanúsítson Grönland lakosságát és közigazgatását érintő összes szabályozás és szokás iránt'.

Marhára nem tehet azt egy másik ország területén, amit akar.
Taszárból sem következett az, nemdebár

Dánia azt küld a saját terültén belül, akit akar, ahova akar.
hát kellő tiszteletet tanusít,mivel nem baszta szét őket (még) eddig izomból .. az USA jelen pillanatban (még) kér .. próbál alkudozni, de ha kell neki valami azt el fogja venni,@enzo írta hogy 5 helikopter elegendő lenne a sziget elfoglalásához .. én nem leszek ilyen nagyvonalú legyen kb az az erő ami leszállt Gosztomelben .. Dánia tehetetlen, és még örüljön,hogy nem kezdi el az USA megdemokratizálni a derék vikingeket , mert ha nagyon akarnának találnának (kreálnának) valami okot erre is.

(pl a galád dánok túl sok heringet fognak ki,és ezzel veszélyeztetik a bolyó ökoszisztémáját, ami rövid távon az emberiség kihalásához vezet .. gyorsan csináltam egy mesterséges indokot, amit el lehet hinteni a bolondoknak a médiában,és ha túl sokszor mondják el is hiszik majd. )

szerintem sem jó hogy ebbe az irányba halad a világ de sajnos ez van, csak az számít,hogy meg tudod-e védeni azt ami a tiéd,minden egyéb papírra írt megállapodás ilyen helyzetekben arra jó,hogy az ember az orrát belefujja vagy kitörölje vele a seggét !

mert ugye ízekre volt szedve a CSTO is (pedig hegyi-karabah az nem Örményország területe !!) , de most akkor mi lesz a NATO jövője ? :D

én úgy gondolom,hogy tisztában kell lenni olyan alaptézisekkel,hogy tetszik nekünk, vagy nem tetszik .. a CSTO és a NATO abban hasonlít egymásra,hogy kizárólag addig lesz életképes amig az oroszországnak (CSTO) vagy az USA-nak (NATO) az érdeke .. és lehet itt megfejteni a dolgokat,meg okosnak lenni ,de valljuk be a két katonai szövetség a két megnevezett ország nélkül egy forintot nem ér.

szerintem sem jó hogy ebbe az irányba halad a világ de sajnos ez van, csak az számít,hogy meg tudod-e védeni azt ami a tiéd,
Egy megoldás van, hogy sem arra a ruszki, sem erre a jenki szopórollerre ne üljünk fel:
erőt kell mutatni.
Minél nagyobb, és minél több országból küldött erőt kell azonnal Grönlandra küldeni.
Britet mindenképp, de minél több EU-s országból is.
/Nincs realitása, de én azzal is eljátszottam, hogy egy IDF* kontingens is mehetne, akkor tuti elgondolkodna
Trump is, hogy ezt már nem kéne./

szerk: és igen, van hegyi, a 810.Hegyi, HeHarim dd :D

Egy megoldás van, hogy sem arra a ruszki, sem erre a jenki szopórollerre ne üljünk fel:
erőt kell mutatni.
Minél nagyobb, és minél több országból küldött erőt kell azonnal Grönlandra küldeni.
Britet mindenképp, de minél több EU-s országból is.
/Nincs realitása, de én azzal is eljátszottam, hogy egy IDF* kontingens is mehetne, akkor tuti elgondolkodna
Trump is, hogy ezt már nem kéne./

szerk: és igen, van hegyi, a 810.Hegyi, HeHarim dd :D
én azt hittem,hogy ettől azért realistább vagy .. rosszul hittem ??

én értem nagyon jól a morális oldalát .. de .. mi a tökömet tudna felvonultatni az EU közös hadserege ?? nem értitek,hogy senki .. ismétlem senki nem fog hadat üzenni az USA-nak a dánokért Európából ! majd biztosan fognak tolongani a spanyolok, görögök, finnek,belgák,franciák,meg a többi , hogy tengelyt akasszanak az USA-val !! jaja tényleg .. meg mit fog felmutatni az az Európa, aki most bizonyította be,hogy az ukrán konfiktust sem tudja egy maga lerendezni az (itt lévő megnyilvánulások szerint) sokkal gyengébb Oroszországgal szemben sem .. majd pont ezek fognak beleállni az USA-ba ? és ugyan mivel ? Ukrajnát nem tudják önerőből ellátni ..

IDF ,és Trump elgondolkodna ?? eredj már a picsába Sir :D :D

szerintem IL gondolkodna el azon,hogy mi a tökömet kezdene ott ahol van ha az USA magára hagyná,és nem fogná a kezét .. le lehet ezt tagadni,de kurva nagy szarban voltak a legutóbbi iráni rakétázás során, és azt is döntse el mindenki,hogy ha nem lép közbe az USA akkor sikerült-e volna önerőből megoldanotok ezt az egészet .. mert nem, nem sikerült volna, eleve a lérakból totál kifogyott IL .. akkor mit vetett volna be ? valami imát ?

legyünk már realisták .. az erősebb kutya elve van . és a NATO az USA nékül nemhogy egy fogatlan kutya,csak egy kitömött rókabőr.

én azt hittem,hogy ettől azért realistább vagy .. rosszul hittem ??

én értem nagyon jól a morális oldalát .. de .. mi a tökömet tudna felvonultatni az EU közös hadserege ?? nem értitek,hogy senki .. ismétlem senki nem fog hadat üzenni az USA-nak a dánokért Európából ! majd biztosan fognak tolongani a spanyolok, görögök, finnek,belgák,franciák,meg a többi , hogy tengelyt akasszanak az USA-val !! jaja tényleg .. meg mit fog felmutatni az az Európa, aki most bizonyította be,hogy az ukrán konfiktust sem tudja egy maga lerendezni az (itt lévő megnyilvánulások szerint) sokkal gyengébb Oroszországgal szemben sem .. majd pont ezek fognak beleállni az USA-ba ? és ugyan mivel ? Ukrajnát nem tudják önerőből ellátni ..
Ukrajna egy dolog, egy -tényleg- európai, depláne 'belsős', NATO tag megint más.
De a NATO-t hagyjuk is. Azon kívül is van egy érdek/érték közösség.
IDF ,és Trump elgondolkodna ?? eredj már a picsába Sir :D :D
Direkt írtam, hogy nyilván nem következik be, de mekkora fordulat lenne már :D
És igen, tuti elgondolkodna - úgyis itt az a mantra, hogy a tuggyukkik irányítják őt is
szerintem IL gondolkodna el azon,hogy mi a tökömet kezdene ott ha az USA magára hagyná,és nem fogná a kezét .. le lehet ezt tagadni,de kurva nagy szarban voltak alegutóbbi iránirakétázás során, és azt is döntse el mindenki,hogy ha nem lép közbe az USA akkor sikerült-e volna önerőből megoldanotok ezt az egészet .. mert nem, nem sikerült volna, eleve a lérakból totál kifogyott IL .. akkor mit vetett volna be ? valami imát ?
Szvsz Bibi, és az összes US szövetséges elgondolkodik most igencsak erősen, hogy egyáltalán
bármikor is számíthat szövetségesként az USA-ra.
Az is elég volt, hogy a szerződéseket nem tartja be, amiket kötött, de hogy simán nekimenne egy igencsak
baráti országnak, azért ez necces.
legyünk már realisták .. az erősebb kutya elve van . és a NATO az USA nékül nemhogy egy fogatlan kutya,csak egy kitömött rókabőr.
Ha viszont megtámadja, akkor úgyis vége a NATO-nak és az USA-ra számíthatóságnak.

Azért én mégiscsak azt gondolom, hogy nem lépik meg.
Trump egy barom, de a vezérkarnak, Szenátusnak nem mentek még el teljesen otthonról.
Meg a nagy cégek vezetőinek, bankároknak.
Senkinek nem érdeke ez, az USA-ban sem, ezt tartom.
Az egész olyan, mintha a másik idióta Elon Musk találta volna ki amúgy.

Viszont, ha ők nem állítják le otthon, akkor mindenkinek közös érdeke, hogy fellépjen az US ellen,
lehetőleg elrettentéssel.
Ha nem is a katonai győzelem feltétlen esélyével, hanem hogy leessen nekik, hogy full mindent elvesztenek utána ők is (ti. USA).

Nem báttya, a valóságban az van, hogy Dánia azt küldhet a saját területére, akit tud, és az amerikaiak hagynak neki. Ez meg jelenleg úgy néz ki, hogy lófaszt sem tudnak, vagy TUDNÁNK mint EU küldeni az USA akarata ellenére. Ez van. Becsöngetett a valóság, amit ez a sok Európa áruló széplélek nem akart 20 éve tudomásul venni, az mostanában fog realizálódni.

Valaha hittem egy prosperáló erős EU-ban. Úgy 2008-ig kb. s utána láttam hogy konkrétan gyarmat vagyunk.
Én soha nem hittem benne.

A dánoknak szépen telepíteni kellene a jég alá pár reaktort gyorsan, majd felvetni, hogy Manhatten elsüllyed sok más várossal együtt, ha ez a sok jég valahogy elolvadna és belecuppanna a világóceánba, de ez nem történhet meg semmiképp, ha visszatakarodnak a kontinensükre.

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and enzo
A dánoknak szépen telepíteni kellene a jég alá pár reaktort gyorsan, majd felvetni, hogy Manhatten elsüllyed sok más várossal együtt, ha ez a sok jég valahogy elolvadna és belecuppanna a világóceánba, de ez nem történhet meg semmiképp, ha visszatakarodnak a kontinensükre.
a hollandok lájkolják ezt a megoldást. lehet az angolok, írek, portugálok is csatlakoznának :)

Ukrajna egy dolog, egy -tényleg- európai, depláne 'belsős', NATO tag megint más.
De a NATO-t hagyjuk is. Azon kívül is van egy érdek/érték közösség.

Direkt írtam, hogy nyilván nem következik be, de mekkora fordulat lenne már :D
És igen, tuti elgondolkodna - úgyis itt az a mantra, hogy a tuggyukkik irányítják őt is

Szvsz Bibi, és az összes US szövetséges elgondolkodik most igencsak erősen, hogy egyáltalán
bármikor is számíthat szövetségesként az USA-ra.
Az is elég volt, hogy a szerződéseket nem tartja be, amiket kötött, de hogy simán nekimenne egy igencsak
baráti országnak, azért ez necces.

Ha viszont megtámadja, akkor úgyis vége a NATO-nak és az USA-ra számíthatóságnak.

Azért én mégiscsak azt gondolom, hogy nem lépik meg.
Trump egy barom, de a vezérkarnak, Szenátusnak nem mentek még el teljesen otthonról.
Meg a nagy cégek vezetőinek, bankároknak.
Senkinek nem érdeke ez, az USA-ban sem, ezt tartom.
Az egész olyan, mintha a másik idióta Elon Musk találta volna ki amúgy.

Viszont, ha ők nem állítják le otthon, akkor mindenkinek közös érdeke, hogy fellépjen az US ellen,
lehetőleg elrettentéssel.
Ha nem is a katonai győzelem feltétlen esélyével, hanem hogy leessen nekik, hogy full mindent elvesztenek utána ők is (ti. USA).
azért érdekes hogyan változik a világ nem ?

Musk most idióta lett hirtelen, de amikor a Starlink hozzáférést biztosítja akkor egy eposzi hős,
Trump amikor rábasz Putyin asztalára akkor egy fasza csávó, de amikor a saját érdeke szerint játszik,akkor egy szimpla idióta,
a NATO a legerősebb szövetség a világon,aztán kiderül,hogy az USA nélkül annyit ér mint kutyaszar a hóban, a nagy cégek vezetői,bankárok,háttérhatalom teljesen mindegy hogy nevezzük őket .. nem moralizálnak, őket csak a várható profit érdekli, és a grönlandi projekt azért elég jó kis profittal kecsegtet,
az USA elnökének kongresszusi jóváhagyás nélkül joga van bevetni a SOF egységeket ez több mint eléglenne egy grnland elfoglalására) illetve bizonyos korlátok között a tengerészgyalogságot is, tehát saját hatáskörén belül, elnöki utasításra, ehhez nem kell a Szenátust összehívni, héja meg lesz elegendő aki támogatja a vezérkaron belül is.

nem tudom mikor fog leesni, de egyszer biztosan leesik,hogy nem az USA érdeke hogy Európával jóban legyen, hanem Európának érdeke,hogy az USA-val jóban legyen, teljesen más liga gazdaságilag is, katonailag meg pláne

én elhiszem,hogy most pár atlantistának ez egy kurva nagy gombóc,amit most le kell nyelnie .. de hát ilyen ez a gyarmati sors, az van amit a gazda mond, nem vonom kétségbe,hogy az EU pár évtizeden belül fel tudna állítani egy komolyabb űtőképes haderőt, csak ugye mint írom, ehhez kell pár évtized ,és ez a haderő még mindig fényévere lenne lemaradva az USA-tól. (de aki jobban tudja vitassa)

Ui amit a ki irányit, kittel kapcsolatban írtál .. eszembe jutott hogy itt irtam egyszer valami hasonlót ..

ha az oroszokat támogatja Kína, de az USA az aki féken tudja tartani Kínát, és ezt az USA-t a zsidók írányitják, akik egyeztetni kényszerültek többször is az oroszokkal, akkor ki is irányit ? egyébként a zsidó lobbi vezető befolyását ne vitassuk már el,nincs itt semmi konteo, de a tény az tény.

*báStya
Az '51-es szerződést taglalta kolléga, nem a valóságot

A valóság az lesz, hogy megyünk azt' legyakjuk a jenkiket.
Sok sikert hozzá! A dánoknak is, Nektek is! Én húsz éve mondtam hogy baj lesz, most egye meg mindenki amit főzött!

Egy biztos, én többet magyarként nem szeretnék hadat üzenni sem az oroszoknak, sem az USA-nak, egyikkel sem jártunk jól, most ha sokat púposkodik még Európa ezekkel a burda asszonnyokkal, majd felrúgják őket megint mint vak ember a poharat, csak abban bízom hogy mi a környéken se leszünk!

Washington, DC – Ma Fine (FL-06) kongresszusi képviselő benyújtotta a Grönland annexiójáról és államiságáról szóló törvényt, amely mérföldkőnek számító jogszabály Amerika stratégiai nemzetbiztonsági érdekeinek biztosítására összpontosít az Arktiszon, valamint a Kína és Oroszország által jelentett növekvő fenyegetések elhárítására.

Ahogy a globális verseny fokozódik az Arktiszon, az Egyesült Államok nem engedheti meg magának, hogy az ellenséges hatalmak befolyásra tegyenek szert a világ egyik stratégiailag legfontosabb régiója felett.

„Grönland nem egy távoli előőrs, amit figyelmen kívül hagyhatunk – létfontosságú nemzetbiztonsági eszköz” – mondta Fine képviselő. „Aki Grönlandot ellenőrzi, az kulcsfontosságú sarkvidéki hajózási útvonalakat és az Egyesült Államokat védő biztonsági architektúrát is ellenőrzi. Amerika nem bízhatja ezt a jövőt olyan rezsimek kezébe, amelyek semmibe veszik az értékeinket, és aláássák a biztonságunkat.”

Donald J. Trump elnök és Marco Rubio külügyminiszter világossá tette, hogy az Arktisz gyorsan a globális hatalmi verseny egyik fő színterévé válik. Ellenségeink jelenleg a sarkukban vannak, mivel éppen most győztük le egyik legfőbb szövetségesüket, Nicolas Madurót Venezuelában. Kína és Oroszország továbbra is agresszívan bővíti jelenlétét a régióban, míg Joe Biden évekig tartó gyenge politikája miatt Amerika stratégiai pozíciója gyengült. Amerika erejének helyreállításához határozott fellépésre van szükség.

A Grönland annexiójáról és államiságáról szóló törvény felhatalmazza az elnököt, hogy megtegye a szükséges lépéseket Grönland annektálásához vagy az Egyesült Államok területének megszerzéséhez. A jogszabály előírja azt is, hogy teljes körű jelentést kell benyújtani a Kongresszusnak, amelyben felvázolják a szövetségi törvények azon módosításait, amelyek ahhoz szükségesek, hogy Grönland végül hivatalos amerikai állammá váljon.

„Az amerikai vezetés túl sokáig tétlenül nézett körül, miközben ellenfeleink meggyengítették geopolitikai dominanciánkat” – folytatta Fine képviselő. „A törvényjavaslatom megvédi hazánkat, biztosítja gazdasági jövőnket, és biztosítja, hogy Amerika – ne Kína vagy Oroszország – szabja meg a szabályokat az Arktiszon. Így néz ki az amerikai vezetés és erő.”

https://fine.house.gov/news/documentsingle.aspx?DocumentID=118

azért érdekes hogyan változik a világ nem ?

Musk most idióta lett hirtelen, de amikor a Starlink hozzáférést biztosítja akkor egy eposzi hős,
Mindig is egy fasz volt
Trump amikor rábasz Putyin asztalára akkor egy fasza csávó, de amikor a saját érdeke szerint játszik,akkor egy szimpla idióta,
Trump is ab-start gyökér. Az más kérdés, hogy pl IL-lel kapcsolatban jobb, hogy ő van
Putin asztalára eddig meg nem baszott rá.
a NATO a legerősebb szövetség a világon,aztán kiderül,hogy az USA nélkül annyit ér mint kutyaszar a hóban, a nagy cégek vezetői,bankárok,háttérhatalom teljesen mindegy hogy nevezzük őket .. nem moralizálnak, őket csak a várható profit érdekli, és a grönlandi projekt azért elég jó kis profittal kecsegtet,
Sokkal többet veszítenek el, mint amit nyernek egy kétséges eredményű kitermelés lehetőségével
az USA elnökének kongresszusi jóváhagyás nélkül joga van bevetni a SOF egységeket ez több mint eléglenne egy grnland elfoglalására) illetve bizonyos korlátok között a tengerészgyalogságot is, tehát saját hatáskörén belül, elnöki utasításra, ehhez nem kell a Szenátust összehívni, héja meg lesz elegendő aki támogatja a vezérkaron belül is.
Utána sztem jóvá kell az ilyeneket hagyatni
nem tudom mikor fog leesni, de egyszer biztosan leesik,hogy nem az USA érdeke hogy Európával jóban legyen, hanem Európának érdeke,hogy az USA-val jóban legyen, teljesen más liga gazdaságilag is, katonailag meg pláne

én elhiszem,hogy most pár atlantistának ez egy kurva nagy gombóc,amit most le kell nyelnie .. de hát ilyen ez a gyarmati sors, az van amit a gazda mond, nem vonom kétségbe,hogy az EU pár évtizeden belül fel tudna állítani egy komolyabb űtőképes haderőt, csak ugye mint írom, ehhez kell pár évtized ,és ez a haderő még mindig fényévere lenne lemaradva az USA-tól. (de aki jobban tudja vitassa)

Ui amit a ki irányit, kittel kapcsolatban írtál .. eszembe jutott hogy itt irtam egyszer valami hasonlót ..

ha az oroszokat támogatja Kína, de az USA az aki féken tudja tartani Kínát, és ezt az USA-t a zsidók írányitják, akik egyeztetni kényszerültek többször is az oroszokkal, akkor ki is irányit ? egyébként a zsidó lobbi vezető befolyását ne vitassuk már el,nincs itt semmi konteo, de a tény az tény.
ez nem atlantizmus, hanem a jól felfogott érdek. Egyelőre sztem mindenki itt európai.

Sok sikert hozzá! A dánoknak is, Nektek is! Én húsz éve mondtam hogy baj lesz, most egye meg mindenki amit főzött!

Egy biztos, én többet magyarként nem szeretnék hadat üzenni sem az oroszoknak, sem az USA-nak, egyikkel sem jártunk jól, most ha sokat púposkodik még Európa ezekkel a burda asszonnyokkal, majd felrúgják őket megint mint vak ember a poharat, csak abban bízom hogy mi a környéken se leszünk!
Majd rájössz, hogy nincs olyan, hogy majd pont Mo fog kimaradni bármiből, és ha igen, akkor annak jó eredménye lenne

• Tetszik
Reactions: Pogány
nem kell jóváhagyatni ;) Marinest kell ha 60 napon túli a misszió

az oroszok is európaiak .. :D

én talán pár évvekkel ezelőtt leírtam itt,hogy az Eu abszolút nem tényező a világpolitikában, egy gazdaságilag (eddig) rendben lévő, de katonailag gyenge képződmény, most hogy szépen leválasztották az orosz nyersanyagcsöcsről, már gazdaságilag sem olyan rózsás a helyzete, katonailag meg kiderült róla hogy a "király meztelen" .. hogy is áll az Eu önerőből az ukrán katonai eszközök finanszírozásával ? (nem arra gondolok,hogy küldenek pénzt,hanem hadianyaggal hogy tudja őket ellátni ? )

igaz,mhogy nem nekem hanem zsoltinak írtad .. de van egy olyan mondás, hogy az atehén amelyik mindig a csorda után kullog az szaros füvet legel ! csak jelezém,hogy eddig Magyarország nem igazán maradt ki az európaiak világháborújából, rá is basztunk rendesen .. aki meg kétszer (pláne háromszor) ugyanabba a pocsolyába lép bele az valószínűleg hülye.

csak jelzem hogy pl Svájc , Spanyolország vagy a svédek sikeresen kimaradtak a bulikból .. miyen "szarul" is jártak igaaaaaa ?

Majd rájössz, hogy nincs olyan, hogy majd pont Mo fog kimaradni bármiből, és ha igen, akkor annak jó eredménye lenne
Az egerek akkor teszik jól a dolgukat, ha meghúzódnak a lövészárkokban mikor az elefántok harcolnak.

Persze, szopni fogunk mi is, csak a mérték nem mindegy, egy a lényeg ne legyen mostanában nagy pofánk. Szépen tisztelettudóan kell beszélni mindnekivel, főleg azokkal akik sokkal erősebbek mint a többiek, s ahogy mondtam, lehetőleg ne üzengessünk hadat katonai szuperhatalmaknak, mert régebben sose jöttünk ki belőle jól. Azt meghagynám a németeknek, lengyeleknek, azoknak van hozzá tehetségük!

szerintem IL gondolkodna el azon,hogy mi a tökömet kezdene ott ahol van ha az USA magára hagyná,és nem fogná a kezét .. le lehet ezt tagadni,de kurva nagy szarban voltak a legutóbbi iráni rakétázás során, és azt is döntse el mindenki,hogy ha nem lép közbe az USA akkor sikerült-e volna önerőből megoldanotok ezt az egészet .. mert nem, nem sikerült volna, eleve a lérakból totál kifogyott IL .. akkor mit vetett volna be ? valami imát ?

Nukit vetett volna be, nyilván...

nem kell jóváhagyatni ;) Marinest kell ha 60 napon túli a misszió

az oroszok is európaiak .. :D

én talán pár évvekkel ezelőtt leírtam itt,hogy az Eu abszolút nem tényező a világpolitikában, egy gazdaságilag (eddig) rendben lévő, de katonailag gyenge képződmény, most hogy szépen leválasztották az orosz nyersanyagcsöcsről, már gazdaságilag sem olyan rózsás a helyzete, katonailag meg kiderült róla hogy a "király meztelen" .. hogy is áll az Eu önerőből az ukrán katonai eszközök finanszírozásával ? (nem arra gondolok,hogy küldenek pénzt,hanem hadianyaggal hogy tudja őket ellátni ? )

igaz,mhogy nem nekem hanem zsoltinak írtad .. de van egy olyan mondás, hogy az atehén amelyik mindig a csorda után kullog az szaros füvet legel ! csak jelezém,hogy eddig Magyarország nem igazán maradt ki az európaiak világháborújából, rá is basztunk rendesen .. aki meg kétszer (pláne háromszor) ugyanabba a pocsolyába lép bele az valószínűleg hülye.

csak jelzem hogy pl Svájc , Spanyolország vagy a svédek sikeresen kimaradtak a bulikból .. miyen "szarul" is jártak igaaaaaa ?
Svájcot hagyjuk. Semmi esély svájcit játszani másnak és máshol, mint ott.

Spanyolok? Hányan is mészárolták le magukat előtte?
Division Azul?

Svédek?
Beléptek a NATO-ba am'

igaz,mhogy nem nekem hanem zsoltinak írtad ..
Az egerek akkor teszik jól a dolgukat, ha meghúzódnak a lövészárkokban mikor az elefántok harcolnak.
Szerintem az alapvető különbség a Ti + én meglátásom között, hogy
szerintetek majd lesz egy háború, ami valahol máshol lesz, aminek a hatásai jó részt elkerülik Mo-t
és kvázi bölcsen előrelátó kívülállóként majd hűdejólesz.
Szerintem meg ez a háború sokkalta közelebb lesz, a hatásai az egyébként (a békepártiságot leszámítva ..... lol) teljesen
felkészületlen, tényleges veszélyhelyzetet kezelni abszolúte képtelen Mo-ot naggyon durván fogja sújtani.
Nagyon fog akkor majd kelleni valaki, valakik, aki -ha még képesek lesznek rá, akkor segítséget nyújtson.
Ez nem az orosz lesz, nem is a kva messze levő USA vagy Kína.
Egyedül a szomszédok és más európai országok.

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: Pogány and Sniper
szerintetek majd lesz egy háború, ami valahol máshol lesz, aminek a hatásai jó részt elkerülik Mo-t
Szerintem meg ez a háború sokkalta közelebb lesz, a hatásai az egyébként (a békepártiságot leszámítva ..... lol) teljesen
felkészületlen, tényleges veszélyhelyzetet kezelni abszolúte képtelen Mo-ot naggyon durván fogja sújtani.
Nagyon fog akkor majd kelleni valaki, valakik, aki -ha még képesek lesznek rá, akkor segítséget nyújtson.
Usa lesz.

Figyelj, szerintem meg ha nem leszünk akkora marhák mint legutóbb, hogy hadat üzenjünk direktbe az USA-nak, vagy a Szovjeteknek - oroszoknak - mi pont azokkal a szomszédokkal fogunk életre halálra megküzdeni, akiktől te segítséget vársz.

Nem az oroszoktól félek, hanem néhány történelmi jó szomszédnak nem mernék hátat fordítani, ez van. Talán most lesz annyi eszünk itt a Kárpát medencében hogy nem öljük le egymás családjait, de mérget azért nem vennék rá...