Társadalmi folyamatok

Itthon van KSH szerint 400e alkesz, van szakember, aki szerint ennek a duplája. EZ a probléma. Ezek nem az alkalmanként sört megivók, hanem akik NEM TUDNAK alkohol nélkül létezni (mint a hernyósok hernyó nélkül). Na ez probléma.

És ugye fórumtárs ezeket tarkónlőné, de ha jól értettem az összes alkoholfogyasztót IS. Na ez elvben probléma, gyakorlatilag szerencsére nem, mert ez az ő vágya, nem a valóság.

ENnyire nyamvadt nehéz kontextust megérteni.
Alapvetően az ártalomcsökkentés vonal indult el. A füves nem fogja feltörni a kocsidat a napi fűert, a hernyós igen. A föves ellátja a napi melóját, a hernyós nem, mer tépp az autód, stb. feltörésével van elfoglalva, hogy összeszedje a pénzt rá. A drogok nem egyenértékűek: az alkohol pl. sokkal komolyabb probléma addikciíó szintem (a cigi is), mint a fű. Hosszú távú társadalmi hatása mindkettőnek durvább. Alkesz/durva füves gáz.

És KÜLÖN leírtam, hogy nem kampányt óhajtok folytatni, hanem azt írom, hogy nem minden drog egyforma és a relatíve szabados Hollandia sokkal jobb mutatókat produkál pl. a metadon programjukkal mint a drogra ürügyként háborúsdiként hivatkozó USA.

Komolyan, értsétek már, amit írok.
Megértettem, csak nem igaz amit írsz.
De a füves feltöri az autódat 1 g fűért.
Nem a füves nem látja el a napi munkáját, mert azt nem tudja megjegyezni, hogy mikorra kell bemennie dolgozni.
Egyszerűen hihetetlen, hogy a fű hatásait mennyire lebecsülitek...

Sajnos éppenhogy a fiatalságot bontja le a fű, ami részben igaz, hogy belépődrog. Viszont annak aki füvezik, könnyebb tovább lépnie a komolyabb anyagok felé. Eleve ugye a társaság hatására...kis hasis, kokó, egy kis bélyeg...
Javaslom a Trainspotting, illetve a Rekviem egy álomért c. filmek megtekintését...

Megértettem, csak nem igaz amit írsz.
De a füves feltöri az autódat 1 g fűért.
Nem a füves nem látja el a napi munkáját, mert azt nem tudja megjegyezni, hogy mikorra kell bemennie dolgozni.
Egyszerűen hihetetlen, hogy a fű hatásait mennyire lebecsülitek...
Személyedben akkor van egy Mr. Garrisonunk a South Parkból, aki eltolja papagájként, hogy "A drog rossz. értem?"

Teljes fogalmatlanság, energiát nem fektettél bele, hogy véleményt tudj kialakítani, ennyi.
Kb. mint Meszike and Co. ukrán témában.

Személyedben akkor van egy Mr. Garrisonunk a South Parkból, aki eltolja papagájként, hogy "A drog rossz. értem?"

Teljes fogalmatlanság, energiát nem fektettél bele, hogy véleményt tudj kialakítani, ennyi.
Szerintem te nem ismered ezt a szubkultúrát...olyan szinten gyalulja a memóriàt és akaratot...csak mindig úgy tűnik, hogy milyen jópofa, meg milyen tudattágító...ja, csak amikor kitisztultál és észreveszed a valós élethelyzetet, egyből újragyújtod a THC rakétát...és ez egy ördögi kör...aminek a végén már csak Acidroidnak hívnak...

Végső soron biológusként semmit nem tudok a cannabioid recetorokról. Ötletem sincs, hogy működik a rövid, hosszú távú memória. Fogalmam sincs arról, hogy milyen ingerületátviteli utakon ketesztül hat a fű. Semmi ilyesmit nem tudok.
Véletlenül sem arról van szó, hogy esetleg tudok valamit, amit az ozora feszt hírdetőtábla nem említ....
Csak tudod, valahogy mindig megjelenik a jaj hát a heti egy üveg sör az rossz, a napi 1 g fű az nem rossz szekta.

Sajnos éppenhogy a fiatalságot bontja le a fű, ami részben igaz, hogy belépődrog. Viszont annak aki füvezik, könnyebb tovább lépnie a komolyabb anyagok felé. Eleve ugye a társaság hatására...kis hasis, kokó, egy kis bélyeg...
Javaslom a Trainspotting, illetve a Rekviem egy álomért c. filmek megtekintését...
Ja, kardozni meg tanuljunk a Tulipános Fanfanból? Vagy a Star Warsból? (irónia). (Fikció nem tudomány.)
Nem belépődrog.
Hasis ugyanaz mint a fű hatóanyag oldalról.
Kokó teljesen más műfaj, az elit drogja és elképesztőan k.vára drága. Brókerek meg politikusok ritkán törnek fel kocsikat.
Bélyeg megint más, gyógyászatban felügyelet mellett hasznos is tud lenni, de a hippik is túlélték valahogy.
Nem törnek fel kocsikat miatta.

Gomba: önismeret. Nem napi használat.

Hernyó: probléma (hepa, HIV - ezért kell a tűcsere), k.rvára addiktív (mint a nikotin, csak még rosszabb).
Na azért felnyomják az autót.

A cigi meg pia probléma itthon mint drog.
Amerikában meg a nyugtatók, meth meg fentanyl.

• Tetszik
Reactions: SirHiggins
Végső soron biológusként semmit nem tudok a cannabioid recetorokról. Ötletem sincs, hogy működik a rövid, hosszú távú memória. Fogalmam sincs arról, hogy milyen ingerületátviteli utakon ketesztül hat a fű. Semmi ilyesmit nem tudok.
Véletlenül sem arról van szó, hogy esetleg tudok valamit, amit az ozora feszt hírdetőtábla nem említ....
Csak tudod, valahogy mindig megjelenik a jaj hát a heti egy üveg sör az rossz, a napi 1 g fű az nem rossz szekta.
Ja, biológus, akkor segítek. :D
Kutyát nem érdekli, hány gramm, ugyanis a THC tartalom számít. Az sem mindegy- neked mint biológusnak szívesen segítek - , hogy napi1 litert vodkából vagy sörből iszol meg. Szívesen.
Sosem állítottam, hogy a fű - vagy bármi drog - nem káros a felhasználójára, én a társadalmi oldalról néztem (Trump f.szságai miatt jutottunk el ide).
Társadalmi oldalról ITTHON az alkohol és a nikotin a probléma, több nagyságrenddel nagyobb probléma mint a fű. Ugyanis szétcseszi az alkoholista körül élők életét (de biztosan láttál már olyan álláshirdetést, ahol józan életű kőművest vagy szobafestőt kerestek), a nikotin meg a passzív dohányzás miatt VALÓS probléma.

Igen kevés olyan egyetemistával/főiskolással találkoztam egyébként, aki ne fogyasztott volna alkalmanként füvet, de hardcore pia témában....hát ballagj be egyszer egy Közgáz vagy BME buliba....na az a kemény, nem amikor négyen elszívnak egy spanglit.

• Tetszik
Reactions: G__G and SirHiggins
Szerintem te nem ismered ezt a szubkultúrát...olyan szinten gyalulja a memóriàt és akaratot...csak mindig úgy tűnik, hogy milyen jópofa, meg milyen tudattágító...ja, csak amikor kitisztultál és észreveszed a valós élethelyzetet, egyből újragyújtod a THC rakétát...és ez egy ördögi kör...aminek a végén már csak Acidroidnak hívnak...
Én ebben a szubkultúrában (is) éltem évekig vagy húsz éve (én nem élek vele egyébként, de már alkoholt sem iszom, amivel éltem akkortájt).
Azok a programozók, mérnökök, művészek, orvosok, narancsos POLITIKUSOK egész jól kiheverték, akik most körülötted próbálnak valami működést csiholni a rendszerbe; bár lehet, hogy a legutolsóknak köszönhetjük, hogy mégsem működik semmi jól; (túl sokat toltak és elfelejtették az ígéreteiket) ez esetben mea culpa.

Én ebben a szubkultúrában (is) éltem évekig vagy húsz éve (én nem élek vele egyébként, de már alkoholt sem iszom, amivel éltem akkortájt).
Azok a programozók, mérnökök, művészek, orvosok, narancsos POLITIKUSOK egész jól kiheverték, akik most körülötted próbálnak valami működést csiholni a rendszerbe; bár lehet, hogy a legutolsóknak köszönhetjük, hogy mégsem működik semmi jól; (túl sokat toltak és elfelejtették az ígéreteiket) ez esetben mea culpa.

Hozzáteszem, hogy van valami diszkrét bája, hogy húsz éve lehetett egy asztalnál szoci, fideszes meg liberális (az voltam én, ugye) kedélyesen vitázva mindenféléről (mondjuk orosz hússaláta negyediknek nem volt, hogy rejtői legyen a gondolat). Bár gondolom utóbbi most már sokak által bannolva lenne az elmúlt évek fényében.

Hát az SW 1-3-ban valódi vivás van. Néhány jelenetben olyan intenzíven nyomták, hogy le kellet lassítani a jelenetet, hogy a nézők élvezhessék a filmet...
A valódi vívás meg a filmes vivás más sztori alapvetően; az utóbbi látványos szórakozást akar mutatni, az előbbi meg az ellenfelet harcképelenné tenni.
Erről szólt a kommentem.
Az általad idézett filmek drog témában nem tudományos anyagok, hanem a szórakoztatást szolgálják.

Elnézést ez esetben. Arra utaltam, hogy fikció =/= valóság/tudomány; valamivel kapcsolatos álláspontunkat, ismeretünket nem filmekre alapozzuk.
A filmek tényleg jók egyébként.
Igen....nem a filmekre alapozom az ismereteimet...csak más generáció vagymuk...is apor és hamu...

Ezt a videót tényleg érdemes végig hallgatni:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Elég jól végig veszik, hogy nyírják ki Európát.