Fura volt elsore a szerzetesi hacukaja a PM-nek, de rakerestem. Akit erdekel:Nem, nem! Soha!
Jól tudom, hogyha két NATO szövetséges egymásnak esik akkor nem érvényes az 5. cikkelyre való hivatkozás?Pro :
„Grönland nem lesz az Egyesült Államok uralma alatt”: A dán miniszterelnök elutasítja Trump beavatkozását az északi-sarki szigeten
Jens-Frederik Nielsen kijelentette:
„Egy dolgot mindenkinek világosnak kell lennie. Grönland nem fog az Egyesült Államokhoz tartozni. Grönlandot nem az Egyesült Államok fogja kormányozni. Grönland nem lesz az Egyesült Államok része. Mi azt a Grönlandot választjuk, amelyet ma ismerünk – a Dán Királyság részét.”
Elismerte a Washington területi igényeit övező geopolitikai válságot, és hangsúlyozta:
„Ha itt és most választanunk kell az Egyesült Államok és Dánia között, Dániát fogjuk választani. A NATO-t fogjuk választani. A Dán Királyságot fogjuk választani. Az EU-t fogjuk választani.”
Kontra :
Trump problémákat jósol Grönlandnak, mivel az ország Dániához kíván tartozni
Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke kijelentette, hogy nem ért egyet Grönland miniszterelnökével abban a kérdésben, hogy az nem kívánja-e elkerülni Grönland önálló amerikai állammá válását.
„Ez nagy problémát fog jelenteni neki” – mondta Trump.
Megjegyezte, hogy még magát a miniszterelnököt sem ismeri, és az életéről sem tud semmit.
Rosszul emlékszel, az utólsó pillanatban a NATO tábornokot kimentették helikopteren keresztül.Közvetlenül az Azovstahl alatti titkos tábornokokkal teli parancsnoki központ mellett akiket mind elfogtak![]()

A dánok a szükséges felszerelést már megrendelték a szövetséges USA-tól, az átadás a szerződés szerint a felhasználás helyén, Grönlandon fog megtörténni, mert így gazdaságosabb, mint duplán szállítani az USa-ból Dániába, majd Grönlandra.Én azt nem értem, hogy már hónapok óta megy az üzengetés trump részéről Grönland kapcsán, de még nem hallottam olyan dán nyilatkozatot, hogy x ezer katonát, x harcjárművet, hajókat, repülőket vezényelt volna Grönlandra megerősíteni azt.
Csak a harcias retorika megy, hogy megvédjük Grönlandot az USA-tól ha kell...
Ezt a pl. F-35 vs F-35 szitut megnézném én is...Egy idealizált világban amikor a Grönlandi NATO haderők szembeszállnak az USA seregeivel, akkor az amerikai fegyverzet úgy fog műkdni náluk, mint a droidikák a Naboi csatában amikor az ifjú Vader kilőtte a vezérlést.
Szívemből szóltál. Grönlandon amúgy van egy k.szott nagy USA légibázis a hidegháborús időkből. Letesz oda két-három tucat F-35-öst az USA meg némi extra légvédelmet, aztán hajrá, Európa.Nem báttya, a valóságban az van, hogy Dánia azt küldhet a saját területére, akit tud, és az amerikaiak hagynak neki. Ez meg jelenleg úgy néz ki, hogy lófaszt sem tudnak, vagy TUDNÁNK mint EU küldeni az USA akarata ellenére. Ez van. Becsöngetett a valóság, amit ez a sok Európa áruló széplélek nem akart 20 éve tudomásul venni, az mostanában fog realizálódni.
Valaha hittem egy prosperáló erős EU-ban. Úgy 2008-ig kb. s utána láttam hogy konkrétan gyarmat vagyunk.
Mondjuk pont nem F-35 el lehet kontroll alatt tartani Grönlandot, de tényleg elküldenek pár hajót, aztán totális blokád alatt van az egész lakosság, meg ahogy amcsi kormányzati körökből szivárog, 8 helikopter, ugyan az a csapat aki "kiemelte" - NEM ÁM ELRABOLTA! - Madurot, az rendezné az egész Grönlandi véderőt is, kutyaszánostul, mindenestül.Szívemből szóltál. Grönlandon amúgy van egy k.szott nagy USA légibázis a hidegháborús időkből. Letesz oda két-három tucat F-35-öst az USA meg némi extra légvédelmet, aztán hajrá, Európa.
ezen ne múljékÉn azt nem értem, hogy már hónapok óta megy az üzengetés trump részéről Grönland kapcsán, de még nem hallottam olyan dán nyilatkozatot, hogy x ezer katonát, x harcjárművet, hajókat, repülőket vezényelt volna Grönlandra megerősíteni azt.
Csak a harcias retorika megy, hogy megvédjük Grönlandot az USA-tól ha kell...
https://www.portfolio.hu/global/202...t-dania-ontik-a-fegyvereket-a-tersegbe-811051ezen ne múljék
Azt megnézném, ahogy az EU fééééélelmetes hadereje blokád alá von BÁRMIT, nemhogy az amcsikat.Ha jól tudom, Grönland nem önellátó, ezért egy blokád működhet.
szerintem fordítva gondolja.Azt megnézném, ahogy az EU fééééélelmetes hadereje blokád alá von BÁRMIT, nemhogy az amcsikat.
Persze szándék sincs rá.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..