- Grönlandra is vonatkozik az 5-ös cikkely, mint Dánia része
mondjuk pont nem ..
külső támadás esetén lép(ne) életbe az 5-ös cikkely, de mivel 2 NATO tagállam állna egymással szemben igy ez nem léphet érvénybe !
(pl török-görögnél sem volt ilyen,meg nem is lehet)
amit tehetnek hogy összehivják a NATO bizottságát, de ott az USA alapból leszavazza az ellen irányuló határozatot, és már nincs is konszenzusos megegyezés, maximum amit tehetnek egy amerikai vs dán katonai szembenállás esetén az az,hogy Dánia kap némi politikai segítséget .. biztos lesz pár elítélő határozat meg ilyesmi, de mivel még a konkrét szankciók sem voltak képesek megállítani az oroszokat, ezek inkább üres frázisok leszek,mint bármit is érő valamik.
katonailag meg ha meg akarja állítani az USA-t a jelenlegi töketlen Európa akkor ahhoz sok sikert kívánok (giga LOL) ,most hirtelen a két tűz közé szoritott Lengyelország jut eszembe, és ezért írtam pár napja,hogy 2 szék közül a padlóra került az EU,de szívesen megismétlem mert lehet van aki nem olvasta.
1. ha beleáll az USA-ba Grönland miatt, akkor elbukta Ukrajnát
2. ha nem tesz semmit akkor meg bukja Grönlandot
azt hiszem erre mondják hogy sakk-matt helyzet!
legyünk realisták .. az EU jelenlegi helyzetében egy piaci verekedést nem tudna lerendezni ami két bajuszos romániai Gábor között kirobban,hogy melyik sózza rá az edényszettet vagy a késkészletet valami szerencsétlen hülyére, nem hogy képességben felvegye az versenyt az Egyesült Államok haderejével. (még az orosszal sem bír)
itt ami érdekes lesz azok az alábbiak
-hogy ha nem engdenek Trumpnak a dánok, akkor elveszi-e erővel amit akar ?
-milyen hatással lesz ez az annexio a NATO-ra mint szövetségre ?
-ha kilépnek bizonyos tagországok a NATO-ból, és alakítanak egy új szövetségi rendszert, azt hogy fogja kezelni az USA ? *
*itt egyébként amikor írtam,közben hangosan felröhögtem,mert mekkora svédcsavar (illetve hogy stílszerű legyek dáncsavar) lenne már, ha ezek a kilépő országok (akár Dánia) kérnék felvételüket a CSTO-ba
-de amugy tényleg ott tartunk hogy jelenleg olyan agyrém a világpolitika hogy még ezen sem lepődnék meg