Azért ha beüt a córesz, akkor csak helyén van a szíve /és esze/ a sajtónak
A safe pályázatok(a romàn is) jelentős(legnagyobb) része infra a környèken. A kérdés hogy kinek milyen jól sikerül eladni kettős felhasználásúnak.A SAFE fő problémája az lesz, hogy az ebből a hitelből létrejött katonai kapacitások fenntartását nem finanszírozza. Legjobb példa Románia.A tervezett beszerzések megtörténte után fenn kéne tartania egy olyan hadsereget, amelyet már a mai állapotában sem nagyon tud gazdaságilag finanszírozni, ugyanez lesz a nyugati társadalmakkal, mert nyilvánvalóan a jelen költségvetési visazonyok között a külső politikai érdekérvényesítéshez szükjséges erőt nem lehet majd fenntartani.
Románia esetében, vicces módon a mi SAFE programunkat(infra túlsúlyos) kellett volna benyújtani, mivel NATO elemzések szerint, szinte mindegy mit szereznek be, nem lehet a nehézfegyverzetet megfelelő gyorsasággal átcsoportosítani.
Szlovákia a jó példa arra, hogy a környező országok, (benne mi is) egymáshoz viszonyítva fegyverkeznek, tehát kimondatlanul is egymás közötti konfliktusra készülnek.
Gyakorlatilag megválaszoltad az infrastruktúrára és fenntartásra vonatkozó kérdéseidet is.hogy a környező országok, (benne mi is) egymáshoz viszonyítva fegyverkeznek, tehát kimondatlanul is egymás közötti konfliktusra készülnek.
Azért ha beüt a córesz, akkor csak helyén van a szíve /és esze/ a sajtónak
Annál jobban szereti ő a briteket.Alakul...
Akkor lesz nagy pofáraesés, ha a briteket is dobja Trump.
Szerinted. Nem szeret ez senkit, csak saját magát az a gyanús nekem egyre inkábbAnnál jobban szereti ő a briteket.
!Mindig hasra van esve a monarchiás dolgoktól.Szerinted. Nem szeret ez senkit, csak saját magát az a gyanús nekem egyre inkább!
Eléggé humoros, de az a 13 fő arra késztette az amerikaiakat, hogy vámokkal fenyegetőzzenek, szóval reakció vanExcel-huszár politikai csinovnyikok, projekt menedzserek 2026-os goals & objectives prezijében szerepelt, hogy "elrettentés", ami szép szó és a kreatívok csak így tudták kitölteni általuk jónak vélt tartalommal.
Hadgyakorlat...
Röviden: ha kussolnak és nem csinálnak semmit, lenyelik a "Grönland-békát", elismerik a fájdalmas tényt, hogy évtizedek kényelme érdekében az USA csicskáiva züllesztették le a kontinenst, talán még mindig elegánsabb lenne, mint ez a szánalmas majomparádé.
Ha már szakmai fórumot emlegetsz. Mi szakmaiság van egy 13 fős műveleti előkészítő pogácsa-kávé-ppt nézegetős meetingben, amit elvileg az USA elleni elrettentésnek hírdetnek meg?
.
.Szerintem az késztette Trumplert, hogy vámokkal fenyegetőzzön, hogy:Eléggé humoros, de az a 13 fő arra késztette az amerikaiakat, hogy vámokkal fenyegetőzzenek
ez nekem kimaradtSzerintem az késztette Trumplert, hogy vámokkal fenyegetőzzön, hogy:
- ez már többször bevált
de mintha viszontvám is lett volnaEu vs usa vàm meccs?
Nem lett. A vége 0% lett az eu részéről...de mintha viszontvám is lett volna
a trump egy amerikaiSzerinted. Nem szeret ez senkit, csak saját magát az a gyanús nekem egyre inkább!
Továbbra is felmerül bennem a kérdés, hogy bőven a Hh előtt praktizáló elnökök mégis akkor hogyan tudtáka trump egy amerikai
akit az amerikaiak választottak meg amerikai elnöknek és az amerikaiak dobják össze a fizetését
az egy - a néhai hidegháború akkori amerikai érdekeiből adódó - félreértés hogy neki a mi lelki egyensúlyunkkal is foglalkoznia kellene itt európában
Mára összehívták az Uniós nagyköveteket.Eléggé humoros, de az a 13 fő arra késztette az amerikaiakat, hogy vámokkal fenyegetőzzenek, szóval reakció van.
Ami még ennél is humorosabb az maga topic. Szinte már megsértődnek egyesek, hogy nem egyből behódolt Dánia meg Grönland, hanem ellenkeznek az USA ellen. Ne legyünk ilyen szolgalelkűek.
Az USA a történelmének nagyobb részében izolacionista volt, Európa országait illetően.Továbbra is felmerül bennem a kérdés, hogy bőven a Hh előtt praktizáló elnökök mégis akkor hogyan tudták
a hasonlószitukat normálisabban kezelni (pedig akkor aztán tényleg vad imperializmus volt).
Vagy a Hh után is már jó pár elnök működött, viszonylag normális személyiséggel.
Nem azért akarnak Eu-s szolidaritást, mivel az unió jellegénél fogva, hogyha vámokat akarnak kivetni külön tagállamokra, akkor a többi tagállamra is vonatkozni fog a vám, hiszen közös uniós piac van? Ezt nem tudom pontosan, csupán rémlik valami, szóval senki ne vegye kézpénznek, hanem nézzen utána, lehetőleg értelmes forrásbólMára összehívták az Uniós nagyköveteket.
![]()
Egyébként jó lett volna ilyen nagy összefogás Uniós részről, amikor minket fenyegetett meg Ukrajna az olajellátásunk felrobbantásával, leállításával.
Szal nem behódolást várok tőlük, csak kárörvendően szórakozok azon, hogy most ők kerültek szopóágra. De persze most tőlünk elvárják a szolidaritást meg együtt vámháborozzunk velük Grönlandért.
Jóban külön, rosszban együtt, ez ma az Unió.
Harcoljanak csak, annál távolabb kerül tőlük Trump, annál inkább egyedül maradnak Ukrajnában Putyinnal szemben. Pénz, fegyver, gazdasági háttér nélkül. Itt csak 1.gond van, a magyar gazdaság nagyrészt hozzájuk kötődik....
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..