[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

Trump kijelentette, hogy mivel nem nyerte el a Nobel-békedíjat, „már nem érzi kötelességének, hogy csak a békére gondoljon”, és Grönlandot akarja megszerezni – írta az amerikai elnök Jonas Gahr Støre norvég miniszterelnöknek írt levelében, amelyet Nick Schifrin, a PBS News újságírója tett közzé.

„Kedves Jonas!

Tekintettel arra, hogy az országod úgy döntött, hogy nem ítél oda nekem Nobel-békedíjat nyolc vagy több háború megakadályozásáért, már nem érzem kötelességemnek kizárólag a békére gondolni, bár az mindig győzedelmeskedni fog, hanem most már azon is gondolkodhatok, hogy mi a jó és a helyes az Amerikai Egyesült Államok számára.
Dánia nem tudja megvédeni ezt a földet Oroszországtól vagy Kínától, és miért van egyáltalán „tulajdonuk”?
Nincsenek írásos dokumentumok, csak arról van szó, hogy egy hajó kötött ki ott évszázadokkal ezelőtt, de nekünk is voltak már hajóink. Többet tettem a NATO-ért, mint bárki más a megalapítása óta, és most a NATO-nak kell tennie valamit az Egyesült Államokért.
A világ nem lesz biztonságos, hacsak nem lesz teljes és totális ellenőrzésünk Grönland felett.”

mindenközben ..

A Berlingske szerint az Egyesült Államok titokban érzékeny információkat kezdett gyűjteni a grönlandi katonai létesítményekről, kikötőkről és légibázisokról.

Dán katonai tisztviselők fedezték fel, hogy az Egyesült Államok titokban érzékeny információkat gyűjtött katonai létesítményekről anélkül, hogy erről tájékoztatta volna Koppenhágát. A dán hatóságok riasztónak tekintették ezt a lépést, attól tartva, hogy az összefüggésben állhat az Egyesült Államok nyomásgyakorlási vagy akár katonai fellépési terveivel Grönland ellen. A dán kormányt és a katonai vezetést azonnal tájékoztatták

és persze Medvegyev ismét betrollkodott az X-en :D

Medvegyev azt kérdezte, hogy a trumpista MAGA szlogen jelentése eljutott-e az EU "idiótáihoz"?

Dmitrij Medvegyev, az Oroszországi Biztonsági Tanács alelnöke az X közösségi oldalon azt kérdezte, hogy az EU érti-e a „Tegyük Amerikát újra naggyá” szlogen jelentését.

„Tegyük Amerikát újra naggyá (MAGA) = Tegyük Dániát újra kicsivé (MDSA) = Tegyük Európát újra szegényebbé (MEPA). Felfogtátok végre ezt, idióták?”
igazi f.a.sz.

Vagy ahogy szoktam írni, ő is csak egy politikus - oligarcha szinpadi bohóc a média világot jelentő deszkáin, megszámlálhatatlan mennyiségű társával adja elő az aktuális narratíva alapján írt kottából született darabot a szavazó polgárok médiás megetetésére, unalmának elűzésére.

Nincs itt semmi új a nap alatt..

na de most nagyon őszintén .. miért kellene Trumpnak az USA-n kívül bármit is előtérbe helyeznie ? nem is értem mit csodálkoztok ezen ..
Ő első körben az USA elnöke, és második körben bármi egyéb ! mivel kellene foglalkoznia ha nem azzal,hogy Make America Great Again ,és ezt bármi áron ? :)

most nagyon durva hasonlatot fogok irni, de egy jól menő bankár mikor fog leereszkedni egy hajléktalanhoz ? (mert kb ez a jelenlegi felállás)

na de most nagyon őszintén .. miért kellene Trumpnak az USA-n kívül bármit is előtérbe helyeznie ? nem is értem mit csodálkoztok ezen ..
Ő első körben az USA elnöke, és második körben bármi egyéb ! mivel kellene foglalkoznia ha nem azzal,hogy Make America Great Again ,és ezt bármi áron ? :)

most nagyon durva hasonlatot fogok irni, de egy jól menő bankár mikor fog leereszkedni egy hajléktalanhoz ? (mert kb ez a jelenlegi felállás)
De az usa valójában a leégett kábszis bróker akinek annyira kell a pénz kokóra, hogy már simán késel is érte.

Vagy ahogy szoktam írni, ő is csak egy politikus - oligarcha szinpadi bohóc a média világot jelentő deszkáin, megszámlálhatatlan mennyiségű társával adja elő az aktuális narratíva alapján írt kottából született darabot a szavazó polgárok médiás megetetésére, unalmának elűzésére.

Nincs itt semmi új a nap alatt..
Nem minden politikus gyökér.

Mert ez nem jó az USA-nak sem?
Erre a többségük is rájött azért már.

Cseho, Horváto, Litvánia, Hollandia
a páratlan izraeli hadiipar csodálatos Trophy nevezetű termékét választja.
Legyél Te is cseh, horvát, litván, holland! Válaszd a Trophyt!
/amúgy ők mennyire voltak a szankciózzuk Izrael vonaton nemrég? :D :D /

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Vicces
Reactions: blitzkrieg
Azok az atomfegyverek gondolom indítókód nélkül használhatatlanok.
Az elektronikát le lehet cserélni. Amúgy is az atombombában a dúsított uránium vagy plutónium az értékes, ha az megvan, bombát készíteni belőle már gyerekjáték.
Persze, ha a németek nagyon akarnának, akkor pár év alatt meg tudnák oldani.

Ne együk már meg a dumáját, az amerika first önmaga paródiája, egyik pillanatban béke mindenáron és ne legyen új konfliktus, aztán lebombázza Iránt és elrabolja Venezuela elnökét. Aztán az ukrajnai háborús diplomácia skizofrén álláspontjait Trumpnak ne is említsük. Úgy viselkedik az amerikai vezetés, mint egy levágott fejű csirke.

Ne együk már meg a dumáját, az amerika first önmaga paródiája, egyik pillanatban béke mindenáron és ne legyen új konfliktus, aztán lebombázza Iránt és elrabolja Venezuela elnökét. Aztán az ukrajnai háborús diplomácia skizofrén álláspontjait Trumpnak ne is említsük. Úgy viselkedik az amerikai vezetés, mint egy levágott fejű csirke.
ez nem a dumájának a megevése kedves kolléga .. ez a kőkemény realitás, de tényleg nemértem mit vagytok erre rácsodálkozva, Orbán pl a mi érdekünket nézi vagy a hollandokét ? Zelenszkijt érdekli a nigériaiak helyzete? Kanadát a pápuák ? Kínát érdekli mi van Ománban ? mindenki a maga pecsenyéjét sütögeti, nagyon helyesen, és ugyanezt teszi Trump is, én írtam az elején mikor visszatért.. ő egy üzletember nem diplomata, az üzleti életből jött és aszerint fog politizálni is, kint meg azok maradnak állva akikbenvan kurázsi,és nem ilyen puhapöcsű balfaszok.

ha cinikus szeretnék lennei (de az a nick már foglalt volt :D ) akkor megkérdezném,hogy ennek a jelenlegi ukrán-orosz háborúnak ki az igazi nyertese ? gondoljuk már végig normálisan mindenki vesztett rajta csak az USA nem !! (jó meg persze Kína sem, de nem is ö basztatta fel az embereket,hogy menjenek ki a Majdanra)

ki szállítja a fegyvereket az EU-s országoknak, annak a pótlására amit ezek odaadtak ?
kiszállítja a légvédelmi eszközöket Ukrajnának ?
kI szállítja pl azt az LNG gázt amit a kiesett orosz kapacitás pótlására vesznek meg ? (Norvégokon kívül)
Ki mondta azt ,hogy a felvett hitelből támogassa a NATO saját belátása szerint amerikai fegyverekkel Ukrajnát ?
ki az aki "megszállta" Venezuelát és bejelentette,hogy az állami olajkincsek fölött majd ők rendelkeznek ?
ki az aki Izraelt rendszeresen kisegítve rendet tart a Közel-keleten , ezzel is erősitve a befolyását élvező olyan olajban bővelkedő országokat mint pl Szaudi ? (meg ugye jelentősen gyengitve Iránt is aki szintén egy hatalmas olajvagyonon ül )

na mindenki megválaszolja majd magának a kérdéseket, aztán összerakja a kapott eredményt, és végiggondolja hogy ezek a dologok vajon melyik állam Gdp-jét fogják a legjobban felfelé lökdösni .. és meg is lesz a Make America Great Again értelme .

egyáltalán nem érdeke hogy béke legyen,mert mérlegelni fog,hogy az USA min keres a legjobban, aszerint fog eljárni .. ha Iránban bejelentené az ajatollah, hogy ő holnaptól republikánus és tárt karokkal várja az Exxont, meg a Chevront lehet még le is fenyitené azonnal Natanjahut ! Szíriában miért "loptak" el hirtelen olajmezőket ? Miért kellett mennie Kadhafinak ?

ne legyen már olyan hülye illuziótok,hogy Samu bácsi jóságos, és majd megvéd .. véd a faszt, ha az érdeke úgy kivánja elsőként fogja belökni az aktuálist a vonat alá ! Dánia most tanulja a leckét , hogy mennyire lehet bennük megbízni ,sehogy .érdekei mentén kormányoz és azok mentén politizál, de ebben nincs semmi extra, ez a dolga, igy kell tennie, pont mint amikor Erdogan kihasználgatta a különleges státuszát és aszerint hajlott ide vagy oda .. pontosan azért mert megteheti !!

@SirHiggins

"Mert ez nem jó az USA-nak sem?
Erre a többségük is rájött azért már."

gondolom akkor GB meg IL mindig a mások érdekeit nézi és aszerint cselekszik,mert az a jó nekik .. de javíts ki ha tévedek .. ;)

@zsolti ne hagyjuk ki Bácsfi Dianát sem !! (tudnék még említeni pár félnótást innen, de már belpolbűnözés lenne)

Norvégia, Németországot követve, Grönlandról hazaküldi az összes (két azaz 2 ) tisztjét.

Dánia szimbolikus támogatása csak Washington első figyelmeztetéséig tartott. Norvégia visszahívja két tisztjét Grönlandról, akiket mindössze néhány napja küldtek az „arktiszi biztonság megerősítésére”.

Trump azzal fenyegetőzött, hogy akár 25%-os vámokat vet ki azokra az országokra, akik megakadályozzák a terveit. Kijelentését követően 15 Bundeswehr katona hagyta el a szigetet az európai szolidaritás jegyében. Németország ezt azzal magyarázta, hogy „lényegében teljesítették küldetésüket”.

Az EU megpróbált megfontolni válaszlépéseket – vámokat, az amerikai bankokra vonatkozó korlátozásokat, digitális adókat –, de úgy tűnt, hogy nem „provokálja apukát”, és csak a diplomáciai lehetőségeket hagyta napirenden.

ec814e7a1ea46263c2134b78e3d6001652bdc6a6691f3f853aee757cea77c2b8.gif

Nem értem.
Pont azt mondom, hogy ez az ámokfutás, amit csinál az USA-nak sem érdeke.
persze hogy nem érted .. (érted te csak adod a hülyét .. viszont azt meg én nem értem,hogy miért)

na de akkor Szájbarágó Szilárd bácsi stílusában .. mégegyszer.

1.nincs ámokfutás, kőkemény geopolitikai játszma van ! ( a hatalmi struktúrák újbóli elosztása zaljik, ahol Európa nem tényező, nem vendég az asztalnál, csak egy fogás az étlapon !!)

2.nincsenek barátok, csak az USA érdeke van az USA szemszögéből,mindenki más mellékes, nem számít !

3.Trump az USA elnöke, neki eszerint kell eljárnia (1-es és 2-es pont)

4.nem az USA van kiszolgáltatott helyzetben az EU-felé, hanem az EU van kiszolgáltatott helyzetben az USA-felé,mert az USA nélkül egy tehetetlen szardarab a viz tetején .. csak sodródik, de globálisan nem rúg labdába !

ezért az van amit a gazdi mond, ha Trump azt mondja az EU-nak ugorjanak, nem az lesz az első kérdés,hogy miért ? hanem az hogy milyen magasra !! (lsd németek után a norvégok becsicskulását a vámokat illetően , de pont erről irtam azt hiszem neked egyik válasz kommentemben,hogy felejtsétek már el azt hogy bárki önként és dalolva menne meghalni Grönlandra a dánok miatt, úgy ki fognak farolni,hogy öröm lesz nézni.

a kérdésem pedig arra vonatkozott volna,hogy mondj már pár olyan példát amikor mondjuk Izrael vagy a britek más érdekeit helyezték előtérbe a sajátjaik helyett és aszerint jártak el,hogy inkább a másik járjon jól ne ők !

persze hogy nem érted .. (érted te csak adod a hülyét .. viszont azt meg én nem értem,hogy miért)

na de akkor Szájbarágó Szilárd bácsi stílusában .. mégegyszer.

1.nincs ámokfutás, kőkemény geopolitikai játszma van ! ( a hatalmi struktúrák újbóli elosztása zaljik, ahol Európa nem tényező, nem vendég az asztalnál, csak egy fogás az étlapon !!)

2.nincsenek barátok, csak az USA érdeke van az USA szemszögéből,mindenki más mellékes, nem számít !

3.Trump az USA elnöke, neki eszerint kell eljárnia (1-es és 2-es pont)

4.nem az USA van kiszolgáltatott helyzetben az EU-felé, hanem az EU van kiszolgáltatott helyzetben az USA-felé,mert az USA nélkül egy tehetetlen szardarab a viz tetején .. csak sodródik, de globálisan nem rúg labdába !

ezért az van amit a gazdi mond, ha Trump azt mondja az EU-nak ugorjanak, nem az lesz az első kérdés,hogy miért ? hanem az hogy milyen magasra !! (lsd németek után a norvégok becsicskulását a vámokat illetően , de pont erről irtam azt hiszem neked egyik válasz kommentemben,hogy felejtsétek már el azt hogy bárki önként és dalolvamenne meghalni Grönlandra a fánok miatt, úgy ki fognak farolni,hogy öröm lesz nézni.

a kérdésem pedig arra vonatkozott volna,hogy mondj már pár olyan példát amikor mondjuk Izrael vagy a britek más érdekeit helyezték előtérbe a sajátjaik helyett és aszerint jártak el,hogy inkább a másik járjon jól ne ők !
Te abban a hitben vagy, hogy ebben van koncepció és ez így az amcsik szerint is gromek.
Cuki, de semmi nem támasztja ezt alá, így teljesen rossz feltételezésből indulsz ki.
Így nem is értem hogyan jön ide, hogy más érdekét kéne nézni.

Te abban a hitben vagy, hogy ebben van koncepció és ez így az amcsik szerint is gromek.
Cuki, de semmi nem támasztja ezt alá, így teljesen rossz feltételezésből indulsz ki.
Így nem is értem hogyan jön ide, hogy más érdekét kéne nézni.
Fogadjunk hogy ha Trump be akarja húzni Grönlandot akkor be is fogja és rohadtul nem érdekli majd hogy ehhez mit szól az EU ?
lássad már a geopolitikai realitásokkal,hogy kinek mi a szerepe,meg hogy kik is fujják igazából a passzátszelet globálisan ..
az EU-nak ebben a buliban nem a meghatározó szelek fújása jutott,csak egy kósza fingás a gatyájába.

az hogy ki mit gondol az USA-ban teljesen mellékes, az van amit Trump mond, 4 évig legalább is az van ,s jelen pilanatban csak ez számit,ha behúzzák Grönlandot, majd 4 év múlva legfeljebb visszadják / :D /

jelen pillanatban még az a helyzet,hogy az én feltételezésemet is kb annyi támasztja alá mint a tiedet, tehát ha ezt nem támasztja alá semmi, akkor azt sem. majd az idő eldönti kinek volt igaza ..

Fogadjunk hogy ha Trump be akarja húzni Grönlandot akkor be is fogja és rohadtul nem érdekli majd hogy ehhez mit szól az EU ?
lássad már a geopolitikai realitásokkal,hogy kinek mi a szerepe,meg hogy kik is fujják igazából a passzátszelet globálisan ..
az EU-nak ebben a buliban nem a meghatározó szelek fújása jutott,csak egy kósza fingás a gatyájába.

az hogy ki mit gondol az USA-ban teljesen mellékes, az van amit Trump mond, 4 évig legalább is az van ,s jelen pilanatban csak ez számit,ha behúzzák Grönlandot, majd 4 év múlva legfeljebb visszadják / :D /

jelen pillanatban még az a helyzet,hogy az én feltételezésemet is kb annyi támasztja alá mint a tiedet, tehát ha ezt nem támasztja alá semmi, akkor azt sem. majd az idő eldönti kinek volt igaza ..
egyelőre még nem diktatúra az usa