[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

Élő része volt a jogrendjüknek, nahááát, alkalmaznak egy élő, érvényes jogszabályt. Ja, hogy neked nem rémlik, akkor biztos nem is volt, nekem rémlik. Azt is tudom, h a németeknél is lobbiztak érte magyarok, mert ugye őket is érinti. Ja, és nem akarok belpolbűnözni, de mondjuk ha Csuhaj Ildikó beszélgetését megnézed Áder Jánossal, ő elmondja, hogy ő több szlovák elnöknek is felvetette. Tehát volt magyar próbálkozás, csak hát az sem a nyilvánosságban ment lájkvadászati céllal. Ja, a könyvében is benne van, ami még a mostani cirkusz előtt jelent meg, tehát nem aktuálpolitikai célzattal szerepel benne. Tehát tényszerűen nem igaz, h nem volt magyar törekvés. Te nem tudtál róla.

Ahogy nekem a Minority Safe Pack is rémlik, és az EU arra adott reakciója is. Belügy. Hát ez is belügy.
Az aztán hatalmas nagy próbálkozás.
A bajszos nyilatkozatán kívül vmi forrás? Dokumentum?
Ja, biztos titkos LoL
De még ha úgy is volt. Akkor MOST, amikor történik az alkalmazása ismét, akkor kussolni kell?

Babiš: Csehország nem állhat ki Grönlandért

Babiš egy sajtótájékoztatón tárgyalta ezeket az érveket. Vettem egy földgömböt 15 ezerért, hogy pontosan lássam, hol van Grönland. Az Orešnik (orosz rakéta - a szerk. megj.) pedig 26 perc alatt repülne Oroszországból a Fehér Házba, és a 11. percben Grönland felett van. Tehát Trump elnök érvei Kínáról és Oroszországról relevánsak, és megállapodásra kell jutnunk. Néhány kihívás és nyilatkozat haszontalan” – tűnődött a cseh miniszterelnök.

238 000 forint foldgombert nem sok egy kicsit? :D
Nem úr, aki nem pazal'!

• Imádom
Reactions: Kim Philby
Az aztán hatalmas nagy próbálkozás.
A bajszos nyilatkozatán kívül vmi forrás? Dokumentum?
Ja, biztos titkos LoL
De még ha úgy is volt. Akkor MOST, amikor történik az alkalmazása ismét, akkor kussolni kell?
Mondjuk mert a szerbekkel sikerült?
Tehát most, hogy kiderült, h neked eddig nem volt fontos, most más bizonyítsa be, hogy te miért nem tudtál róla, miközben neki már akkor is fontos volt. Egyébként éppen ellentmondtál saját magadnak. Egyfelől akkor még senki nem gondolta, most meg miért nem ért el sikert egy másik ország élő jogrendjének megváltoztatásában, amikor ugye hatásköre nincs, csak kérni tud.
Te miért nem értél el sikert itt a fórumon való hőbörgéssel? Miért Grönlandot akarod megvédeni fegyveresen, miért nem Felvidéket foglalod vissza?

Mondjuk mert a szerbekkel sikerült?
Tehát most, hogy kiderült, h neked eddig nem volt fontos, most más bizonyítsa be, hogy te miért nem tudtál róla, miközben neki már akkor is fontos volt. Egyébként éppen ellentmondtál saját magadnak. Egyfelől akkor még senki nem gondolta, most meg miért nem ért el sikert egy másik ország élő jogrendjének megváltoztatásában, amikor ugye hatásköre nincs, csak kérni tud.
Te miért nem értél el sikert itt a fórumon való hőbörgéssel? Miért Grönlandot akarod megvédeni fegyveresen, miért nem Felvidéket foglalod vissza?
Nem más bizonyítsa be, te hozol egy állítást, hogy 'mer mondta', de alátámasztani nem tudod.
Ellentmondás?
Hát pont Te hozod ismét példának Benest /más majd hozza Trianont, blabla/, amikor pont ezek miatt
kéne melléjük állni.
Mert pont ugyan úgy akarnak kibaszni a Grönlandiakkal.

+Jaa, hogy te a fórumnak parádézol, hogy több likeod legyen?
Nna hagyjuk :D

Nem más bizonyítsa be, te hozol egy állítást, hogy 'mer mondta', de alátámasztani nem tudod.
Ellentmondás?
Hát pont Te hozod ismét példának Benest /más majd hozza Trianont, blabla/, amikor pont ezek miatt
kéne melléjük állni.
Mert pont ugyan úgy akarnak kibaszni a Grönlandiakkal.

+Jaa, hogy te a fórumnak parádézol, hogy több likeod legyen?
Nna hagyjuk :D
Értő olvasás. Írtam, hogy a mostani aktuális történések előtt megjelent könyvében szerepel, tehát felvetette a kérdést. Amit te tagadtál, hogy Magyarországról bárki felvetette volna, és nem is gondolta senki, blablabla. Tehát te tettél egy állítást, amit megcáfoltam. Az ebből a szempontból teljesen lényegtelen, h sikeres volt-e a felvetés (nyilván a felvidéki magyarok számára nem lényegtelen), csak abból a szempontból, h bárki Magyarországról felvetette-e, gondolta-e, h egy kollektív bűnösséget kimondó élő, érvényes jogszabály az ebbű baj lesz, more kategória.

Nyilván, h egy most lezajlott beszélgetésben ezt egy olyan rutinos riporter, mint Csuhaj I. az aktuális események kapcsán felveti.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Értő olvasás. Írtam, hogy a mostani aktuális történések előtt megjelent könyvében szerepel, tehát felvetette a kérdést. Amit te tagadtál, hogy Magyarországról bárki felvetette volna, és nem is gondolta senki, blablabla. Tehát te tettél egy állítást, amit megcáfoltam. Az ebből a szempontból teljesen lényegtelen, h sikeres volt-e a felvetés (nyilván a felvidéki magyarok számára nem lényegtelen), csak abból a szempontból, h bárki Magyarországról felvetette-e, gondolta-e, h egy kollektív bűnösséget kimondó élő, érvényes jogszabály az ebbű baj lesz, more kategória.

Nyilván, h egy most lezajlott beszélgetésben ezt egy olyan rutinos riporter, mint Csuhaj I. az aktuális események kapcsán felveti.
ja értő: 2004-ben nem gondolta az EU, és Mo sem, mert a csatlakozáskor nem volt semmi erőfeszítés ellene.

Btw: jelenleg a szlovákok is ellentmondanak a dekrétumok bizonyos kitételeinek, így még
konkrétan annak sem felel meg a mostani eljárásuk.

ja értő: 2004-ben nem gondolta az EU, és Mo sem, mert a csatlakozáskor nem volt semmi erőfeszítés ellene.

Btw: jelenleg a szlovákok is ellentmondanak a dekrétumok bizonyos kitételeinek, így még
De, volt, csak nem emlékszel. Újabb ellentmondás: Ha Magyarország vagy Németország nem veti fel, az EU-nak nem kell róla gondolnia semmit. Ha az EU gondolta róla, hogy ez má csak úgy ott van, és nem jelent semmit, az azért van, mert Magyarország felvetette. Te egyébként tudsz bármit random portugál jogszabályokról? Akkor merül fel benned, hogy ez így nem jó, vagy az jóvanazúgy, ha valaki rákérdez és megnézed. Nem?

De, volt, csak nem emlékszel. Újabb ellentmondás: Ha Magyarország vagy Németország nem veti fel, az EU-nak nem kell róla gondolnia semmit. Ha az EU gondolta róla, hogy ez má csak úgy ott van, és nem jelent semmit, az azért van, mert Magyarország felvetette. Te egyébként tudsz bármit random portugál jogszabályokról? Akkor merül fel benned, hogy ez így nem jó, vagy az jóvanazúgy, ha valaki rákérdez és megnézed. Nem?
Ok. Természetesen igazad van.
Akkor most legalább annyira fölösleges tiltakozni, amikor használva is van,
mint 20 éve, amikor csak elméleti probléma volt.
Mindegy tényleg hagyjuk. Igazából sokkal jobban érdekel, hogy a spanyol baleset mitől lehetett.

megkérdeztem neked az MI-t
A 2004-es csatlakozás környékén és azután is voltak tiltakozások az EU-ban a Beneš-dekrétumok miatt, főleg magyar, német és osztrák részről, mivel a dekrétumok a kollektív bűnösség elvén nyugodtak, ami sértette az emberi jogokat; bár 2009-ben Liechtenstein elismerte Szlovákiát (és Csehországot), addig nem tette meg a dekrétumok miatt, a kérdés az EU-ban is napirenden maradt, 2012-ben petíció is indult az EP-ben a szlovák jogszabályok miatt.
A tiltakozások háttere:
  • Beneš-dekrétumok: A II. világháború utáni csehszlovák elnöki rendeletek, amelyek megfosztották vagyonuktól és kitelepítették a németeket és magyarokat, mint kollektíven bűnös nemzetiségeket.
  • EU-bővítés (2004): Csehország és Szlovákia csatlakozásával a dekrétumok öröksége is az Unió része lett, ami felvetette a jogfolytonosság és az emberi jogok kérdését.
A tiltakozások formái:
  • Politikai nyomás: Német, osztrák és magyar politikusok tiltakoztak a parlamentekben.
  • Nemzetközi fórumok: Liechtenstein 1945-től 2009-ig nem ismerte el Csehország és Szlovákia függetlenségét a dekrétumok miatt, ez is jelzi a komolyságát. A dekrétumok miatt 2009-ig nem csatlakozott az EGT-hez Szlovákia.
  • Civil akciók (2012): Magyar jogászok és aktivisták (pl. Fiala-Butora János, Orosz Örs) petíciót nyújtottak be az Európai Parlamentnek a szlovák jogszabályok ellen, amelyek fenntartották a dekrétumokat, és tiltakoztak a bírálatokat büntető törvénymódosítás ellen.
A tiltakozások eredménye:
  • A dekrétumok nem tűntek el teljesen, de a nemzetközi figyelem és a civil ellenállás folytatódott, ami rávilágított az Unióban a kollektív bűnösség elvének elfogadhatatlanságára.

És akkor hadd szopja be a grönlandi is.
Ez a magyar virtus! Ahogy Silvio kartárs is írta előbb, dögöljön meg a szomszéd tehene is.
Gratulálok. Őszintén!
Nem a szomszédé is!! A szomszédé dögöljön csak meg. Majd eladunk neki tejet.
Ugyanezt csinálták eddig velünk tizenévig, ezt a pár év szopórollert csak kibírják.
Ha több lesz, sorry, tévedtem.;)
Nem lehet, hogy pontosan az erdélyi, felvidéki magyarok szomorú sorsa miatt kéne csak azértis kiállni mellettük, pont a magyaroknak?
Mert mi tudjuk, mennyi szopás az ilyen?
Hányszor álltak ki a kisebbségi magyarokért? Qrvanagynulla!!!
Totálisan semmivel nem tartozunk nekik.
Ők viszont nekünk igen!!!

És ha én most toppantok, lesz népszavazás?
Nem, de dafke ellenük, és a kárukra örömködni, hááát....
Btw ÉN kint voltam a szlovák nagykövetség elleni tüntetésen.
Mert legalább azt meg tudtam tenni, ha már a kormány nem volt hajlandó.
És meg kell mondjam, nem sok népnemzethy pártot láttam. Nullát.

• Tetszik
Reactions: cirqle
Egy kis összefoglaló a Copilottól, Dánia Magyariország-ellenes tevékenységeivel kapcsolatban:

Hogyan vett részt Dánia a Magyarországgal szembeni EU‑s lépésekben?
1. Dánia volt az egyik legerősebb támogatója az EU „nukleáris opciójának” (7. cikk) alkalmazására Magyarországgal szemben
A dán európai ügyekért felelős miniszter, Marie Bjerre 2025-ben többször is kijelentette:

Dánia fel akarja gyorsítani a 7. cikk szerinti eljárást Magyarország ellen.

Céljuk: Magyarország szavazati jogának felfüggesztése az EU Tanácsában.

Indoklás: szerintük „továbbra is fennállnak a jogállamisági értékek megsértései”.

Ez a 7. cikk a legsúlyosabb EU‑s szankciós mechanizmus, amelyet gyakran „nukleáris opciónak” neveznek.

2. Dánia más tagállamokkal együtt szorgalmazta a Magyarországnak járó EU‑s források korlátozását
A dán miniszter nyíltan támogatta:

EU‑s pénzek visszatartását olyan tagállamoktól, amelyek szerintük megsértik az uniós jogot.

A jogállamisági mechanizmus szigorú alkalmazását.

3. Dánia vezető szerepet vállalt a 2025-ös EU‑s meghallgatásokon
2025 májusában és júliusában több EU‑s miniszteri ülésen:

Dánia a „minden szükséges eszköz” bevetését sürgette Magyarországgal szemben.

A dán delegáció a legkeményebb álláspontot képviselte a Tanácsban.

4. Dánia különösen aktív volt, amikor Magyarország blokkolta Ukrajna EU‑s csatlakozási tárgyalásait
2025-ben, amikor Magyarország vétózott:

Dánia ezt „az EU alapelveinek megsértéseként” értékelte.

Emiatt is követelték a szavazati jog felfüggesztését.

Összegzés
Dánia nem passzív támogató, hanem kezdeményező és élharcos volt a Magyarországgal szembeni EU‑s jogállamisági eljárásokban:

Intézkedés Dán szerep Forrás
7. cikk gyorsítása Aktív kezdeményező
Szavazati jog felfüggesztésének javaslata Dánia indítványozta
EU‑s források korlátozásának támogatása Nyílt támogatás
Magyarország meghallgatásának szorgalmazása Vezető szerep
Ukrajna vétója miatti fellépés Dánia külön is kiemelte

Nem szép ez tény, de lexarom.:D
Azt hittem ilyen szitu sose lesz, de Trump sokkal jobban nyomja mint gondoltam.
Igen, ez tény, Ez szlovák ügy most xar, mert Ficora szükség van, jól látja a srác szívózhat velünk.
De fel kell írni, aztán kellő időben elrendezni!!!

Nem szép ez tény, de lexarom.:D
Azt hittem ilyen szitu sose lesz, de Trump sokkal jobban nyomja mint gondoltam.
Erre majd visszatérünk, ha Mo-ra is beütött a córesz miatta
Igen, ez tény, Ez szlovák ügy most xar, mert Ficora szükség van, jól látja a srác szívózhat velünk.
De fel kell írni, aztán kellő időben elrendezni!!!
Aha. Gondolom kurvára hepi lennél, ha a te földed vennék el és 'jóó, hát együttérzésünk, majd egyszer valamikor segítünk...'
Pedig EZ most lehetett volna egy olyan történet, amikor baltól, jobbig szépen mindenki KÖZÖSEN végre egyszer kiáll valami miatt.

Erre majd visszatérünk, ha Mo-ra is beütött a córesz miatta

Aha. Gondolom kurvára hepi lennél, ha a te földed vennék el és 'jóó, hát együttérzésünk, majd egyszer valamikor segítünk...'
Sajnos nem tudjuk megaladályozni. Egyébként az ilyen jogsértésekre lenne való az EU. Fel is nyomtuk őket ott.

Ettől teljesen függetlenül Fico példája jó, a kisantant szomszédok mindig ellenségek maradnak. Gazdasági, pénzügyi függőségbe kell őket hozni, mert csak rövid pórázon tudnak viselkedni.

Nem örömködtem. Kijelentettem, h nem szokták megkérdezni. És ez tény. Te a valóságot próbálod a Disney mesékhez igazítani, és aki szól, hogy bocs, a világ nem ilyen, a valóságból kéne kiindulni, akkor annak a nénikéjét, mert nem akarja eléggé, hogy a világ rózsaszínű legyen, azért nem elég rózsaszín a világ.

Még nem volt olyan, követség előtti tüntetés, ami megváltoztatta volna az adott ország politikáját. Tüntetéssel csak az állampolgárok tudnak hatni az adott országra, mert ők a választók, nekik kell megfelelni. Ők tudják a kormányt leváltani vagy hatalomban tartani.

Nem örömködtem. Kijelentettem, h nem szokták megkérdezni. És ez tény. Te a valóságot próbálod a Disney mesékhez igazítani, és aki szól, hogy bocs, a világ nem ilyen, a valóságból kéne kiindulni, akkor annak a nénikéjét, mert nem akarja eléggé, hogy a világ rózsaszínű legyen, azért nem elég rózsaszín a világ.
Szívesen megmutatnám, hogy milyen a Disney mese Judea&Szamáriában :D
Még nem volt olyan, követség előtti tüntetés, ami megváltoztatta volna az adott ország politikáját. Tüntetéssel csak az állampolgárok tudnak hatni az adott országra, mert ők a választók, nekik kell megfelelni. Ők tudják a kormányt leváltani vagy hatalomban tartani.
Lelkiismeret, becsület.

Sajnos nem tudjuk megaladályozni. Egyébként az ilyen jogsértésekre lenne való az EU. Fel is nyomtuk őket ott.
Talán egy kicsit kevés? Annyira megy a magyarvédelem, meg a szuverenitásvédelem, hogy
még a Kakadu sem hisztizte össze magát, ahogy szokta minden kis sz@rért, ha nyugati országról van szó...
Ettől teljesen függetlenül Fico példája jó, a kisantant szomszédok mindig ellenségek maradnak. Gazdasági, pénzügyi függőségbe kell őket hozni, mert csak rövid pórázon tudnak viselkedni.
Azt hittem Fico az baritok. Meg az a román...

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán

Most pont Fico miatt az EU-ban lenne is hajlandóság szívatni őket, tehát ha valaki komolyan akarná gondolni, ott nyomná fel őket, nem fészbúkon közölne nyílt levelet. Persze azzal gyk a kormánynak szekundálna, Orbán mondhatná, h hát ő meglehet, ott sem vót, nem ő mószerolta be a nagyoknál, ellenben némi segítségért kérhetne is valamit Fico elvtárstól.

Egyébként összejöhet ez a szitu, ha másban elkezdi az EU piszkálni a szlovákokat, akkor még benyújthatja egyszer később Magyarország a számlát. Persze ez nem annyira látványos, mint egy nyílt levél vagy tüntetés, erős vágóképekkel. De ez az, ami működhet. A szerbekkel is olyankor működött, amikor elszigetelődtek.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Talán egy kicsit kevés? Annyira megy a magyarvédelem, meg a szuverenitásvédelem, hogy
még a Kakadu sem hisztizte össze magát, ahogy szokta minden kis sz@rért, ha nyugati országról van szó...
Mondom szükség van az Uniós barátaink miatt erre a genyára.
Ha a Kakadu behívatja sajnos akkor se változna a sztori.
Majd egyszer kellene fog nekik vmi, akkor lehet lépni.
Azt hittem Fico az baritok. Meg az a román...
Max.taktikai szövetséges azok ellen akik pénzügyileg akarnak minket zsarolni.