[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

Donald Trump a davosi Világgazdasági Fórumon jelentette be szerdán, hogy erőszakot nem fog alkalmazni Grönland megszerzése érdekében, de kell neki a terület tulajdonjoga.

A több mint egyórásra nyúlt beszédben ugyanakkor többször is Izlandot mondott Grönland helyett.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Akkor mégiscsak megveszik?
Az EU meg elkönyvelheti győzelemnek, mert megakadályozzta a háborút?
Többször is Izlandot mondott Grönland helyett? Már azon is jár az agya?

Akkor mégiscsak megveszik?
Az EU meg elkönyvelheti győzelemnek, mert megakadályozzta a háborút?
CanadianIceland :D !

Mondtam, nem kapnak két kurva nagy pofont a dánok, és csak át kell adni az értékeiket, ez sokkal demokratikusabb és haladóbb, mint amit a primitív oroszok csinálnak az ukránokkal! :D

Jáááááj, hatalmas :D !!!

Pedig elég nagy pénzbe mernék fogadni, hogy nyíllal több embert öltek meg a világtörténelemben mint atombombával...
Egyelőre.
Viszont minél többeknek van ilyen cucca, annál nagyobb az esélye, hogy az egyikkel történik is majd valami.
A nyilakhoz kellett pár évszázad, ennek elég lenne pár óra.

A lábfej, szuverenitásilag már benn lesz, a többi majd alakul....nokedli lenyelve, először csak kis nokedli....
Így is van, nekem is pont ez jött át, csak a fejét rakták most be, de az isten nem menti meg a dánokat, bent lesz az az amcsi répa tövig nemsokára, fix :D !

Tudom magamról hogy megy ez :D !!!

És a Chagos, Kanada, Gáza, Irán,stb. meg amit holnap talál ki? :D
Tegnap mág rage-eltem, nem ismétlem magam, hogy nagyon instabillá vált, nagyon sok hely.
De nem is csak ezekről van szó, hanem teljesen elmentek a toronyban a No.1. ország vezetőjénél.
De felérzékenyedtél!
Pedig elég nagy pénzbe mernék fogadni, hogy nyíllal több embert öltek meg a világtörténelemben mint atombombával...
Hmmm...egységnyi idő alatt? Mondjuk legyen 1 perc? A nyíl legtöbb esetben sebesülést okoz...a nyuki az azért nem.
Ettől tartok én is. Sajnos az a véleményem hogy az EU-s politikusok nagy része vagy csak USA báb vagy idióták.
IS...is...
Szerintem ez olyan minta a Buda... vagy Buka....simán keveri a kettőt, de az átlag aminak ez fel sem tűnik...

• Tetszik
Reactions: cirqle
De felérzékenyedtél!

Hmmm...egységnyi idő alatt? Mondjuk legyen 1 perc? A nyíl legtöbb esetben sebesülést okoz...a nyuki az azért nem.

IS...is...

Szerintem ez olyan minta a Buda... vagy Buka....simán keveri a kettőt, de az átlag aminak ez fel sem tűnik...
Nem egységnyi idő alatt. Az atombomának köszönhetjük bolygónk kb legbékésebb korát. Persze helyi háborúk vannak, ahogy mindig is voltak, de olyan nagyhatalmak közti jelentős háborúk, mint a vh-k, vagy 15 és 30 éves háború nincsenek.

Nem egységnyi idő alatt. Az atombomának köszönhetjük bolygónk kb legbékésebb korát. Persze helyi háborúk vannak, ahogy mindig is voltak, de olyan nagyhatalmak közti jelentős háborúk, mint a vh-k, vagy 15 és 30 éves háború nincsenek.
Ennek alapján a kisPufi a legbékeszeretőbb ember (nem szeretné hogy szétkapják mint Foxi a lábtörlőt) mégis a F.O.S. média a védekezési módszere miatt havonta rendszeresen gyártja róla a mocskolódó írásait.. Ennek alapján Irán is dicsőitendő tevékenységet végez nuki robbanófej gyártása terén, hiszen a békét szolgája - ha lesz Neki többé nem lehet cseszegetni.

Úgy látszik van jó, demokratizáló, és rossz atomfej is, mely a bedemokratizálás megakadályozója..

Ennek alapján a kisPufi a legbékeszeretőbb ember (nem szeretné hogy szétkapják mint Foxi a lábtörlőt) mégis a F.O.S. média a védekezési módszere miatt havonta rendszeresen gyártja róla a mocskolódó írásait.. Ennek alapján Irán is dicsőitendő tevékenységet végez nuki robbanófej gyártása terén, hiszen a békét szolgája - ha lesz Neki többé nem lehet cseszegetni.

Úgy látszik van jó, demokratizáló, és rossz atomfej is, mely a bedemokratizálás megakadályozója..
Tényszerű dilgokat mondtam nem véleményt.

mint mindenben: van a jó, és van a rossz. a baj annyi, hogy vannak olyanok, akik vindikálják maguknak azt a jogot, hogy eldöntsék mi melyik csoportba tartozik :(
szerintem nem is kell példákat idecitálni, mindenki tudja miről van szó

Most éppen így fordul a szélkakas....

Visszatáncolt vagy megszerezte amit akart?
A katonai bázisok területe made in USA, a dánok részére semmilyen elszámolással, engedélykéréssel nem tartoznak.
A sziget egészére USA bányaszati jogok és gyakorlatilag más államoknak az USA megtilthatja a bányászatot.
Papíron dán marad...

A jelenleg tárgyalt „keretmegállapodás” főbb pontjai a következők:

1. „Szuverén bázisterületek” (Katonai jog)
  • Helyszín: A javaslat szerint az USA nem a teljes szigetet venné meg, hanem bizonyos területeket (ún. „zsebeket”) vonna közvetlen amerikai szuverenitás alá.
  • Modell: Ez a Cipruson található brit szuverén bázisokhoz hasonló státuszt jelentene, ahol a terület „amerikai földnek” minősülne. Ez lehetővé tenné a katonai és hírszerzési műveletek végzését dán engedély kérése nélkül.
  • Cél: Itt helyeznék el az „Arany Kupola” (Golden Dome) rakétavédelmi rendszer elemeit.

2. Bányászati jogok és gazdasági ellenőrzés
  • Kizárólagosság: A megállapodás részeként az USA és szövetségesei elsőbbségi hozzáférést kapnának a ritkaföldfémekhez és egyéb ásványkincsekhez.
  • Kína kizárása: A stratégiai cél nemcsak a kitermelés, hanem az is, hogy megtiltsák Oroszország és Kína számára a bányászati koncessziók megszerzését Grönland területén.
  • Kiterjedés: Míg a közvetlen szuverenitás csak a bázisokra vonatkozna, a bányászati és biztonsági korlátozások (pl. idegen hatalmak kitiltása) a sziget egészére kiterjedhetnek a dán–amerikai védelmi egyezmény frissítésével.

3. Szuverenitási korlátok
Dánia és Grönland vezetése továbbra is hangsúlyozza, hogy a teljes szuverenitás feladása nem tárgyalási alap. A jelenlegi „Davosi Keretmegállapodás” egy kompromisszumos irány, amely Trumpnak megadja a katonai kontrollt és a nyersanyagok feletti befolyást, miközben Grönland papíron dán fennhatóság alatt marad.