D) nem az Orosz Föderáció körül forognak a gondolataik 0-24?
A forgalomba kerülő termékcsoportokkal kapcsolatos elvárásokat a nemzeti hatóságok szigoríthatják, jogalkotói szándék innentől kezdve az ukrán áru kiszorítása.
Mert ti úgy éltek otthon, hogy ha jön a közlöny akkor onnantól az van?
Igen, sok éve minden héten kétszer előidézik a világvégét. Aztán mindig kiderül, hogy nem eszik azt olyan forrón.
Versenyezzen aki akar, amíg komplett termékkategóriák behozatalát nem lehetetlenítik el. De a nagyobb kereskedelmi útvonalak körül zajló folyamatokat tekintve (Middle Corridor) nem lesz itt EU-Kína elszakadás.
Ki szerint? Az EU-n belül is keményen ellenzik a Mercosurt. Ami amúgy kinek is kedvez? Kinek az exporttermékeit akarják ezzel helyzetbe hozni a résztvevő piacokon? Magyarország milyen viszonyban is van ezekkel az exportőrökkel?
Amit én látok az az, hogy van egy átrendeződés az EU-n belül biztpolt és a fogyasztói piacokat tekintve is, és vad kapálózást folytatva egyes ipari kapacitások felett diszponáló (jelentős hazai jelenléttel bíró?- ki tudja, én nem mondok ilyet

) csoportok szépen átverték ezt az intézményi rendszeren. Hátha még valaki kíváncsi a portékájukra olyan helyeken ahol... áh, hagyjuk is.
Túl van ez lihegve szerintem, a pénz visszaáramlik. Senki sem a két szép szemükért támogatja őket, alacsony szinteken is masszívan profitábilis ez a játék.
Érdemes lenne ismereteket gyűjteni az ország gazdaságáról, meg sokat nézni a térképet.
Röviden: a gazdasági-katonai szövetségből való kilépés jelenleg egyszerű földrajzi okok miatt sem lehetséges, még ha bármi értelme is lenne akkor sem működne.
A közös EU-s piacból való kiszakadás nagyon rövid időn belül (hetek) állítaná földbe az egész országot, annyira erős az összefonódás. Ezek a realitások.