[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

ICE megint lelőtt egy Minneapolis-i embert
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ez ugyanaz mint amikor a rendőrökkel arcoskodnak. Nem fogják fel mekkora rizikót vállalnak.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Ez ugyanaz mint amikor a rendőrökkel arcoskodnak. Nem fogják fel mekkora rizikót vállalnak.
Már sry, de nem akart lelőni senkit (ld esetvideók).
Legálisan nála tartott fegyója volt. És egy telefont tartott a kezében, nem pisztolyt.

Ráadásul bármilyen vizsgálat, akármi nélkül, mér jött a (honnan is ismerős.....) lejárató kampány, hogy
egy terrorista, stb.
Nincs még elég feszkó arra, ahelyett azt mondták volna, hogy sajnáljuk, kivizsgáljuk. És kicsit vissza vesznek a wannabe-katonák

Ha a légvédelmi eszközök a raktárban vannak, akkor különösen hatásos lehet a Trump által elmondott fegyverük.

"Trump a The Postnak elárulta, hogy titkos „diszkombobulátor” nevű fegyvere kulcsfontosságú volt a Maduro elleni venezuelai rajtaütésben.

Trump elnök a The Postnak adott interjújában azt nyilatkozta, hogy egy titkos új fegyver, amelyet „Discombobulátornak” nevezett, elengedhetetlen volt ahhoz a merész amerikai rajtaütéshez, amelynek során elfogták Venezuela kábítószer-kereskedő diktátorát, Nicolás Maduro-t."

A helyi erők ellen valamiféle "hang fegyvert" is bevetettek.

Már sry, de nem akart lelőni senkit (ld esetvideók).
Legálisan nála tartott fegyója volt. És egy telefont tartott a kezében, nem pisztolyt.

Ráadásul bármilyen vizsgálat, akármi nélkül, mér jött a (honnan is ismerős.....) lejárató kampány, hogy
egy terrorista, stb.
Nincs még elég feszkó arra, ahelyett azt mondták volna, hogy sajnáljuk, kivizsgáljuk. És kicsit vissza vesznek a wannabe-katonák
Visszavonom, utólag néztem meg a videót, én sem értem miért tették.

• Tetszik
Reactions: 2ndt and SirHiggins
Visszavonom, utólag néztem meg a videót, én sem értem miért tették.
Mert látványosan egy szedet-vedet csocselég a banda java...

Ráadásul bármilyen vizsgálat, akármi nélkül, mér jött a (honnan is ismerős.....) lejárató kampány, hogy egy terrorista, stb.
Ok komolyan hazai terroristának néznek mindenkit, aki szembenál az "ugyuknek". Ez a mentalitásuk tukre.

Kulon érdekes, hogy Iránt most pont arra hivatkozva akarják bombázni, amit eppenséggel kicsiben ok maguk is csinálnak USA-ban ... :oops:

--------------------

Amúgy USA torténelmében nem is olyan egyedi eset a mostani.

A mostani ICE sok viszonylaban nagyon hasonló a néhai "Border Ruffians" szabadcsapatokhoz, akik Kansasban támadták az abolicionisták által lakott telepuléseket és próbálták oket megfélemlíteni vagy elzavarni, hogy Kansas ne váljon "szabad államá", hanem "rabszolgatartó államá".

Voltak ott csetepaték:

• Tetszik
Reactions: ghostface
https://www.portfolio.hu/global/202...yik-leghatasosabb-fegyveret-washington-813074
"A legtöbben talán Mark Carney kanadai miniszterelnök új világrendről szóló beszédére fognak emlékezni az idei Világgazdasági Fórumról, jóllehet a második világháború után, az Egyesült Államok által kiépített „liberális” nemzetközi renddel való szakítás gondolata egyáltalán nem újdonság. Az erre utaló amerikai szándékot 2025-ben Marco Rubio külügyminiszter egyértelműen megfogalmazta, a második Trump-adminisztráció nemzetbiztonsági stratégiája pedig részletesen taglalta. Bár az még nem teljesen egyértelmű, hogy mi jöhet a régi után, Donald Trump hivatalban töltött első éve alapján többen arra figyelmeztetnek: a káosz közepette úgy tűnik, Washington eldobta az egyik legfontosabb világpolitikai „fegyverét”."

Pentagon kiadta a nemzetbiztonsági stratégiáját - ez lényegében egy szakmaibb verziója korábbi ideológiával át itatott doksinak.

A Pentagon négy legfontosabb prioritása, az NDS által elrendeltek szerint:

• Védje meg az amerikai hazát
  • Tántorítsa el Kínát az indo-csendes-óceáni térségben "erőn keresztül, nem konfrontáción keresztül"
  • Növelje a tehermegosztást az amerikai szövetségesekkel és partnerekkel
  • Pörgesse fel az amerikai védelmi ipari bázis

2026-NATIONAL-DEFENSE-STRATEGY.PDF

Nézem a híreket: hát, az ICE eléggé fullban nyomja a kretént. A szóvivőt kb. már az előző alkalommal ki kellett volna b.szni az állásából, Trump meg szokáshoz híven totál fogalmatlan. Rühelltem Bident, de neki legalább volt minimális agya a demencia előtt.

• Tetszik
Reactions: alali77 and fishbed
Nézem a híreket: hát, az ICE eléggé fullban nyomja a kretént. A szóvivőt kb. már az előző alkalommal ki kellett volna b.szni az állásából, Trump meg szokáshoz híven totál fogalmatlan. Rühelltem Bident, de neki legalább volt minimális agya a demencia előtt.
Nekünk nincs okunk egyiket sem kedvelnünk, annyit segítettek* leginkább, mint Dél- s Közép-Amerika népeinek... Ahogy a 80-as években énekeltük: Bal sors, akit Reagen tép...

*Na jó; Carter vissza adta a Szent Koronát.

321tl2.jpg

https://www.portfolio.hu/global/202...-gondol-a-veres-hatosagi-intezkedesrol-813392
"Az amerikai hatóságok vizsgálatot indítanak Alex Pretti ügyével kapcsolatosan – jelentette be Donald Trump amerikai elnök. A 37 éves minnesotai férfit a hétvégén lőtték le az amerikai bevándorlási hatóságok (az ICE és a CBP) emberei. Trump azt is elmondta, hogy alapvetően elégedett az ICE munkájával."
A Border Patrol góréját nem helyzték át? Mintha valahol olvastam volna. Már csak a teljes vezetőséget meg Trumpot kéne egy normális republikánusra cserélni, mert amit csinál (kb. minden) illetve amit az emberei csinálnak.....hát oké, értem, hogy miért, de lassan már a klasszik repek ellenállását is ki fogja váltani.

• Tetszik
Reactions: fishbed and zsolti
Nekem is eszembe jutott ez a szóvicc (kb. összeesküvést lehetne belőle generálni), viszont a fentiek egyikét SEM csinálta a két áldozat.
Módosítom: Good le akart lépni (ami f.szság volt); az más kérdés, hogy semmi értelme nem volt belekötnie az ICE-nak, de azért meg konkrétan nem lőhették volna le, azóta tenger videó jött ki elejétől/végétől.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Pogány
Kicsoda Stephen Miller, "Trump miniszterelnöke"?

• Tetszik
Reactions: Loken